Equiterapeut kollat J och träning med G

2010-05-31 / 21:40:07
Tjoo
Nu är jag lycklig! Linda ringde mej förut och hade fixat på Equiterapeuten Hanna skulle komam ut och kolla Jumjum. Har ju tyckt att han inte rört sej ordentligt med bakdelen. Jag hade rätt i det. Han är lite sne i beckenet. Först fick han stå med magnettäcke på sej. Detta tyckte ju han va lite konstigt när det va så varmt :) Sen började hon massera och knäcka lite i honom. Han njöt och tyckte verklige ndet va skönt. Han stod där och smaskade och pillade med mulen. Sen provade vi sadlarna och såg hur dom låg.
Jummisen visade resultat direkt efter när han kom ut i hagen. Han brallade runt och såg jätte nöjd ut ♥
Denna Hanna som behandlade honom är den personen jag va på träning för i helgen. Nu hade jag turen att få träna för henne med Gino. Helt underbart att få träna med sin egna häst. Inga fel på honom inte, förutom att han är tjock :) Han skötte sej jätte bra och man såg verkligen hur han tänkte och ville göra rätt. Hanna provred honom åxå. Alltid kul att se någon som kan, rida sin häst. Så nu ska vi kämpa för att komma igång och få ner honom lite i hullet. Även få ner huvudet lite.
Den 16e kommer hon igen och sak behandla Jummisen igen och då får jag även ett träningspass igen. KUL!!!!
Jummis fick lite tränings övningar som ska göras ca 3 gånger i veckan. Ska gå över bommar/stockar så han får lyfta på benen och röra på beckenet.
Så kul att få ha tränat igen!

Ridit Gino och shoppat på hööks

2010-05-30 / 18:40:20
Tjoo
Idag har det vart sådär skönt väder igen. På fm va älsklingen och grejade med en bil och jag satt hemma och läste. Har kommit till isfolket 31 nu :)
Sen blev det en tur in till hööks för att fixa ett nytt bett till Gino. Blev ett westernbett med rulle i mitten. Tänkte tat det kan va bra för honom att ha något att pilla med. Sen hittade jag ett par shaps som jag bara va tvungen att ha. Den rosa jäveln slog till i mej och då finns det ingen återvändo :)
Sen åkte vi till stallet för att provrida bettet. Gino va pigg och framåt och gick stundvis fint på bettet. Men sen så är det som att någon jagar honom och han drar upp huvudet och trycker in huvudet så han inte får nån luft och bara drar. Inte att han drar så att det inte går att hålla pga det. Utan det bli en låsning så det inte går att ta i honom. Han blir så het så han inte får någon luft. Att han ens lyckas dra in huvued så som han gör är för mej ett mysterium. Det är precis som att han är rädd för något bakom honom. Red iaf en stund så han fick röra sej. Är verkligen synd att han klickar till och blir sådär. Finns ju verkligen ingen broms på honom. Hade vart lättare om han drog så man fick ta i och hålla emot. Men det finns lixom inget att hålla i :S
Nu har jag en liten teori. Kanske inte alls är så men nu inbillar jag mej at tdet kan va så att den långa luggen hamnar bakom ögonen så han inte ser bakåt. Och genom det blir rädd för att inte se. Både manen och luggen har växt grymt mycket. Så nästa ridpass ska jag prova att fläta både man och lugg för att se om det gör någon skillnad. Ska bara lära mej hur man gör en fläta som håller upp manen. Vet inte vad den typen av fläta heter. Men det blir inbakat i mankammen. Även om inte detta kommer att hjälpa för stressen så får jag iaf mindre man att trassla in mej i under ridningen.
Någon som kan lära mej hur man gör en sånhär fläta? Hur jag än försöker så blir den inte uppe i fästet hela vägen utan glider ner.

Manen är bra mycket längre nu. Går långt nedanför bogen. Så det kan ju va skönt att få den ur vägen under ridningen. Tyglarna trasslar ju in sej i den hela tiden.
Ska försöka lägag lite extra tid på att få igång Gino nu. Vill så gäran få ordning på honom. Han behöver gå ner endel i vikt och bygga upp muskler. Och framförallt så vill jag ju få bukt på dom här galenheterna han fått för sej. Om det inte är allt hår som skrämmer honom så vet jag inte vad det kan va. Har ni några tips och ideer så säg gärna till.
Här är bettet och dom snygga rosa shapsen jag köpte idag :)


Hoppas att det nya vita tränset komemr i veckan åxå. Ska jag rida igång Gino så måste han ju se snygg ut :)
Lägger in en bild som visar lite hur Gino blir under ridningen. Fast på denna bilden drar han inte upp huvudet fullt så mycket som han gör när han är som värst. Och ja jag vet att det är en friser jag har att göra med och att dom är höga i halsen och nacken. Men det han gör är inte ett vanligt resligt snyggt lyft.

