Hundarnas 1a arbets dag =)

2012-08-31 / 12:34:40
Tjo!
Tänkte ju igår att jag väntar med att ha med hundarna på jobbet. Men så hade min väckarklocka lagt av så jag vaknade lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ut med dom så dom fick bli med.
Trodde ju att det skulle bli superjobbigt och att dom skulle bete sej som idioter. Men matte hade nog lite för låga tankar om sina pojkar. Dom har verkligen skötte sej jätte bra.
Började lite dumt för Harry kom lös när jag skulle ta ut Jump, så det var Harry och hästben överallt. Men lyckades få tag på honom och han blev inte platt av Jumps sparkar.
Sen var dom med ner när andra hästen skulle ut. Dom skällde och drog och gillade väl inte alls hästen. Andra vändan skällde dom lite mindre. 3e vändan gick dom brevid Puzzel utan att skälla och utan att attackera honom. Sista vändan gick dom bakom hästarna och brydde sej inte alls.
Efter det fick dom sitta i burarna ett tag. Pim skällde väl och ylade lite. Men med stängda dörrar så hörde man dom inte så väl ;)
Dom satt fastbundna i stallet när jag mockade och härjade inte omkring.
Sen har dom träffat Alice, en springerspanniel tik. Harry var inte så intresserad men Pimp blev kär ♥ Dessvärre fick han inte så mycket kärlek tillbaka då Alice total ignorerade honom.
Dom har vart med utan för cafet där det varit mycket folk och mycket hundar men ändå skötte sej exemplariskt. Pimp har tom lekt med en spaniel valp. Han som annars inte är allt för vänskaplig. Harry var trött och grinig och tyckte inte valpen var det minsta charmig. Han är ju van att sova till 11 så han var inte så pigg efter att ha vart uppe tidigt och sedan gått omkring med hästar.
Så jag kan inte säga att det vart allt för jobbigt att ha dom med när dom varit sånna gullgossar.
Nu ligger dom i sängen och snarkar som grisar och är döslitna :)
Lite bilder från dagen.
Små bilder går att klicka på för att se dom större.
Kärlekskranka Pim blir ignorerad :)
Harry va mest intresserad av kaninerna som satt i sin bur utanför stallet.
 
En trött Harry ♥
 
Mattes praktexemplar ♥

Ångest =(

2012-08-30 / 20:54:47
Halloj!
Inte vart nån bra dag idag. Haft smygande ångest och oro hela dagen. Kämpade mej upp till stallet på dagen för att göra klart till Jump. Men det var tugnt. Nu på kvällen har det blivit sämre. Kännssom halsen drar ihop sej och svårt att andas. Tryck i bröstet och allt känns skit jobbigt. Så det har vart en lugn kväll. Va upp och tog in Jump och fick lite väkbehövlig Maria tid. Sen har jag inte gjort något mer.
Hade planer på att ta med hundarna till jobbet imorgon. Men tror inte det är läge för det när jag redan haft en tuff dag idag. Blir nog stressigt och oroligt. Men på måndag hoppas jag på att allt ska kännas bättre. Har hundarna klarat att va ensamma dom 3 timmarna så länge så klarar dom nog en dag till.
Har väl vart lite mycket ett tag och sedan nya medeciner så är väl inte så konstigt att man mår lite kasst. Även om jag hoppats på at tdet var en mirakel medecin som gjorde allt bra direkt.
Kollar på Robinson och snart blir det att krypa under täcket och hoppas på lite sömn.
Natti natti!

Dagens film

2012-08-30 / 10:57:07
Ja jag har ju vart lite trött dom senaste kvällarna och bara sett början på filmerna. Men dessa har jag sett.
Hade ju sett fram emot denna filmen länge eftersom jag läst böckerna. Men somnade innan ens spelen hade dragit igång. Så den filmen får jag ge ett nytt försök nån annan kväll. Kan inte säga så mycket om den nu :)
Andra filmen jag sett är
Titanic har jag sett för många år sedna. Velat ha den ett bra tag men inte fått tag på den. Så va mamma på loppis och hittade den :)
Filmen är grymt bra, men lite långdragen i början tycker jag.

