Ny vecka och ny månad

2010-02-28 / 20:55:20
Tjoo
Så har det gått ännu en helg då. Tiden går så fort och det känns som att jag inte hinner med. Ny månad är det åxå. Tycker inte det va längesedan det va jul. Känns som att jag lever i en bubbla och inte uppfattar tiden som bara rinner förbi.

Har vart en lugn dag. Legat och läst och sedan blev det kvällspasset i stallet. Va skönt att få pussa lite hästnäsa. Men så himla jobbigt när jag är så matt och svag och orkeslös. Men Hannes söta lilla mule värmde iaf.
Hannes har börjat fälla som tusan. Och det är rätt mycket hår han ska bli av med. Det kliar på honom och det är väl för att det är varmare ute och blir tätt i pälsen. Fortsätter det att vara varmare så blir det nog snart till att raka honom.
Blir ju ytterligare ett upplevelse i hans liv att få prova på att bli rakad.

Lessen att jag vart dålig på att skriva  något vettigt på ett tag. Men hoppas att jag snart får ny energi.

Fortfarande sjuk

2010-02-28 / 11:32:08
Go Middag på er!
Blev inget bloggande igår så jag får väl ta igen det nu ;)
Igår var det en slappdag. Började att läsa Genom dina ögon. Hoppas hinna läsa ut den innan twilight boken kommer. Men det blir nog omöjligt. Den är tjock som en bibel :) Men gasnka bra än så länge. Men twilight va helt klart mycket bättre.
På em åkte vi upp till stallet. Har inte vart där på en vecka pga sjukdom och förkyldning. Skönt att komma dit, men frustrerande att inte ha nån ork eller kraft till att göra något där. Fortfarande väldigt svag och hostar som tusan.
Men fick iaf ordning och pussade lite hästnäsa.
Påkvällen kollade vi på Melodifestivalen, men jag vet inte om jag tyckte att någon låt föll mej i smaken direkt. Men det har väl ingen gjort hittils i dom andra programen heller. Men man kanske gillar låtarna mer när man börjar höra dom på radio.
Idag har vi inte hunnit med så mycket än. Jag har inga direkt krafter till att ta mej för med något heller. Bara snorar och hostar. Ont i magen efter att ha hostat hela natten *blä*
Får väl se om jag ska sätta mej och läsa lite en stund. Stallet får nog vänta till i en/kväll.

Breaking dawn utläst

2010-02-26 / 18:45:27
Jaha, då har man läst ut alla 4 böckerna i twilight serien. Och att jag läst ut alla på ca 1 vecka visar väl va bra dom är *fniss*
Helt fängslande bra har böckerna varit.
Lite tråkigt nu när jag inte har något kvar att läsa. Men det problemet har jag snart löst ;) För jag har beställt den fösta av dom i orginal version. Allså engelska.
Vet inte om jag kommer att klara att läsa och förstå. Men det är värt att försöka. Har hört att böckerna är ännu bättre i orginal språket. Men beställde bara den första för att se om jag klarar det.
Kanske kan jag lära mej engelska bättre *fniss* Eller så går det åt skogen, men då har jag iaf försökt. Fram tills jag får boken får jag väl hitta på något annat ett tag.
Här kommer namnen på seriens alla böcker ifall ni missat vad dom heter på svenska :)
Om jag kunde drömma-Twilight
När jag hör din röst-New moon
Ljudet av ditt hjärta-Eclipse
Så länge vi båda andas-Breaking dawn
Nu vet ni det ifall ni inte läst dom och undrar vad dom heter. Ni behöver ju knappast fråga mej om jag tycker att ni ska läsa dom *fniss*

Ikväll blir det Lets dance som vanligt på fredagar. Och givetvis blir det nachos åxå. Blir mumma det.

jobb och AF avklarat

2010-02-26 / 11:40:11
Tjoo på er!
Så har man vart på jobbet en stund igen. Behövde inte frysa något idag :) Som vanligt på fredagar så är stämningen lite annorlunda på jobbet. Alla är väl trötta men gud vad vi skrattar åt allt. Har hur kul som helst. Min arbetskamrater är inte kloka nånstans *fniss*
Efter jobbet åkte jag snabbt hem och bytte om sedan åkte jag till AF. Idag hade dom tid med mej. Så nu är alla lappar som ska vara inskickade klara. Förhoppningsvis får jag lite pengar denna månaden åxå. Även om det knappast kommer att räcka till alla räkningar denna månaden :S
Nu tycker jag att jag gjort mej förtjänt att sätta mej och läsa en liten stund.

Fredag

2010-02-26 / 08:23:59
God morgon!
Då va det fredag igen då.
Ska strax åka till jobbet och göra mina timmar. Är nästan + grader idag så jag borde ju inte frysa iaf ;)
Efter jobbet måste jag skynda mej till af så jag kan få papprena påskrivna. Vore ju katastrof om jag inte fick nå pengar alls denna månaden. Med alla räkningarna.
Är fortfarande tung i huvudet och snorig. Men nu är det snart helg så jag kan vila upp mej lite.
Nu måste jag kila till jobbet.
Ha en bra dag!

Seg dag

2010-02-25 / 21:06:49
Tjoo
Idag har vart en dag som man lika gärna kunnat hoppa över.
Har vart trött och sliten och jätte matt. Kan inte förkyldningen släppa nu?
Va till af för att lämna papper, men där va det ingen som tog emot mej. Så får väl göra ett nytt försök i morgon *suck*
Mamma har vart här en liten stund, men jag kände mej inte allt dör social alls.
Har läst lite i breaking dawn. Vill inte att boken ska ta slut. Men blir jag inte frisk snart så komemr det inte va många dagar kvar av boken.
Sen har jag betalt räkningar. och det kan man ju säga var absolut ingen rolig grej. Har aldrig haft så höga räkningar som denna månaden. Och det komemr inte bli mycket pengar jag får in denna månaden :(
Har inte så mycket mer att komma med idag.
Tar nya tag i morgon.

2 nya böcker =)

2010-02-24 / 11:59:39
Tjohoo
Vart på jobbet en stund nu. Va ganska kallt men solen började värma på ganska så bra.
Fick sms på jobbet om att mina böcker fanns att hämta på ica. Gissa om jag åkte raka vägen dit när jag slutat *fniss*
Så nu har jag äntligen fått den sista boken i serien. Denna heter Breaking dawn. Dröjer inte lång stund innan jag kommer sätta mej att läsa nu.
Beställde även The Host av samma författare. Hoppas att den kan vara lite plåster på såren sen när inte Twilight finns kvar :)
Men nu har jag fått reda på att några läst serien flera gånger så då kan väl jag åxå göra det utan att va konstig *asg*
Här är dom nya böckerna med svenska namnet.

God Morgon

2010-02-24 / 08:11:22
GodMorgon!
Ska snart försöka mej på en tur till jobbet. Är fortfarande väldigt svag och hängig. Men hur kul är det att bara ligga hemma och va sjuk då? Jag kan ju iaf försöka va där en stund.
Fick lite av en chock lär jag drog bort gardinerna och såg att solen är på väg upp redan. Men vi har -18 så det är ju inte direkt tropisk värme uta. Men förhoppningsvis så blir det varmare under dagen.
Fick Pims D.A.P halsband med posten igår. Riktigt snällt av kliniken att skicka det till mej. Tycker mej känna av en viss skillnad redan på honom. Tycker synd om honom att han måste gå igenom allt jobbigt och att han mår dåligt när jag mår dåligt.
Nu ska jag pölsa på mej massa kläder och bege mej mot små hästarna ♥

Eclips är utläst

2010-02-23 / 15:47:44
Jaha, då har man läst ut boken eclipse på två dagar då. Vad ska jag nu hitta på innan den sista boken i serien kommer med posten?
Inser att jag blivit kraftig beroende av dessa böcker.
Hur ska jag någonsin kunna läsa en bok igen när jag väl läst ut den sista i Twilight serien?
Har bara på några dagar läst mer än jag gjort samanlagt på flera år. Och snart är det över *suck*
Hoppas att sista boken kommer snart iaf. Beställde den igår så har jag tur kommer den i morgon eller på tosdag.
Efter den boken får jag komma på nån annan sysselsättning.

