Hundarnas första dopp i plurret..

2008-05-31 / 22:04:24
Hallo!
Haft värsta fullt upp dagen idag. Och på em va vi och badade med hundarna. Första doppet för iår och för Harry va de första någonsin. Harry har många fel och vi har idag hittat ytterligare ett. Han kan inte simma. Har nog inte skrattat så mycket på länge som när han kanstar sej i efter Lukas, med värsta magplasket och sen bara simmar med frambenen.
Han kämpade verkligen järnet. Men bakdelen bara sjönk så man såg typ bara lite av näsan när han stod där och trampade vatten.

Men vi har inte bara badat med hundar under dagen. Vi har vart in till stan åxå. Först på IKEA och köpte nya  kuddar och lite doftljus. Sen va vi in på Bergvik och strosade runt lite. Jag köpte mej ett par nya finskor och sen en vristkedja. Hm, heter de så?

Efter de åkte vi till stallet och kollade på hästarna. Bokstavligt talat.. För jag kom på att dom kan stå ute i natt så jag slipper skotta =) Så idag gav vi dom bara mat så tar vi resten i morgon. Betonar VI =)

När vi väl kom hem så har vi tagit oss några öl och cider och grillat...igen. Bara skräpmat idag åxå. Sen under kvällen har vi suttit ute och druckit lite smått.
Och vi har tänt oss en lite brasa åxå i grillen. Så nu luktar vi sotare =)
Har tagit ännu mer bilder, bla på mina nya skor. men orka lägga in dom i datorn lixom...

Nu har vi lite planer på att kika på Ice age 2 bar för att de är roliga ljud i den *vissel*

Sen har vi inte gjort så mycket mer under dagen. Försökt att flirta hit folk men alla är ju så himla svår flirtade ju..

Nu ska jag fortsätta smutta på min cider och se om jag kan få mej lite glass........ och jordgubbar

Skål och kram på er

Fredag kväll---- Namnsdagsbarnet----Weronica

2008-05-31 / 02:29:03
Grattis på namnsdagen till mej själv *rodnar*
Idag har jag och älsklingen käkat lite på VP blev eb kebabalexander för mej. Sen ungicks vi lite med hundana innan vi åkte in till stan och gled runt. Mycket folk ute men då ligt med folk vi knände. Alla kom när vi drog typ. Jag fick mej iag en cheesburgare, så jag va nöjd=)
Annars hände de inte mycketcicstan. Va väl där i fyr timmar.
Hundarna hade skött sej jätte bra när vi va borta.
Så satt vi ute i solen och gottade oss. hur varm och skönt som hellst jue.
Jag har fåttbeställa ett av enhörningshalsbandet som jag ska få av min älsklinh ♥ Får väl se om de kommer fram. Hoppas på de.

Har iaf blivit lite firad på min namnsdag. Mat från Johan och en solstol från mamma. Sen så blir de väl halsbandet som johan a att jag kunde få av honom =)

Har fått gräsmattan klippt idag åxå. så nu är de fint här =)
Vart helt underbart vöder så jag har vart ute nästan hela dageb,
I morgon ska vi in till ikea och härja lite och se om vi hittar nå bra. Behöver nya kuddar och täcke. Men vet inte va jag har råd med.
Nu har vi legat och kollat på film, men älsklingen somnade så jag kollade den själv =) Värsta b rullen.
Har tagit lite nya kort åxå, men dom lägger jag in i morgon när jag är klar i huvudet.

DE är skönt att åka runt i bilden såhär på helgensna. bara titta på folk och umgås litr mrd dom man känner. Mycke bättre än att bara sitta hemma iaf.
Synd om hundarna som satt här i mörkret. Pimpen stod i fönstret precis som när vi åkte, även när vi kom hem. Så de verkar som att han stått där heöa tiden.
Harry hade mublerat upp en stallsko i fönstret och en vanlig sko i soffan =) mina charmtroll.
Lukas bara skäller han. Hoppas han inte skäller hela tiden som vi är borta.

Har inte vart hos hästarna idag heller men carola har haft dom. Skönt att få vara lite ledig. Ska dit efter stan i morgon.

De är nån som snarkar väldigt här =) min goding! Mitt allt! Han får snarka bara för att de är han.
Nu ska jag lägga mej och krama om han lite sen försöka sova.
Har lite nya bilder som kommer i morgon. orkar inte lägga in dom nu =)
Kram♥

VILL HA!!!

