Dag 42- Vila

2011-10-28 / 19:49:06
Idag fick Jumpen vila. Han var ju så duktig igår så han är värd en vilodag.
Har bokat in mej på hoppträning igen i morgon. Hoppas han är lika duktig som dom tidigare gångerna. Kanske kan jga få ytterligare träningfilmer.
Har någon haft problem at tse filmerna på träningen som jag la ut igår? Har hört att vissa haft lite trubbel. Så säg gärna till.
Nu ska jag ta kvällen och kolla på idol.
Ha en trevlig kväll!

Hundarna vaccinerade

2011-10-28 / 19:46:45
Halloj!
Nu har hundarna vart och vetten och fått vaccinations sprutor. Tänkte att om jag skriver in det här så är det lättare att komam ihåg det till nästa gång :)
Pojkarna skötte sej bra även om dom är lite skeptiska till detta med att få ett stick.
Pimp har fått en allergisk reaktion en gång när han fick vaccin så honom får man ha lite extra koll på en stund. Men verkar som att det gått bra. Veterinären vet om det så han får nån liten extra blandning i sin spruta.
Harry blev tagen som en tik och vet frågade om han haft valpar. Nej säger jag, han är en hane, oj då säger vetten Så nu är Harry en Harriet.

Dag 41- 4e hoppträningen

2011-10-27 / 13:18:37
Idag var det dax för hoppträning igen. Började med lite studs och träning på att jag ska rida ut vägarna ordentligt. Sedan blev det en 3 kombination där jag ble vså chockad över hur Jumjum jobbade på så jag nästan blev rörd. Han är helt otrolig. Utvecklingen som han gjort på bara 4 träningar är enorm. Han börjar ju röra sej som en ridhäst och inte en travare. Vi hoppar fortfarande med utgång i trav. Men idag har han faktiskt tagit några galopp steg mellan hindren. Han gick super! Han har blivit mycket lugnare och säkrare på vad han ska göra och detta gör ju att jag vågar släppa på spänningarna lite och slappna av. Han var verkligen jätte duktig idag och jag kände verkligen va rätt det var. Matte har fortfarande lite kvar att träna på, men tycker väl att även jag gjort lite framsteg. Är iaf inte riktigt lika mesig när det gäller hoppningen längre utan fokuserar på det som ska göras istället för att oroa mej för vad som kan hända. Är grymt nöjd med dagens träning och Stolt över Jumpen som är så duktig. Han verkar verkligen trivas med denna träningen.
Hade lite tur idag åxå för min söta chef var med och filmade i slutet av träningen ♥ Så därför kan jag nu bjuda på 3 filmer.
Ni måste nog klicka på varje film för att dom ska starta.
Film1

Film 2

Film 3

Dag 40- Dressyr

2011-10-27 / 13:01:32
Idag blev det lite dressyrträning i paddocken. Jobbade på att få honom sänkt och avslappnad samt böjningen. Och sen kämpar vi vidare med våra sidoflyttningar. Sedan fick jag själv slita lite när jag förökte jobba på min sits som jag vet är lite knackig. Har ju inte riktigt byggt upp musklerna igen efter all ridvila. Men känner att jag börjar orka med allt lite bättre nu. Men som sagt, matte är det största problemet just nu ;) Jumjum går jätte bra. Men jag ska väl få musklerna tillbaka om jag fortsätter i denna tackten.
Va och tittade till Gino och Hannes på em. Dom verkar inte ha några större bekymmer med att matte och Jumjum är ute på egna äventyr.

Dag 39- Longering

2011-10-27 / 12:57:34
Blev longering idag. Fick först jogga av sej lite energi innan han fick börja jobba över lite bommar. Bra träning för honom att få kolla vart han sätter fötterna. Han var väldigt lugn och fin.

Dag 38 -Vila

2011-10-27 / 12:56:13
Efter en lite hårdare helg fick han vila idag. Välförtjänt tycker jag för oss båda.

