Tandis igen & Mini har fått 1a sprutan

2010-04-29 / 18:35:18
Tjoo
Har vart lite dålig på att skriva nu ett tag. Har väl vart trött och omåttiverad till skrivandet.
Men nu är jag här :)
Vad har hänt sen sist då? Kommer inte ihåg allt så det skippar vi och tar och pratar om nutid istället *fniss*
Idag har jag vart hos tandläkaren och lagat igen. Kan informera att orden det blöder mycket INTE är dom rätta orde nför någon som har skräck för allt som har med blod att göra :S Men även denna gången överlevde jag. Nu är munnen i toppskick ett tag igen :)
Fcik även en veterinärtid hos Werner idag med Mini. Hon har ju fått nått eksem liknande på halsen och över ögonen som hon kliat isönder. Och eftersom det inte blev något gjort sist jag va på kliniken med henne så tänkte jag att det kan va bra att låta en annan veterinär ge sin åsikt i vad det kan vara. Han trodde väl att det va någon allegi han åxå. Men tillsklillnad från andra stället så fick hon nu en behandling och inte bara en koll. Fick en spruta med kortison blandat med något anti(vad det nu va) Hon ska ha några sprutor till om några dagar. Nästa blir till helge. Skönt att iaf få prova nån form av behandling. Hoppas verkligen att det kan ge resultat.
Måste ändå lägga till att jag inte tyckte att det va nå fel på förra veterinären. Men det är ju skönt att få nån form av behandling. Den andra skulle ju skicka vidare "fallet Mini" till olika veterinärer för att få andras åsikter. Men det kanske inte ger något. Nu har vi iaf provat något.
Det är vad jag pysslat med idag :)
Måste ju gå tillbaka några dagar iaf nu. Så i onsdags på jobbet fick jag rida Js häst Murray. Hon passade mej lite bättre i storlek :P Red lite inne i ridhuset för att få känna på henne lite. Hoppas jag får fler möjligheter att rida henne och kanske tom träna lite för J. Känner verkligen att jag skulle behöva lite hjälp med min sits och spänningarna jag får i kroppen när jag rider. Får så himla ont i nacken och axlarna. Vet tat det är för att jag är som stelopererad när jag hamnar på hästryggen. Helt orörlig i överdelen. Vill ha hjälp att slappna av och få bättre sits.
Sen har degusarna flyttat till nytt terrarie. Lika bra att dela på ungar och vuxna så det inte blir massa ungar. Fast vet fortfarande inte vad det är för kön på dom små. Men nu blir det inget bråk i buren ifal ldet är pojkar iaf. Det går att ha flera hanar i samma bur. Men är det en hona med så blir det bråk. Tanken från början va att dom små skulle få flytta hemifrån. Men det slutade med att dom vuxna fick flytta istället. Till deras stora fördel med allt nytt :) Dom små verkar dock inte allt för ledsna över att föräldrarna flyttat. Om någon är intresserad så är dom iaf fortfarande till salu.
Har läst en hel del åxå. Läslusen håller sej kvar :) Har nu läst 14 Sagan om isfolket sedan 1a april. Har beställt fler så jag får fortsätat läsningen så snar tsom möjligt. Kommer nog ett gäng med posten i morgon.
Nu blir det tv och slappa lite. Är så himla sliten efter alla nätter utan ordentlig sömn.
Ha det gott!

2 år med Älsklingen

2010-04-22 / 20:57:18
Idag har jag och Johan vart tillsammans i två år.
Tiden har gått så fort och jag älskar honom mer och mer.
Vill alltid vara din!