Vitt träns beställt

2010-05-29 / 20:11:32
Nu har jag beställt ett vitt träns till hästarna. Blev lite sugen på ett när jag såg att Poppis hade ett på sej på träningen :)
Tror Gino kommer bli riktigt snygg i det. Jumjum åxå förstås :)
Stod att dom va snabba på leveranser så hoppas det kommer tidigt i veckan. Det är beställt från Tahorseware.se

AR träning för Hanna

2010-05-29 / 19:00:53
Tjoo
Idag har jag vart på ar träning och ridit för Hanna. Fick låna hennes fina och super duktiga häst. Detta är nu Jumjums förebild då han åxå är en fd travare. Går dom högre skolorna och verkligen jätte duktig. Nu är min dröm att Jumjum åxå ska bli så duktig i framtiden. Ja drömma måste man ju få göra :)
Dagen har gått bra. Orkade vara med hela dagen men red bara ett pass medans dom andra tösera red 2. Men jag är grymt nöjd med hur det gick.
Blev lite smått finslip på grunder eftersom jag är så ringrostig och inte ridit så mycket ar på länge. Flera år sedan jag red för Hanna sist. Kändes verkligen som en ära att få rida hennes häst!
Blev en trevlig grupp för träningen åxå. Bara tjejer som jag känner till. Linda som jag haft häst i samma stall som och är en god vän. Sen "arbetskamraten" LInda som va med och kikade. Sen Helena som har sin snygga häst på bergsgården. Dom va verkligen jätte duktiga!
Nu är jag på jakt efter ett hästsläp så jag kan förflytta mina hästar till framtidens träningar :) Får väl se om jga hittar något.
Här kommer lite bilder på mej och Lixen
små bilder går att klicka på för at tse dom större...som vanligt :)












P-staven uttagen

2010-05-26 / 19:52:36
Tjo
Vart lite dålig på att skriva nu nån vecka. Men gör ett nytt försök :)
Idag har jag tagit ut p-staven ur armen. Har bävat för detta moment sedan jag satt in den. Förstår inte hur jag tänkte när jag satt in den heller. Jag som är så rädd för sprutor och allt annat under huden projekt som kan göra ont.
Erkänner att det inte va en härlig upplevelse och jag grinade som ett barn innan dom fick ut den. Hade haft emla plåster på innan men tycker inte att det hjälpte direkt. Efter att ha bölat och hackat tänder en stund så va den iaf ute. Går inte att beskriva hur skönt det är att bli av med den. Nu kasnke systemet kan funka som det ska igen. Och nu har jag ju lärt mej att jag aldrig mer ska göra några sånan dumma saker som att sätta in något under huden igen.
Har inte sett hur såret ser ut men det är väl förmodligen inte ett stort hål. Men det gjorde ont iaf. Är ihop tejpad och har bandage över nu. Tejpremsorna skulle sitta kvar några dagar.
Är lite öm nu och det sticker lite, men eftersom jag vet att den är ute så gör det inget :) Nu ska man komma ihåg att ta piller i stället, men det ska väl inte va så svårt att komma ihåg när jag har så mycket andra tabletter att äta :)

Innan detta hemska ingrep så har jag iaf jobbat idag. Va med på hoppträning för Johanna igen. Va lite mindre fokuserad idag eftersom jag hade lite att vara orolig över. Men det gick ganska bra ändå. Murray är verkligen en bra läromästare. Och Johanna är en bra tränare.
Nu är jag lite uppvärmd för helgens AR-träning. Ska bli så så sännande och kul. Verkligen super kul att va igång och träna igen. Självförtroendet stiger sakta men säkert för varje gång.
Nu tar jag kvällen!