Dag 37- Egen hoppträning

2011-10-23 / 16:57:58
Hallojsen!
Idag har jag haft ite egen hoppträning. Kul att man vågar testa lite själv utan tränaren ibland åxå :) Och dessutom hade jag fotograf med mej så jag har bildbevis på att vi faktiskt hoppar. Vi har inte riktigt tekniken än men det kommer. Han kämpar på grymt bra iaf och börjar använda och sätta sej mer ner innan han hoppar. Sen att matte inte riktigt hinner med ibland är ju en annnan sak *fniss*
Började passet med att värma upp och travade över lite bommar och böjde igenom honom. När det kändes bra och vi visste vart vi hade varandra så började vi lite med skutten. Är ju absolut inga höjder vi håller på med. Men vissa hopp han gör skulle man kunna tro att hindret är mycket högre än det är.
Efter hoppningen så blev det mer mjukgörande övningar och då gick han riktigt fint. Han va lugn och avslappnad och slappnade av fint. Tränade vidare lite på flyttning och böjning i traven innan vi gav oss. Han hade verkligen kämpat på bra under passet.
När pyssel och sådant var klart fick han sej en dusch och fick sedan gå ut i hagen igen. Tacksam som han är la han sej och rullade sej i värsta leran.
Här kommer en liten bildbomb från dagens träning. Små bilder går att klicka på för att se större.
Uppvärmning












Så börjar vi lite med små skutt. Får ursäkta mina fina ansiktsuttryck. Tror jag styr med munnen :)






























Blev en rejäl bildbombning. Hoppas att ni gillar bilderna.

Dag 36-Bommträning

2011-10-23 / 16:00:56
Hallo!
Idag red jag i paddocken. Inre allt för ovanligt. Men det börjar blir riktigt kul nu när man känner resultat. Travade på volet och 8or för att få honom att fokusera på vad jag ville. Sedan blev det lite trev över bommar så han fick lyfta med sej benen lite. Han va ganska tung riden idag. Han var väldigt över laddad och blev stark. Men slappnade av lite stundvis så mina armar fick vila lite :) Jobbade lite ppå min sits i traven åxå. Så mina lårmuskler blev möra och goa efteråt. Men det var väl tusan åxå om inte musklerna ska bygga upp sej så man orkar sitta i den där traven :) Kul att han är så framåt iaf. Red i ca 40 min.

Hööks shopping

2011-10-21 / 19:45:20
Blev en tur in till hööks med mamma i fm. Hade ju sett ut ett träns som jag ville ha och det fanns. Men blev lite annat smått och gott åxå.
*träns
*grimma till Hannes
*mössa
*reflexväst
*reflexvantar
*ben till hundarna

När jag kom till stallet för att prova tränset så var det för litet. Så jag och Älsklingen åkte in en snabbsväng till hööks igen innan dom stängde. Tränset blev bytt till en större storlek och sedan fick jag en jätte fin jacka av min älskling. En lila ljock ocg mysig så jag inte ska frysa i vinter.
Här kommer lite bilder på vad som blev inhandlat.
Små bilder går att klicka på.




Hoppas att grimman passar på Hannes. Den såg lite stor ut i stoleken men det går ju korta upp den lite. Tycker texten passar in lite :)

Dag 35- morgon pass i paddock

2011-10-21 / 11:34:32
Halloj!
Nu har jag vart och jobbat några timmar. Va där en stund innan jag började och mockade och gjorde allt klart till Jumjum. Sen red jag ett pass på honom i paddocken. Trodde han skulle va lite trött och stel efter gårdgaens träning, men icke då. Han va väldigt pigg och sugen på att jobba.
Tränade på lite öppnor och slutor och trav över bommar samt några små skutt. Man måste ju prova lite även när inte tränaren är med. Gick jätte bra. Han skuttade på så fint så och jobbade bra över bommarna. Kul när man kommit så långt så man vågar prova lite själv åxå.
Efter ridningen fick han lite kärlek och pyssel innan han fick gå ut till sin kompis i hagen igen.
Ska tillbaka dit ikväll och ta in och fodra.
Under helgen hoppas jag på att ha fotograf med mej så att jag kan bjuda på lite bilder igen :)
Senare i dag är tanken att jag och mamma ska in till hööks och shoppa lite. Jump vill ha ett nytt träns och linement. Sen behöver Hannespyttipannes en ny grimma. Får väl se om jag hittar något mer :)
Nu ska jag iaf ta det lite lugnt en stund. Har sovit dåligt under veckan så jag är rätt trött och sliten.
Ha en trevlig härlig höstdag!
Bjuder på en gammal bild på Hannes och Gino ♥