Vart hos tandläkaren

2010-04-22 / 20:53:05
Tjo
Idag har jag vart hos tandläkaren och lagat ett hål i en visdomstand. Visste inte innan att det va just DEN tanden som skulle lagas. Det blev ett bökigt och trångt projekt. För en med tandläkarskräck räckte det med att höra ordet visdomstand för tat jag skulle bli spak. Har under alal år fått höra at tdom tänderna inte är att leka med. Fått höra alla skräckupplevelser som finns och säkert några som är påhittade. MEN är man rädd så är man.
Det gick iaf vägen efter en hel del klämmande och ryckande. Det skulle ttyp inte va möjligt att göra det tandis gjorde. Men hade hon sagt något om dra ut den så vet hon väl att jag skulle försvinna som ett streck.
Jag är verkligen livrädd för tandis och sprutor och allt annat läskigt som har med sånt att göra. Och hon nämde att jag va som en kameliont flera gånger. Ändrade färg så många gånger. Blev kraftig skakis och det kändes som att jag skulle svimma. Men ännu en gång så klarade jag det :) Ska dit nästa torsdag igen och laga tanden som jag trodde skulle lagas idag. Så jag slipper inte undan så lätt.
Tur att jag har en så himla mysig och snäll tandis. Hon är specialist på barn och rädda människor. Klappar mej på kinden och tottlar med mej. Det är bra. Helst skulle jag nog vilja ha ett bokmärke åxå *fniss*
Nu börjar iaf bedövningen gå ur och jag kan pusta ut för denna gången.

Hoppträning med Lad

2010-04-20 / 20:44:10
Jag klarade det!!!
Nu är det avklarat och jag är så stolt över att jag genofört det utan att ha dött :) Red för Anita Sande.
Det gick bra men kände mej osäker redan på uppvärmningen inne i d´ridhuset. Kände att jag inte hade full kontroll på den stora starka Lad.
Väl ute på ridbanan blev det inte bättre. Shit vad nervös jag var. Kändes som att jag inte hade nån broms. Eftersom jag kände mej så osäker så blev det inte mycket hoppande. Blev istället bommar. Va verkligen bra för min ridning att få rida för någon som ser alal mina brister och fel. Kände efter att tag att jag inaf hade lite koll på hästen och man kunde börja slappna av lite. I slutet tog jag lite mod och provskuttade två gånger :)
Eftersom jag inte ridit mycket på länge och inte har ridit Lad mer än två gånger tidigare så är jag rätt mör i kroppen nu. Imorgon lär det knappast va bättre.
Kan lova att detta stärkte mitt självförtroede jätte mycket. Även om min ridinsats va så himal bra så va jag iaf stark nog att genomföra det.
Mina hästar kommer få det jobbigt framöver när jag ska öva på det jag lärt mej *fniss*
Tack Maria för att jag fick vara med ♥
Bilder kommer i morgon. Nu är jag sliten, men ett smakprov iaf.

Ska öka lite smått i tid

2010-04-19 / 20:24:09
Tjoo
Idag har jag vart på af igen då. Där fick jag veta att jag måste börja öka lite i tid för det va det som va grejen med detta programmet. Om jag inte håller så får vi dra in fk igen och se om det blir en ny sjukskrivning. Känns jätte jobbigt med ny press om att öka i tid. Men det skulle bar va lite i taget. 20min längre till att börja med. Det låter ju jätte mesigt för er som inte vart sjukskrivna och jobbar heltid. Men för mej är det en jätte stor grej. Blir jätte pressad och stressad. Tur att jag är på ett jobb där alla har sån stor förståelse för hur jag mår och där jag blir stöttad.
Går detta åt skogen så kan ingen säga att jag inte försökt iaf. Jag kämpar verkligen. Hade ju hoppats på att jag skulle få lite lugn och ro ett tag med alla möten och beslut, men det varade ju inte längre än en vecka. Man hinner inte förstå ett beslut innan dom ändrar det. Blir så himla rörigt för mej så jag blir helt knäckt.
Tur att jag har min älskling och mina djur♥
Uppe hos mina hästar blev det lite Hannes motionering. Longerade honom med den nya kapsonen. Shit va energi han har. Dom första 10 min fick han bara härja av sej och springa bort lite energi. Och jag kan lova att det är mycket energi att göra sej av med. Ingen kommer någonsin vilja rida honom om dom får se hur han sprätter runt. Han är väldigt lätt i baken och mjuk i kroppen *fniss* Men kul att han är så villig att jobba och motionera.
Nu ska jag ladda inför morgondagens hoppträning. Erkänner att jag är lite smått nervös över hur det ska gå. Men jag och Lad ska nog klara oss igenom detta :) Är ju så glad att jag fått chansen att få vara med. Inte ska jag sabba det genom att bli skraj *fniss* Imorgon vid denna tiden kommer jag sitta och vara så nöjd över mej själv. Även om resultatet inte blir så bra så har jag iaf vart med om det.
Tog några bilder på Hannes nacke idag. Så jag har något att gämföra med när han börjar bli en biff *asg* Men nu är det inte mycket av nacke han har. Men han är ju bara bäbis än så länge.