Sjukt varmt inne

2010-05-20 / 20:27:18
*pustar och flåsar*
Här är det varmt som tusan. Kände av det i fm men trodde att det va för att dte va varmt ute. Men så började jag känna att det kanske va lite väl varmt inne. 30 grader visade det sej i hela huset. Gick in i pannrummet och såg en strikt blinkande lampa som blinkade på luftpumps monitorn. I lite lätt panik av värmen ringde jag till firman som satt in all värmen. Jag förstor inte honom och han förstod inte mej. Inte hade dom tid att komma ut och kolla på det idag heller. Han sa att jag skulle stänga av monitorn och det gjorde jag. Men efter nån timme va elementen fortfarande varma som satan och inget hade blivit avstängt. Så jag tog ett eget beslut att slå strömmen på både pumpen och pannan. Mycket möjligt att jag inte borde ha gjort det, för nu har vi inget varmvatten. Temperaturen har iaf gått ner till 27 grader nu. Får väl hoppas på at tdet inte blir vinterstorm i natt och massa minus :) Dom kunde komma och kolla på det imorgon iaf. Innan dess får jag väl röja järnet så det går att ta sej in till grejerna.
Har åskat nå grymt idag åxå. Strömmen gick en sväng men vad gör väl det när man redan stängt av allt :) Men misstänker att elräkningen drar iväg lite när värmen stått på max hela dagen. Hur som helst har jag haft det varmt och jädrigt under dagen. Lite komiskt är det ju ändå att jag satt inne och trodde att dte va så varmt ute när det egentligen va inne som det va fel ;)
Började läsa nr 24 i isfolket i morse och nu har jag precis börjat med 25an. Så dagen har bestått i ganska mycket läsande. Men kände att jag behövde ta det lite lugnt idag. Har ju hållt på en hel del ett tag nu.
I morgon får jag gå upp med tuppen så jag hinner städa lite innan jobbet. Iaf i tvättstugan. Är ett berg att bestiga innan man kommer fram till pannan och alal dess knappar och funktioner :)

Hopptränat igen

2010-05-19 / 19:39:27
Tjoo
Idag va jag med på hoppträning för Johanna igen. Fick låna Murray även denna gången. Idag hoppade vi studs. Har alltid tyckt att det vart lite läskigt, men det gick ju jätte bra. Kändes som att det gick bra iaf. Kändes som att sväva fram mellan hindren :) några bommar och sedan 3 skutt. Blev lite studsboll över det hela :) Sista skutett blir riktigt högt (för att vara mej) det låg på ca 80. Går inte att beskriva känsan på va kul och härligt jag tycker at tdet hoppa igen. Självförtroendet stiger sakta men säkert. Ska va med nästa onsdag igen. KUL!!
Undrar om man någonsin komemr kunan hoppa studs med Jumjum. Tvivlar på det. Han kommer väl ladda gärnet och ta alla hinder i ett svep. Galoppen kan han ju inte heller. Har bara hoppat honom i trav. Men träning ger färdighet. Och får jag fortsätta att träna med gämna mellanrum så kanske man får lite haj på det. Roligt är det med hoppning iaf.
Jummisen fick vila idag eftersom jag tyckte att jag ridit nog för dagen. Men har vart in till hööks och färjestad och letat "hårdare" chaps eller stövlar. Provade allt som fanns men inget ville passa. Åxå är det för vid eller för lång elelr för kort eller något annat fel. Blev en billig shopping runda iaf.
I stallet blev det lite mysig fika i solen.
Nu har vi grillat och käkat fläskfilé och potatisgratäng. Första utegrillningen iår :)
Nu ska vi kika på Anna anka och slappa lite.
Söta Murray

Lyckat dressyrpass

2010-05-18 / 19:08:10
Tjoo
Idag blev det ett dressyr pass på Jumjum. Lånade grannes ridbana igen. Dom första 30 minuterna stapplades det mest omkring. Fick honom inte till att slappna av och arbeta. Men helt plötsligt sa det klick och han gick som en klocka. Kände verkligen hur han arbetade med bakdelen som ivanliga fall mest hänger på. Han trampade under sej ordentligt och flyttade sej jätte fint. Va hur skönt som helst när man kände den stora förändringen. Ibörjan va han seg och gick i för sej ett luffsande tempo. Sen poff så började han driva av sej själv och blev jätte framåt. Kul att kunna känna skillnaden. Lite lär jag mej kanske att känna efter dom få träningarna jag haft. Eller så va det helt enkelt så stor skillnad på Jummis så det inte gick att missa. Kul va det iaf. Red inte så lång stund efter klicket. Vill ju sluta när man är på top :)
Imorgon är det jobb som gäller igen. Och förhoppningsvis hoppträning för Johanna. Hoppas att det blir så iaf.
Så mycket mer blir det inte idag.
Har inga nya bilder för tillfället. Men bjuder på en gammal på bästaste Jummisen ♥

