Söndag och morgonpigg

2009-04-26 / 09:53:39
Morrnmorrn!
Så va söndagen här igen då. Jag har varit vaken sedan halv 8 och är väldigt pigg =) Så nu sitter jag här vid datorn och väntar på att älsklingen ska vakna till åxå.
Igår kväll invigde vi nya inmurade grillen. Byggde ju muren förra sommaren men igår var det första gången vi använde grillen. Maten gick helt klart att äta =)
När vi åt satt vi och kikade lite på tv innan vi flyttade in till sovrummet för att se på film. Har svaga aningar om att jag somnade =) Så älsklingen stängde nog av tror jag.
Va väl så trött efter den fartfyllda dagen.
Tror inte att vi har några direkta planer för dagen. Ev fixa katthagen så inte Kattis rymmer hela tiden. Sen ska vi väl till stallet.
Ska se om Pingen vill ha med mej in så vi kan fixa en ny mobil till honom. Eller om det blir nästa helg.
Hoppas att mina nya fälgar till bilen kommer i morgon. VILL HA NU!! =) Tror bilen kommer bli riktigt snygg.

Va tror ni om dessa? =)
Haha, nej riktigt så stora ska dom ju inte va. Blir lite trångt där =)
Men sånna här tror jag det blev tillslut.
Lika som Johan har på golfen men inte svarta.

Tror att det kommer att bli riktigt snyggt iaf.
Kram

Ny rosa mobil inskaffad =)

2009-04-25 / 16:48:12
Tjoo!
Idag har vi varit på lite sitesajing  på bergvik. Va först in och köpte hästvat sedan åkte vi runt lite ute vid i2 marten men kom fram till att vi skippar att gå in där. Så vi åkte till en ej att rekomendera mobilsäljare (nämner inga namn. Och skulle iaf kolla på en mobil. Men den jag ville ha fanns inte till telia utan va låst till 3 säger den grabben. *mutter*
Åker vidare till en annan mycket bättre affär där jag minnsan kan få den mobil jag vill ha utan att byta till 3. *fnörf*
Så tillslut fick jag ju den jag ville ha iaf =) Och bara färgen gör ju hela mobilen =)

Sedan tog vi en tur in till djuraffären på ilanda och köpte mat och ett nytt trähus till degusarna. Dom verkar tycka att det var kul att få nått nytt att gnaga på =)
Igår upptäckte vi att det är 6 små ungar åxå. Får väl se om det dyker upp några till =)
I affären sa dom att det är vanligast med 3-4st. Men vi är ju ingen vanlig familj =)
Inne i affären var det två söta Harrysar åxå. Men dom var lite mer sociala och tysta än Harry =) Och den ena var såå glad när jag pratade med den.
Lukas upptäckte idag (7månader senare) att vi har råttor i en bur *fniss* Vet inte hur han kan ha missat dom så länge. Men han stod där och var helt fashinerad över dom =) Storsvarten är lite seg så =)

Så ny har vi kommit hem och tar det lite lugnt innan vi ska åka till stallet.
Innan stan tog vi en långpromenad med hundarna. Och lite extra träning med Pim.

Kan meddela att bilen blev såld igår åxå. Gick fort där =) La ju ut annonsen igår em och några timmar efter var den såld. Bara båten kvar då =)

Ikväll blir det nog att inviga den nya grillen åxå. Är ju så härligt väder.
Kram

Bil och båt säljes =)

2009-04-24 / 14:50:34
Nu är det dax för den gula edamerosten att lämna oss. Vi har haft den sedan den var ny. Men nu tyckte mamma att det var dax för en större bil. Så hon har en golfkombi nu. Och därför ska micran bort.
Den är ju super fin i skicket, ingen rost och väldigt väl fixad.
Och framförallt så är den ju så billig att åka med. Drar ju ingenting.


Om någon är intresserad är det bara att höra av sej till mej.

Har även en gammal klenod som ska bort.
En båt (Fjord 23)
Från 75.
Motor- Albin 2cyl diesel. 25hk
Denna har endast varit i sjön 30-50 timmar under alla dessa år och ser ut som ny. Sängar, disk och toalett är aldrig använt.
Även denna är det bara att höra av sej till mej om det finns frågor och intresse


Degusarna 4dagar gamla

2009-04-24 / 14:42:21
Tjoo.
Nu är dom små liven 4 dagar gamla. Och börjar komma ut ur boet mer och mer. Men mamma degus är snabb med att lyfta in dom igen =)
Hon vill väl inte att jag ska få se dom =)
Har iaf lyckats få nån bild på nån av dom. Men bilderna blir väldigt suddiga för blixten speglar sej i glaset och spegeln bakom.



Visst är dom helt bedårande?
Ska försöka få lite fler och bättre bilder på dom.

1 år med min Älskling!