Ännu en helg förbi

2010-04-18 / 20:57:13
Tjo
Så va det söndag igen då. Hoppas ni haft en trevlig helg. Här har det vartit ganska så lugnt. Förutom shoppingturen igår då *fniss* Har blivit lite promenader och pyssel i stallet. Idag fick Hannes prova sin nya kapson. Han tyckte att den va lite läskig när den klingade och hade sej på näsan. Men det vänjer han sej nog vid. Nya maten hade han ätit upp åxå :)
Jag ska va med på hoppträningen på tisdag!! Så himla kul. Blev så glad när M ringde och frågade om jag va intresserad. Är så tacksam för den chansen. Har ju bara ridit Lad två gånger tidigare och har inte hopptränat på jätte länge. Men vi ska nog klara detta :) Ska bli såå kul!! Tror att tränaren heter Anita Sande men är inte helt säker. Har iaf hört att hon ska va riktigt bra. Blir så spännande.
Tur att ha nå kul att se fram emot. Men först ska jag komam igenom mötet med af imorgon. Tycker verkligen att detta är jätte jobbigt. Varför ska det velas och ändras hela tiden. Jag mår redan kasst och blir inge bättre av att det ska bli förändringar hela tiden. Men förhoppningsvis blir det nå bra beslut som blir taget. Återkommer med detta imorgon när jag fått svaret.
Nu tar vi kvällen!

Shopping på Färjestadshoppen

2010-04-17 / 17:46:27
Tjoo
Biide inget bloggande igår så det får ja la ta igen idag :)
Igår fick jag äran att rida snyggingen Lad på jobbet. Shit vilken häst han är. Snygg och maffig. Ev om jag har tur så ska jag va med på hoppträning på honom på tisdag. Hoppas att jag får det. Va längesedan jag hopptränade men jag älskar ju att hoppa och har väl lite kvar i kroppen får man hoppas. Men ska inte ta ut något i förskott för då blir jag bara besviken. På ridturen fick jag sällskap av Emelie och Amanda.
Sen ringde af till mej och hade läst min veckorapport och tyckte väl inte att det såg så bra ut :S Så ska på möte där i morgon. Ev komemr jag bli sjukskriven igen. Men jag vill nog göra färdigt dessa månader jag har på det nya programet för att se om det hjälper. Men får väl se hur det går med allt. Men lite apigt är det ju att jag behövt gå igenom allt detta i dessa månader för att sedan få gå tillbaka till läget som jag tidigare inte ville lämna. Känns som att jag gått igenom detta helvete helt i onödan. Även om jag är väldigt tacksam för att jag fått chansen att vara på Bergsgården. Vad jag får och inte får göra om jag blir sjukskriven igen vet jag inte :(
Vet ju att min hälsa inte har blivit bättre alls den senaste tiden utan mycket värre. Den största orsaken till detta är ju all ovisshet som jag fått och all press från alla håll. Sedan sover jag ju inte. Inte ens med sömntabletter. Är grymt stressad även o mdet är en inre stress som ingen annan ser. Psykiskt är jag ett nervvrak men även det håller jag väl mest för mej själv. Även om jag är bättre på att visa känslor och prata om mina problem lättare nu än för några månader sedan. Men jag skulle så gärna vilja få sova lugnt. Är så himla trött och matt och orkar ingenting.
Får väl se vad det bestäms på måndag på mötet.
På kvällen igår så löslongerade jag lilla Hannes. Men han såg väl inte riktigt vitsen med att springa runt i en volt när han kunde gå under tråden och fly :) Men efter lite ombyggnad av volten så gick det lite bättre. Han ska nog lära sej det där åxå till slut. Efter longeringen gick vi ut på fältet och tränade lite på att flytta runt honom, backa, sidövningar och allmänn hyffs i grimskaft. Där gick allt mycket bättre.