Till alla er som inte läst böckerna om Bella och Edward. LÄS DOM!!
Men tro mej, ni kommer bli besvikna när ni inser att det inte gjorts fler än fyra böcker.

solen kikar fram

2010-02-23 / 10:46:12
Tjoo
nu kikar solen fram här. Fast det snöar fortfarande :S Ska det aldrig ge sej? Är ju hur mycket snö som helst nu. Det kommer ju inte ha tinat bort förän vid midsommar.
Jag är fortfarande sjuk åxå. Känns som att jag hostat isönder min mage under natten och mitt huvud sprängs av snor *blää*
Skulle vart till psykologen idag men jga orkar mej inte ut så jag har ringt och avbokat. Hoppas hon hört mitt meddelande.
Degus ungarna verkar ha piggat på sej lite. Dom springer runt mer i buren nu iaf och dom har börjat smaka lite på den vanliga maten. Det måste ju va ett gott tecken.
Dom senaste dagarna har jag spenderat i sängen med böcker. Har snart läst ut Eclipse åxå *fniss*
Så igår beställde jag den sista boken i Twilight serien. Hur ska jag klara mej när jag är klar med den åxå :bigeyes:
Kommer ju inte finnas någon bok i världen som kan vara lite fängslande som dessa har varit. Väntar på att filmerna ska komma ut åxå :)
Trodde aldrig att jag skulle kunna bli besatt av böcker. Jag som ivanliga fall inte kan koncentrera mej en längre stund. Där har nog en av tablett ökningarna gjort lite nytta iaf.
Igår ringde dom från djursjukhuset och sa att dom hade fått in nya D.A.P halsband i storlek mindre. Och dom skulle skicka hem ett till mej. Det kallar jag service ;) Hoppas att dte kan lugna Pimp lite. Antar att hans eksem blivit lite sämre nu för att han känner av att jag blivit sämre. Så det kanske kan lugna honom lite iaf.
Nu ska jag nog sätta mej och läsa en stund. Förhoppningsvis komemr den nya boken i morgon så det inte gör något om jag läser ut eclipse idag :)

Sjuk =(

2010-02-22 / 10:07:16
Jag är sjuk *ynk*
Åkte till jobbet i morse i hopp om att jag skulle bli piggare. Men icke. Fick gå hem tidigare. Hostar så det känns som att magen ska explodera och är jätte hängig.
Får kväljningar av allt och ingenting. Och det gör ju inte heller saken nå bättre.
Är inte det minsta sugen på att ligga och vara sjuk. Det har jag inte tid med när jag har flera möten under veckan.
Får ju inte i mej nån tablett för febern heller. För så fort jag stoppar den i munnen så kväljer jag.
Nu ska jag stoppa ner mej i sängen och dra täcket över huvudet en stund.

Börjat läsa Eclipse

2010-02-21 / 17:48:15
Jaha då har jag läst ut boken New moon som jag började läsa igår :) Farligt beroende framkallande de där bäckerna.
Så nu har jag börjat läsa den tredje boken Eclipse.
Den verkar precis lika bra som dom två andra och misstänker att det inte kommer att ta allt för lång tid innan jag behöver beställa bok nummer 4 :)

Febern och halsen bråkar fortfarande med mej. Får kväljningar av allt så jag har inte luckats få i mej nå febernedsättande än. Hoppas att jag är piggare i morgon när jag ska jobba. Har ju vart sängliggande i två dagar nu.
Hoppas att jag bli piggare av pizzan som älsklingen är och hämtar nu.
Ikväll blir det att slita sej från varmpyrernas värld och kolla på tv. Johan glans skulle va med i blåsningen så det måste man ju se. Tycker Glanz är grymt rolig.
Nu ska jag kika in snabbt på adlibris och se om jag ska beställa 4e boken så jag är säker på att jag har den hemma när eclipse är färdigläst.

En degusunge klarade sej inte =(

2010-02-21 / 11:13:22
GodMorgon
Nu har jag inpekterat ungarna lite. Tyvärr va det en av dom som inte klarat sej :(
Så nu är det bara 2 kvar. En av dom är väldigt liten och ynklig så jag är inte säker på att den heller kommer att överleva. Men får hålla tummarna att det kvicknar till.
Dom har börjat spatsera runt lite mer nu. Men det känns som att mamma degus inte riktigt bryr sej om dom. Som att hon känner att dom inte kommer klara sej.
Förra kullen va hon snabb med att bära in tillbaka till boet om någon gick på egna äventyr. Men inte nu ;(
Har iaf tagit några nya bilder på dom nu.
Har inte kommit på några namn än så dom är kort och gott 1an och 2an.
På bilderna är dom 4a dagar.
1an är den minsta.


Sen har vi 2an


Visst är dom söta ♥

Fångad i vampyrernas värld

2010-02-20 / 20:13:13
Gokväll!
Har vart helt fast i vampyrernas värld hela dagen. För att förtydliga mej, jag har läst om Bella och Edward i Twilight :)
Började ju läsa första boken för nån vecka sedan. Ifm läste jag ut den och började på 2an New moon.
Eller ja, man kanske inte kan kalla det börjat för jag har läst mer än halva boken *fniss*
Verkligen vart helt uppslukad a boken. Tycker at tden är så bra.
Får väl erkänna att jag fick lite ångest när det bara va 3 sidor kvar i twilight. Men började i New moon och kunde inte sluta läsa.
Nu väntar jag på att filmen ska komma ut på köpfilm så jag får se filmen åxå.
Någon som vet om 3an och 4an åxå komemr att komam på film? Eller är det slut efter New moon? Tycker väl att alla borde få bli film men jga kan inte minnas att jag hört något om det.

Måste säga att det vart skönt att bara legat i sängen och läst hela dagen. Brukar ju inte kunna fokusera nån längre tid annars. Men det har vart skönt att bara slappa hela dagen. Och välbehövligt!
Har vart rätt hängig och haft ont i halsen hela dagen. Så kroppen kanske har vart tydlig med att visa att jag verkligen behövt vila idag.
Sen har ju inte vädret vart allt för kul heller. Har ju kommit helt sjukt mycket snö och det vräker fortfarande ner.
Vi har ingen hundhage på gården längre för snön har kommit upp i samma höjd som staketet. Tycker verkligen at tdte räcker med snö nu. Måste det alltid va så extremt med allt? Regnar det så spöreknar det hur länge som hellst. Blir det kallt så blir det helt sjukt kallt. Är det varmt så blir det pötthett och snöar det så kommer det i stora mängder. Kan det aldrig bar vara lagom av allt??

Nu blir det att kolla på melodifestivalen. Inget mer läsande för mej idag :) Måste ju ha något kvar att läsa under veckan åxå *fniss*

Tre nya filmer

2010-02-19 / 18:59:54
Tjoo
Så blev det fredagskväll ännu en gång. Som vanligt kommer det att blinachos och Lets dance.
Känner mej inte allt för pigg för tillfället. Väldigt trött och matt och allmännt vinglig. Me ndet får man väl räkna med utan sömn och med nya tabletter.
Fick tre nya filmer med posten idag. Får väl se om jag orkar se någon av dom sen.
Alltid kul med nya filmer. Man har ju börjat tröttna på dom man har. Men som tur är så är jag glömsk och glömmer att avboka månadens film i klubben och får lite nya filmer lite då och då :)
Dessa filmer kom idag.
Orphan, Upp och finaldestenation 4.
Får se om jag får råd att köpa 1-3 av finaldestination. Gillar dom skarpt.

Ha nu en trevlig fredagskväll med massa mys mina vänner!

Ingen sömn och mer jävla snö!!

2010-02-19 / 11:35:08
Tjoo
Skriver av mej lite av dagens aggritioner.
Började ju med en ny kvällstablett igår som skulle hjälpa mej att sova. BULLSHIT! Jag har suttit vaken precis hela natten och lyckades somna till lite lagom till att klockan ringde. Så trött så jag knappt kunde stå på benen kravlar jag mej upp för att göra mej redo för jobbet. Tittar ut och ser at tdet kommit 15-20 cm ny snö. Som tur är hade inte plogbilen kommit så jag tog mej ut med bilen utan att skott fram garageupfarten. Misstänker även att min goa älskling sopat av lite snö på min bil innan han åkte till jobbet ♥
Hade förvarnat mina arbetsvänner att jag kunde va lite dålig idag men klarade mej ganska bra ända tills AF ringde och började stri på mej. Först ringde min gamla handläggare och det kändes väl ok. Men sen ringde den andra åxå. Kan dom inte prata med varandra först innan dom ringer hela tiden. Tycker det är jätte jobbigt att det ska stris på mej och tjatas och fråga hur jag mår när det känns som att dom egentligen inte bryr sej.
Så idag kom det lite tårar på jobbet bara för jag är så less på all press från alla håll. Tack så mycket A och J som fanns där för mej idag.
Så har tagit det ganska lugnt på jobbet idag. Men är ändå nöjd över att jag överhuvudtaget orkade mej upp i morse.
Kikade lite på när Flower blev löshoppad.
Nu har jag precis kommit hem och lyckades även ta mej in på garageuppfarten innan plogen har kommit. Blir värre för älsklingen sen ;)
Nu ska jag göra precis ingenting resten av dagen. För jag har varken ork eller lust till något. Kanske sätta mej och läsa en stund och bara va. Ingen ide att lägga sej och försöka vila för jag vet att jag bara kommer bli irriterad på att jag inte kommer kunna slappna av. Sen vill jag göra allt för att kunna sova i natt.
Nu är det nog dax för en omstart på datorn för texten går väldigt segt. Hinner skriva flera meningar innan det syns på skärmen ;)

Namnförslag till degus ungarna

2010-02-18 / 19:33:53
Funderar lite på vad man kan döpa ungarna till. Förra kullen blev ju 6 ungar så jag kunde inte hålla reda på vem som va vem. Därför blev dom namnlösa.
Men nu är det ju bara 3 så kanske kan man se några olikheter på dom *fniss*
Vet inte könen på dom än och det kommer jag förmodligen inte kunna avgöra sen heller. Men jag får väl försöka iaf när jag väl kan ta upp dom :)

Så har ni några namnförslag att ge mej?