Dagens kloka ord

2012-08-30 / 10:51:33
Här kommer dagens kloka ord/bild

Slappdag

2012-08-30 / 10:50:43
 
 
 
 
Tjoo!
Glömde bort att jag börjat blogga igen igår så får väl försöka att få in det i min agenda ;)
Men hade inte så mycket för mej igår iaf. Jag började läsa Jurkyrkogården av stephen King och läste nästan halva boken. Skönt att kunna slappna av såpass så jag orkar läsa. Det går ju i perioder detta.
Sen jobbade jag ju på fm och sedan blev det ett ridpass.
Red Jump i paddocken och först fick han bara jogga runt och bli av med lite energi och mjuka upp sej. När han kändes lugnare jobbade vi på avslappning och mjukgöring. Tycker han sänkte sej bra och var mjuk även om jag red med vanligt bett. Annars brukar han bli väldigt tung med vanliga bettet, hänger sej och det blir som att hålla emot en traktor. Me njag vill att han ska kunna jobba även med det så därför kommer det bli ridning på det bettet ett tag.
På kvällen var jag och tog in honom och Storm och flyttade upp två hundburar till stallet så jag kan ha med hundarna. Så på fredag ska dom bli stallhundar. Jag kommer förmodligen att vara helt hysterisk av att ha dom med i nörjan, men skällande och ylande. Men tror att det kommer vara bra för deras sociala träning. Nån gång måste dom ju sluta att skälla :) Om inte annat så komemr dom väl va tröttare på kvällarna. På morgonen när jag är där själv så kan dom ju sitta i linor medans jag mockar och släpper ut. Men ska jag rida kan det va skönt att ha dom i bur.
Iag har jag planerat in en lugn och slappdag. Blir ingen ridning i em utan åker bara dit och tar in Jumpen.
Blir nog lite mer läsning åxå :)
Ni som läser får ha en bra dag!

Kvällens sysslor

2012-08-27 / 20:40:03
Ja då var denna dagen gjord. Vart en rätt lugn dag efter att jag kom hem från jobbet. Suttit med paddan och joxat lite.
Nu på kvällskvisten har jag vart upp till stallet. Fick trevlig sällskap av grannarna och fick hjälp med borstning av Jump :)
Har fått en box med How I met your mother säsong 1-6. Så nu vet jag vad jag ska göra nu på höstdagarna :) Har väl att göra ett tag framöver iaf. Fick även The hungergames och American Pie- reunion. Hungergames har jag läst böckerna så har sett fram emot att se filmerna åxå. Men det blir väl lång väntan innan 2an kommer ut på film. Men den som väntar på nå gott :)
Nu blir det mat och snart sängen. Så godnatt folket.

Dagens film

2012-08-27 / 20:34:10
Igår kväll blev det Narnia del 2. Prins Caspian.
Äventyr, familjefilm.
Tycker inte att den är lika bra som ettan, så lite besviken blir man. Men jag gillar äventyrs filmer och dålig är den inte. Sen får den ett extra + för at tdet är en frieserhäst med i den :)

Dagens kloka ord

2012-08-27 / 20:30:20
Här kommer dagens fina bild med vackra ord.
Passar bra för alla som älskar sin mamma lika mycket som jag gör ♥