Så till idag då :) Har vart på färjestad rid och trav och shoppat loss lite. Blev en del saker och det gick på över 1200 :) Men det va saker som behövdes iaf.
Det blev inköpt:
*Kapson till Hannes för att lättare kunna longer honom. Han blir för star med bara grimma men vill inte ha bettet på honom då han kan tvär dra iväg åt nå håll. Vill inte dra onödigt i munnen. Så träns blir det under tömkörning.
*en saltsten och en slicksten med banan smak till Jumjum. Han älskar banan.
*ett grimskaft som va lite längre. Tänkte prova att ha Hannes på släp när jag rider och behöver nå bra att hålla i då :)
*B-vitamin
*linementschampo
*foderskyltar
*betfor
* Spillers foder till Hannes. Happy hoof heter det och ska va det bästa för fångkänsliga hästar. Va hackade örter och lite pelletsblanding som han säkert kommer att gilla. Innan har han bara fått en liten näve kraft och krosshavre. Men av detta kommer han kunna få lite mer. Stod att han skulle ha ca 1kg om dagen, men så mycket vet jag inte om det ska behövas.
Nu är man iaf förberedd med allt det bästa för att förhindra fång. Bra hö och foder, tränad är han åxå. Tycker allt är så bra som det kan få. Går det åt skogen så har jag iaf gjort allt för att försöka förhindra detta.
Efter shoppingen blev det en tur upp till stallet. Jumjum fick smaka på sin nya slicksten (dom andra åxå då förstås) Misstänker att den kommer va slut i morgon *fniss*
Påväg hem från stallet kom vi på att vi skulle åka upp till sisugården och gå en promenad med hundarna. Tji fick vi. Det va flera dm snö över spåret och ett islager. Gick några småstigar isället. Sen har vi grillat oss lite korv. Sen tog vi tag i min ena födelsedags pressent. Fick en klocka men armbande va för långt. Hade tänkt att åka in till stan och få det kortat. Men det har ju gått en månad och det blir säkert inte av. Så eftersom jag och älsklingen är så himla händiga och fingerfärdiga så kortade vi av den helt själva :) Och jädrar va bra det blev. Är väl ingen konst när man kan allt!!
Min fina klocka

Hästarna fötter fixade

2010-04-15 / 20:11:29
Tjoo på er!
Idag va jag i stallet vid 10! va väldigt längesedan jag va där så tidigt utan att ha fodring. Varför detta då? Jo hovis har vart i stallet idag. Och jag behövde ta in hästarna nån timme innan så leran hann att torka och borstas bort.
Blev i stallet ett bra tag innan jag satte mej i bilen och åkte hem. Men nu är hästarna fina i fötterna igen :) Gino fick skorna avdragna för att gå barfota som han alltid gör på sommaren. Jumjum blev verkad och skodd. Hade gärna haft honom barfota åxå om han inte vart så öm i fötterna. Hannes blev verkad. Han ser mycket bättre ut i fötterna nu. Hade bärhovsröta innan men det va istort sett borta nu. Iaf mycket bättre än han vart. Men ska fortsätta att tvätta med sprit nån gång i veckan. Annars såg han bra ut i fossingarna. Han hade ju skor när jag löpte honom, men funkar bra utan skorna nu. Lättare att hålla rent då åxå. Inga spår eller tecken på fång som jag oroar mej och nojjar mej så för.
Va rätt sliten när jag kom hem från stallet. Är inte ofta jag är till stallet själv nu för tiden för jag har inte orken/energin till att klara allt själv pga att hälsan vart så dålig ett bra tag. Men jag klarade det idag iaf :thumbup:
Blev lite bokläsning när jag kom hem. Läste ut Isfolket 7 och har nu börjat med 8an *fniss* Får väl snart beställa ett gäng med böcker till :)
Nu tar vi kvällen och kollar på sveriges värsta bilförare.