Lite yr i bollen

2010-02-18 / 19:31:06
Tjoo
Börjar känna av att jag ökat ena medecinsorten nu. Lite yr och tung i huvudet. Törs inte ens tänka på hur jag kommer reagera av den andra sen om nån timme.
Hon på apoteket sa att man blir rätt dåsig av den. Visserligen det som är meningen åxå. Kanske frå jag sova ordentligt i natt.
Har förvarnat hon jag jobbar med om att jag kanske komemr vara död till möran. så jag bad henne ringa om jag inte dykt upp på jobbet kl 9 :) Lika bra atta va på den säkra sidan.
Sen är det ju bra att hon vet varför om jag komemr att må lite dåligt ett tag. Detta är ju en sort jag aldrig provat så jag vet inte hur jag kommer att må av den. Men brukar ju få alla bivärkningar som går av allt så det blir väl lika denna gången antar jag.
Det är ganska lugnt i råttburen än så länge. Får nog smyga och kika på ungarna sen. Kanske få nån ny bild på dom så jag kan visa er. Annars lovar jag att fixa bilder under helgen. Vill inte va och lyfta på dom än. Men det kommer.
sålänge får ni nöja er med en nytagen bild på Harry

Läkarbesök och nya tabletter

2010-02-18 / 11:32:14
*suck*
Precis kommit hem från läkarbesöket. Har ju aldrig träffat denna läkaren tidigare och hoppas faktiskt att det inte blir en gång till. Som tur va så var psykologen och mamma med. Läkaren i sej var det kanske inge fel på. Men jga förstod inte vad hon sa. Hon bröt och talade väldigt dålig svenska. Vilket blev lite jobbigt för mej som redan är lite trög.
Men psykologen fick agera lite tolk.
Jag va väldigt lessen under hela mötet och tyckte allt va jätte jobbigt. Men det va väl bra att det syns hur jag mår.
Nu blev det lite ändringar i mina mediciner igen då. Ökad dos av Ritalin som jag tar för mina bokstäver. Ska ta en på morgonen och en vid lunch. Förhoppningsvis ska detta hjälpa mot min rastlöshet och irritation på kvällarna.
Mirtazapin ska jag gå kvar på 30mg på och även stilnicten på 15mg. Men sen fick jag en ny sorts medecin åxå som ska verka lugnande och även mot depression. Den heter ceradin och ska tas 1½-2 timmar innan det är dax att gå å lägga sej. Precis när jag lägger mej ska jag ta stilnoct. Fan va piller det blir.
Hoppas att jag en kommer att vakna på morgonen när jag ska jobba. Man skulle tydligen bli väldigt dåsig av den nya sorten.
Hoppas verkligen att jag ska orka mej igenom bytet och inte må allt för dåligt.
Allt ät så himla jobbigt!!

Träffa läkaren imorgon

2010-02-17 / 18:59:25
Imogon ska jag träffa min NUE-läkare för fösta gången. Antar att det kommer att bli ett jobbigt möte, men det är nog viktigt att hon får se hur dåligt jag verkligen mår. Förhoppningsvis kan hon kommam ed nå ideer på vad man kan göra åt detta. Kommer förmodligen leda till ännu en ändring i mina mediciner. Men som jag mår nu känner jag att det är värt att försöka med ytterligare en ny sort i hopp om att få må bättre.
Mamma och psykologen ska vara med åxå. Båda dom är ju väldigt iunsatta i hur dåligt jag mår. Allt för att få så mycket info som möjligt till läkaren. Hon har ju bara skrivit ut tabletter till mej utan att ens veta vem jag är.
Hoppas att hon är vettig iaf.
Håll tummarna för mej att det kommer gå bra är ni gulliga ♥

Slappar i soffan

2010-02-17 / 18:41:30
Tjoo
Sitter oc hslappar i soffan och kollar på serier. Började med Greys, sen Joey och nu vänner.
Har käkat kebabtalltik från Petrus, det är grejer det. Gillar ingen annan kebab. Men Petrus är verkligen mumma.
Smygkikat på bäbisarna några gånger åxå men vill inte störa allt för mycket nu. Mamma degus blir lite orolig när man öppnar buren. Vill inte stressa upp dom så det händer något. Men alla 3 ungarna verkar pigga iaf och småkryper omkring lite smått inne i deras hus. Tänk att dom kan börja strosa runt så fort :) Söta är dom iaf. Får väl se hur många dagar det tar innan dom tar sej ut ur huset och vill inspektera hela buren. Dom börjar äta egen mat ganska tidigt och klarar sej själva rätt snabbt gämfört med andra djur.
Ska ta fler bilder på dom i morgon ;)
Återgår till tvtittandet.
Ha det gôtt!

Degusungar kull 2 är födda

2010-02-17 / 11:29:26
Tjoo
Nu är dom äntligen födda! Andra kullen med degusungar. Inte så lätt och se än, men tror att det är 3 små sötnosar. Lite färre än förra kullen.
Hur som helst så är dom vääldigt söta det lilla jag sett av dom.
Har bara lyckats få en bild på dom än. Vill inte va där och störa för mycket. Lovar att lägga ut bilder så fort jag kan.



Lite pyssel i stallet

2010-02-16 / 20:51:54
Tjoo
Har vart i stallet en stund. M ringde innan jag åkte upp och sa att Jumjum hade täcket hängandes runt halsen och visste inte vad hon skulle göra. Men när jag väl kom dit så hade Jumjum så fint fått av sej täcket och stod endast iförd sportBH som M kallade det *fniss*
Sportbhn är egentligen bogskyddet men det såg baktiskt ut som en bh när han stod där med endast den på sej.
Hoppas nu att Jummis lärt sej något av detta. För när man är nakenfis måste det ju bli kallt åt rumpan.
Idag fick Gino röra lite på döfläsket. Löslongerade honom i volten en liten stund. Han travade på så fint så. även om han va tvungen att inspektera spåren efter Hannes emellanåt.
Måste ju börja få igång Gino nu. Han är ju smällfet. Får väl prova att hoppa upp på honom någon dag. Kanske åker av innan jag ens landat på ryggen. Men det vet man ju inte innan man provat :)
Ska bara hitta orken så jag får lite energi till att genomföra detta.
Allt går väldigt segt. Jag är lätt irriterad, frustrerad, trött, less och allmännt trött på allt. Och det blir inte bättre av att jag inte får något gjort. Blir så less när man aldrig har lust till något.
Fick elräkningen idag åxå....INGEN rolig sak alls denna månaden kan jag ju tala om. 5000!!! Nu får det bli endast värmeljus ett tag. stänga av all el som finns här ;)
JÄVLA VINTER!!
Börjar bli trött på kylan nu. Och mer snö faller ner från himlen igen. Kan det inte bara bli vår? Kanske blir jag piggare och gladare bara våren kikar fram.

Tack Darling

2010-02-16 / 11:17:02
Den här söta nallen fick jag av min Älskling i söndags på Alla ♥s Dag
Tack så jätte mycket Älskling!
Älskar dej nu och för alltid åxå!

Vill ha energi

2010-02-16 / 11:12:42
Gomiddag!
Vaknade här för nån timme sedan och solen sken så vackert. Men det försvann tydligen.
Är sugen på att åka upp till stallet men energin att sätta sej i bilen och åka finns inte
När man väl är där brukar det gå bra. Men får inte motivationen och orken att väl ta mej iväg.
Skulle vilja börja tömköra Hannes nu och sätta igång Ginosen som är som en tunna. Men behöver lite hjälp dom första gångerna under tömkörningen med Hannes och till Gino behöver jag en sadel. Men det finns ju ingen i världen som passa på honom. Och har ingen lust att slänga ut multum på en sadel nu som han inte kommer kunna ha så länge. Köra honom går inte heller för rockarden jag har är till varmblod så breda Gino går inte i den *suck* Nedrans stora häst.
Jumjum har jag ju iaf börjat sätta igång lite nu.

På torsdag ska jag träffa min läkare för första gången. Mötet blir med läkaren, psykologen och min mamma. Tänkte att dte är lika bra att mamma blir med så att det verkligen kommer fram från alla håll hur kasst jag mår. Hoppas verkligen att läkaren har nå vettigt att komma med. För jag vill inte va så här less och orkeslös längre nu.
Även om det betyder att jag kommer få byta mediciner igen så är jag med på detta. Allt som kan göra det bättre är välkommet nu.
Vill orka göra lite saker själv igen. Nu hittar jag bara på saker om jag har någon med mej. Och det är oftast mamma eller min Älskling ♥ som blir utdragna på det jag själv inte orkar göra ensam. Hoppas dom står ut med mej iaf. Är verkligen jätte tacksam för all hjälp och stöd jag får av dom båda
Älskar er så!

Letar draglinor och svängel

2010-02-15 / 20:05:59
Tjoo
Nu har jag vrat upp i stallet och pussat hästnäsor. Hannes va väldigt pussjuk idag ;) Riktig casanova den där lilla saken.
Letar efter draglinor och en svängel. Tänkte att jag skulle ha det till Hannes för påbörjad inkörning.
Så att han får vänja sej vid att ha seker hängandes bakom honom.

Så vet ni någon som har eller om ni har själva som ni vill bli av med så hojta gärna till.
Behöver inte va nya grejer eftersom jag inte ska anväda det som dragredskap utan som vänjning.
Kanske känner ni nå bonde som har ett par gamla liggandes i en gammal lada ;)
Även dragkedjor sökes. För ytterligare lite ljudvänjare.

Vet ni något så hojta gärna till tack!