2009-04-23 / 15:19:35

Igår firade jag och min Prins ett år tillsammans!
Sista 6 månaderna har gått så himla fort.
Älskar honom mer och mer för varje dag som går. Helt underbar är vad han är♥
Tyvärr vad det ju vardag igår så vi hade ju inte så mycket tid för varandra. Men det får vi ta igen i helgen.
Min bil var in på toning av rutor igår och detta fick jag som pressent av honom. Så go!
Lilla jag skulle bjuda på mat och mys, men han ju inte klart innan han var hemma. Och så var det ju soligt så länge så myset med alla tända ljus syntes ju inte direkt men jag försökte ju iaf =)
Hoppas verkligen att vi kommer få många många år tillsammans!
Älskar dej Johan!
Puss

Degus bäbisarna börjar spatsera =)

2009-04-23 / 15:15:42
Nu är dom små hårbollarna några dagar. Och idag har dom faktiskt spatserat lite utanför boet. På vingliga ben men ändå rört på sej =)
Dom är ju hur små och söta som hellst. Och jag har fått ihop det till att dom är 5 stycken och att iaf en ser ut som en liten grabb =) Men det är väl svårt att säga redan förstås.
Ska bli så kul att följa dom i uppväxten tills dom ska få flytta hemifrån. =)

Pimpens allergitest. ÄNTLIGEN

2009-04-23 / 15:12:54
Tjoo!
Idag har äntligen Pim gått igenom pricktestet som vi väntat så länge på.
Han skötte sej ganska bra inne på kliniken. Morrade och muttrade som vanligt dock. Men alla veterinärer har fingrarna kvar och han behövde inte ha nån stressande munkorg på sej.
Tog som vanligt ganska lång tid innan han slappnade av och lät det lugnande medlet verka. Men tillslut så sov han ganska gott, även om han muttrade lite i sömnen åxå =)
Blev en ganska lång väntan mellan att han fått lugnande sedan sprutade dom i han alla medel på prickarna och sedan kolla av detta var 15 min. Men tillslut så var det iaf färdigt. Reagerade lite på kvalsetr av olika slag, men inget jätte allvarligt så. Men han kommer att få gå på sin egna fodersort resten av livet. Men vi fick en godis sort som man kan ha under träning så att det blir lite variation iaf. Sedan kan han få laxolja i maten. Han har ju varit så avis när dom andra hundarna fått nå smask pumpat på maten och inte han.
Sedan kommer jag få tvätta filtar och sängkläder mycket oftare och vädra ur sovrummet ordentligt varje dag. Och sedan bada honom 1 gång i veckan. Och det var bra om han var ute så mycket som möjligt.
Iövrigt så verkade han vara en pigg lite mutterman =)
Harry har ju gått och dragit på sej något magvirus så han har spytt nu i två dagar och är inte allt för matsugen. Men pigg på promenaderna. Så han har väl ätit någan han skulle låtit bli.

Går inte beskriva va skönt det är att allergitestet äntligen är klart. Har ju gått och varit orolig för detta länge nu. Och ännu bättre var det ju att det inte va något allvarligt som han var allergisk mot utan kan leva på som vanligt utan medeciner.
Kram

Degusungarna 1 dag gamla

2009-04-21 / 12:54:44
Tjoo!
Idag är hårbollarna en dag gamla. Har fortfarande inte velat kika för mycket på dom. Så antalet är jag fortfarande inte säker på. Men jag tycker dom är såå himla söta, det är jag helt säker på =)
Vill ju att dom ska komma ut ur boet så jag kan se dom lite bättre. Men än så länge kravlar dom mest inne i sin gömma.

Idag passar jag Jullan åxå. Så det är fullt här i sängen =)

Hoppas att fälgarna till min bil kommer snart åxå. Beställde i söndags så dom borde ju komma nu i veckan iaf. Va fin bilen kommer att bli =) Sen ska rutorna tonas i morgon. Det skulle älsklingen åka iväg och göra. Så imorgon kör jag en Audi Rs6 =) Och vilken otur att det var just i morgon som jag ska in till stan så jag måste köra lite extra med den *hihi*
Men problemet blir väl när jag ska parkera med den stora kolossen till bil. Vet ju vilka problem jag hade med golfen och det är ju en liten bil. Men det ska nog gå bra =) Vill ju inte göra älsklingen orolig om han läser detta *fniss*
Kram

Mycket att skriva ikapp nu

2009-04-20 / 14:56:38
Har ju varit dålig på att blogga ett tag nu. Men här kommer väl iaf en liten sammanfattning.

Alla djuren mår bra. Men Pim har fortfarande inte fått sin allergitest gjord. Sist vi skulle iväg så ringde dom och sa att det medlet dom hade var skummt. Så det blev framflyttat igen. Men nu har vi tid på fredag igen. Hoppas att det blir av denna gången.