Invigt utemöblerna

2010-04-13 / 20:52:46
Tjoo
Härligt tat det fina vårvädret hållt i sej i några dagar nu.
Idag invigde jag utemöblerna för i år. Satt ute i solen nån timme och fick tom ta av mej tröjan för att det blev varmt :) Härligt!!
Sen fick jag 4 nya böcker i Sagan om isfolket. Så nu har jag börjat läsa 6an :)
På em blev det en tur till stallet. Jag och älsklingen tog först en promenad med hundarna innan vi började fixa i stallet. När allt va klart så fick LillPrinsBus komma in för pyssel och motionering. Longerade honom en stund ute på fältet. Han va lika pigg och framåt som vanligt. Men han börjar ta efter Gino med att gäspa hela tiden. Han är nästan värre än storebrorsan för Hannes gäspar samtidigt som han springer. Gino brukar ju iaf bara göra det när han står still *fniss*
Hannes skötte sej iaf bra trots några busskutt och rejs snabbare än vinden. Men tillslut så joggade han på fint.
När han va färdigt motionerad och färdig pysslad så bjöds det på grillad korv i stalet. Mysigt!
Nu är vi hemma igen och slappar framför tvn. Blir nog snart sängen.
Såhär såg Hannes ut den 10/12-09

Och såhär ser han ut idag
Har blivit lite förändringar på honom tycker jag. Han har helt annan energi nu och mycket mindre hår givetvis :) Sen tycker jag nog att han har gått ner lite i vikt. Han börjar sakta men säkert att växa ikapp den höga rumpan åxå.

Liten ridtur på Gino

2010-04-12 / 20:59:19
Tjoo
Nyss kommit hem från stallet.
Blev en liten ridtur på en pigg Gino ♥ Han va som en tickande bomb med vårkänslor efter att ha vilat nästan hela vintern. Väldigt pigg och framåt. Han har blivit en rejäl pjäs att hålla in. Blivit värsta biffen :)
Men han skötte sej ganska bra under turen. Lite svättig och "påig" och han blev inte mindre på av att gå förbi grannstallet och se andra hästar. Han gjorde sej så stor och fin så. Inte lätt att va vårkär :)
Efter turen blev det massa pyssel. Hälde i typ halva flaskan med pälsglans för att kunna reda ut manen som knappt blivit kammad under hela vintern. Tror att det gjort susen att låta manen va ett tag för jädrar va den har växt. Sen får han kieselgur (stavas) som gör att det växer ännu mer. Hoppas han inte kliar av detta snygga hårsvall under sommaren :S
Såhär ser man ut när man är nykammad :)



Fallet Mini

2010-04-12 / 16:12:22
Tjoo i det fina vädret!!
Nyss ringde veterinären som kollade Mini för ca en månad sedan. Visste inte ens att han fortfarande funderade på vad som är fel på henne. Han frågade hur det är med henne och jag svarade som det är. Svullnaderna komemr och går men hon är inte sämre. Aldrig svullen på mer än ett ställe i taget och att hon fortfarande är som vanligt.
Han skulle gå vidare i fallet Mini och kontakt bla strömsholm och sedan veterinär högskolan (eller vad det heter) samt kontakta alla som har koll på det medicinska. För att höra om dom kan känna igen detta i något tidigare fall och vad det isf kan vara.
Måste säga att jag är väldigt impad av detta. Trodde detta va klart och glömt på kliniken. Fick verkligen tag på en bra veterinär.
Han skulle höra av sej så fort som han fått nån info. Får väl se om det kommer fram något om vad lilla Mini drabbats av.
Det är ju märkligt att jag får alla konstiga djur :)