Dag 34- 3e hoppträningen

2011-10-20 / 19:02:51
Halloj!
Idag stod det hoppträning på schemat. Va i stallet vid halv 10 och gjorde allt klart i stallet innan träningen.
Idag har vi fått träna på studs, grinden och banhoppning. Är så himla kul för man känner verkligen utvecklingen på honom och hur han är taggad på hoppningen. Och detta efter bara 3 träningar. Han börjar ta i och skjuta ifrån av sej själv och är verkligen jätte duktig! Jag var lite osäker när vi kom till grinden så därför blev första skuttet ett stillastående. Men vi kom över iaf. Sedan flöt det på och jag vågade lita på att han skulle hoppa. Han gjorde några riktigt fina skutt och jobbadee på hur bra som helst. Men i slutet var vi trötta båda två, men grymt nöjda.
Går inte att beskriva den härliga känslan jag känner nu när vi är på gång och har börjat träna. Och sedan att han fattar så fort och är sammarbetsvillig och tycker at tdet är kul. Allt har gått så fort. Hade inte räknat med att vi skulle komma så långt bara på några få träningar.
Visst vi har lång bit kvar, men vi har iaf börjat och på ett väldigt bra sätt. Framtiden ser ljus ut.
Efter träningen fick han sej en dusch och pyssel innan han fick gå ut till sin kompis Giffe i hagen.

Tyckte jag va stolt efter förra veckans träning. Men idag är jag ännu mer nöjd!
Ha en trevlig kväll!

Dag 33- longering

2011-10-20 / 18:55:49
Matte var lite trött och sliten idag så det blev lite latmans träning av häst. Han fick bli longerad och trava av sej lite energi. Avslutade med att han fick trava över lite bommar. Så han fick träna både kropp och knopp :)

Dag 32- Vila

2011-10-20 / 18:54:05
Efter att ha motionerat i så många dagar så tyckte jag att vi förtjänade lite vila :)
Så det blev bara pyssel.

Dag 31- Sällskap i hagen

2011-10-17 / 18:40:30
Halloj!
Nu har jag skrivit ikapp det jag inte haft tid till att skriva under veckan :)
Imorse när jag kom för att släppa ut och fixa allt innan jabbet så fick jag det lugnt och skönt. Alla häsatr var redan uttagna av söta Malin. Så jag kunde i lugn och ro strosa runt och göra allt klart till Jump innan jobbvännerna kom.

Jumpen har fått sällskap i hagen. Inte så planerat, men när det väl var gjort mäskte vi att det funkade så bra så dom fick stå där tillsammans. Jumpens nya kompis är en fjording som heter Giffe. Dom verkade gilla varandra för dom stod där som två ljus och åt i lugn och ro. Ingen stress eller sura miner. Har vart lugnt under dagen åxå så dom får väl stå tillsammans ett tag. Har ju inte vågat ha honom med nån annan häst eftersom han brukar vara rätt grinig med nya hästar. Men när jag kom dit och såg det så va det som dom stått med varandra hela tiden.

Nu på kvällskvisten så longerade jag Jump en liten stund bara så han fick mjuka upp sej lite efter kondisträningen. Och lite har han nog rört sej i hagen under dagen åxå :)
Lite bilder från när jag kom til lstallet imorse.



Går du så följer jag med säger Jumjum.