Förra helgen var vi iväg på bilmässan i jönköping. En riktig heldag. Vi åkte hemifrån vid halv 7 och kom hem vid 12 på natten. Kan lova att jag var helt slut när vi kom hem.
Va mycket folk, fööör mycket folk. Så det var inte så lätt för mej som är enochtomte hög att se något.
Men det var helt klart bra träning för min sociala fobi =)
Hade iaf trevligt där borta även om jag blev väldigt sliten i både kropp och knopp.

Kvällen innan (fredag alltså) Hade jag lite bekymmer uppe i stallet. Gick ut för att kolla in dom nya lammen och blev givetvis helt kär i en ynklig liten stackare som inte mamman brydde sej om. Så jag satt med den lilla parveln i knät och nappade honom och agerade mamma åt honom. Går inte att beskriva va hemskt det var att säga farväl till den när vi väl va tvugna att åka. Kände ju på mej att det inte skulle gå vägen om den inte tog om hand av sin mamma. Hade hellst velat ta med den hem så jag kunnat mata den och tagit hand om den. Men jag skulle ju inte vara hemma under lördagen så det gick inte. Jag grinade och bölade och hade känslan i kroppen att jag verkligen övergav ett djur. FY FAN rent utsagt va dåligt jag mådde. Men efter mycket tårar så fick jag ändå lämna den.
Ville inte veta hur det hade gått för den förrän jag kom hem från elmia. Och tyvärr så fick dom ta bort den lilla *snyft*
Så nu går jag inte in och kollar på lammen för det var så himla hemskt. Vill inte fästa mej vid en till om den inte klarar sej.

Hästarna är allt bra med åxå. Blivit lite dåligt med motion en vecka nu men ska försöka komma igång igen. Vägarna runt om i stallet är så himla dåliga nu så det är nästan farligt att rida på dom. Hästen försvinner nästan under en.
Men det börjar ju torka upp lite nu iaf.

I fredags var jag på stan med min arbetsterapeft. Ännu lite social träning för mej. Men eftersom jag var härdad efter elmia så var inte lilla Karlstad så farligt just den dagen =)
Köpte iaf 3 linnen och en söt klänning.
Sen har jag varit in på jobbet och handlat en gång. Tycker fortfarande att det är jätte jobbigt, men jag klarade det och blir så stolt över mej själv för varje liten grej.
Hoppas att jag kan få bukt på mej själv så jag kan leva lite lättare.

Nu har jag iaf fåt tmed lite på vad som hänt. Men som sagt den största nyheten är nog degurungarna =)
Kram

Degusbäbisar födda!!!

2009-04-20 / 14:43:30
Tjoo!

ÄNTLIGEN!!!!
Idag har jag fått ökning i degusburen. 4, kanske 5 små söta varelser kravlar runt där inne. Vill inte störa dom för mycket än så jag har inte kunnat räkna dom ordentligt.
Kul är det iaf!
Jag trodde det skulle komma ut små rosa varelser som inte alls var gulliga att se på. Men det är små bruna hårbollar som ligger där inne ♥
Har verkligen sett fram, emot detta.
Bilder kommer så fort som möjligt, men vill som sagt inte störa dom än.

Solar i stallet

2009-04-01 / 17:37:25
Hejhopp! Nu sitter jag uppe i stallet i en solstol och har det skönt. Tänkte att jag kunde utnyttja internet på mobilen lite :) är verkligen jätte härligt har uppe nu. 35 grader har jag det här i stolen :) har varit ute och ridit hem pigg jumjum. Blev lite konfis träning för oss båda idag :) men riktigt skönt att komma ut i solen. Nu har jag lite problem här, en spindel spatserar på min stol. Hatar dom!! Så nu är den borta. Hundarna har det lika skönt som mej här ute. Ligger här på en filt och solar dom Åxå. Nej nu ska jag fixa lite med Gino och sedan se om min älskling tänkt komma hit. Han byter däck på sin bil. Hoppas det inte kommer mer vinter då :) nu får det iaf va färdigt latat. Syns väl kanske igen sen när jag är hemma igen. Kram

Soligt och härligt

2009-04-01 / 13:25:51
Tjoo!
Sist jag skrev så var det ju snöstorm ute och inge roligt väder alls. Men idag skiner solen och det är riktigt vårväder ute.
Har ju uppdaterat dåligt några dagar nu, men å andra sidan har det inte hänt så mycket heller =)
Jag har nu uppdaterat hästarnas blogg och den är klar för att börja användas på nytt igen. Så där får ni gärna kika in ibland och se hur utväcklingen på hästarna ter sej.
Nu skaj ag snart åka upp till stallet och ta mej iaf en ridtur. Får se om jag rider båda hästarna idag eller om jag tar en längre tur på bara en av dom.
Lovar att jag ska bli bättre på att skriva i bloggen =)
Kram♥