ADHD

2012-08-27 / 20:28:38
  Lite bra grejer att veta om oss som har ADHD

Dag 347- provat löpbandet

2012-08-27 / 11:59:32

Halloj!
Eftersom jag vart så dålig på att uppdatera om Jumps bootcamp så får jag väl försöka göra något åt det nu :)
Idag har Jump fått prova löpbandet för första gången. Han gick upp på det utan problem. Va inte direkt rädd för maskinen men hade lite svårt att gå i rätt tackt. Men annars va han jätte duktig för att aldrig gjort nått sånt tidigare. Blev bara 5-10 min. Ville inte pressa honom när han va så duktig.
Efter detta blev det ett pass i paddocken. Där var han dock sjövild. Pigg och het. Tyckte då att det va perfekt läge att öva galoppfattning. Bara det att när jag nuddade i honom exploderade han. Laddade järnet men nån galopp blev det aldrig. Tog gigantiska skutt över ett 20 cm högt hinder och tyckte det va skit kul att va hopphäst igen. Efter 40 min började han lugna ner sej lite så det gick att jobba honom. Va väldigt mjuk och böjlig och flyttade sej ganska bra. Matte hade blodsmak i munnen innan vi va klara :)
Kul att gammelmannen är så pigg och allert iaf.

Mobil bloggar :)

2012-08-26 / 20:43:54

Tänkte att jag måste prova att blogga med mobilen. Verkar ju som att det funkar. Då vet jag att jag kommer åt bloggen om jag har lite tid över men inte är hemma :)

Dagens film

2012-08-26 / 19:59:00
 Jag är en liten film fanatiker. Har en hel del film för att inte nämna vad mycket jag tittar. Eftersom jag ser en film varje kväll innan jag lägger mej så tänkte jag att jag dagen efter kan skriva om vad jag sett och vad filmen får för betyg. Då kanske ni lättare kan komma på vad ni vill se eller kanske vad ni inte vill se.
Jag är inte så bra på detta med att formulera handlingar, så det kommer bara bli lite kortfattat.
 
Igår såg jag Dracula 2001
Rysare
 med bla Gerard Butler.
Va väl ingen direkt höjdar film.
Men gillar man vapyrfilmer så är det väl något man måste se ;)
Den får
 
 
 

Dagens kloka ord

2012-08-26 / 19:58:53
För att få lite liv i bloggen så tänkte jga att jag varje dag sätter in en fin bild med kloka och tänkvärda ord. Ibland kan det bli bara en vacker bild. Men en bild säger ju mer än 1000 ord ;)
Så dagen bild blir denna.

Sommarens bilder

2012-08-26 / 11:21:45
Då sla vi se om jag kan få ordning på lite bilder här då.
Detta är förebilder på trädgården.
 
Jag tog första grävtaget :)
Ja och sen harvi lite efter bilder. Dammen är som sagt inte klar så den finns inga bilder på.
Jag tycker att det blev en riktigt mysig hörna :)
 
Har även lite smått och gott med bilder på djuren.
Hannes blev ren och fin vid midsommar då barnbarnen skulle låna honom och få rida lite.
Pimp r lite sliten efter ett agillitypass.
Harry är med och kollar så att gubbarna lägger plattorna rätt.
Jumpen ♥
Grillfest på Bergsgården :)
Pingen Mamma och Harry ♥
TRevligt ridsällskap med Maria, Lady och hennes som Fighter.
Storstädning i stallet. Pimp och Harry var med och kontrolerade så att allt blev gjort på rätt sätt :)
En mycket saknad Lukas. Hoppas du har det bra där du är nu. Du kommer aldrig att bli glömd. Finns alltid i våra hjärtan och tankar ♥
 
Nu har jag väl fått med lite av vad som hänt den sista tiden. Har inte blivit så mycket korttagning på hästarna, men ska bli ändring på det åxå nu :)
Hoppas ni gillade bilderna. Tror att det fortfarande går att klicka på dom mindre bilderna för att kunna se dom helt. Men är inte säker eftersom sidan ändrats.