2008-05-30 / 17:05:26
Som ni redan vet så älskar jag ju enhörningar. Och nu har jag ju hittat två halshängen som jag vill bara sååå mycket ha. Så nu måste jag nog försöka få tag på dom någonstans. =)
  


Visst va dom fina =)
Kram♥

Unicorn

2008-05-30 / 15:08:52
  

UNICORN

 
art-unicorn_duo

Purity and Innocence

 

This totem gives you the ability to make your dreams come true. 
Unicorn has the ability to restore broken spirits.

Helps you develop personal power that can be unlimited.

A wonderful totem that has a connection
to the Spirits of the Forest and the Fairy Folk

With Unicorn, you can effect the weather patterns.

A very powerful yet at the same time, very gentle totem.

The spiral horn of the Unicorn can heal and neutralize poisons;
therefore, the Totem Spirit can also help its people develop their own healing abilities.

In the Orient, the Unicorn is peaceful and the bringer of good luck. 
Also, known as a Kirin or Ki-lin. 
In the Bible, Unicorns are known as "re'em"
and described by the Greek historian Ctesias as horse like,
with white bodies and deep blue eyes,
with a half meter long horn in the middle of their foreheads. 

Scrubs!!!

2008-05-30 / 08:13:59

Bara älskar den serien.
Har alla avsnitt på datorn så jag kan se dom om å om igen. Tröttnar aldrig. Sen går de ju varje vardagskväll på tv åxå. Fast de har jag missat ett tag nu av den anledningen att jag ligger i sängen och kollar film =)
Men jag kan alltid plocka fram några avsnitt och kolla iaf =)
Dr Dorian är ju bara såå charmig och jag känner igen mej själ i Dr Reed så himla mycket. Vi är som Piff å Puff hon och jag. Lika klantiga, blonda och sägar ofta fel saker =)

Om Serien:

Då en Tv-serie blir så populär, att folk slår knut på sig själva och hotar tända eld på ansvariga om inte dvd:n med älsklingsserien snart kommer ut, undrar man lätt om inte det hela har gått överstyr? Trots allt, det är bara en TV-serie och i fallet Scrubs därtill en som inte har speciellt mycket att göra med realism eller brinnande aktuella världsfrågor. Nehej, Scrubs är sitcom i dess absolut vanligaste stil och mycket i serien baserar sig, precis som i sitcom serier världen över, på repetition, överdrivna karaktärer och förutsägbarhet.

Vad är det då som gör Scrubs till en så vansinnigt populär produkt, att man knappt har sett något liknande någonsin. Inför frågan har jag plöjt igenom 6 duktiga säsonger av serien. Nu senast säsong 6 (naturligtvis) och utan att gå in på säsongens enskilda avsnitt eller specifika händelser, så ämnar jag belysa frågan om seriens popularitet mer generellt.
Människan är en specialist på att fästa tycka vid triviala saker. Vi kan bli hängivna av en sångare, en film eller en TV-serie, en skådespelare eller en vuxen man som sparkar på en boll. Praktiskt sett är detta totalt förnuftsvidrigt. Varför ens bry sig om en specifik skådis eller serie då det finns tusen andra att ta till om denna älskling skulle försvinna. Det är trots allt frågan om en främmande typ som man aldrig kommer att träffa, som aldrig skulle se ens åt en om man råkade träffas och som gör sitt jobb för att tjäna pengar, inte för att personligen bringa underhållning i just ditt vardagsrum. Människan, du och jag, blir plötsligt personliga i den milda grad, att om seriens producent bestämmer sig för att kicka favoriten, låta honom dö eller bli ond, så blir vi alldeles ifrån oss. Om seriens utgivningsplan försenas bombhotas rättighetsinnehavaren och tre miljoner mail hamnar i någon stackars oskyldig redaktörs inbox som ska förklara varför i helvete man kan tillåta detta! Det är bara frågan om en serie, inte vaccin mot cancer. Men det händer och bl.a i Scrubs 6 skrivs en karaktär ut ur serien för första gången.

Scrubs har trollbundit en publik, mig inklusive, sedan den började visas i Tv 2001. Frågan idag är huruvida serien har lyckats hålla kvalitén lika hög som den var då säsong 1 äntrade dvd-marknaden. Svaret otvetydigt och bestämt: Nja. Kanske. Inte riktigt.
Nu har jag plöjt igenom säsong 6 och serien har för allan del en hel del charm i sig fortfarande. I själva verket är den fortfarande på topp vad det gäller sitcom från Amerika och den orkar få mig att skratta gott i varje avsnitt. Men det finns tecken på avmattning. Ingen serie i världen har hittills, men litet undantag av Vänner blivit avsevärt bättre efter de första tre åren. I andra sammanhang, sci-fi, drama, thriller? har man lyckats med att förbättra serien med att bli duktigare på att behandla innehållet som kan manipuleras mer variationsrikt än i en serie där 30 minuter ska fyllas med nödvändiga skratt, några djupare tankar, en persons drömmar i vaket tillstånd och ordväxlingar som egentligen aldrig revideras. Dr. Cox humörsvängningar är fortfarande roliga, men inte så skojiga som de var för några år sedan. Det blir litet "seen, that, been there" över det hela.

