Pimpen va jätte duktig hos Veterinären!!

2008-12-29 / 19:46:11
Tjoo!
Nu är vi hemma från djursjukhuset.
Alla veterinärer har fullt antal fingrar kvar =)
Pim var jätte duktig. Små muttrade lite på vetten men mycket lugnare än sist. Hade jag inte bett henne sätta på munkorgen så hade hon nog inte trott att det behövdes.
Blev en lite snabb hälsokoll först. Han var jätte fin i hullet tyckte hon. Jag som trodde han var för tjock *rodnar*
Sedan fick han en spruta med lugnande. Skulle väl va 10-15 min innan han slumrade till. Men vi fick vänta i säkert 40 min. Varje gång vet kom in så lyfte han på huvudet och muttrade lite. Fast han sov jätte gott när hon höll sej borta =)
När han väl lugnat sej så gjorde dom skrap prov på massa olika ställen på kroppen på honom. Så nu ser han ut som en riktig slagskämpe med massa sår på sej. Stackarn.
Som han ser ut nu så tror dom mer på Demodex än allergi. Men han ska fortsätta gå på diet utan gottsaker ett tag till. Så får vi se vad skraptesterna visar.
Har inte hunnit forska mej till riktigt vad demodex är. Men fattade det som att det är något litet hudkvalster som vissa hundar är mer känsliga mot.
Ska läsa på bättre om det.
Hur som hellst är jag riktigt stolt över Pim efter denna dagen. Han har verkligen skött sej ypperligt bra min lilla ögonsten.
Och så fanns det ben till allergihundar inne på kliniken. Så det fick han två stycken som belöning. Så skönt att få ge honom något som han får äta nu.
Han smaskade glatt i sej det benet och har ett sparat =) Såg ut som ett grisöra i formen men är väl något mycket mildare. Han gillade det iaf och det är ju huvudsaken.
Han är lite dåsig fortfarande och antadligen trött i hjärnan efter dagen (även matte är död i huvudet) Han har gnytt lite men det är väl inte så konstigt med alla skrapsåren han har.
Blir extra mycket mys och gos i kväll.♥
Här är några bilder på en nöjd Pim med sitt ben.






Syns verkligen att han tycker att benet är mumma =)

Snart bär det av med Pimpen

2008-12-29 / 12:06:48
GodMiddag!
Har precis tryckt i oss en rejäl frukost.
Sitter här nu och är jätte nervös över Pims veterinärbesök.
Har sovit jätte dåligt inatt och det kan säkert ha med detta att göra.
Vill att det ska va över så man kan få lite svar.
Tur att älsklingen kan bli med och hålla mej sällskap.
Vet ju inte riktigt vad dom ska göra med honom än heller. Om det bara blir skrapprov eller om dom gör pricktestet idag åxå.
Va fin han kommer bli som rakad isf =/
Stackarn som redan fryser så.
Återkommer när alt är klart.
Håll tummarna för Pim nu..
Kram♥

Det blev ett Nintendo Wii =)

2008-12-28 / 21:38:48
Skrev ju tidigare idag att Älsklingen funderade ju på att köpa ett tv spel. Vi for att iväg och inskaffade ett åxå =)
Det blev ett Wii. Darling köpte till Wii Fit och Madagaskar 2.
Så nu ska här börjas tränas =)
Sitter nu och fnittrar medans Johan kör balans övningar *ASG*
Fast jag ska nog inte skratta för mycket för jag ser säkert minst lika tokig ut jag åxå.
Men riktigt kul verkar det vara iaf. Och så bra att man får ett eget träningsprogram att följa och ha kollpå hur det förändras.
För mej får det väl bli mest muskler och balans och massa MASSA Yoga. Har kört ett pass och vill typ kasta ut plattan genom fönstret.
Klarar inte av avslappnings grejer. Det kryper i mej som FAN rent ut sagt. Men nu har jag ju hjälp till att bli bättre iaf =)

Vi tog och drog ner persienerna så grannarna slipper se oss iaf. Annars kanske männen med vita rockar kommer och knackar på dörren.
*skrattar lite åt älskling som nickar bollar*


Resten av dagen
När vi vart in till stan så åkte vi till stallet. Blev lite pyssel men tog en vilodag från ridningen. Istället gick vi en promenad i det fina (dock kalla) vädret.
Hundarna fick härja av sej och snosa runt och leka lite. Blev en tur ner och längst med sjön vid stallet. Var jätte mysigt.
Sen har vi väl spelat endel nu under kvällen och varit och handlat lite mat.
Ska ta och bada Pimpen strax innan sängläget åxå.
Usch, jag är nervös inför morgondagens besök hos vetten. Vet ju att det kommer att gå bra, men ändå spänner jag mej och blir orolig. Det kommer garanterat att gå bra med Pim, blir nog värre med vetten *fniss*
Nej då, det kommer att gå bra *intalar mej själv*
Ska ju iaf bli skönt att se om dom hittar någon speciell allergi hos ögonstenen. Och hoppas att det finns något att göra för att det ska bli bättre.
Hoppas han kommer att kunna få smaka på något annat än torrfodret i framtiden.
Min lilla sötnos vill ju få godis då och då ♥