Dag 30- Kondis igen

2011-10-17 / 18:27:53
Blev lite hårdträning idag åxå. 4 varv på sandbanan i lite högre tempo idag. Han kändes super fin. Hade ju inte jätte högt tempo men lite högre än igår så han fick slita lite i sanden. Även idag kändes han väldigt fin. Han var inte het men ganska så taggad. Kul att han är så pigg och framåt uta natt hetsa sej själv till vansinne.
Efter ridningen fick han sej en dusch och lite massage och linement.
Han är ju inte speciellt tacksam, för när jag släppte ut honom va han ju jätte ren och fin. När jag sedan skulle ta in honom på kvällen så hade han grisat ner sej nå så enormt. Det är tacken det när man vill göra honom fin :)

Dag 29- Kondis

2011-10-17 / 18:22:55
Idag blev det lite kondisträning. Vet inte om Jump tyckte det var speciellt jobbigt men matte gjorde det :) Jobbade lite på min fältsits så mina benmuskler fick slita lite.
4 varv på sandbanan i ganska lugnt travtempo blev det. Han va inte ens svett men det var jag *fniss* Han kändes väldigt fin och fräch och hade nog orkat några varv till.
Lite pyssel och kärlek fick han innan han gick ut i hagen igen.

Dag 28- lalla runt i paddock

2011-10-17 / 18:20:15
Blev bara lite kringlallande i paddocken idag eftersom han gick hårt igår. Va lite stel och knackig så han hade nog lite träningsvärk efter träningen :)
Men han fick komma ut och röra lite på sej och mjuka upp sej en stund.

Dag 27- 2a hoppträningen

2011-10-13 / 13:19:17
Halloj!
Precis kommit hem från stallet. Idag har jag och Jump haft träning för Johanna Eriksson. Och idag har vi faktist hoppat Började med bommar som sedan flyttades upp lite så han fick hoppa. Övningarna vi gör är för att stärka honom till galopp. Han ska trava lugnt fram mot hindret och sedan när vi kommer till bommen innan hindret ska jag driva på honom. Och idag har jag verkligen kännt hur duktig han är och att vi nog kommer kunna få till en galopp i framtiden.
Nu börjar jag lite mer på honom så jag stör honom inte lika mycket utan litar på att han inte ska stanna. Och han har inte visat några tendenser till att stanna än heller. Han är verkligen jätte duktig och det är nu som det börjar kännas så himla kul med hoppning igen.
När jag slappnar av så lugnar han sej och arbetar mer med rätt muskler och blir inte lika nipprig. Men får erkänna att vi båda var rätt trötta när vi va klara.
Blev en dusch efteråt och lite pyssel innan han fick gå ut i hagen igen.
Är suuuper nöjd efter träningen!!

Dag 26- ridhuset

2011-10-12 / 19:07:09
Halloj!
Imorse var jag grymt förvirrad. Va helt säker på att jag vaknat av att min väckarklocka hade ringt. Gör min dagliga rutin med att starta datorn och kika runt lite innan jag går upp för att göra mej redo för jobbet. Grejen var att min klocka hade inte ringt. Så när darling kom in för att säga hejdå när han skulle åka till jobbet blev vi båda förvånade. Jag trodde han hade försovit sej och han undrade vad jag gjorde uppe så tidigt. Gick iaf upp och åt frukost och åkte sedan till jobbet. Var där strax innan 8 och hann göra allt klart till Jumjum innan någon annans ens kommit dit :)
Efter morgonfikat tänkte jag mej ett ridpass på Jumpen. När jag hämra honom i hgen så blöder han i ena näsborren igen :( Jag hade tur som hade min tränare på plats så hon kikade på honom. Torkade ur näsan och fick honom till att frusta. Kom inget mer blod och hon tyckte att det såg ut som ett litet rivmärke i näsan. Så vi fick klarteckan att rida med förnuft. Tog tempen först och det va ingen feber.
Tog en liten sväng upp till ridhuset. Tänkte att då kan jag ju ha koll i speglarna ifall det skulle börja blöda igen, vilket det inte gjorde.
Va några hinder uppsatta så jag använde dom för att ha något att svänga runt så jag fick träna mej själv på att hålla blicken på vart jag rider. Ble mest jobbigt för mej. Men Jump skötte sej så bra så.
Inge mer blod efter det innan träningen. Han var så pigg och vaken så.
Får hålla koll på tempen och näsan på hono mett tag till. Men eftersom det inte kommer något blod när han frustar så borde det ju inte komma inifrån.
Nu sak vi kika på Bonde söker fru oc hsedan blir de nog en film och sängen.
Trevlig kväll!