...eedan Cox får skit av Kelso...


Men å andra sidan fortsätter säsong 6 med just den textboksformateringen som en sitcom av detta slag ska ha i sig. Den erbjuder trygghet i att man känner igen situationer och kan delvis förutse dem. Den ger oss föga tankearbete, så att vi verkligen kan slappa och njuta av serien. Dess karaktärsgalleri består av arketyper som vi kan identifiera omkring oss varje dag. Och den har ett gott hjärta, saknar helt ondska och vi kan känna oss lyckliga efter varje enskilt avsnitt oavsett innehållet. Och typerna på sjukhuset är i slutändan inte så annorlunda från verkligheten. Nu när jag har spenderat en del på lasarettet så inser man att många individer i olika fack har skrämmande stora likheter med de individer som jobbar på Sacred Heart.

...och får tåla en hel del av Jordan...


USA leder sicomstävlingen hur man än ser på saken. Brittiska Tv-komedier, eller situationskomedier, är ofta bättre i uppbyggnad, slugare i manus och mer, tja, genomtänkta. Amerikanska är med högljudda och burdusa, precis som folket själva. Vi tenderar att älska amerikansk sitcom, för den avviker så markant från vårt eget uppförande och våra värderingar. Detaljstuderat är Scrubs egentligen en ganska makaber serie där patienterna på sjukhuset ofta får sig en dänga, där sexism har en given plats och där läkare och sköterskor utan hjärnor får ta ansvar. Naturligtvis gör upphovsmännen allt rätt. De vet vad åskådare vill ha och även om publiken i USA skiljer sig från publiken i Sverige, så söker primalinstinkten i var och en av oss ett attribut som vi kan skratta åt, gråta åt och spännas till då det är just det vi vill ha. Alltså passar Scrubs in väl i stunden då man vill trivas och garva, kanske fälla en tår och i sällsynta fall få sig en funderare. Dock väldig sällsynt i denna serie vars moral ofta är välmenande men medvetet missriktad.

...som tycks vara förebild åt alltiallots bisarra värld...


Scrubs säsong 6 ger oss dock många fina stunder. Även om säsongen i ton kanske har mognat en del och det finns högst gravallvarliga ämnen att smaska på, så är det några episoder som man minns mer än andra. Dr. Cox jävlas på som vanligt, men visar också upp en sida som är verkligen skrämmande om inte rentav orättvis i överkant. Naturligtvis är kärlek, den existerande och den icke existerande, en huvudsak fortfarande i varje avsnitt, sex likaså och då man tangerar död, galenskap och förluster, så blir tonen överraskande allvarig. Jordan får mer utrymme och är bitchigare än vanligt, men på ett roande sätt. Barn blir en av huvudsakerna. Kändiskavalkaden är nedtonad och tillbakablickarna börjar tyda på att materialet börjar ta slut och att serien inte lever mer än kanske ett?två år till. Kritiskt sedd blir säsongen dock sämre mot slutet och det känns emellanåt att manusförfattarna har fått ta till ganska simpla och desperata knep för att hålla lågan vid liv. Inte helt lyckat, men fortfarande bland det bättre man kan se i komedisammanhang med stort hjärta.

...där även dop utförs med blodig skjorta i kapellet... pust!


DVD:n är av bra Tv-kvalité med bild bra nog att dra upp på duk och ett ljud som duger med som aldrig blir mer än medelmåttligt. Bonusmaterial finns, som vanligt i massor med olika intervjuer och annat bonusskoj, som man kan förväntas se, men sanningen att säga orkade jag inte plöja igenom det hela. För mycket är bara för mycket. Musiken i serien har en betydande ställning och man kan lätt konstatera att klassen på det tongivande inte har ändrats, snarare tvärtom. Scrubs är med lätthet en av de bäst musiksatta serierna någonsin.

Slutet gott alltig... åt skogen!


Kanske det är fel att vrålskåda en hel serie igenom som ett maratonlopp, men vad ska man göra? Scrubs är fortfarande, trots en viss nedgång, bland det bästa Tv kan visa och som humorserie med hjärta en av de bästa någonsin. Men, och som sagt, kurvan är inte längre uppåtpekande.