Kram♥

Lite slappar dag

2008-12-28 / 13:19:48
Idag har vi lite av en slappar dag. Vi va upp vid 10 tiden och åt frukost. Efter det har vi mest suttit vid en varsin dator och tagit det lugnt.'
Har kikat runt inne på blocket och sett mycket kul. Inter för att jag ska ha något, men det är kul att kika.
Vi ska väl ganska snart åka upp till stallet och pyssla lite. Får se om det bara blir lite longering för Gino idag när han gick såpass hårt igår och har gått i flera dagar.
Sen ska vi kolla om det går att laga min speedcar på något sätt. Det är en klickvagn och det är ju väldigt behändigt på vintern när det är kallt åt händerna att sela ut.
Annars har jag ju rockarden men då tar det ju evigheter innan man är ute.
Får nog försöka ha lite körträning på Gino så han kanske kan bygga lite mer "trav" muskler.
Har inte kört Gino på minst ett år så vi får väl se hur det går. Han har ju varit lite lätt i baken nu under veckan. Men med slaghjord går det säkert bra.

Älskling verkar vara sugen på att åka in och köpa ett tvspel åxå. Får se om han bestämmer sej och vad det isf blir för något. Men det kan ju helt klart vara lite kul att ha något att slappa vid. Får se hur det blir =)

Imorgon ska Pim till veterinären igen för skrapprov och pricktest. Jag är jätte nervös. Gillar inte alls att åka till vetten. Och absolut inte med min ögonsten. Och dom lär ju få söva honom eftersom han inte svarar på lugnande. Och han kan garanterat inte vara helt vaken när dom ska sticka i honom. För munkorgen kommer på direkt när han kommer in i rummet. Och vill vetten ta i honom så är han rätt snabb på att flytta sej =)
Men det ska väl lösa sej denna gången åxå.
Ska iaf bli skönt om dom kan komma fram till vad han är allergisk mot. Lättare att ha lite koll på det hela iaf.
Tycker han blivit sämre i huden under tiden nu sedan han började med nya fodret. Men det kanske är meningen att han ska flagna så.
Och badet 2ggr i veckan uppskattar han ju inte heller. Även om det är bättre nu när han fått badrocken =)

Nu ksa jag se vad älsklingen beslutat med tvspelet =)
Kram♥

Myskvällen i kil

2008-12-28 / 13:10:27
Igår kväll var vi ju i kil hos paranteserna.
Det bjöds på god mat och vi kikade på filmen Hancook.
Dom har en gigantisk projektor tv så det var som att sitat och titta inne i en biograf. Vill åxå ha en sån i framtiden. Tror den skulle göra sej bra i mitt stora vardagsrum.
Hade jätte trevligt.
Hundarna var väldigt lugna och behagliga åxå. Annars så ska ju dom alltid ränna runt när man är borta. Men dom låg still så snällt så.
När vi kom hem blev det sängen nästan direkt.
Börjar bli väldigt sliten på kvällarna så vi kommer i säng väldigt tidigt nu för tiden =)

Fullt ös medvetslös =)

2008-12-27 / 16:56:39
Idag har vi stojjat runt hela dagen.
Började med frukost i lugn och ro hemma.
Sedan begav vi oss till djursjukhuset och fixade specialmat till Pimpen. Jobbigt att den bara finns just där.
När vi ändå va i karlstad trackten så åkte vi en sväng till lantmännen/Granngården. Har inte varit där på evigheter. Så vi strosade runt lite där. Hade tänkt köpa ett nytt ute täcke till hundarna men det blev aldrig så.
Men ett nytt 3delat bett till Gino blev det iaf =)
Och krokar att sätta upp Jumjums vattenhink med.
Sedan åkte vi till stallet och fixade och dolade lite. Johan satt upp krokarna och hinken. Blev jätte bra. Förhoppningsvis slipper hinkarna bli lika mördade nu =)
Sedan tog jag in Gino och pysslade iordning honom.
Blev lite kondis träning med honom idag. Mycket trav och i lite längre sträckor. Dock tyckte han nog det var lite jobbigt för han rullade över i galopp hela tiden. Ville inte alls ha ökad trav. Vet inte om det är skorna det beror på eller något annat, men som sagt trava det kunde han inte. I början var det galopp på stället för han var så pigg. Sedan blev det galopp i vilken fart som hellst för att det var för jobbigt.
Så nu ska det bli bygga trav träning ett tag. En frieser ska ju kunna trava fort och luftigt utan att rulla över.
Nya bettet funkade bra, men eftersom han var såpass het så fick jag lite att hålla i. Men det betyder ju mer muskler för mej =)
När vi var klara med träningen fick han sej en varm dusch och massage. Och så fick han på sej fina lila bandage. Han känner sej nog som värsta tävlingshästen ute i hagen nu =)
Älsklingen har under tiden som jag ridit varit med ute med hundarna och lekt med dom. Så även dom fick röra på sej.
Och Jumjum fick en skritttur med Nea efter att ha gått lite hårdare igår.