Grattis på Födelsedagen Mamma!!

2011-10-11 / 19:18:59
Idag fyller min kära mamma år.
Så ett stort grattis till henne.
Älskar dej massa ♥

Dag 25- dressyr...igen :)

2011-10-11 / 19:13:28
Så nu har jag kommit ikapp med skrivandet och kan skriva om idag.
Ja, för ovanlighetens skull så red jag i paddocken Idag var vi dock ensamma från början.
Eftersom han vart pigg och fräch i flera dagar nu så fick han jobba lite hårdare. Värmde upp med flyttningar i skritten. Sedan gick vi på traven. Försökte få honom så lugn och samlad det bara gick i traven. Och han jobbade på väldigt bra. Han har lite svårt att flytta ut rumpan och trampa ifrån, men vi kommer dit. Bara den saken att han kan gå i lugn och balanserad trav är ett stort + Sen har nog matte byggt upp lite muskler i mage och rygg för jag klarar av att sitta ner i traven nu. Iaf i korta stunder åt gången. Jump är ju inte så lät tatt sitta ner på utan att rida lätt så han har väldigt högt steg och riktigt skumpig trav. Men bara vi hittar rätta formen så kanske det blir lite lättare. Kommer nog ha go träningsvärk i magen imorgon iaf :)
Efter ridningen fick han sej en dusch och pyssel innan han fick gå ut i hagen igen. Han kändes pigg och framåt och verkade tycka att det var skönt att få slita lite hårdare igen. Även om jag inte tog ut han hårt så fick han iaf slita lite mer än han gjort dom senaste dagarna. Var nog bara en tillfällighet att han blödde näsblod förra veckan. Tvivlar på att det var av träningen. Fossingarna funkar so mdo mska nu åxå med sulorna.
När jag va klar med Jumjum så var jag med och filmade en av jobbets hästar och fick agera testdocka och hoppa upp på ryggen och rida några steg. Jag som hade mina nya ridbyxor på mej fick dom omfärgade med vitt hår :) Hoppas att filmerna blev bra iaf.
Mamma har (eller är väl fortfarande) varit på ullared idag. Jag skickade med en önskning om ett fleese täcke till Jump så får väl se om hon hittade något.
Har ju inte haft någon fotograf med mej på ett tag så jag har inte kunnat lägga ut några ridbilder. Men hoppas Darlingen ♥ kan bli med upp någon kväll.
Tog iaf nått kort när jag hoppat av idag. Jump visar stolt upp sitt fina träns och nya pannband.




Nu tar vi kvällen och ska kolla på tv inna det är dax för sängen. Outsiders är väl idag tror jag.
Natti natti!

Dag 24- jobbar på i paddocken

2011-10-11 / 18:57:11
Halloj!
Glömde att skriva igår så får väl skriva ikapp idag :)
Igår red jag för ovanlighetens skull i paddocken igen ;) Jobbade på med det vanliga med böjning och flyttning. Gick väl sådär med ridandet. Beror väl lite på hur man ser det, delade paddocken med en miljon häst som gick där och såg snygg ut och gick som en tävlingshäst går. Jumjum har nog aldrig kännts så mycket som en travhäst som just det ridpasset. Huvudet i skyn och stel som en pinne. Men när vi blev ensamma så slappnade jag av lite mer och då gjorde han det samma. Blev ett ganska lugnt pass idag igen. Red väl i ca 30 min. Mest skritt men lite trav åxå.