Skogstur på JumJum

2010-05-17 / 19:30:05
Tjo
Blev en skogstur med Jumjum idag åxå.  Tog en lite längre runda och körde lite offroad med honom ibland. Han behöver ha lite bättre koll på sina fötter. Men han trivdes lika bra brevid stigen som på den :) Pigg och framåt och väldigt glad att få komma ut. Fick jogga lite mer idag. Måste ju få upp flåset sakta men säkert på honom om han ska orka komma igång med hoppträningen någon gång *fniss*
Innan stallet så hade jag ett litet arbetspass. Va fullt upp där idag när vi är en man mindre. Men tycker vi kämpade på bra. Min arbetsförmedlare va där och hälsade på idag åxå. Gick ganska smärtfritt. Hon ska kontakta alla som är met i mitt fall. Och kanske, KANSKE får jag vara kvar på bergsgården ett tag till. Om jag fortsätter att pröva tidökning som detta program innebär. Hon höll med om at tdet blir inge bätter för mej med att bara få veta vad jag ska göra under nån månad och att det förstör min rehabltering att leva i ovissheten. Så får vi väl se hur det blir med den saken. Är iaf någolunda lugnt fram till sista juni nu. Men det hjälper ju inte mej som mår dåligt av att inte veta vad som händer efter det. En stor sten skulle släppa om jag fick veta att jag fick va kvar där en längre tid. Men har lärt mej att inte hoppas för mycket. Är tacksam för allt stöd jag får av mina arbetskamrater ♥
Verkar som att jag får vara med på hoppträningen på onsdag med Murray igen. KUL!! Ser fram emot det.
Ikväll är det premiär på Djävuls rallyt. Ska bli spännade at tse om det kan va kul. Verkar lite skoj på all reklam iaf.
Nu tar jag kvällen!

Tråkigt väder men ridning i helgen ändå

2010-05-16 / 18:53:13
Tjoo
Så är det ännu ett slut på en vecka. Tiden går så himla fort så jag hänger inte med längre.
Vädret har inte vart så jätte roligt under helgen men har ändå tagit mej två ridpass :) Sen har det blivit en hel del Wii spelande.
Lördag- Regnade hela förmiddagen men så helt plötsligt sprack det upp och blev glassande sol. Kvalmigt som tusan men ändock sol!! Ilade upp till stallet för att hinna rida innan det började regna igen. Älsklingen min gjorde iordnin allt i stallet så det va bara för mej att sadla på och ge mej iväg. Blev ett litet pass på Jumjum på grannens ridbana. Va dömt att misslyckas redan från början. Kändes som att man nästan inte fick någon luft. Och Jumjum va allt annat än sugen på att fokusera på nå arbete. Hoppade och skuttade och va spänd i hela kroppen. Rädd för allt och ingenting. Va ingen idé att försöka kräva något av honom alls. Så vi lallade mest runt och försökte få honom att slappna av lite. Fick ju iaf rida i nya sadeln :)
Söndag- Inge vidare väder idag heller. Men så kom jag på att jag faktiskt inte dör om jag får lite regn på mej. Så det blev en liten skogstur med Jumjum idag. Fick jogga på i lugnt tempo och det va han nöjd med. Även om han nog gärna velat springa lite fortare. Han såg dock spöken under varenda kotte och sten även idag. Men va pigg och framåt och glad över skogsturen. Sen fanns det ett yttepytte litet hinder på stigen. Jumjum laddade gärnet och flög en meter över den lilla hindret ev en kvist på 1dm *fniss* Kvisten raporterade iaf om att han va nörjd och tacksam över at tvi inte stanpade på den.
Både jag och hästen (och kvisten) överlevde fast det små duggade lite. Sadeln verkade inte ta skada av vädret heller :)
Nu har vi precis ätit köttbullar och mos och planerar väl att ta kvällen.
Hoppas att dte blir lite energi över under veckan åxå så jag kan rida lite. Håller tummarna för at tfå vara med på nån hoppträning denna veckan åxå. Är ju så himla kul!! Hoppas at tdet finns nån plats ledig för lilla mej.
Ha en trevlig kväll!