Nu är vi hemma och tar det lite lugnt, men vi ska snart iväg till paranteserna och käka lite och se på film. Så det blir en myskväll i kil =)
Blir att se Hancook på gigantisk tv och med massa ljud =)

Vet inte om jag kanske tagit slut på mej själv lite nu när jag hållt på så den senaste veckan. Har iaf varit jätte trött på kvällarna och kroppen är typ död efter ridningen.
Men jag vill ju passa på att göra saker när jag mår bra åxå.
Känns som att denna dosen på tabletterna är bra för mej. Ganska låg men onekligen så räcker den för mej. Har även gått upp 1½kg på 3 dagar. Och ni anar inte va nöjd jag är över det. Nu är det bara att kämpa på och hålla igång så kommer jga nog upp i vikten jag vill snart.
Vill inte ha fler motgångar nu!!

Ha en jätte trevlig kväll!
Kram♥


Gino och JumJum back in action =) *bildbomb på frieserhingsten*

2008-12-27 / 16:41:59
Nu har hästarna blivit motionerade ganska mycket den senaste veckan. Jag har haft Gino och Nea har hjälpt mej att få igång Jumjum.
Har varit så skönt att vara ute och röra på sej och känna att hästarna börjar komma igång. Nu ska jag bara se till att hålla dom igång åxå även när jag måste börja ha båda själv.
Den nya sadeln har hjälp mej mycket. Har varit lättare att motionera Ginosen när man haft något som hållt mej på plats.
Har mest blivit fält ridning och lite jobb. Men igår blev det en sväng på grusvägen och idag kondisträning.
Verkar som att Gino uppskattar att få röra på sej åxå.
Jumjum har varit het som en kamin och där märks det verkligen att han behöver bli av med energi.
Tack Nea för hjälpen under veckan!!
Här kommer bilder från förrgår när jag och Ginosen tränade lite på fältet.






Sen så kommer det ju lite stå fint bilder åxå =) Ibland visar han mycket bättre att han faktiskt är en frieserhingst. Han är sååå snygg.. I mina egna ögon iaf. =)







Så, nu har jag Gino bombat er färdigt för en stund.
Älskar verkligen den där hästen. Han är en riktig dröm ocg sagohäst för mej.

Gino The Black Pearl♥

4 år har nu gått sedan Tsunamin

2008-12-27 / 16:25:06
Igår var det 4 år sedan jätte vågen drog in och förändrade livet för många.
Tänder ett ljus för alla drabbade och sörjande.
Har själv plågats med att förlora en vän, men har återhämtat mej bra och klarade av denna jul mycket bättre än åren innan.
Men vill ändå visa att tankar till de bortgångna och anhöriga finns kvar ♥
Tänker på er!!

Julstressen har lagt sej..

2008-12-27 / 16:17:22
Halloo!
Hoppas ni alla haft en riktigt skön jul.
Min blev tillslut ganska så lugn även om jag varit väldigt stressad och anti dagarna innan.
Började julmorgonen med att vara i stallet 7 på morgonen och släppte ut hästarna. Fixade klart allt där och motionerade hundarna lite.
Sen när vi kom hem så vilade vi lite och tog frukost framför tvn och öppnade våra paket =) (dom jag och Johan köpt till varandra)
Efter det tog vi oss en långpromenad med hundarna.
Jag var hos min mormor och morfar ganska så sent för mamma jobbade och jag ville dit samtidigt som henne. Så vid 3 var jag i skåre.
Där åt vi lite julmat och umgicks lite med släkten.
Sedan på kvällen åkte jag upp till stallet och tog in hästarna och fåren.
Efter det blev det hemfärd och träffa älsklingen igen. Och hundarna som varit själva där ett tag.
Sen blev det mys hemma hos oss med paranteserna och hundarna. Öppnade resten av julklapparna och hade det mysigt framför tvn.
Lugnt och skönt som jag vill ha det =)

Här kommer julklapparna jag fått =)
(får kanske in bilder på det senare)

En rosa Ipod nano från Älsklingen
En rosa elektrolux damsugare  från paranteserna
En rosa mixer
2 varma goa tröjor
mannen som talar med hundar filmerna
samma som ovan fast även boken
några fina linnen
ljuslykta från svärfar
en korg med smått å gott
lotter
pengar
Hm, kanske kommer till nå mer efter en stund men nu minns jag inte =)
Jo, barbackasadeln från mej själv =)

Älsklingen fick en tjusig tröja av mej =)
Hundarna fick lite leksaker som dom vandaliserade första kvällen.
Och så fick ju Pimpen en fin badrock som han ska ha när han badat. Blev så otroligt söt i den så det är inte sant =)


♥♥♥

GOD JUL TILL ER ALLA!!!!