Ny Medecin och sammanfattning

2012-08-26 / 10:16:20
Tjo!
Ja då var det väl dax att försöka göra er insatta i vad som händer :)
Jag börjar med mej själv.
Har under en längre tid haft väldigt mycket ångest och oro som gjort att jag varken orkat eller velat ta tag i saker. Ingen läkare eller psykolog har gjort något diret åt att hjälpa mej.
Men i torsdags var jag hos en ny läkare inne på psyk som tyckte att det var så dumt att ingen försökt att ändra på något eller hjälpa mej på något sätt. Hon satt in en medecis som heter Lyrica på mej nu som jag ska ta morgon och kväll. Har bara ätit den ett par dagar men tycker ändå att den gett mej en liten effekt. For hoppas att det inte bara är inbillning. Har än så länge inte mått dåligt av den heller. Vart lite groggy och yr, snubblat på saker och vart lite fummlig. Men lite får man väl räkna med ;)
Har äver varit och tagit EKG eftersom jag har så mycket hjärtklappningar. Det visade inget på det, men eftersom min oro är så stor så har jag fått remiss till sjukhuset för att få ha en dosa på mej ett dygn som mäter av hjärtrytmen. När detta blir vet jag inte.
Iomed att jag inte mått så bra så har jag inte orkat göra så mycket under semestertiden. Känns just nu som att jag äter såå mycket medeciner. Men läkaren tyckte inte tat det va så mycket eftersom jag inte har direkt höga doser på någon av dom.
Under semestern har iaf trädgården blivit lite piffad. Vi (läs Johan och Pingen) byggt upp en paviljong och laggt plattor så att vi kan ställa hästsläpet på baksidan. Sedan är det påbörjar med att det ska bli ett vattenfall i dammen. Bilder på detta kommer när jag fått dom från mobilen :)
Sen har vi djuren då.
Hundarna lever väl på som vanligt. Pim har haft lite allergi under sommaren och fått medecin för det. Harry är frisk som en nötkärna :D
Planen för mej är att jag ska försöka ha med dom på jobbet under hösten och vintern, Ska bara få tag i burar att ha dom i.
Katterna händer det inte mycket med heller. Mini har haft lite svullnader men vi har hunnit spruta henne tidigt så det försvunnit snabbt.
Så hästarna då.
Jump har haft det ganska lugnt i nån månad nu. Bara ridit lite små pass. Han fick en spark på knät för ett tag sedan och blev väldigt svullen i knät. Aldrig halt men stel. Så tränaren tyckte jag skulle ta det lite lugnt med honom och bara låta honom röra sej lite. Lite lagom till att jag skulle börja sätta igång honom så blev jag förkyld, så då blev det ingen igångsättning på nån vecka till.
Men nu har jag ridit ett par gånger i veckan.
 Vill komma igång och träna igen så fort han kommit igång lite. Vi är båda lite stela i kroppen nu :)
Gino och Hannes lever förtillfället som kakhästar. Jag har varken haft ork eller lust att lägga ner mej för dom under sommaren. Men med min nya medecin hoppas jga på att få igång även dom innan vintern kommer. Haft lite funderingar på att skicka iväg Gino på tllridning. Men tror det blir väldigt dyrt. Får se vad kassan säger om detta.
Hannes har blivit riden någon gång under dommaren utav Krister och Monicas barnbarn. Kul tat han blir använd :) Ska väl börja dra lite däck med honom och förhoppningsvis blir han inkörd nån gång åxå :)
Nu tror jag att jag fått med det mest av vad som hänt. Är ju som sagt inte så mycket.
Ska verkligen ta tag i detta med bloggandet igen nu. Är ju kul att kunna gå tillbaka och se vad som hänt i mitt liv. Givetvis gillar jag om någon läser och vill komentera vad jag gör.
Bilder kommer alldeles strax.
Kram

Hejsan bloggen!

2012-08-26 / 09:55:02
Halloj alla besvikna läsare. Har verkligen varit urusel på att uppdatera här.
Har tydligen varit borta så länge så sidan hunnit ändras och inget ser ut som det ska. Hoppas jag kan få ordning på det igen.
Ska strax göra en sammanfattning av vad som händer och sker. Ska bara kolla upp sidan först.