Dag 23- Litet dressyrpass

2011-10-09 / 16:13:25
Halloj!
Nu har jag precis varit och ridit Jumjum. Red i paddocken så det blev ett litet dressyrpass. Han va väldigt pigg och framåt och lättarbetad. Super mjuk och fin i skritten och kunde gå i lugn och samlad trav och flytta runt på sej. Han kändes verkligen super fin. Men ville inte pressa han för hårt efterom han vart lite skum dom senaste dagarna. Men idag verkade det inte innas nå fel på honom. Hade gärna ridit hono men stund till för det kändes så bra. Men väntar några dagar till med att öka upp träningen.
Red väl i ca 30 min. Efter fick han en massage som han verkligen njöt av. Stod och tuggade och somnade nästan. Mysgubben ♥

Kylan har kommit åxå. Har vart rikitgt blåsigt och ruggigt idag och imorse när jag skulle släppa ut hundarna var det frost i gräset. *burr*

Dag 22- Lugn skrittur

2011-10-08 / 14:24:18
Halloj i blåsvädret!
Har precis kommit hem från stallet. Eftersom vetten tyckte att jag skulle fortsätta rida Jumpen så blev det en skrittur idag. Först en kortsväng i "lilla" skogen och sedan 2 varv på sandbanan. Va inte helt lätt att hålla honom lugn och sansad när det blåser som tusan och han var taggad järnet. Men vi kom hem levande båda två. Blev vä len tur på 40 min ungefär.
Inga ömma fötter och inget näsblod Det var nog bara en engångsgrej igår. Men tar det lite lugnt i några dagar til lför att vara på en säkra sidan.
Nu blri et lite slapp framför datorn och kanske läsa lite innan jag ska tillbaka och ta in herrn.

Dag 21- Lite sämre dag

2011-10-07 / 19:13:26
Halloj!
Ja idag har det vart en lite jobbig dag både psykiskt och fysiskt.
Skulle ta en ridtur i morse och Jumpen ragglade sej fram. Tänkte att jag går upp till paddocken för att se om han ömmade lika mycket där. Där uppe rörde han sej bra och ömmade inget i fötterna. Men va rätt motig att rida. Han va inge framåt och allmännt loj. Så tog det väldigt lugnt. Fick skritat runt lite och röra på sej.
Sen hade jag sån tur att just min hovis va uppe i storstallet och skodde så jag frågade honom om han hade tid att sätat på Jumjum sulor för han är så öm i fossingarna. Hade tur att han kunde göra det direkt efter att han skott dom andra hästarna.
Blev som sagt ett lugnt ridpass, men när jag kom ner til lstallet så såg jag att Jump blödde näsblod. Inte mycket men droppade lite ur ena näsborren. Blev lite panik från mattes sida. Ringde til veterinär och rådfrågade. Men han lugnade mej med att det är ganska vanligt att dom blöder näsblod om dom vilat en längre tid och sedan blir igångsatta. Det var även vanligt för just varmblod. Han sa att jag skulle fortsätat rida Jumjum men ta det lite lugnt ett tag men att han inte skulle bli vilande igen.
Han har aldrig blött näsblod tidigare så vi hoppas på att han bara frustat lite hårt så ett litet blodkärl brast. Jag får ju inte förstora upp detta bara för att det blivit såhär en gång på 16 år. Men lungblödare alarmerade rätt stort i mitt huvud. Men jag är ju rätt duktig på att förstora upp saker.
Hur som helst blev det en påfrestande dag för mej. Des trött efetr gårdagens oro för Harry och nu nya bekymmer. Vart i stallet från 8.20 till 13.30 så det blev en lång stund där.
Nu ha jag varit och tagit in Jumpen och kollat till honom. Han traskade på mycket bättre med sulor på fossingarna och inga spår efter nytt blod.
Får ha extra koll på honom ett tag och träna på lugnt bara så han får röra på sej.

Nu finns inet mycket  energi kvar så det blir soffan en stund innan sängen. Får hoppas att psyket och kroppen känns bätter imorgon.
Natti natti!