2008-12-23 / 08:04:54
Jag och min flock vill önska er alla en riktigt härlig och God Jul.
Hoppas ni varit snälla iår så tomten kommer



Dan före dan.

2008-12-23 / 07:54:37
Så var det snart julafton då.
Idag har vi hur mycket som hellst att pyssla med här hemma. Det ska städas och fejjas. Och det ska handlas och hästarna ska tas in. Sen ville chefen att jag skulle komma in till jobbet och hämta min julklapp. Kul att dom fortfarande tänker på mej där.
Känner dock en viss stress över denna dagen. För i morgon kommer jag inte hinna med annat än det som måstes.
Jag har morgon och kvällsfodring i morgon åxå. Så jag får väl passa på att rida och göra allt klart på morgonen så det bara är att ta in dom på kvällen.
Har inte blivit allt för mycket julklappar inköpta och det mår jag lite dåligt över. Men jag har iaf en till min älskling och det är viktigast. Sedan lite smått till paranteserna.
Köpte lite saker till hundarna igår åxå. Men det är ju svårt nu när Pim inte får äta något. Så de fick bli lite gummi grejer. Och sen fick Pim en Hundbadrock som han kan ha på sej när han badat. han ska ju badas två ggr i vecka nu så det kan vara skönt att ha något att krypa in i. Tror han kommer bli jätte söt.
Ungefär en sån här blev det

Får väl ta en bild på honom ikväll när han har den på sej =)

Har sovit jätte dåligt inatt. Vet inte varför. Tog sömntablett igår men har ändå inte fått sova ordentligt. Så vid 7 i morse gav jag upp och satt mej vid datorn.
Men nu blir jag väl så trött under dagen.
Sötnosarna♥

Barbackasadel inköpt =)

2008-12-23 / 07:43:35
Igår var jag och fixade en egen julklapp. Var till Mauds sadelmakeri och köpte en barbackasadel. Tyckte att jag var värd en sådan nu =)
Sedan va vi in på ÖB och stressade runt lite. Handlade lite småplock.
På em så ville jag givetvis provrida sadeln. Så borstade av Ginosen och slängde mej upp.
Guud va skön sadeln va. Är skit nöjd. Och Gino verkade gilla den åxå. Han var jätte pigg och busig. Skuttade och bockade runt som en vilde. Jag satt bara och skrattade uppe på hans rygg för jag tyckte att det va så himla kul.
Hoppas han kan fortsätta med att vara såhär pigg ett tag.
Här kommer några bilder. Dock är dom tagna med mobil så kvallen är inte alls bra.












Som sagt, bilderna blev lite suddiga.
Så himla kul med den nya sadeln dock. Vill verkligen komma igång med hästarna nu. Hoppas att sadel funkar lika bra på kantiga Jumjum. Har haft lite hjälp med honom under veckan. Men antar att jag snart får börja motionera båda själv. Får se till att göra ett träningsschema så båda får komma igång.
Är verkligen riktigt taggad nu. =)

Blekt och färgat håret.

2008-12-18 / 15:09:34
Idag har jag och mamma lagt ner lite tid på mitt hår.
Började med att tokbleka det i fm ochefter det har vi färgat underhåret mörkt.
Gillade verkligen den mörka färgen. Nästan så jag är sugen på att ha den i hela håret.
Men skulle jag passa i så mörkt hår??
Hur som hellst så blev resultatet ganska så bra faktiskt. Första gången jag gör något sånhär själv så man kan verkligen inte klaga.
Men nu efteråt ångrar jag att det inte blev mer hår som blev mörkt. Men det kan jag ju lägga i lite mer bara.
Det blonda är fortfarande lite små gult, men det ska jag väl få bort med lite silverschampo.
Här kommer några bilder på resultatet.
Tänk nu inte på spöket utan på håret *rodnar*





Nu när jag kollar på bilderna igen så blir jag ännu mer förtjust i den bruna färgen. Får se om jag vågar lägga i lite mer av den.
Ser åxå framför mej va snyggt det skulle vara att bara ha den färgen och sedan tjocka guldiga slingor i. Hm, får nog fundera ordentligt på detta innan jag tar ett så stort beslut. Tar ju ett bra tag innan man blir blond igen..
Hoppas att ni åxå tycker att det ser ok ut.

Blev en tur med båda hästarna igår.