© Janne Ahlgren

Recenserad av Janne Ahlgren

Till "Filmguiden" för fler recensioner




Serien är ju bara sååå bäst. Gillade den inte i början och de kravs att man ser den några gånger innan man älskar den. Om alla sjukhus va som detta skulle jag se till att va sjuk varje dag för att få vara där...vänta nu... jag är ju sjuk nästan jämt. ATTANS att dom inte finns i verklgheten.




SE DEN!!!  =)

Kram♥

Vad gör jag vaken såhär tidigt??

2008-05-30 / 07:35:16
Har legat vaken sen Jogan åkte till jobbet för 40 min sen. Kan inte somna om. Så då kan jag  väl skriva här lite igen då.
Johan vaknade kvart i 7 i morse och börjar 7. Undrar om han kom i tid =)
Jädrar va skönt att de är helg igen. Så han är ledig och bara är lugnt och skönt.
Så ska vi ju in på shoppingrunda i morgon åxå. Även om jag kanske inte köper någonting så är de iaf kul att komma utanför detta nedrans huset.
Får se om Z och E kan vilja ha tid till att komma hit och grilla lite kanske.
Tror de va denna helgen som dom skulle börja gräva uppe i stallet. Så man får väl åka dit och se hur de blir.
Idag har jag på schemat
*klippa gräs
*städa
*vakna till liv och bli människa
*slänga ris
*vattna häcken
*åka iväg med sadlarna till grums
*stallet
*pussa på älskling
Undrar hur många av grejerna som blir gjorda.

Men först tror jag att ja ska försöka att sova en stund till. Annars kommer jag typ bli tvär trött vid middag och somna då i stället. Och då kan jag absolut inte sova i natt.
Hoppas du inte kom allt för sent älskling!
Kram♥

God Natt!!!

2008-05-30 / 01:01:52

Nu ska här sovas!! Försöka iaf. Har ju nån å kramas med iaf =)
Hörs i morgon när jag är lite mer nykter.
Johan jag älskar dej iaf !!!! Mest i hela världen!
 Puss på dej!!

Natten är här----- Johan jag älskar dej!

2008-05-30 / 00:58:34
Älsklingen ligger och sover´medans jag kigger och kollar på The Holliday, Älskar den filmen. Den är så hilmla mysig.
Snarkar väldigt brevid meh här =) Men han är go ändå min lilla tönt =)
Älskar honom över allt annat på denna jord och hoppas att jag kommer att få ha kver honom för evigt. Vill bygga sy mycket mer på de vi har, men nu är resten upp till honom,
Han vet iaf att han betyder allt för mej och att jag intte skulle vara någonting utan honom, Han är mitt allt. Ocg min alldeles egna lille Tönt =)
Men en tönt kan bara bli älskad av en annan tönt, så även jag är ne liten tönt =)

Johan du är verklihen de bästa som häny mej, du är mitt allt och utan dej skulle jag inte ens gå  upp ur sängen på morgonrn. Du gör mej alltid så glad när jag ser dej och jag trivs så bra ihop med dej. Vill bli din för alltid. Du vet va jag snackar om. >Men de tar du den tiden du behöver innan de blir nå med det.. Men jag skulle järna vilja bli din efen lilla tös om du förstpår va jag menar.
Svammlar ju rätt gött nu åxå när jag tagit sömnisar. Men jag tror du förstår ändå va jag menar. Hoppas jag iag
 
 Älskar verkligen dej jätte mycket gubben och vill att de sja vara vi. Hoppas du känner likadant..Hoppas att de alltid kommer att bli vi två å att det inte ändras på något dumt vis.

Jädrar va han snarkar här då *fniss*
Och jag kan inte sova som vanligt. Vill åxå vara trött och sliten.
Ska väl ta en film till sen försöka sova lite så jag kommer upp i någolunda tid.
Ne sängen va de ja,
Natti Natti!!!
Sov så gott!!
Kram

Grattis Pimpen, 2 år idag!!!!!!

2008-05-29 / 22:49:27
Måste ju gratta lilla Pimp här inne åxå med att visa upp han lite =)
Så här kommer lite blandade bilder genom dom åren jag haft honom. Tyvärr har jag alla valpbilder inne i min gamla kamera med vanlig film som jag inte framkallat än. Lite dryg så *rodnar*
(alla bilder går att förstora genom att klicka)
 
  
 
  
 
 
   
  
 
   
 
 
  
   
 
 Grattis lilla GuldPimp!!
Kram♥

Nu funkar allt som de ska igen..