Regn och rusk

2010-05-14 / 12:03:22
Tjoo
Vart tog det fina vårvädret vägen? Är ju jätte kallt, grått och regnigt ute jue :( Jag som vill rida i nya sadeln. Får väl hoppas att solen snart hittar tillbaka till oss.
Idag har jag vart ensam med shettisarbetet på jobbet. Men det gick ganska fort att skotta lösdriften och hagen ändå. Sen har vi tackat av Janne som idag gjorde sin sista dag hos oss :( Han kommer att bli saknad på gården. Hoppas att han kommer och hälsar på oss ibland iaf.
Nu tar jag helgen för denna veckan. Älsklingen har vart ledig idag och vart hemma med hundarna medans jag jobbade. Fick ta hans bil till jobbet. Den blev poppis där *fniss*
Ska till färjestad och köpa hundmat och till hästarna men det blir lite senare. Tar en liten vila en stund först. Kanske hinner solen komma fram innan dess *hoppas*
Tror inte det är några planer för helgen än. Men det blir nog en lugn en.
Nu ska jag återgå till att kolla när älsklingen spelar wii. Är på sista bossen nu. Men har gjort den banan hyffsat många gånger nu. Men tillslut så klarar han den nog. Jag tröttnade redan igår på att spela samma bana hela kvällen så jag står över :)
Ha en trevlig helg!

Hopptränat med Murray

2010-05-12 / 19:16:31
Tjoo
Idag har jag vart lite pigg och hurtig. Började dagen med en promenad med hundarna. Gick upp till jobbet med dom, för att sedan gå hem med dom och ta bilen tillbaka till jobbet
På jobbet fick jag vara med på hoppträning för Johanna. Fick låna hennes häst Murray som jag ridit en gång tidigare. Shit va kul det var!! Tycker at tdet gick ganska så bra faktiskt, men kommer va gött dö i kroppen i morgon. Nacken börjar redan att bråka lite. Va kul att rida en häst som va lite mindre i storlek. Tycker att vi passade bra ihop :) Hoppas att man kan få vara med några fler gånger. Vore ju så kul att verkligen komma igång med träningen och få lite bukt på ridningen.
Hade gärna ridit i min nya sadel idag, men det regnade så fruktasvärt så jag skippade det idag. Får väl hoppas att sadeln finns kvar så jag kan prova den igen när det är bättre väder. Ibland önskar man att man hade ett ridhus. Man blir lite bortsämd med det på jobbet.
Har fått tid till uttagning av P-staven nu. Den 26e åker den ut. Är minst sagt livrädd redan nu. Känner en grym skräck inför detta *ryyser* Får väl hoppas att dte inte bli nå större problem för helgen efter måste jga ju va fit4fight för AR-träningen :)
Nu håller jag på att tvätta några schabrak. Får väl se hur tätt det bli i tvättmaskinen. Får väl hålla lite koll så det inte blir översvämning.
Nu tar jag kvällen!

Ny sadel och utrustning till Jumjum

2010-05-11 / 15:02:47
Tjoo
Idag har jag vart på shopping stigen :)
Åkte in till hööks vid 11 och provsatt sadeln jag funderat på att köpa till Jumjum. Den kändes bra så jag köpte den *fniss* Men eftersom den är brun så måste man ju ha ett brunt träns och bruna stigläder åxå. Så även det blev köpt. Men ska amn ha så fin utrustning på hästen så måste man ju se fin ut själv åxå, så det blev ett par chaps till mej. Jätte fina svarta med rosa blommor på. Ibland är det bra att kunna ha barnkläder *asg*
Hela rasket gick på en del och det ekar lite på mitt konto. Men har ju funderat på ny sadel till Jummis ett tag. Så jag tyckte att det va lika bra att slå till :)
Sen snabbt iväg till stallet för att prova och testrida den. Blev inte besviken alls faktiskt :) Den va grymt skön att rida i. Fick bra stör i den och man kände verkligen hur mycket den gjorde nytta med balansen. Även Jumjum verkade gilla den. För han va mycket pigg och framåt och rörde sej mycket bättre än han gjort på ett tag.  Men ska fortfarande försöka få ut en som ka nkolal igenom kroppen på honom.
Är riktigt nöjd med mina inköp för dagen!
Sadeln är en Thorowgood T6- showjumper av Robert whitaker. Flatback som jag velat ha.
Bilder på Jumjum i sin nya outfit.