2008-12-18 / 14:56:32
Tjoohoo
Glömde att skriva nått igår kväll.
Men jag åkte iaf upp till stallet och pysslade lite med Jumjum. Sedan tog vi oss en liten barbacka tur på fältet. Shit va ont i baken jag har idag. Han är inte direkt mjuk att sitta på. Pigg som tusan var han åxå =) Men jag satt kvar iaf.
Vi va inte ute nån jätte stund, men vi hann iaf att jogga lite och försöka jobba honom lite mjuk.
Sedan pysslade jag om honom ordentligt och kom fram till att Gino ska åxå få en liten tur.
Så på med tränset och ut i mörkret med honom åxå.
Han va lite lugnare och betydligt mjukare att sitta på =)
Lallade mest runt med honom åxå. Fick småtrava lite.
Sen fick jag kasta mej iväg till apoteket för att få ut mina sömnisar.
På kvöllen blev det en dusch sedan satt vi och åt nachos till Bonde söker fru.
Bönderna valde nog dom som jag trott att dom skulle välja.
Får se i dagens program hur det går för dom.
Sedan kollade vi på den gravida mannen. Shit vilken uppståndelse det blivit om den familjen. Stackarna. Tycker att det var fint sätt för dom att få sin egen bäbis.
Tänk att folk kan va så himla elaka *surar*

En natt med scrubs

2008-12-17 / 14:16:46
Inatt när jag inte kunde sova så gav jag mej in i min scrubs mapp. Började helt enkelt om från början, säsong 1 avsnitt 1. Så jag låg och kollade på 9 avsnitt innan jag kom fram till att jag iaf kan försöka sova lite.
Älskar scrubs och alla individer som är med i serien. Dom är ju så bäst och så roliga.
Ser mej själv lite i Elliot faktiskt. Vi är lika i många saker. Båda är stressade och har dålig självinsikt (eller va de heter) Dålig självkänsla kanske?
Jaja, hur som hellst är vi lika i sättet =)

Har blivit rätt mycket filmer under denna veckan åxå. Ska ta och skriva lite om dom någon dag så ni får se vad jag tycker =)
Idag passar jag Julia, som tack för det skulle mamma hjälpa mej i stallet sedan. Så jag tänkte passa på att åka upp och bara rida Jumjum.
Känner mej riktigt moriverad till detta nu faktiskt. Vill ju få igång hästarna någon gång.
Och när jag ändå får hjälp med allt annat idag så kan jag ju passa på att bara njuta av att pyssla och rida. Eftersom Gino fick en sväng igår så får det bli Jumjum idag.
Sen när jag kommer hem blir det nog till att bleka håret tror jag. Så har jag iaf kommit en liten bit på vägen med håret =)
Kommer väl se ut som en kyckling ett par dagar, men det är smällar man får ta =)
Efter det blir det bonde söker fru. Tror det skulle gå i morgon åxå.
Och så ska Pimpen badas.
Ja som ni hör, när jag mår lite bättre så har jag ett fullspäckat schema.

Grejen är den att jag gör ett litet test.
För några dagar sedan så glömde jag att ta mina tabletter. Kom på det på kvällen och då började man ju att fundera lite.
För den dagen hade jag mått jätte bra, det var den dagen jag bakade och sydde. Jag var pigg och glad. Vi var även och handlade på kvällen.
Så idag provar jag att inte ta tabletter och ja... ni kan ju se vad jag skriver. Jag vill/orkar göra saker..
Visst det är väl inte bra att bara strunta i tabletterna. Men är det inte meningen att jag ska må bra av dom??
Jag vill komma igång och äta ordentligt igen och gå upp i vikt. Men jag tycker att det varit svårt att få i sej något den senaste tiden. Blir så himla trött. Ska det vara så jävla svårt att gå upp i vikt?!
Nu ska jag börja klä på mej för stallet. Men återkommer nog senare för att berätta hur det gått =)
♥♥KRAM♥♥

Färga håret och dissa nedrans julklapparna =)

2008-12-17 / 14:00:02
Börjar med håret då =)
Ska ta och bleka håret nu någon dag. Men funderar även på om jag ska lägga i mörk färg i underhåret. Är detta svårt att klara av själv?
Vill inte ha så mycket av håret mörkt, men lite så att det blir lite liv i håret.
Hur blir det att sätta en mörk färg i blont hår? Vill inte bli en morot i underhåret. Kommer ihåg att jag en gång skulle färga mitt hår mörkt och det blev knall orange. Vill icke att det blir så igen. Är det bara att undvika färger som det är lite rött i då?


Och så till dissa nedrans julklapparna då.
Har inte inskaffat en enda än så länge. Och börjar ju känna mej lite smått stressad (läs mer stressad än vanligt)
Vet ju inte vad jag ska köpa till någon. Och Johan är det ju jätte svårast till. Han vet ju inte självv ad han vill ha och hur ska då jag veta vad han vill ha?? Eftersom min darling kommer läsa detta så får jag väl be honom att inte läsa komentarerna så han ser vad jag får för tips =)
Mamma har jag vissa aningar om vad jag ska köpa till, men pappa då?? Det är så svårt.
Vad ska ni ge era nära och kära?