Mini är normal igen

2010-02-15 / 14:00:45
Tjoo på er!
Tänkte att jag skulle uppdatera lite här inne :)
Har jobbat en stund på morgonen. Lika mysigt som vanligt. Men dte va ganska kyligt. Settisarna va så söta med frost över hela kroppen ♥
Är foderkurs på färjestad ikväll, men har valt att skippa det. Behöver lite lugn och ro. Sen skulle jag förmodligen inte förstå någonting. Har ju svårt med att förstå saker och ting om dom inte förklaras på ett väldigt enkelt sätt. Blir nog fler tåg.
Mini ser helt normal ut igen. Vad det än var hon hade fått så är det spårlöst borta. Får väl hålla lite extra koll på henne ett tag så det inte kommer tillbaka. Undrar lite på vad det kan ha varit. Måste ju nästan vart nån allergisk reaktion. Men mot vad? Det är väl ett svar jag aldrig kommer att få. Huvudsaken är att hon är pigg och kry igen och inte ser ut som ett monster.
Nu ska alla katter försäkras iaf, snarast. Får väl kanske vänta nån dag med Mini. För dom brukar ju fråga om djuret vart sjuk. Ser väl inge bra ut om jag försäkrar henne om hon inte är helt 100.
Stallet blir det i kväll, hoppas på att älsklingen vill bli med mej upp och hjälpa mej lite
Får se om Mullehästen har några ideer idag åxå *fniss*
Resten av dagen är inte planerad än. Men känns som att jag behöver vil lite. Kanske ta hand om mina fiskar lite.

Ridit och promenerat häst

2010-02-14 / 15:46:38
Tjoo
Idag har det vart sådär härligt väder igen. Om varmt hardet vart. Är ca 1 grad ute nu.
Här har vi vart i stallet och haft det lite skönt under fm.
Började med att rida Jumjum lite ute på fältet. Han va het och spänd som en fiolsträng så det blev mest att lalla runt med honom. Men han fick röra lite på sej iaf och slita lite i snön.
Efter Jumjum va det Hannes tur att röra på sej. Började att löslongera honom lite i volten. Jädrar vilka steg han kan ta till bara han vill. Såg riktigt stilig ut där han sprang :)
Efter det tog vi en liten promenad med honom. Han va pigg och busig men skötte sej riktigt bra ändå. Men han tyckte helt klart att dte va roligare att gå bortåt än hemåt *fniss*
På hemvägen la han sej mitt i vagen och rullade sej. Flera gånger :) Som tur är så kom det ingen bil. Han är att lite speciell den där lilla varelsen som ens kommer på ideen att lägga sej mitt i vägen. Men han tyckte väl att det kliade gott mot gruset där kanske :)
Tog några bilder på promenaden
Provsmakar en gran som stod längst vägen. Han luktade jul när vi kom tillbaka till stallet :)

Påkörd älg? Nej det är bara Hannes som fick en idé ;)

Oh va mysigt det va här

Får nog ta andra sidan åxå


Sen avslutar vi det hela med att skaka av oss snön

Knäppa lilla ponny *fniss*
Man blir lika nöjd varje gång man lyckas ha kamera med sej när något sådant händer.

Pratat med djursjukhuset

2010-02-13 / 21:02:24
*slappnar av lite*
Ringde in till akuten för att rådfråga. Vetten sa att det mycket väl kunde vara en allergisk reaktion på något. Det va ganska vanligt att unga katter fick sådant. Dom har ju inte hunnit bygga upp så mycket försvar än.
Sedan är det ganska vanligt att unga katter (även äldre då) kan leka och hamna på något dumt sätt.
Men eftersom jag inte hittar något sår i eller runt ögat och att hon inte ser irriterad ut någonstans. Så tyckte hon att jag kunde avvakta. Men hennes ögon i sej ser oskadda ut och inga sår. Men började det att rinna eller se konstigt ut skulle jag höra av mej imorgon för då kunde  det vara någon infektion hon fått.
Kunde bli värre under kvällen med svullnaden men så länge det inte ser irriterat ut så kunde jag vara lugn.
Känns grymt skönt att man pratat med dom och att dom inte tyckte att jag akut skulle åka in med henne. Nu kan jag slappna av och ta det lugnt.

Har vart en fullspäckad dag i övrigt åxå. Började med stallet på fm. Dit kom paranteserna åxå så vi tog en långpromenad med hundarna i det fina solskenet. När stallet va klart åkte vi hem med hundarna och begav oss in till stan.
Först in till bergvik och fixade mej en ny keps (börjar länga efter vår) Nu är jag ju ständigt mössbärande :)
Sedan skuttade vi in till IKEA och köpte lite ljus, en lampa och gardiner. Sen några leksaker till hundarna.
Efter ikea svängde vi in och tvättade min bil i den där tvättgatan som finns ute på bergvik. Snacka om att känan sej instängd ;)
Avslutade shoppingen med att käka på BK.
Just det va till Pets innan stallet åxå. Där köpte jag aktiverings bollar till hundarna. Lite ska dom väl få slita för maten *fniss*
Lite bilder på det som blev inhandlat.

Mini har svullnat upp

2010-02-13 / 19:47:08
Sitter här i valet och kvalet om man borde ringa till djursjukhuset eller inte.
Mini har svullnat upp runt ögat. Vad jag kan se så finns inget sår eller syn på nå skada. Ser nästan ut som en allergi reaktion eller något. Hon äter och dricker. Leker och beter sej som vanligt. Verkar inge öm när man tar i henne. Men hon är ju inte den som direkt vill gosa och bli klappad i vanliga fall heller. Men hon skriker inte när man tar i henne. Det rinner inget ut hennes öga och ser inge irriterat ut själva ögat heller. Utan är bara svullen.
Märkte inget av detta i morse, men kanske är jag en dålig kattägare som inte va tillräckligt uppmärksam på detta. Märkte det vid 19 tiden. Hon har inte blivit sämre men inte bättre heller.
När man ringer till djursjukhuset så säger dom att man kan ringa till jouren OM det är riktigt akut. Ska jag anse att dte är riktigt akut eller ska jag avvakta tills i morgon och se om det blir bättre?
Känner mej som en dålig djurägare nu kan jag lova. Försäkrad är hon ju inte än heller. Vilken gör att valet att ringa blir ännu svårare.
HJÄLP vad tycker ni? Bilder på lilla Mini



Möte med AF

2010-02-12 / 13:59:12
Tjoo
Här ligt väder ute. Solen skiner och det värmer skönt. Har vart på en liten promenad med hundarna.
Imorse va jag på jobbet en stund men fick gå tidigare för att jag skulle på möte med af. Hade hellre vart kvar på jobbet.

Mötet gick väl bra. Fick träffa den nya som ska ha hand om mej och min gamla lovade att hålla kontakten med mej. Ska fortsätta skriva veckoraport till henne varje vecka och hon lovade att ringa med jämna mellanrum för att kolla till mej. Känns lite tryggare när jag fick höra det. Den nya verkade ok.
Men jädrar va rörigt allt är. Dom vet ju inte svaren på något själva. Hur är det då tänkt att vi ovetande ska kunna få hjälp? Bara utbetalning av lön är ju ett helt galet stort projekt. Inte bara att kryssa i lappar och skicka iväg där inte.
Dom tycker att jag ska sluta oroa mej för framtiden, men det kan inte jag göra när allt är så rörigt. Sen nämde dom ju att så länge som jag mår bra så kör vi på som vi gör nu. ÖH jag mår ju inte bra?? Gråter på varenda möte och har fått öka dosen på en av tabletterna. Kommer förmodligen få en ny sort åxå. Inte FAN mår jag väl bra då? Nej men jag skulle inte oroa mej.
Får se vad läkare och psykolig kommer fram till under nästa veckas möte.
Jädrar va möten det blir.
Nu ska jag ta hand om mina fiskr lite och försöka slappna av.

Glee *filmklipp*

2010-02-11 / 21:10:47
Kollade precis på serien Glee oc hdom sjöng en låt som jag tyckte va så fin. Blev rörd av den. Det är en grupp döva som sjunger och sedan går den andra sånggruppen in i låten. Tycker att det va så himla vackert med teckenspråket och sången. Blev helt rörd. Kanske är det jag som är extra känslig nu, men vackert va det iaf. Här är låten.
Imaigen med Glee ♥

The Ex

2010-02-11 / 19:23:49
Igår innan jag somnade så kollade jag på filmen The Ex. Zach Braff är med i den och jag gillar det han är med i så filmen är helt godkänd :thumbup:
Lite kärleks komedi om ett par som ska få barn. Killen lyckas klanta till det på sitt jobb och får sparken. Precis när sonen är född så får han berätat detta för sin fru som inte alls uppskattar detta. Inte lätt att ha barn och inte tillräckligt med pengar.
Dom flyttar till ett hus i närheten av hennes föräldrar och han får jobb hos sin svärfar. Där får han jobba med en kille i rullstol som inte gör arbetet lätt för honom. Han börjar känna mer och mer hat för sin arbetskompis och det blir inte bättre när han får reda på att det är hans frus ex det handlar om. Blir en hel del svartsjuka och gnabb innan han lyckas visa sin fru vem hennes ex egentligen är.
Filmen är mysig och rolig och jag rekomenderar den :)

Är ju inte så bra på detta med att formulera mej i skrift, men jag försöker iaf ;)

Nyskodda hästar

2010-02-11 / 19:17:53
Tjoo
Sitter här och kollar på 2½ män. Guld serie :thumbop: Har käkat pizza oc hdet va ju inte heller helt fel.
Nu har vi tänt en brasa här och det är så mysigt. Varmt och skönt.
Vart i stallet några timmar och fått dom stora hästarna skodda. Skönt när dom är nyfixade.
Jumjum hade trampat sej på frambenet så han fick bandage på sej. Han lyckas skada sej minst en gång varje vinter. Men har beställt skydd som han får ha på sej resten av vintern. Han har ju skurit upp benet rejält en gång så han är ju inte smidig direkt.
Får hämta ut skydden, stigbyglarna och stigländren i morgon på ica. Fick lapp om att dom kommit igår.  Alltid lika kul att hämta ut paket som man beställt :) Inte lika roligt med betalningen dock *fniss*
Imrgon ska jag jobba en stund och efter det på möte med AF. Får väl se om jag får träffa min nya AFare eller om dom inte vet vem dom slängt ut mej till än. Hoppas det är någon bra iaf. Fast jag hade ju precis börjat gilla den jag hade fått och nu får byta. Jag är skeptisk :tired:

Nu ska jag vänta på att Glee ska börja. Fast innan det är det ju halv åtta hos mej ;)

Trött och nere

2010-02-10 / 21:24:31
Tänkte att jag skulle slänga in ett inlägg innan jag ska försöka sova. Vore helt klart skönt med en natts ordentlig sömn. Men det är nog inget man kan räkna med. Har sovit kasst dom senaste veckorna nu. Tar en evighet inna jag somnar och när jag väl sover så är det jätte oroligt. Men skulle verkligen behöva få sova ordentligt.
Nu har jag ju fått ännu mer att grubbla över när jag ska få ny handläggare (heter det så) på AF.
Jag som har så himla svårt med nya männsikor tycker tat detta är jätte jobbigt. Har ju inte haft den andra så länge heller. Bara träffat henne nån gång. Men nu blir det ju som att börja om på nytt.
Sen har jag ju en ny läkare som jag snart ska träffa för första gången. Bara det att hon snart ska sluta så jag komemr få en ny där åxå :S Blir så trött. Läser dom inte min journal och ser att jag har jobbigt med byten?
Sen är det konstigt att jag har en läkare som jag aldrig träffat som skriver ut tabletter åt mej. Även ökar dosen utan att ens veta hur jag mår eller känner mej. Är ändå starka tabletter så man tycker ju att dom borde kolla upp bättre. Menmen. Får väl fortsätta bita ihop ett tag till.
Men när man får ett sms från sin mamma där hon är orolig över att jag ska göra något mot mej själv så har det gått rätt långt. Men så långt kommer det inte att gå lovade jag henne. Älskar min familj så himla mycket och skulle aldrig vilja göra något så drastiskt. Har jag överlevt så länge som jag gjort så ska jag att klara ett tag till. Nån gång måste det ju vända.

Under kvällen har vi kollat på Det okända och ätit god pasta med bacon. Massa gott! Nu blir det snart sängen. Ska bara kolla färdigt på vinterspelen på 5an.
Imorgon kommer hovis till stallet och ska sko Gino och Jumjum. Hannes blev ju klar förra veckan :)
Ha det gott och sov sött!
nattinatti ♥

Hur tänker dom??

2010-02-10 / 16:10:48
Ringde till AF i morse för att höra så det verkligen va på fredag som jag skulle på möte hos dom. På svararen sa dom att min handläggare är tillbaka den 15e. Det va ju konstigt tyckte jag så jag mailade till henne för att få svar när det va.
Nyss ringde hon upp och verkade allmännt förvirrad. Hon hade vart sjuk och under dom dagarna hade det tydligen tagits beslut om att jag skulle få en ny handläggare?? När hade dom tänkt att informera oss os det?
Jag tycker ju redan att allt är jätte jobbigt och det blir inte bättre av att dom byter personer som ska ha hand om mej hela tiden. Jag blir förvirrad och stressad. Hon verkade lida med mej och skulle försöka få tag på den nya så att jag skulle få träffa dom båda. Hoppas att det går vägen.
Varför kan dom inte låta samma personer ta hand om dom som redan har det jobbigt?? Är det så att dom som egentligen ska finnas där och stötta blir sjuka själva och helt enkelt inte orkar mer?
Jag mår iaf väldigt dåligt nu och minsta lilla gör att det blir ännu sämre.
Jävla skit!!

Fish tycoon =)

2010-02-10 / 12:38:01
Tjo
Idag är det strålande solsken ute. Men lite för kallt för min smak.
Vart och jobbat några timmar under morgonen. Trodde jag skulle frysa fingrarna av mej. Men skönt att komma ut lite.

Har väldigt ont i tanden åxå. Har tagit nån värktablett men dom får jag ont i magen av så jag kan bara ta nån om dagen. Inte lätt. Frågan är ju om det är bäst att ha ont i magen eller tanden :S

Nu har jag instalerat mitt gamla fish tycoon spel :) Så nu ska jag förda upp fiskar och sälja *fniss* Lite som roar iaf.
Finns ett plant tycoon spel åxå som jag tycker är roligare, men det har jag inte hittat att köpa. Så fiskarna får duga fint ett tag. Glömmer väl bort det dirket så fiskarna dör för mej.


Hur resten av dagen ser ut vet jag inte än. Har såpass ont så jag känner inte för att göra någonting.

Tandläkaren avklarade

2010-02-09 / 15:13:53
Tjo
En lite ynklig Werre skriver av sej lite. Har vrat hos tandis nu. Eftersom jag är så himla rädd för tandisså går jag hos en barntandläkare. Som tottlar lite med mej. Och det passar mej bra.
Visade sej att tanden jag har haft trasig va värre än jag trodde. Hon gjorde en lagning nu ihopp om att nerven ska klara sej. Men såg inte så ljust ut så det kan bli en rotfyllning av det hela. Bara att tänka på det gör att jag blir panikslagen.
Trots massa bedövning va det väldigt smärtsamt och obehagligt. Men jag överlevde iaf.
När jag satt i väntrummet pratade dom om nån flicka som dött och dom nämde tandläkare i det. Inte rätt saker att höra när man redan är skräckslagen.
Har bunkrat upp med massa panodil och ipren för hon satt att jag kunde få väldigt ont nu i några dagar. Blev det inte bättre skulle jag höra av mej för då va det nå fel.

Nu sitter jag här med bedövningen och får krypningar i kroppen av känslan. Nästan panikattack känningar. Vet inte varför mej jag tycker att bedövning känns vidrigt.
Ska ta och ynka mej lite till nu. Tror jag ska läsa lite i Draktårar. Måste ju bli klar med den så jag kan börja på Twilight böckerna snart.

roliga kattfilmer

2010-02-08 / 19:47:16
Har hittat några filmer på Youtube som jag tycker är så himla roliga. Skrattar så jag gråter varje gång jag ser dom. Så jag vill ju att ni ska få skratta lite åt dom åxå. Älskar knäppa katter



Hoppas at tdet funkade med mina inklistringar :)
Vist är dom hur kul som helst? Elelr är det bara jag som har kass humor. Kan ev vara lite av båda *fniss*

Böckerna ha kommit

2010-02-08 / 18:28:09
Tjo
Vart en ganska så lugn em. Tröttnade på att radera folk på fb rätt fort så det fortsätter jag med nån annan dag :)
Mamma har vart på besök en stund så vi har kollat i lite klädkataloger och pratat lite strunt :) Sen hade hon med en bukett med tulpaner från mormor och morfar. Å så fick jag en jätte fin ljuslykta av mamms och papps  ♥

Twilight böckerna jag beställde för nån dag sedan kom idag åxå. Så jag har fått massa saker idag. Skulle ju nästan tro att man fyller år *fniss*

Nu ska vi snart laga mat och kolla på Halv 8 hos mej. Lite senare är det Outsiders som idag skulle handla om folk med elallergi? Finns mycket konstigheter.
Imorgon ska jag till tandläkaren och laga min trasiga tand. Jag är livrädd!! Hatar tandläkare. Nog för att jag har väldigt ont i tanden som inte är hel. Men dte gör att bar ont å få den fixad åxå. Sen komemr det att lämna ett tomrum på kontot åxå :(

Böckerna jag fick idag


Dom fina blommorna


Sen den jätte fina rosa lyktan med rosa ljus

Städar på Facebook

2010-02-08 / 13:10:24
Tjoo på er
Idag har jag vart på jobbet igen några timmar. Va ute på en liten promenad med Skalman :)
Grymt kallt att jobba ute idag. Frös som tusan om fingrarna. Tycker man borde ha blivit härdad denna vintern, men så va det inte.

Nu sitter jag och rensar bland mina kontakter inne på facebook. Är så himla många som jag inte har en aning om vilka dom är. Har bara blivit tillagda för att få medlemmar i olika spel. Men nu har jag en storstädning iaf ;)
Alla som jag har kontakt med via forum och vänner irl sitter säkra. Även andra som jag bara skrivit med nån gång. Men dom som jag inte någonsin skrivit med kommer nu att åka. Spelar inte så mycket där inne nu heller. Vill att man bara på ett enkelt sätt ska kunna ha kontakt med dom man bryr sej om och "känner".
Hade över 1900 kontakter och är nu nere i 1700 nånting. Så jag har ju lite att göra ett tag *fniss*

Dagen blev som jag planerat

2010-02-07 / 16:44:50
Tjoo
Trots att jag vart vaken inatt och legat och planerat så har jag faktiskt orkat ta itu med det jag planerade. Annars är jag ju alltid för trött av att ha planerat så jag inte orkar ta tag i det hela i slutändan.
Men idag har det gått som jag velat.
Somnade om vi 8-9tiden i morse och sov till 11. Fast besluten om vad jag skulle göra :)
Vi tog en frukost tom så rejäl så jag gjorde mej gröt ;)
Sedan bar det iväg in till hööks.
Detta blev shoppat.
*sadelgjord
*schabrak
*bettlöst huvudlag :thumbup:
*medel till Hannes hovar
*ett täcke till Harry. Fanns bara ett litet kvar så det blev han som fick det.