Dag 20- Vila igen =(

2011-10-06 / 19:53:31
Blev ingen ridning idag heller. Kände att det redan vart för mycket under dagen och att jag fortfarande inte är så pigg.
Han va inge halt när jag kikade på honom iaf.
Får försöka motionera honom lite mer under helgen när det är lite lugnare med allt.

Harry 3 tänder fattigare

2011-10-06 / 19:51:34
Halloj!
Idag har vart en lite orolig dag. Harry har vart in på kliniken hela dagen för at tdom skulle kolla tänder och ev dra ut nån som vart lös.
Vid 16 tiden fick jag hämta honom och höra hur det gått. Dom hade fått dra ut 3 tänder på honom. Båda framtänderna och en till. Har inte kikat så noga så jag vet inte vart den 3e satt. Dom passade även på att klippa klorna på honom när han ändå va sövd.
Allt hade gått bra och han hade inte provat sina tänder på någon veterinär. Men han va inte så kaxig när han lämnades och skulle bli med vetten imorse.
Nu är han lite små trött och loj men mår bra. Han är en jätte söt glugg fram där hans stora framtänder suttit. Det är lite svårt att titta på honom utan att fnissa men vill ju inte förnedra det lilla livet av att skratta åt honom ♥
Nu blir det till att borsta tänderna och hålla dom rena och fina och ge honom dentasticks att gnaga på. Vill ju inte att fler tänder ska behövas dras ut.
Han va söt med sina stora tänder, men ännu sötare utan dom.
Här är tänderna fortfarande kvar.

Dag 19- dressyrpass

2011-10-05 / 19:15:33
Halloj!
Imorse blev det ett dressyrpass i paddocken. Han va väldigt mjuk och fin och lätt arbetad. Kändes jätte fin. Jobbade igenom honom på volter och 8or. Han flyttade sej fint och va lyhörd. Red väl i ca 40 min.
Är ju fortfarande lite små krasslig men iaf tillräckligt pigg för att hoppa upp på hästryggen en liten stund :)

Nu på kvällskvisten när jag skulle ta in honom så såg han jätte halt ut när han gick på vägen. Både fram och bak. Gick upp i paddocken för att longera honom och se hur han såg ut. Då var han ren i skritt och trav. Men ragglade lite på vägen tillbaka. Men sen när jag och andra sprang med honom på vägen så va han ren igen. Vet inte om han sträckt sej eller om han trampat på nån vass sten så han var öm för det. Tyckte han va lite tjock i ena bakbenet men det kan vara inbillning. Han var inte varm i något ben iaf. Får väl kolla hur han ser ut imorgon. Han blir ju lätt öm i fossingarna å det kan ju vart därför. Han får ju inte bli halt nu när vi börjar komma igång igen.

Nu blir det soffan och samla krafter inför morgondagens veterinärbesök med Harry. Han ska sövas och fixa till tänderna. Han har ju en lös tand så den blir nog utdragen. Gillar inte detta med att ha djuren på operationsbordet. Men får väl hoppas på att det går bar och att han inte blir helt tandlös. Får väl se om han ska visa att hans tänder är i full funktion mot nån vet finger *fniss*

Ha en trevlig kväll!

Dag 18- Longering

2011-10-04 / 18:45:36
Hej!
Efter lite vila under dagen orkade jag mej ut i paddocken med Jumjum nu på kvällskvisten. Blev dock ingen ridning utan lite longering så han fick jogga av sej ite energi. Inte en helt bra övning för matte som mått ila hela dagen men han fick röra på sej iaf. Men matte blev inte mindre yr i bollen av att snurra runt runt runt :)
Har vart dåligt med ridbilder nu ett tag men det komemr nog nån under veckan när jag har fotograf med mej ;)
Tog iaf några bilder under pysselstunden ikväll.





Hoppas jag är piggare imorgon så jag orkar med dagen och lyckas få i mej lite mer att äta. Har vart lite dåligt med det nu när jag mått dåligt. Man får inte dirket mer ork av det.
Ha en trevlig kväll!