BarbackaSadel sökes!!

2008-12-17 / 13:52:49
Igår tog jag mej en lite tur på Gino. Blev bara några varv på fältet i mörkret. Men är glad att jag hade orken till det. Kändes så skönt efteråt.
Efter att han vilat så länge så var han grymt pigg, hoppade och skuttade och jag satt där barbacka med halkiga träningsbyxor. Höll på att vurpa av =)
Eftersom han är så svår att hitta sadel till så har jag kommit fram till att en barbacka sadel skulle sitta fint. Bara så man får något att sitta på och lite stöd.
Därför ber jag mina bloggläsare att hjälpa mej att hitta en bra.
Så hör av er om ni vet något.
Tack!!

Så går det med Pims allergi..

2008-12-17 / 13:47:51
Har i snart två veckor nu badat honom i special schampo och han har bara fått sitt nya foder. Har väl inte märkt några större skillnader än mer än att han inte är lika irriterad i eksemen nu.
Det som är svårast är att man inte kan ge honom något annat än fodret. Men det är säkert värre för mej än honom.
Ska bli skönt när alla tester är tagna så man kanske förhoppningsvis kan få svar på vad han inte tål.
Fram till dess får vi härda oss igenom badandet och inte ätandet.
Ögonstenen♥


Bakat 2ggr på en vecka *stolt*

2008-12-17 / 13:38:55
Jepp, ni läste rätt, har bakat två gånger.
Först blev det pepparkakor. Ingen hit men jag gjorde det iaf. Helt ensam. Hade ju inga formar så jag fick göra egna kakor med hjälp av ett glas =)
men ugnen och jag va inte överens. Så många blev brända.
MEN jag gjorde det iaf =)

Sen så har jag gjort Rockyroad ♥ Så himla gott. Nötter, dumle maschmallows och choklad. Blev jätte bra och jätte gott. Så det ska jag prova mej på igen =) Dom gick ju dessutom att äta till skillnad från pepparkakorna. =)

Får se om jag ska ta och göra kola någon dag åxå. Men tror jag behöver en temp till det. Och det blir ju mer arbete vid spisen så det ska jag nog inte göra helt ensam. Ifall det kommer en panikattack.

Har även varit lite händig och sytt (läs lagat) ett av Pimpens täcken. Kan lova att om min sylärare skulle varit i närheten så hade hon fått höra ett å annat =)
Den som uppfann nålen måste ha velat ta livet av sej själv.
Inte riktigt min grej då det är smått och pillrigt så det verkligen kröp i mej. Men även dä... Jag gjorde det!!! *stolt*
Det ska nog gå att få ordning på mitt liv tillslut åxå *hoppas*

Tappat lite av bloggmotivationen

2008-12-17 / 13:30:46
Nu är jag här igen då och försöker att komma igång med bloggandet igen.
Vill ju blogga men har ingen motivation till att göra det.
Ser ut som vanligt här hemma. Inte hänt några större förändringar.
Har lite mer ork vissa dagar och det blir ju att dom dagarna kör jag totalt slut på mej själv bara för att jag för en gångs skull orkar göra något.
Måste nog lära mej att inte ta allt på en gång.
Har inte haft några sömnisar på 1 vecka nu, så jag har varit vaken rätt mycket denna veckan. Är rätt slut i huvudet kan jag lova. Men får snart nya så jag kan sova ikapp lite.
Har ju iaf fått prova bolltäcker utan sömnisar.
Jag är faktiskt lite skeptisk till det. Tycker inte det har hjälpt mej något. Det är väldigt tungt och inte alls som jag hade trott.
Hundarna vill inte ligga under det med mej på natten och det gör väl att jag sover sämre eftersom jag är van att ha dom under täcket.
Ska ge täcket en liten tid till sen med sömnisarna åxå så får vi se hur det blir.
Sen ska jag ju prova det med små bollar åxå.
Det är ju inte lika tungt så det kanske går bättre.

Pimpen är sjuk/har eksem/allergi =(

2008-12-08 / 14:57:00

Pim har ju sedan han vart liten haft ett eksem liknande grejs på huvudet som kommit och gått.
Blir flagnit och nästan lite svampigt och gör så han nästan blir hårlös.
Som liten var han på tester och då sa dom att detta var något valpar kunde få.
Har fått salva som jag smörjt med och efter ett tag går det bort av sej själv.

Men så i torsdags blossade det upp rejält.
Insidan på frambenen va röda och flagnade, runt trampdynorna, runt bollarna huvud och öron och runt ögonen. Hela han blev jätte röd och irriterad. Blev som torr sprickor på vissa ställen.
Fick akut tid på fredagen, men efter att ha badat på torsdag kväll så blev rodnaden mindre och vi beslöt tillsammans med vet att vi skulle avvakta.