Hannes rakad och Jumjum riden

2010-04-11 / 18:08:32
Tjoo
Vilket underbart väder det vart idag!!
Har vart uppe i stallet i flera timmar och haft det skönt.
Började med ett litet ridpass på Jumjum i grannens padock. Han va riktigt mjuk och fin trots vintervilan. Lugn va han åxå. Hur skönt som hellst att va uppe i sadeln igen. Känns som att det är evigheter sedan jag red sist.
Sen va det Hannes tur. Har ju länge funderat på om jag ska raka honom eller inte. Idan bestämde jag mej och nu är han nakenfis :) Han tyckte att klippmaskinen lät farligt till att börja med. Men efter lite bomull i öronen så gick det hur bra som helst. Men maskinen gillade väl inte riktigt all den tjocka feta pälsen. Men tycker att resultatet blev godkänt iaf.
Måste ju säga att Hannes blev väldigt söt när han va klar. Blev inte mycket kvar av honom när all päls försvann :) Och inte ser han allt för tjock ut heller. Tycker nästan han ser ut som en liten tävlingsponny *fniss*
Hur som helst va det ju en bra erfarenhet för en liten 2åring att få vara med om att bli rakad.
När han va klar fick han bli med ut på fältet och promenera lite samtidigt som han blev lite fotad.
Hundarna har vart med ute i sina linor hela dagen och dom sover gott nu.
Här kommer bilder från dagen.
Små går som vanligt att klicka på för att se dom större.
Nyrakad och fin. Som ni ser blev det ganska mycket päls från en så liten varelse :)



























Hoppas att ni åxå tycker att han blev fin :) Inte proffsigt gjort och det är lite hackigt, men söt är han ju alltid lilla Hannes ♥ Är så glad över att ha honom hos oss.

Snön är borta

2010-04-10 / 12:43:36
Tjoo
Nu är istort sett all snö borta bara lite kavr i dikeskanterna. Jag som trodde att det skulle ta evigheter innan all den snön som kom skulle försvinna. Men nu är våren här. Börjar komam upp tulipaner i rabatten tillåmä.

Är inte så jätte pigg idag. Mått jätte illa under morgonen *blä* Så sitter mest och slappar.
Älsklingen är och fixar med en polares bil, sen skulle han byta till sommardäck på min bil ♥ Så snart är Urchen en pärla igen.
Stallet blir det väl lite senare i em. Får se o m jag blivit lite piggare då så man kanske kan orka göra något med hästarna. Dax att få igång dom nu :) Ska höra med grannstallet igen så det är ok om jag rider på deras ridbana lite då och då. Vägarna är väldigt dåliga bort mot skogarna så det finns väl risk att man brakar igenom. Och fältet går det ju inte va på nu heller. Men allt torkar nog upp snart.
Nu sitter jag och poppar musik i det nya bioljudanläggningen som darlingen köpte häromdagen
Läste ut Sagan om isfolket 4 igår och har börjat på 5an. Men vill ju inte läsa ut den innan jag får några nya i serien som jag beställt Beställde 6an 7an 8an och 9an men fortsätter jag i denna takten så är det väl snart lika bra att beställa hela serien på en gång. Tur att jag har 43st kvar.
Nu ska jag återgå till att inte göra något och fortsätta längta efter älsklingen
Bild på Urchen med sommardäck. Han är att bar fin min pärla.

Sen tog jag en söt bild på älsklingen och Harry härom kvällen

Sover dåligt

2010-04-08 / 21:07:13
Tjoo
Denna dagen har jag tagit det väldigt lugnt. Sover jätte dåligt så är väldigt matt och sliten. Vet inte varför jag inte sover men det känns som att jag somnar strax innan klockan ringer på morgonen och då är jag super trött. Inte lätt att få energi till att göra något när man inte får vila mellan varven.
Har iaf läst ut Sagan om isfolket 3 idag och börjat på 4an :) Det går fort med läsandet. Betsällde 6an 7an och 8an idag åxå så att dom kommer lite lagom till att jag läst ut 5an.
Nu blir dte att kolla på lyxfällan.