Mår illa :(

2011-10-04 / 14:22:26
Hej!
Mår fortfarande inge vidare. Trodde att det var lugnt imorse när jag vaknade, men det ändrade sej lite lagom till att jag tog några kex att knapra på.
Nu har jag kämpat mej upp till Jummisen för att fixa iordning åt honom och för att få lite frisk luft. Va ju så pussahästnäsasjuk så jag va bara tvungen att åka upp.
Får väl se om jag är piggare ikväll så jag iaf kan longera honom lite.
Lite tråkigt nu när man är sjuk. Har inget kul att berätta och inga träningsbilder. Men ska nog snart piggna till igen :)
Nu åter till sängen och samla lite ny energi.

Dag 17- Vila (jag sjuk)

2011-10-04 / 14:19:24
Började tidigt på morgonen med att åka för att mocka till Jumjum innan jobbet. Fick åka hem lika fort igen och ligga på badrumsgolvet en stund innan jag åkte tillbaka. Skulle vart till Coachen men efter en timme på jobbet fick jag krypa till sängs och skickade mamma till coachen istället :)
Fick även avboka massagen som jag skulle vart på senare på dagen. Låg i sängen istortsett hela dagen. På kvällen fick jag i mej lite mat men hade ingen ork till att åka upp till Jumjum igen. Tur att jag har så mysiga tjejer i stallet som kunde hjälpa mej och ta in min pojk ♥
Blev någar avsnitt av supernatural och sedan sängen igen.
Så det blev en vilodag för både häst och ryttare.

Dag 16- Paddocken

2011-10-04 / 14:15:49
Trotsade vädergudarna på kvällskvisten och begav mej ut i paddocken i regnvädret. Han jobbade på lite bättre idag. Red på 8or för att träna flyttningen och böjningen. Han jobbade på bra även om han helst velat gå in och äta hö i torra stallet.  Avslutade med ett varv på galoppbanan i lugn trav.

Dag 15- Lite sämre ridning

2011-10-01 / 16:16:19
Halloj!
Idag har vi haft ett sämre träningspass. Red i paddocken och försökte jobba på volt med böjning och att han skulle flytta ut rumpan. Men som sagt, vi hade nog en sämre dag både han och jag. Han var som en ostkrok och bara krullade ihop sej och hetsade sej fram, medans jag var stel som en pinne. Stundvis gjorde han som jag ville men större delen av passet så va vi rätt oeniga om vad som är rätt och fel. Misstänker att han hade mest rätt idag.
Men ska inte klaga. Han har gått om en klocka tidigare och verkliegn kämpat. Så man får ha en dålig dag ibland.
Mycket var mitt fel eftersom jag inte mår bra men ändå skulel ge mej på träningen.
Tråkigt grått väder är det åxå. Skulle ju vara sol och fint under helgen.
Men nu ska man inte gräva ner sej bara för att det är en dålig dag. Vi är snart på gång igen :)
Nu är jag hemma och mellanlandar och äter sej iväg igen för intag. Ikväll kommer päron hit och gör oss sällskap.
Älsklingen är ute och bygger på vårt nya hundstaket. Blir riktigt bra!

Dag 14- skogstur

2011-10-01 / 16:08:15
Idag blev det en lugn tur i storskogen. Fick jogag lite upp för backen annars fick han strosa runt som han vile och bara må gött. Va härligt ute i skogen på morgonen. Helt tyst och lite morgondimma låg kvar. Efter skogsturen blev det 2 varv på galoppbanan. Ett i ugn trav och ett i skritt.

På em var jag på en lite plågsam massage. Halsmuslkerna har vart så spända do msenaste dagarna så jag har riktiga problem. Massören varnade mej att jag nog skulle må dåligt på kvällen och tyvärr hade hon rätt där. Så va bara upp och tog in Jumjum sen blev det lugnt och vila i soffan.

Jumjum har fått ett nytt pannband åxå. Oliva på jobbet har gjort det åt oss. Blev skitsnyggt.