Idag var vi dock till vetten och en huddoktor har kikat på honom. Dock kunde inga skrapprover tas för jag hade smörjt med cortison i torsdags. (måste va ren under testet)
Men blodprov togs och han fick en undersökning. Men bara sådär kunde hon ju givetvis inte svara på vad det kan vara.

Men mycket tyder på allergi av något slag.
Kan vara allergisk mot sin mat (när jag tänker tillbaka så har han under åren varit värre med det fodret han äter nu. Har haft andra emellan)
Hur som hellst så har han nu fått specialfoder och ett schampo som han ska badas i 2ggr/vecka.
I slutet av månaden ska vi tillbaka och göra tester och då förhoppningsvis åxå se om det blivit förbättring med nya fodret.
Hoppas verkligen att man kan få svar på vad detta är så man kan hjälpa honom lite.
Svårast kommer ju vara att inte kunna ge honom någonting annat än fodret. Ibland får dom ju smaka en bit gurka, hundgodis och annat smått å gott.
Vad ska man nu ha som belöning när han är duktig eller när man tränar??

Han skötte sej ganska bra hos vetten. Fast munkorgen åkte på direkt han kom in *rodnar*
Så förutom att det hördes att han hatar veterinärer så var han lugn. Fast han gillar inte att vända ryggen till vetten så han va som ett klistermärke mot mej.
Men han var duktig ändå min lilla ögonsten.
Här visar han hur synd det är honom när han har plåster =)
Och lite andra bilder från besöket i stan.




Gruppmöte//Bolltäcke

2008-12-08 / 14:40:55
Idag har jag varit på näst sista gruppmötet. Tyvärr var vi bara två som deltog, men jag tycker att vi fick ut väldigt mycket av detta mötet.
Vi diskuterade om saker som verkligen var bra och man fick ytterligare mer insikt i hur andra tänker och fungerar.
De va jätte trevligt.
Hoppas att alla goa tjejerna kan vara med sista gången och att vi på något sätt kommer att ha kontakt efter detta.

Tog även modet till mej och lånade med bolltäcket med stora bollar.
Ska bli intressant och se hur jag kommer att reagera på det. Och framförallt hur hundarna kommer att reagera på de =)
Får väl ha riktig koll på dom så ingen försöker gnaga ut täckets innehåll.
Dom är ju inte billiga att köpa så jag misstänker att dom inte är billiga att laga heller.
Men man ska inte oroa sej innan något hännt.
Ska försöka att uppdatera för varje natt om hur det går och om det bli framsteg med sömnen.
Skulle få låna det i ca5 veckor, sedan ska jag byta till det med små bollar och se hur jag känner för det.
Förhoppningsvis (om detta funkar) kan jag få hjälp att få ett eget i framtiden... OM jag har tur.

Har inte packat upp det än så jag har inga bilder. Men det kommer.

Vart har jag hållt hus?? *uppdatering*

2008-12-08 / 14:34:57
Har varken haft lust eller ork att blogga den senaste tiden. Men drar väl en lite kort uppdatering.

Har väl inte gjort speciellt mycket att berätta direkt.
I helgen va vi in till Maxi och storhandlade och strosade runt.
Skönt med fullt kylskåp och bra social traäning för mej.
Söndagen spenderade vi i sängen istort sett hela dagen. Skönt att ha sånna dagar ibland.
Har även byggt ihop en ny kattställning. De va ingen lek kan jag lova =)
Tyvärr var det väl hundarna som tyckte att den va roligast. Dom va med och skruvade i varenda skruv och provade alla hål och ingångar.
När vi fick upp den till katterna var det dock inte samma intresse. Dom tittade inte ens åt den *fnörf*
Men nu har dom en iaf. Och vill dom ligga i den eller klösa på den så finns den ju iaf där.
Här kommer lite bilder på bygget.
Och som sagt, hundarna gillade den mest =)






Siri satt som vanligt bakom sin kära spegel och var nog den som visade minst intresse över bygget.

Min dator funkar igen!!!

2008-12-08 / 14:21:54
Tjoohoooo!
Äntligen har vi fått igång min dator igen. Tog lång tid att vänta på skivorna, men den väntan va det värt.
Trodde aldrig att det bara skulle funka bara genom skivor utan att datorn hade pajjat.
Men så va inte fallet =)
Backuppen funkade åxå så allt som jag hade i den innan formateringen fanns kvar.
Skönt att inte ha förlorat något.

Har även fungerande mobil nu =) Så nu kan jag nås på alla sätt =)

Förbannade mobil helvete!!!!!!