Kört fyrhjuling =)

2010-04-07 / 19:01:14
Tjoo
Idag va jag tillbaka på jobbet igen efter påskledigheten. Fullt ös på gården idag med ridlekis och kycklingar och massa folk. Även vart med och löshoppat söta Flower. Hon börjar bli riktigt fin nu. Där har ni gjort ett bra jobb (ni vet vilka ni är)
Sen har jag även provat på att köra fyrhjulingen idag. det va ju jätte kul jue. Nu kommer jag ju vilja göra allt som man kan göra med den på jobbet *fniss* Trodde det skulle va mycket svårare (säger en som aldrig kört moppe) Men det va ju inga svårigheter alls. Bara att gasa och trycka på en knapp för att växla :thumbup:
Sen hade det kläckts 3 kycklingar som vi va upp och kikade på. Hur söta som helst. Vill ju ha dom och klappa på dom och gosa med dom. Helt duniga och söta.
När jag kom hem från jobbet och hämtade posten så hade jag ju fått 3 nya böcker :) Så nu har jag börjat läsa den 3e boken i Sagan om isfolket. Har nästan läst ut den idag åxå. Men jag har ju två stycken till inan jag behöver beställa ett nytt lager.
När älsklingen kom hem så ilade vi in till jursjukhuset och köpte hundmat. 14kg ska väl räcka ett litet tag iaf. Lika bra att köpa stort för i längden blir det ju mycket billigare. Det går ju onekligen åt.
Nu har vi precis käkat mackisar och tacoköttfärs. Extra stark krydda och det känns i halsen nu :)
Nu väntar vi på att Anna anka söker assistent ska börja.
Ha en trevlig kväll!

Stallet och långpromenad

2010-04-05 / 20:16:07
Gokväll
Precis kommit hem från stallet. Blev inget mer än stallpyssel där idag. Men en riktig långpromenad med hundarna blev det. Lika bra att passa på när man är ute på landet :) Blev en rejäl tur på lite över en timme. Hoppas att det gör att hundarna kan tänkas sova gott resten av kvällen. Pimp borde va trött för han har hållt på som en tok hela promenaden. Bara sista biten som han kunde slappna av och gå fint i kopplet.
Riktigt skönt med en riktig promenad, men har ett jädra skoskav som jag får av stallskorna. Kanske är dax att fixa nya nu. Dom är väl ca 4 år gammla och har inte allt för mycket stoppning kvar :) Om inte annat så får jag väl ta med ett par promenadskor i bilen så jag är förberedd.
Har vart en skön liten minisemester över påsk. Är ledig i morgon åxå sen på onsdag ska jag till BG igen. Har saknat alla goa människor där under ledigheten.
Såg på filmen 2012 igår. Trodde nog att den skulle va mer skrämmande än vad den var. Om dte nu komemr bli så att jorden går under det året så finns det ju iaf lite hopp att överleva. Bara att börja bygga en ark så är man fit4fight sen :thumbup: Den som lever får se vad som händer.
Nu blir det lite soft i soffan innan det är dax för sängen.
Här kommer några bilder på sötungarna innan jag tar kvällen :)
Lukas ligger och myser på "Urban"