Det nya tränset. Syns ju inte så bra men det är bling på pannpandet. Jumjum ser sådär charmigt butter ut som vanligt :)

Sen dom jätte snygga chapsen. Gillar dom rosa blommorna :thumbup:

Jumjumär stel

2010-05-10 / 18:22:54
Tjo
Idag har jag jobbat en stund på morgonen. Men fic kgå lite tidigare för att hinna till af. Tur va väl det för där va det en evigheters lång kö och väntan. Men efter en timme va det min tur. Väl inne gick allt ganska fort.
Efter det åkte jag hem och bytte om och hämtade hundarna ocg for iväg till stallet. Mamma va med och hjälpte mej lite. Blev ett ridpass på Jumjum. Men även idag va han seg och motsträvlig. Fick driva fram honom och det kändessom att han inte tog ut rörelserna med bakdelen. Han kändes inte alls fin. Inte heller när jag skrittade ut på en tur blev det bättre. Annars har jag ALDRIG behövt driva fram honom på turer. Så något står inte rätt till.
Nu har jag mailat en Equiterapeute som ska få komma och känna igenom honom. Får väl se när vi får en tid och vad som hittas då. Lika bra att kolla upp honom innan jag börjar sätta igång honom ordentligt så han inte går och belastar någon kroppsdel i onödan. Vill ju inte att han ska gå och förstöra sej under igångsättningen. Sen är det väl bra att behandla honom innan det blir större problem. Hoppas att det inte tar allt för lång tid innan vi får en tid.
Med detta så är det säkert att det blir låne häst på AR-träningen. Hade väl iofs bestämt mej för att det blir det bästa ändå, men nu fick jag ju bekräftat. Så får jag och Jumjum ta det lugnt ett tag till. Får väl försöka skritta honom lite lugnt så han iaf får röra lite på sej.
Att det alltid ska komma något ivägen när jag känne ratt jag är på G :(

eftersom min centrerade text inte funkar så får detta inlägget seut såhär.

Har anmält mej till AR-kursen

2010-05-09 / 18:30:06
NU har jag pratat med Linda och anmält mej till träningen
Lånar häst denna gången. Får jag mersmak kan jag alltid boka in träning med mina hästar längre fram.
Kommer va nervös och spänd, men det ska bli kul. Har 2 veckor på mej att träna upp mina ridmuskler lite :)

Valet och kvalet ang AR träningen

2010-05-09 / 18:10:29
Tjoo
Idag är det Harrys födelsedag!! Han fyller hela 3 år och är i moppe åldern nu *fniss* I pressent fick han en pipleksak som han tyckte va jätte kul.
Vart in till bergvik idag igen efterso mjag inte fick hämta ut mina medeciner igår. Men nu fick jag med dom iaf.
Efter det blev det stallet. Tog först en promenad med hundarna inna det blev dom vanliga stallsysslorna. Hade enegri kvar när det va klart så det blev ett litet ridpass på Jumjum. Lite små arbete ute på fältet. Han gick så mjukt och fint men va lite lat. Jupp ni läste rätt. Jumjum va lat Men trots det gick jobbade han på. Synd bara att ryttaren rider som en kratta och inte får sitsen till att sammarbeta med resten av kroppen. Spänner mej ju så förfärligt. Sen är sadeln helt värdelös att rida i. Så jag är på jakt efter en ny.
Mitt i detta har jag även fått en inbjudan till en AR träning för Hanna som jag ridit för förr. Vore ju verkligen jätte kul och välbehövligt. Hade vart extra kul med sin egen häst, men han har ju inte gått så mycket på länge. MEN jag kunde få låna en jätte fin och duktig häst där. Kanske ger bättre med träningen om jag rider en häst som kan så jag får tänka mer på hur det ska kännas och se ut, än att komma med en häst där båda två är på noll. Tror iaf att träningen skulle ge mer med en häst som kan. Tycker man sedan att det är så kul så kan man ju alltid ta sin egen när man är i bättre form. Blir ju givetvis lättare och lugnare för mej om jag inte ska ha med Jumjum. Har inte kört han i transport på länge.
Träningen är i 2 rid pass och teori. Men eftersom min hälsa är som den är vore det nog lugnast för mej om jag tog ett långt ridpass istället. Brukar ju ha energi så det räcker en liten stund sen tvärdör jag. Om jag då har ett pass på morgonen och sedan ska vänta hela dagen finns det risk för att jag helt enkelt inte orkar med det sista.
Sen är det ju den ekonomiska biten åxå. Kostar ju lite att vara med. Men det är ju värt det iofs. Behöver ju verkligen få hjälp med sitsen på alla sätt som går.
*funderar*
Jo jag har bestämt mej. Får jag rida ett pass så åker jag. Bokar in en plats så får vi se om jag väljer Jumjum eller att låna häst.
*ringer Linda och bokar en plats*