Efter hööks åkte vi direkt till stallet. Gjorde iordning Jumjum direkt med nya schabraket och tränset. Sedan ut på en liten ridtur i det härliga vintervädret. Red först lite på fältet för att prova om det gick att styra och stoppa med det nya tränset. Gick så bra så.
Begav mej ut på en liten tur längst grusvägen.
På hemvägen blev Jummis rädd för något och tvärnitade från traven och vände på en 5öring. Jag flög i sidled och kände att jag skulle flyga av. Men jag har aldrig vart så fast besluten om att verkligen hålla mej kvar. Kravlade mej fast runt halsen och hängde halvt brevid honom. Kände att om jag skulle stupa i backen skulle jag fastna med foten i stigbygeln. Så efter massa kravlande och fsthållande lyckades jag ta mej upp i sadeln igen. Stäckte mej gött i vaden och ljumsken och axeln knakade till. Men jag satt kvar :)
Resten av vägen hem gick i lugn skritt. Kommer nog ha gött ont i morgon. Kanske inte borde hålla på med ridning längre?
Istallet väntade mamma och älsklingen. Dom höll på att tömma Ginos box på halm. så nu är även Ginosens box halmfri. Bara torv. Det är mysigt med halm men det blir att mycket mer arbete. Förhoppningsvis komemr det inte bli så jätte kallt.
Tog även en promenad med hundarna ute i solen.
Nu har vi precis vart och handlat mat. Ikväll blir det wooklövbiff. *mumma*
Har även beställt nya stigbyglar och stigläder. Va billigare att beställa och mamma bad mej att inte rida med dom jag har nu nå mer.

Som ni ser så blev dagen ganska mycket som jag hade tänkt mej. Förutom detta med panikhållningen runt Jumjums hals då förstås *fniss*
Blev några bilder från den lilla stunden som jag va på fältet och red.







Mitt i natten

2010-02-07 / 04:20:07
Tjoo
Vet inte om man ska säga godmorgon eller gonatt.
Vi gick och la oss vid 22.30 tiden och kollade på G-force. Strax efter 11halv 12 sov jag. Men så vaknade jag igen 03.00 och kan inte somna om. Så jag får väl blogga lite och se om jag kan somna om senare.
Ligger och planerar vad jag ska köpa på hööks sen. Men det slutar väl med att det inte blir nå hööks för att jag är så trött efter planeringen
Men om jag skriver en lista så behöver jag ju inte komma ihåg sedan vad jag ska köpa. Och då kanske jag kan somna om istället för att ligga ochgrubbla
Detta skulle jag vilka handla på hööks
*medel till Hannes fossingar
*sadelgjord till Jumjum
*bokskydd till Jumjum
*bettlöst träns som jag velat ha över ett år
*hoppschabrak
*nya stigbyglar
*senskydd till jumjum
*nya boots till jumjum
*varsitt nytt täcke till Pim och Harry.

Ja det va väl det hela? Får väl se hur mycket at detta jag ens har råd med
Då vad en del av min planering för söndagen klar. Väl i stallet skulle jag vilja slänga ut all halm ut Ginos box och fylla upp med ny torv. Ev kanske mammi och älsklingen vill hjälpa mej lite med detta. Sed skulle jag vilja skritta Gino en liten svänd åxå. Så han får komma ut och slita i den djupa snön lite Får väl se om jag orkar göra något överhuvudtaget under dagen. Om jag inte lyckas somna om så kommer jag ju inte va allt för pigg direkt.
Som jag skrev tidigare så kollade vi på G-Force innan jag somnade. Va väl inte med i själva storyn så länge eftersom jag började slumra in då ;)
Men det jag såg gillade jag. Söta små gnagare som pratar kan man väl inte ogilla heller. Speciellt mössen i djuraffären som ropade "bajsa i hans hand"
Nej nu ska jag se om jag ska kolla på en film eller läsa eller kanske ta sats och springa in i väggen så jag somnar igen.

Blev en ridtur

2010-02-06 / 18:47:44
Tjo
Nu är jag lite nöjd över mej själv. Samlade energi förut inna stallet så jag orkade mej ut på en liten tur med Jumjum. Va verkligen skönt för själen att få komma ut på honom en stund. Pulsade runt på fältet. Är ju mycket snö så det blev väl lite slitigt för honom. Men vi va båda två nöjda över att komma ut och röra på oss.
Hoppas på mer sådan energi.
Sen hade jag en liten mysstund med Hannes ute i hagen. Vi kliade varandra fast han va lite mer hårdhänt än mej :)

Ikväll börjar Melodifestivalen. Tycker inte att det är lika bra som förr. Nu är ju allt så utdraget på flera veckor. Va bättre när allt va en och samma kväll tycker jag. Men får väl kika lite på det iaf ;) Ingen aning om vilka som är med men det lär ju märkas.

Nu har jag vart uppe och städat hos katterna. Måste va det minst tacksamma jobb man kan göra. Så fort man är klar så kommer dom och ska skita ner igen *fniss*
Imorgon behöver jag en sväng in till hööks och fixa ny sadelgjord, bokskydd och medel till Hannes hovar. Shopping!! :) Får väl se om det blir nå mer än det inhandlat.

Här kommer några bilder på turen i stallet idag. Kanske inte så jätte kul att se på bilder på en otränad häst och ryttare. Men man måste ju börja nångång :)










Gino må vara svart som satan. Men på denna bilden ser det ut som han nästan är i himelen :)

Lite off idag

2010-02-06 / 13:57:59
Tjoo
Idag är en såndär dag jag inte vill eller orkar något. Vaknade för tidigt i morse och låg och planerade vad jag ville göra under dagen. Jum er jag vaknade till desto mer kände jag va lite jag orkade :(
Hade planerat att rida idag men all den energin försvann direkt.
Så nu har man suttit framför datorn halva dagen och samlar energi för att ens orka iväg till stallet. Men blir nogbättre när jag väl kommer ut hoppas jag.

Nedrans Facebook

2010-02-05 / 20:29:16
Tjo
Idag har inte vart någon bra dag. Började imorse när jag loggade in på fb och insåg att det blivit förändringar. Inga bra sådana enligt mej. Man hinner ju inte mer än att lära sej sidan innan dom byter och ändrar utseende. Jag tycker att det blir sämre för varje gång.
Inte hela världen iofs. Man kan ju strunta i att va där.
Sen kom jag till jobbet och där hade vi en kolikhäst som fick åka in till ATG. Stackars lilla Esmis. Men hon hann att komma hem innan jag slutade. Skulle röra på sej en stund en gång i timmen. Hoppas att hon mår bättre nu iaf.
Sen kom jag hem och satte mej och läste lite i nya boken (draktårar) men det kröp så förbannat i mej. Lätt iriterad på allt. Läste iaf en stund sen beslutade jag mej för att ta en promenad i solen med hundarna. Få slappna av lite och bara gå och lyssa på musik. Men hundarna höll på som idioter och allt bara trasslade ihop sej. Så det blev bara värre med allt.

Nu sitter jag och håller på att krypa ur kroppen. Klarar inte tat fokusera men vill iaf få värdigt detta inlägget. Det är väl FAN åxå att man ska behöva ha krypnigar och Ja vad man nu kan kalla det. Kan omöjligt beskriva känslan utan att låta knäpp. Trodde att adhd medicinerna skulle hjälpa mej med detta. Men ICKE!

Har vart i stallet på kvällen och pussat lite hästnäsa. Hjälpte för stunden men är matt nu efter dagen.

Okay ingen ide att skriva nu för jag vill slå datorn sönder och samman. Sorry för ett dåligt inlägg i bloggen Men bra att ha det att se tillbaka på när (OM) man blir bättre nångång. Kanske kan man stratta åt det i framtiden.
Ha en bra kväll allihopa♥
Esmeralda

Läst ut Köplust

2010-02-04 / 18:49:40
Idag läste jag ut boken Köplust av Stephen King. Började i november och har ju inte läst så mycket sen dess. Men nu på två dagar har jag iaf avslutat den.
Den va riktigt bra och lite skrämmande hur stort ryktes spridning kan bli. Visst va det lite hockuspockus med i bilden åxå, men det skulle ju ändå kunna hända om fel person fick tag på tillräckligt med information om alla i en liten by/stad.
Gillar man spännade böcker så rekomenderar jag den iaf :thumbup:

När jag va färdig med den boken passade jag på att börja på en ny. Lika bra att passa på när man ändå är en bokmal :)
Börjat med Draktårar av Dean Koontz. Får se om den är lika bra som dom andra böckerna jag läst av honom.
Undrar om jag kommer att läsa den ett litet tag och sedan ha ett uppehåll på några månader igen innan jag börjar igen. Men det går ju mot våren och då brukar det va lättare att läsa.
Måste ju försöka avsluta den ganska fort eftersom jag beställt 3 av Twilight böckerna åxå :)

Handlat mat till Pim

2010-02-04 / 18:43:22
Tjoo
Mätt och belåten efter att ha käkat pizza :)
Stressade in till djursjukhuset för att fixa mat och D.A.P halsband till Pim. Väl där så fanns det ju inga halsband i storlek mindre kvar :( Me n7kg mat till det lilla livet blev det iaf. Sen skulle dom ringa när halsbanden kom in igen.
Så nu får man ha en lite "överaktiv" Pim ett tag ;)
Hon på kliniken frågade när han behövde halsbandet. Promenader när han är själv eller så. HM öh ALLTID! Jaha är han mycket jobbig då eller? Vad svarar man på det? Han är ju bara min Pimp *fniss*
Man brukar inte mäka så stor skillnad med halsbandet men större skillnad utan det :) Men vi ska nog klara det i några dagar.