Peppes spanar ut i köket för att se vad husse pysslar med

Harry ligger under filten och försöker få lite sömn

En väldigt trött Lukas ♥

Haft en lugn ocj skön påskhelg

2010-04-05 / 11:24:40
Tjoo
Nu är jag tillbaka efter att ha haft lite blogg ledigt under helgen.
Har vart en lugn helg med riktigt härligt väder.
I fredags va vi på påsklunch hos mormor och morfar. Gött med köttbullar och potatisgratäng :)
Sen har vi vart i stallet en del åxå. Samt tagit lite långpromenader med hundarna. Så vi har rört på oss ganska mycket under helgen.
Igår hade vi kvällspasset i stallet och skulle ta in hästarna. Tydligen är hästarna vana vid att komma in tidigare. För kl 19 hade Hannes gått ut ur hagen och stod utanför dörren. Men han fick att va ute en stund till.
Gick en promenad med hundarna och tränade lite koppelvandring med Pim. Han drar ju så förbaskat hela tiden. Hela hemvägen gick han jätte fint. Duktiga lilla hund.
Efter hundpromenixen tog jag in Hannes för att spola av honom benen. Men vatten som kommer ur en slang va helt plötsligt väldigt farligt tydligen. Så vi hann att bli lite ovänner innan han va tillräckligt ren. Han hade sprungit rätt friskt ute i hagen så han såg ut som en dynghög hela han. Sen va han nog hungrig och grinig åxå. Så det va lite sura miner innan jag tillslut fått behandla fötterna på honom.
Va hemma från stallet vid 20.40 tiden. Va längesedan jag kom hem därifrån vid den tiden :)
På kvällen kollade vi på 2012. Så nu vet jag att jag har ett tag på mej för att bygga en ark *fniss* Man vet inte vad man ska tro om detta med världens undergång. Det märks väl hur det går med det.
Har även läst ut sagan om isfolker 2 under helgen. Så nu väntar jag på att 3,4 och 5 ska komma med posten till veckan. Lite drygt att inte han ågot att läsa nu.
Snart blir det nog en sväng upp till stallet. Måste väl kolla så den lilla varelsen håller sej i hagen. Förstår inte varför han alltid ska rymma när ingen är hemma?
Hoppas ni åxå haft en trevlig helg!

Sagan om Isfolket 1

2010-04-01 / 20:54:33
Tjoo
Kan lova att jag fick en smärre chock i morse när jag drog upp gardinerna i sovrummet och såg ett vitt lager på backen. Men som tur va så gav det sej tillslut och började regna istället *peiw* Sen har solen visat sej lite smått nån gång under dagen. Men i väldigt små doser.
Ganska nyss kommit hem från stallet och på hemvägen fixade vi med oss en pizza hem :) Blev lite Jumjum tid i stallet. Även om han är rakad till största delen av kroppen så har han börjat fälla ordentligt. Hannes och Gino fick stå och torka. Ingen ide att försöka borsta på dom håriga varelserna när dom är så blöta. Hannes såg ut som han precis gjort en permanent i håret. Krullig och fin :)
Dagen har vart ganska lugn för min del. Har vart helt sjukt trött hela dagen.
Men har iaf haft lite energi till att börja läsa 1a delen i Sagan om Isfolket :) Blev inte besviken alls faktiskt. Har fått höra att det säkert skulle vara en serie för mej. Blev lite skeptisk när jag såg framsidan av boken. Ser ut att va hur gammal som helst. Men precis som alla sagt till mej så va det verkligen något att läsa. Har nästan läst ut hela boken idag :) Tur att jag har 2an åxå så jag inte blir helt utan läsning i påskledigheten. Har även beställt 3,4och5 idag. Men dom kommer väl inte förrän i slutet av nästa vecka.
Är så glad över att ha blivit rekomderad denna serie. 47 böcker lär jag väl inte läsa ut på allt för kort tid. Fast fortsätter jag i denna tackten så är den väl avklarad på en månad *fniss*
Skönt att jag fortfarande har kvar lugnet till att kunna sitta och läsa. Det har ju kommit och gått i perioder förut. Har läst maniskt i några veckor och sedan tappat det. Men nu har jag ju inte gått många dagar sedan 9feb som jag inte har läst. 14 böcker har jag kommit igenom under denna tiden. DET är många böcker.
Hopaps att detta lugnet fortsätter att hålal i sej. Gillar verkliegn att kunna slappna av lite iaf.
Nu blir det soffa och tv resten av kvällen.
Ni får ha en trevlig Påsk alla mina vänner!