2008-12-01 / 14:32:27
Nu har min mobil bråkat länge. Den låser sej hänger sej och funkar inte. Men man har kunnat lirka igång den efter ett tag.
Men nu verkar den va helt körd.
Började med att dom nyare smsen försvann och ersattes av tok gamla. Och nu har den tappat bort ALLA mina kontakter. Finns inga *panik*
Okey om mobilen är trasig, men simkortet!!?? Vill ju ha alla bilder, kontakter och allt viktigt som finns i mobilen jue.
Jag kan inga....INGA nummer i huvudet. Inte ens älsklingens.
Förbannat!!!!!!!!
Jag har inte råd med både ny mobil och sen få min dator fixad *stortjuter*
Klarar mej ju inte utan mobil. Och även om jag får tag på en annan så har jag ju ändå inga nummer i den.
Hur ska jag göra med detta? Förslag?
Ska jag starta en insamling så alla mina kontakter tar kontakt med mej? 
Jaja, får väl börja skriva brev istället...
Nu vet ni iaf att det inte går att nå mej på mobil ni som brukar nå mej där.

Extra hund idag..

2008-12-01 / 08:02:26
Imorse när Johan precis åkt till jobbet (om han ens hann att komma iväg) Så kom iaf mamma instörtandes med Julia som tydligen skulle vara här idag.
Så nu ligger jag här med 4 hundar i sängen =) Mysigt och väldigt varmt.
Mamma hade väl inte fått tag på mej igår så hon hoppades på att det gick bra.
Och inte är det några problem med att passa denna damen inte.
Några andra planer har jag inte för dagen.
Kram

SkyltSöndagen

2008-12-01 / 07:59:54
God morgon.
Måndag morgon och jag har som vanligt vart dålig på att uppdatera under helgen. Fy på mej.
Helgen började väl ganska så lugnt.
Måde inge vidare psykiskt i lördags, så den dagen blev så lung det bara gick. Ville typ bara grava ner mej själv i en grop.
Men på kvällen kom man iaf upp till stallet en sväng.
Efter det blev det tv och film.
Igår var det ju första advent och skyltsöndag.
Vi började dagen med en frukost och sedan en promenad med hundarna.
Efter det försökte jag göra mej lite vacker och sedan bar det av in till stan.
Stor träning för min sociala fobi kan jag lova.
Började med att kika in i olika djuraffärer och hittade även en ganska bra blink lampa till hundarna.
Va kattutställning åxå så vi kikade lite på den.
Sen åkte vi ut till Plantagen och köpte några doftljus. Dom har verkligen dom bästa där.
Efter det en snabbis in på Bergvik. Är en klänning jag sett på Gina tricot reklamen som jag va tvungen att undersöka. Insåg rätt fort att den inte va något för mej så det besöket gick riktigt fort.
Sen strosade vi runt på IKEA en stund. Där va det inte så mycket folk som vi hade väntat oss. Så man kunde traska runt där i lugn och ro.
Vi visste innan vad vi skulle ha åxå. Blev lite värmeljus och en pizzaskärare =)
Efter det åkte vi in till BK och käkade lite innan vi begav oss mot Forshaga igen.
Tog en liten tur på byn åxå och va in å fixade en stor säck med hundmat som min darling bidrog med.
Han är så go och snäll som hjälper mej när jag har det svårt ♥ Tack för att du finns!

Senare på kvällen gjorde vi en poffpizza ch satte oss framför tvn.
Vid 22tiden blev det en promenad med hundarna och sedan hoppade vi i säng för att se på film. Sen om vi såg så mycket på filmen är en annan sak *vissel*

Helgen har iaf vartit mysig, trots att jag inte ville vara med riktigt på lördagen. Mina räkningar och min inkomst ville inte riktigt gå ihop denna månaden. Och jag fick panik över att inte ha ett öre att handla för. 111kr är det som finns som ska räcka till julklappar, mat och annat som bör inskaffas. Känns riktigt hårt kan jag lova. Sen en dator då som ligger här och väntar på att den ska bli lagad. Tynger verkligen ner en när räkningarna blir så många vissa månader. Men jag ska väl inte klaga, rätt billigt är det ändock att bo i detta stora huset. Men jag kan tänka mej att kapa bort övervåningen faktiskt.
Fast då får ju inte katterna något eget place att bo på *fniss*
De löser sej väl. Annars får jag väl leva på nudlar och vatten fram till nästa år.
Kram

Vem kör dyraste bilen i ditt län?? *skryt*

2008-12-01 / 07:45:28
Hiihii, detta är lite kul faktiskt.
Igår i expressen fanns en lista på dyraste bilarna i sverige. Lista för lista i dom olika länen.
Och vem toppade listan i värmlands Kil då??? Jo min älskling med RS6an *så stolt*

Tycker att det var riktigt tufft faktiskt. Och tror min Älskling blev lite stolt åxå =)
Tyvärr har jag inte hittat någon länk in till detta. Men om ni är nyfikna så finns listan på aftonbladet åxå. Men man måste ha prenumenation för att kunna se det.
Så bilen som toppar kils lista är denna



Antar att detta ger ännu en anledning till att jag inte borde få köra denna bilen *fniss*
Helt klart tuffaste familjebilen som finns =)