Nu kollas det på vänner. Jätte gamla avsnitt men lite kul ändå. Ikväll är det Glee, det är bättre grejer det. Synd att man inte fölt det från början. Började titta på det för nån vecka sen då vi av slump hamnade på den kanalen när det visades. Tyckte att det verkade bra så nu är man Glee fantast.
Så resten av kvällen ska det slappas och tas lugnt. Måste bar få iväg en veckoraport till min handledare på AF. Vet inte varför men hon bad mej att maila henne en gång i veckan för att hon skulle se hur det går för mej. Tvivlar dock på att det blir nån skillnad om jag skriver att jag mått dåligt, men så fort det är något yttepytte som är bra så är ALLT bra *muttrar*
Får väl försöka formuler till något. Har ju inte vart en bra vecka direkt.

Pimpens diagnos

2010-02-04 / 11:52:46
Har ju glömt att skriva om vad som hänt med Pimp. Så nu ska jag försöka förklara det på ett begripligt sätt.
För ungefär ett år sedan fick han ju diagnos om att han va allergisk. Gick igenom många tester och det visade sej vara kvalster (främst i foderform) som han inte tål. Efter att det va klart så fick han ett special foder och har gått på det och enbart det sedan dess.
Han får aldrig äta något annat för så fort han får i sej något han inte borde så blommar eksemet ut igen och han börjar klia sej. Det är på huvudet som det är mest synligt men även fram på benen, runt trampynorna och ljumskarna som eksemen börjr synas.

Pim har alltid varit mycket fäst vid mej. Och det började gå förlångt. Kändes som att han ville visa/säga mej något som jag inte kunde förstå. Så fort jag blev sämre så blev även han sämre. Om jag va påväg att få panikattack så talade han om det för mej innan jag ens förstod det själv. Han blev klängig och satt som ett klistermärke. Även när jag va stressad så blev han värre. Eksemet på hans huvud syntes tydligare. Man kan är utan att tvivla säga att han är min mer vetande spegelbild.
Så jag tog kontakt med en hundpsykolog. Mycket skeptisk till att det skulle ge någonting. Var i deje som vi fick en besökstid. Mamma vad med på mötet med psykologen och givetvis Pim åxå. Pim satt i mitt knä hela tiden och visade ingenting förän jag bad mamma att ta honom en stund. Hon satt i stolenn brevid mej kanske 1m bort. Det va då allt visade sej så tydligt sa psykologen. Så fort jag släppte ifrån mej Pim så började han hoppa skälla och psyka mej för min uppmärksamhet. När han inte fick den började han bli ännu värre.
Psykologen kom fram till efter att ha gått igenom mötet och vad jag har berättat för henne att han liter av separations ångest, socialfobi och är väldigt stressad och nervös. Att få höra detta va som ett slag i magen. Han har precis samma diagnoser som mej! Hon tog väldigt bra hänsyn till både mina och Pims problem och har gett oss övningar som hon vet att vi båda klarar av. För hob förstod ju att om hon ger mej en massa övningar som inte jag klarar att utföra så kan jag heller inte hjälpa Pim.
Hon tipsade mej om D.A.P halsband och spray som jag nu införskaffat. Det ska ha en lugnande effekt ungefär som hormonerna som kommer från tiken när hon fått valpar. Halsbandet har han dygnet runt och sprayen sprayar jag i hans bur när han ska va hemma själv.
Om jag inte tyckte att detta skulle funka så fanns ett alternativ till att strö till med antideprisiva medeciner. Fick även veta att om jag kastrerar honom kan hans självförtroende bli ännu sämre. Men att det fanns en kemisk kastrering man kunde prova där man sätter in ett chip i nacken på honom.
Nu jobbar vi på dom övningar vi fått. Och vi kämpar på bra, Har dock inte kunnat träna så mycket ute i vinter pga kyla, regn och snö. Men övningarna inne har vi tränat mycket på.
Har haft mail och telefon kontakt med psykologen och hon tycker att det låter som att vi iaf är påväg åt rätt håll.
Har även fått skriftligt allt som hon kom fram till under besöket. Alla träningstips och ideer som kan hjälpa oss båda till en bättre framtid.
Nu har jag skrivit massa men säkert inte fått med hälften av allt. Men får väl stör på mer när jag kommer på det.
Gör allt för min lilla Pimp och är säker på att vi ska klara detta tillsammans. Men det ändå ont i hjärtat att veta att jag har format honom till MIG.

Böcker bestälda

2010-02-04 / 11:34:21
Tjoo
Det verkar inte som att det tänkt sluta snöa. Idag är det 0gradigt ute men det är något som kommer ner från himlen.
Idag har jag beställt 3 böcker. Dom tre första i Twilight sagan, den 4e hittade jag inte i pocket. Dom hette ju helt anorlunda i dom svenska böckerna så jag va skeptisk till att jag hittat rätt. Men beskrivningen om dom stämmer in iaf :)
Är ju stort fan av första Twilight filmen och väntar med spänning på att tvåan ska komma ut snart. Och nu när jag kollade böckerna såg jag ju att det är fyra böcker. Undrar om alla kommer att komma på film.
Tänkte iaf att OM jag vill läsa i sommar så har jag pocket som är lätta och smidiga att ha med sej.
Läste en bra bit i Köplust igår. Tror inte det är mycket kvar av den. Slutet börjar närma sej. Känner alltid samma ångest när en bok jag tycker om börjar ta slut.
Men nu kommer det ju snart nya böcker att ta tag i.
Lite märkligt är det att jag kan tycka att det är såå drygt att läsa en bok, men så hittar jag en spännande som jag gillar och då blir jag helt fast. Sen kan det gå ett år innan jag läser färdigt boken.
Nu ska jag se om brackorna vill med ut eller om dom hellre vill ligga inne.
I em ska jag och älsklingen till kliniken och köpa nytt foder till Pimp som äter special allergi foder. Sen behövs ett nytt D:A:P halsband till honom då det andra är förbrukat.
Inget billigt inköp. Behöver bytas var 3e till var 4e vecka och kostar nästan 300kr. Men har märkt resultat av det och man märker tydligt när det slutar göra verkan. Det är det eller om jag ville prova att ge honom medeciner. Efter att själv ha ätit så mycket medeciner och att jag vet hur man mår av dom vill jag se det som den sista utvägen. Ska förklara mer om detta i ett eget inlägg :)

Badat Pimp

2010-02-03 / 19:21:25
GoKväll!
Nu har jag badat Pimpen. Tycker att han fått tillbaka eksemen som har med hans allergi att göra. Fick ett special schampo av veterinären under tiden han gick på allergiutredningen. Det ska lindra kliandet lite. Sen får jag nog smörja in honom i några dagar för att eksemet ska bli bättre.
Harry tar jag en annan dag.
Men nu är iaf Pimp ren och fin och har sin fina morgonrock på sej :)

Bus i ridhuset

2010-02-03 / 13:42:26
Kunde ju inte hålla mej borta från att lägga in bilderna nu iaf. Boken får vänta :)
Här har vi då busungarna i ridhuset på Bergsgården.
Små bilder går att klicka på för förstorning.
Ridhuset i sin helhet :)

Sally jagar runt på Casper-Esmeralda skitar ner sej- Esmis,Calle, Sally och Casper har minimöte.

Sally blir nyfiken på om jag har något gott att bjussa på. Eller så ville hon bara komma och äta upp mej.

Calle snosar efter mat- Calle med för stor grimma- Bubblan snosar åxå efter mat ;)

SötCalle ♥

Bubblan-Skalman-Sally

Cornett undrar varför det ligger saker ivägen för henne

Skalman-Grodan och Calle rejsar-Casper hamnar i ett svårt dilemma

Casper kämpar för livet :) Inte lätt med dom där höga hindren som lägger sej på fel ställe.

Casper känner sej besegrad och väljer att spela död

Sally funderar på om Casper verkligen ÄR död-Flocken i fullfart-Sally och hennes fina form *fniss*

Fina Grodan ♥

Grodan och Lassie-Lassie- Sally

Grodan♥

Grodan gillar att hoppa (dah) Grodor hoppar ju fram ;)

Skalis kom på att det helt plötsligt blev jätte kul att springa

Skalis-Lassie-Sally

Cornett funderar fortfarande varför det ligger pinnar på backen. Man kan ju snubbla jue.

Calle och Skalis pustar ut

Skais med sina "syndrom" :)

Favoriten Calle

Calle♥

Bubblan med olika färg på ögonen. Måste va för att veta vad som är höger och vänster ;) -Janne kramas med Grodan- Sedan har ligan ett avslutningsmöte :)

Så det va alla bilderna från dagens bus. Hoppas ni gillade dom.

Snön den bara vräker ner

2010-02-03 / 13:08:27
Tjoo
Jädrar va snö det kommer. Bara vräker ner ju.
Har vart på jobbet ett par timmar och haft det skoj. Idag va det motionering av småttingar på schemat :) Och dom tyckte att det va lika buskul som vanligt. Dom är ju för söta när dom busar omkring i ridhuset. Riktiga glädje spridare. Tog lite bilder på det som jag kan ladda upp sen. Casper, en av våra ändre kusar lyckades rulla sej precis vid en hinderbom och fastnade där. Lite sött. Vår häst talande man Janne hjälpte honom loss iaf. Dom lyckas med det mesta dom små liven. Men lite kul såg det faktiskt ut när han låg lutande mor en bom på 1dm och inte kunde ta sej därifrån *fniss*
Lite synd med fotograferingen blev det då dom va blöta när vi gick in i ridhuset och dom la sej och rullade sej direkt när vi kom in. Blev inte så rena och fina efter det :thumbdown: Men ni ska få se några av bilderna senare iaf.

