Gino röntgad på ATG

2010-10-18 / 17:32:55
*pustar ut*
Nu är det över.
Gino har idag varit in på kliniken och gapat och gjort sej vacker. Först fick vi springa och visa upp honom vilket va mest jobbigt för matte.
Han visade ingen hälta och rörde sej fint.
Sen kom den förödande lugnande sprutan. Gino stog med huvudet i vädret och spände sej så han va stenhård.
Efter det trodde jag att jag skulle ställa in honom i boxen igen så det skulle göra verkan. Vetten tyckte att jag skulle skynda mej in i röntgenrummet innan han somnade. Haha tänkte jag om det vore så lätt. Slutade med att jag fick dra in en mycket trött Gino i rummet. Han va jätte lugn och låg under röntgen.
Sen fick han stå i boxen en stund för att jag skulle få se på plåtarna.
Vetten hittar ingenting som är dåligt eller fel i Ginos knä. Han har tom fina ben för att vara en så tung häst.
Valde att kolla med ultraljud åxå när vi ändå är där. DÅ kommer problemen. Gino vill absolut inte bli rakad på något knä och vaknar till rejält. Vetten springer och byter klippmaskin flera gånger för att den inte tar. Gino har rejält med hår å knäna. Efter mycket bråk och sisådär 6 olika maskiner så väljer vet att ge grabben lite mer lugnande. Med två lugnande sprutor och 6 pers så är Ginos knä tillräckligt naket för att ultraljudet ska fungera.
Inte heller här visas några fel.
Det är alltså inge fel på Ginos knä förutom att det är stort. Är vävnader som byggt på sej men inget som skadat benet eller senor. Alltså bara hårda mjukdelar ungefär.

Ska börja sätta igång honom som vanligt då det inte är några skador och kan rida honom som vanligt. Ev kan knät dra ihop sej med tiden, men gör det inte det så vet jag iaf att det inte är några allvarliga fel på honom. Sen att han ser ut som en mammut kan vi leva med.
Kan fortsätta att smörja med voltaren i några veckor annars är det inget att göra.

Så grymt skönt att kunna släppa detta nu. Att han är kollad utan och innan och inte mår dåligt eller visade någon hälta.
Nu är jag helt död efter att ha oroat mej så över detta men glad över att ha det gjort.

Tack för all hjälp och stöd jag fått av mamma, Johan och Marre ♥

Ginos knä

2010-10-05 / 11:19:41
Tjo
För några dagar sedan tyckte jag att Ginos knä blivit större. Tänkte att dte är lika bra att kontakta veterinär så det blir kollat.
Nu har vet vart ute och klämt och känt. Ginosen visade en liten hälta på böjningen 6
Ev kan han ha fått en ny spark då han släpptes ihop med Rocky. Han hade ett litet märke på knät. Det är det bra alternativet för då är det mjukdelar som kan behandlas med antibbiotika.
Den sämre grejen är att det vuxit och blivit väldigt mycket pålagringar.
Är han inte bättre på fredag ska jag boka tid för röntgen. Men först tyckte vet att jag skulle avvakta och smörja med voltaren några dagar. Svarar han på det så skriver jon ut meducin till honom på fredag. Om inte, ja då blir det en jobbig resa in till kliniken.
6 6 6
Ska mäta knäts omkrets varje dag för att se om det minskar. Nu är det 43 cm = väldigt stort.
Nu får han stå ensam i hagen och ha tråkigt ett tag.