Ny TV och stegräknare

2010-05-08 / 19:36:21
Tjoo
Idag har det blivit en liten shopping runda på bergvik. Själv köpte jag väl inte så jätte mycket. Men Älsklingen storshoppade en ny tv :) Blev en samsung 46". Riktigt snygg! Så nu har vi bra bild även i vardagsrummet. Eftersom vi har en så stor tv i sovrummet så va vi ju tvungna att ha en ännu större i andra rummet. Blev iaf riktigt snyggt och grymt bra bild.
Själv kostade jag på mej en ny stegräknare från Silva för 250kr. Rosa och fin. Vet att det märket ska va bra så jag hoppas att den kommer att funka bättre än mina andra som jag haft.
Sen fick jag en jätte söt gosehund av älsklingen. Ser precis ut som lukas ♥ Sen blev det några pressenter till Harry som fyller 3 år imorgon :)
Nu är tvn instalerad och klar och det blev så snyggt.
Innan turen till stan tog vi en promenad med hundarna. Spatserade bort till jobbet och kollade lite. Kan inte hålal mej borta därifrån :)
Nu blir det en lugn kväll framför tvn.


Hannes munkorg =)

2010-05-04 / 20:24:23
Tjoo
Imorse va jag sådär full i farten igen. Vaknade vid 10 och va i stallet strax efter 11. Då hade jag ändå hunnit till färjestad och bytt ut fånggrimman. Blev en vattentunna inköpt åxå. Va i stallet några timmar och pysslade och provade grimman på Hannes. Men blev ingen ridning. Ka väl säga att Hannes inte alls va så nöjd med denna satans skapelse att ha på näsan. Men åxå vänjer han sej eller åxå mördar han den. Det är spörs å se :) Vet dock inte om han får in något att äta alls genom det lilla hålet. Men det lär han väl sej snart. Annars får man väl skära upp hålet under lite lätt. Vatten kunde han dricka utan problem iaf. Nu har jag verkligen gjort allt för att han inte ska få fång. Bryter det ut så har jag iaf gjort det jag kan.
Mini har vart hos vet och fått sin 3e spruta. Hon ska ha en till på torsdag men det blir nog den sista. Såret hon hade syns knappt längre så det har ju verkligen gjort verkan :thumbup: Pigg är hon åxå, för nu jagar familjen Kattis varandra ute på altanen och klättrar som tokar.
Känns skönt att ha orkat ta sej an saker helt på egen hand utan sällskap. Har ju inte haft så mycket ork till något en längre tid och har alltid haft hjälp i stallet på något sätt. Men idag klarade jag mej dit själv. Det jag främst har svårt med är att komma igång och göra saker. Är jag själv vågar jag mej knappt ut. Blir nervös av att köra bil och bara grejen att komma iväg ut genom dörren är ett stort projekt. Men det brukar gå lättare när jag väl har tagit mej från A till B. Sen att ork och energi sällan finns till att jag ska klara av att göra för mycket är ju åxå en nackdel. Men pga detta så blir jag ju så glad och nöjd med mej själv för minsta lilla grej jag klarar att göra. Klarade ju tom att åka till shoppen själv. Igår blev mamma med första turen sen blev älsklingen med andra turen.
Det är små framsteg men ändå ett litet snäpp närmre  det rätta jaget.
Nu är man lite små sliten och kollar på tv. Hade planerat att se en film som gick på canal +, men den kanalen skulle ju givetvis inte funka bara för detta. Inte fanns filmen att hyra heller :mad: Så det fick bli äntligen hemma istället.
Här har vi bilder på Hannibal the cannibal :cool:


En död Hannes

Men som tur är så återuppstod han

Jakten på den bästa fånggrimman

2010-05-03 / 19:41:35
Tjoo på er
Idag har jag hållt igång sedan tidigt i morse. Började ju som vanligt på jobbet. Där red jag en tur på Forshaga hästen Giffe. Blev ett par varv på galoppbanan i mycket lugnt tempo. Sen red vi ner till älven så han fick plaska lite. Blev en helt annan häst då. Han tyckte att dte va jätte kul och blev mycket piggare på hemvägen.
Efter jobbet åkte jag till ica och hämtade ut 6 nya böcker :) Sen hem och åt. Ganska så direkt så åkte jag upp till mina hästar. Blev en lång stund i stallet. Va väl där i 6 timmar. Sen har jag vart till hööks och färjestad shoppen och letat fånggrimma till Hannes. Hittade en som skulle fästas på grimman. Men den tyckte jag inte om. Den tryckte så på näsan. Så iväg till färjestad igen och bytte till en mer munkorgs liknade. Men det gick ju inte heller. Valde en storlek för liten. Så nu måste jag in och byta den imorgon igen :( Blir ett jädra åkande.
Hade redan innan stallet bestämt att rida Jumjum. Men eftersom dom släppts i ny hage idag så va inte JUmjumalls sugen på att komma in. Men motionera ville han tydligen för han sprang säkert ett helt travlopp i räserfart och brallade runt. När jag väl fick tag på honom så rann svetten av honom. Men blev en liten lugn skrittur på honom iaf. Behövde ju få lugna ner sej lite. Sen fick han sej en dursch. Antar att han komemr va lite stel imorgon :)
Är lite nojjig med Hannes nu när dom kom till ny hage. Tror att minsta lilla grej visar att han har fång. Därför detta farande efter fånggrimman idag. Men det är ju inte direkt mycket gräs i denna hagen heller så jag hoppas att han klara sej till i morgon iaf.
Har ni fånggrimmor på era ponnisar? Vilken sort och hur får ni dom att sitta kvar och rätt?
Mamma har vart med i stallet under dagen och det har vart en jätte mysig dag med sällskapet och det fina vädret.
Nu är jag iaf trött och sliten efter dagens energiboost. Blir inte många mer krafttag idag. Ska kolla på Bonde söker fru som börjar idag.
Ha en trevlig kväll!

Ridpass med båda hästarna

2010-05-02 / 20:14:07
Tjoo
Idag har det vart sådär härligt väder.
Vaknadevid 10 med massa energi. Ännu mer energi fick jag av att solen va framme. Så det gick ganska snabbt att fixa sej iordning för stallet.
Där red jag först Gino ett litet pass på fältet. Han va pigg och framåt och jobbade på riktigt bra trots att han inte är i så god form. Strissade upp sej små stunder men annars höll han sej lugn. Blev bara lite störd av att sadeln glider fram.
Efter att jag va färdig med Gino fick Jumjum sej ett pass han åxå. Där blev jag förvånad för han va riktigt mjuk och lugn och samarbetsvillig. Trodde han skulle va het som en kamin, men ICKE. Va en fröjd att rida honom.
Kan lova att jag sliter som ett djur med att försöka få bukt på min stelhet under ridningen. Det går en kort stund sen är jag tillbaka i den stelopererade possitionen. Men jag ska jobba på sitsen och träna och vara mer uppmärksam på hur jag spänner mej och varför.
Älsklingen va med och tog lite bilder när jag red Gino. Tyvärr glömde vi bort det när jag red Jumjum. Men det kommer nog fler tillfällen till det :) Några av bilderna kommer i slutet av inlägget.
Letar efter en hoppsadel till Jumjum nu. Hoppas att jag hittar någon riktig bekväm. Är väl inte lika svårt att hitta en sadel till honom som det är till Gino.
Sen har Mini vart hos veterinären idag igen och fått sin andra spruta i behandlingen. Både jag och veterinären tycker att hon redan börjar se mycket bättre ut. "såret" har torkat ihop och krymt oc hdetta bara på nån dag. Hoppas det fortsätter så. Hon ska få en spruta på tisdag och sen en på torsdag. Så får vi se vad som händer sen.
Ja denna dagen har vart riktigt bra. Önskade att jag haft denna energi varje dag. Men det brukar ju inte hålal i sej allt för många dagar tyvärr.
Här komemr några av bilderna på mej och Gino. Små bilder går som vanligt att klicka på för att se dom större.