Nu sitter jag och försöker att slappna av lite med en bok. Köplust av Stephen king. Gillar hans böcker. Men det är inte lätt att kunna slappna av och faktiskt förstå vad boken handlar om när man håller på att krypa ur skinnet. Började läsa boken 7/11 så jag har hållt på ett tag ;)
Läsintresset kommer och går. När jag väl är inne i en läsperiod så läser jag mycket på en gång. Men sen kan jag komma ifrån läsandet ett bra tag ibland nästan ett år. Men nu behöver jag verkligen få avslappningen att funka så jag ska försöka komma in i det igen. Har iaf lyckats komma igenom några kapitel under tiden jag suttit nu. Gillar rysare och läskiga böcker och då är ju King bra. Gillar även Dean Koontz böcket. Har läst några av böckerna om Odd och fick den nyaste i julklapp. Får väl se om jag komemr orka läsa den snart.
När våren är här och man kan sitta ute och läsa brukar det gå lättare.
Återgår till boken...
Först en bild på söt Harry ♥

Hannes nyverkad

2010-02-02 / 20:06:45
Tjo
Nu har hovis vart i stallet och fixat Hannes fossingar. Han tog ju av sej ena skon själv för ett par dagar sedan. Men nu tog vi av den andra åxå. Ska prova att ha honom barfota ett tag. Funkar det så är ju det kanon. Lättare att hålla rent i fötterna och han får inte lika lätt isstyltor. Sen får han kanske inte lika bra fäste när man ska promenera med honom *fniss* Kanske inte lika lätt att busa så då =)
Vet inte riktigt varför han hade skor på sej från början när han är så ung, men det va säkert för en bra anledning.
Men jag vill helst ha honom barfota så länge det går. Han går ju inte så hårt nu hellet.
Annars såg han bra ut i fötterna. Bär hovs rötan (heter det så?) är i stort sett borta. Men ska fortsätta tvätta med Hovdesinfektion medel nån gång i veckan för att få bort allt. Kommer iaf va mycket lättare att komma åt att tvätta med det nu när skorna är borta.
Lilla Plutten skötte sej jätte bra och bet inte hovis nån gång :)
Dom stora hästarna skulle vi ta någon annan dag.
Lite skillnad på Hannes och Ginos fötter ;)


Har även vart in till psykologen idag. Skönt att få prata av sej lite. Hon har även fixat ett möte med min nya läkare. Omöjligt att få saker att hända med dom nya läkaren och sköterska. Men med hjälp av psykologen har jag nu äntligen fått ett möte inbokat.
Så får vi se om jag kan få hjälp med att må bättre. Nån lösning måste det ju finnas? Nån hjälp att få? Ökningen av dom andra tabletterna har ju inte gett nå bra resultat iaf. Kanske blir det ytterligare ett byte eller fler innan de hittas rätt. Börjar bli trött på att byta och prova nya medeciner nu. Tror jag snart gått igenom all anti deprisivt som finns. Sen behöver jag ju få hjälp så jag kan sova. Det är ju det viktigaste för hälsan, att få sova.
Förhoppningsvis får jag hjälp. Även om jag inte har allt för stora förhoppningar. Vill iaf inte knapra starka sömntabletter som man blir helt död av. Vill kunna vakna snabbt ifall det skulle hända något. Nu äter jag insomnings piller, men kan nog behöva öka dosen. Vill iaf inte ha något som gör att jag blir "bakis" dagen efter.

Trött

2010-02-02 / 11:17:28
Ännu en natt utan ordentlig sömn. Börjar känna mej som en zombi. Mår inte direkt bättre psykiskt av att inte kunna sova.
Förstorar förmodligen upp en grej massa som vanligt. Och det gör väl inte heller saken bättre.
Gaaah kan jag inte bara få må lite bra.. räcker med bara en dag utan något som händer. Vill inte gå å grubbla över saker, men hur fan stänger man av hjärnan? Varför tar man åt sej överhuvudtaget?? Det handlar om en sån lite grej men som för mej känns enorm. Blir sårad av saker jag egentligen inte borde bry mej om.

Trött å less

2010-02-01 / 20:45:40
Har haft en dålig em. Ångest och olust har krupit sej på och jag mår inte alls bra. Minsta lilla grej och det känns som att hela världen rasar över mej.
Trött på att inte kunna vara riktigt glad utan att det lika snabbt vänder och blir botten. Jag klättrar och klättrar men lika fan så trillar jag ner i leran i botten av hålet. När ska det bli bättre för mej??
Det krävs inte mycket alls för att jag ska bli ledsen eller sårad. Jag är jätte känslig och grubblar över helt onödiga saker som jag förstorar upp inne i mitt huvud.
Vill kunna skaka av mej små saker utan att tänka igenom dom och analysera om allt till det negativa men har inte energin till det. För all energi jag samlar på mej går åt för att hålla den glada fasaden.

Vet att medecin ökningen är en av dom stra bovarna till ångesten nu. Men har ju mått dåligt så länge nu. Sen är det väldigt mycket press på mej från alla möjliga håll nu. AF och FK har mycket åsikter och planer. Tyvärr ingår inte min hälsa i deras planer. Dom bryr sej inte alls om hur dåligt jag mår utan har bestämt att jag är frisk. Efter 4 års sjukskrivning blir jag frisk över en natt. Man känner sej så himla obetydlig. Det är lixom ingen som bryr sej. Är dock vääldigt glad att jag får vara kvar på Bergsgården ett tag till. Så fort jag kommer dit så släpper allt. Spelar ingen roll hur trött och less man är när man går upp på morgonen, så fort man kommer dit så känns allt bättre. All stress släpper och man kan bara va. Men så kommer man hem till verkligheten med massa brev från FK, AF, fack och gud vet vad. Hur har dom tänkt att man som sjuk ens ska kunna förstå allt dom skriver?
Vill bara få vara lycklig!
Fatta mej inte helt fel nu. Jag har det mycket bra, men minsta lilla grej så tar det som en stor fet smäll.
Jag har världens bästa föräldrar och en pojkvän jag älskar över allt annat. Jag har alla mina djur som livar upp mitt liv. Utan djuren skulle jag aldrig klarat mej genom dessa tider.
Men trots detta har jag så svårt att se allt som gör mej glad för jag blir så snabbt påmind om allt det jobbiga. Får dåligt samvete över tynga mina nära och kära men mina problem.

Kännde att jag bara behövde skriva av mej lite :blush:
Eftersom jag har så svårt att berätta saker och ting så tänkte jag att det kanske hjälper att skriva av sej lite.
Älskar verkligen alla som fortfarande finns där för mej ♥

Fotat lite på jobbet

2010-02-01 / 12:54:44
Tjoo
Då va veckans första arbetspass avklarat. Lika mysigt som vanligt. Morgon fikat är ju helt klart det bästa på dagen. Jädrar va kul vi har :)
Passade på att ta några bilder idag. Fast ska föröska få fler när jag har med vanliga kameran någon dag. Nu fick jag ta med mobilen.
Men här kommer några av bilderna iaf ;)
små bilder går som vanligt att klicka på för att se dom i större format.
Här har vi Esmeralda och Sally

Bubblan är den lilla svartvita och hon är dotter till Lassie som är på bild nummer 2 :) Sen är det Emsmis och Sally igen.

Esmeralda med öronen framåt. Hon brukar oftast ha dom åt andra hållet när hon ser mej :) Vet inte riktigt va hon har emot mej *fniss*

Lilla Sally. Yngsta hästen i flocken. Det är Agneta som jag jobbar med som äger henne. Kaxig liten sak ;)

Närbild på Sally :)

Calle, den minsta av alla shettisarna och helt klart en av mina favoriter.

Bubblan och Lassie-Calle-Esmeralda

Sötaste Calle ♥


Närbild på Esmeralda :)

Sen har vi ju min andra favorit Grodan ♥
Fick inte med honom på bild idag så det blev en höstbild på honom istället =)

Givetvis har vi en drös till med hästar. Men det va dessa jag fick med idag. Ska försöka få bilder på alla senare under veckan.
Nu förstår ni väl vaför jag trivs som fisken i vattnet på jobbet ;)
Massa små hästnäsor att pussa på ♥
Men som sagt Grodan och Calle har en speciell plats hos mej.

Måndag morgon

2010-02-01 / 08:20:54
GodMorgon
*sträcker och tänjer*
Ganska nuss vaknat till liv. Eller ja, vaknat å vaknat jag har iaf kommit upp ur sängen. Ännu en natt med dåligt sömn :S
Hundarna har fått gå på löpbandet en lite nstund. Ska strax åka iväg till jobbet. Elller ja om 30 min ungefär ;) Innan dess måste jag ju vakna på riktigt.
Dagens planer är inte planerade längre än att jag ska jobba några timma nu på morgonen. Men det lutar nog lite åt att jag kryper under täcket när jag kommer hem igen. Har tagit panodil för febern och otrivin för näsan. Så jag är iaf fit for fight en srund :)

Filmen vi såg igår blev Cougar club. Den handlar om två unga killar som kommer på affärsidén Cougar club. En klubb där unga killar i dera egen ålder får tillgång att träffa äldre damer. Bland dessa damer är även deras chefers fruar med och det klurar ju till det hela lite.
Filmen va ok , lite rolig. Men i betyg får den 3/5 av mej :)


Nu har jag inte tid att sitta här längre utan måste göra mej iordning lite innan jobbet.
Ha en skön Fm allihopa!