2008-05-29 / 22:34:57
Heej heej!
Så va man här igen då.
Sitter ytterligare en kväll och spelar nintendo. =)
Har väl inte gjort så mycket vettigt under dagen som vanligt. Men mamma va här en sväng förut så vi lockade ut lite va vi behöver göra på gården inom en snar framtid. Finns ju lite att stå i onekligen.
Pimpen fyller ju år idag åxå så jag har bjussat hundarna på varsit pizza ben och en köttbulle var.
På kvällskvisten kom Darling hit och vi har vart å handlat lite godis, dricka och vindruvor. Sen efter de har vi typ bara suttit i sängen och spelat. Låter som vi är värsta spelnördarna =D
Darling har ju gjort värsta grejen idag åxå...öppnat en chipspåse uppåned. De hade han tydligen aldrig gjort innan så han tyckte de va värsta grejen. Lilla pucko ♥
 
 Har inte vart hos hästarna idag heller, men jag vet ju att dom har de bra med Carola så jag är inte så orolig. Ska försöka fjäska upp mamma med mej i morgon så hon kanske kan fixa lite i stallet medans jag skrittar ut på Jumjum lite. Tror de kan va lite skönt för mej att komma ut även om jag behöver en fet spark i röven innan jag kommer iväg. Men när jag väl är ute ur huset brukar allt gå lite lättare.
Och jag brukar va rätt nöjd med mej själv när jag väl fått nå gjort.

Nu ska jag fortsätta mysa med Johan sen blir de väl att krypa under täcket och mysa lite till.
Ha de så gott!!
Kramiz♥

kopplongs helvete!

2008-05-29 / 13:57:37
Hejsan. Mitt internet på datorn funkar inte så jag sätter mej och skriver lite här på mobilen i stället. Har så himla tråkigt så de går inte att beskriva. Pimpen fyller ju år idag åxå och jag hade tänkt att pilla till ett litet inlägg för honom med bilder och grejer. Men nej då. Så blev de inte. Och hur man lägger in bilder genom mobilen har jag ingen aning om. Så jag får väl se om de funkar bättre senare under dagen. Helt störande när man får allt man skriver i en lång text utan enter när man skriver på mobilen bara. Ska ta och gå ut och sätta mej i solen tänkte jag. Och då kan jag ju ta med er ut :) helt jätte bra. Tyvärr är ni ju inte så många som läser detta då förstås de är lite synd. Vet inte hur man ska få fler läsare. Vet iaf några få som är flitiga läsare och er tackar jag så jätte mycket för det. Saknar min gubbe åxå. Men han slutar ju snart och kommer hit då. Han va helt duktig i morse och kom i tid till jobbet när han sov här. Så han måste nog sova här jämt :) ne nu ska ja gå å ge hundarna ett varsitt ben sen gå ut å lägga mej och läsa. Kram på er

Gött med grillat

2008-05-28 / 22:57:40
Tjoo!!
Nu har vi grillat och käkat go lite halvbränd på utan fläskfilé men potatis sallad. Verkligen massa gott. Satt ute en stund men solen försvann och grannens ungar gallskrek och hoppade på sin studsmatta och störde, så vi gick in.
Inne hra vi sen typ halv 8 spelat supernintendo (supermario) och är fortfarande på samma värld. Går bra väldigt.
Älsklingen börjar att bli lite het här breve mej kan ja lova. Men de märks inte så jätte väl än =)

Smöla har fått ett sår på ryggen igen,. Förmodligen samma eksemliknande som hon hade för ett år sedan. Ska ta å tvätta de och vänta nån dag innan jag kontaktar vet. Börjar bli lite trött på att höra att hon bara har en hormonförändring. Hela hon är ju en enda stor hormon av fel. Synd på en så fin katt.
Men jag får väl va glad över att hon har nå hår kvar alls efter dommen när hon skulle ha kissebäbisar.

Har inte prövat hundarnas nya selar än. Får väl bli i morgon. Dom har bara fått showat lite för husse i dom. Han va väldigt road/intresserad av att se va fina dom blev =)

Har mått lite bättre idag, men känner mej ändå helt slutkörd i kroppen. Ändå har jag ju inte gjort så mycket. Mer än å åkt mellan centrum och huset massa massa gånger då förstås =)

Har tramsat lite idag åxå. Härligt att komma in lite i gänget igen. Och för en gångs skull så va jag ju inte ensam där inne. Dom är alltid lika roliga och framförallt tookiga där inne. De minst normala Fårrummet som finns som Tanten skulle sagt *fniss*
Dock lite dåligt samvete av att jag inte vart in hos ryttarna på flera dagar. Men ibland behöver man vara lite ledig. Vet iaf att mina vänner finns kvar där när jag behöver dom ♥

Typ nu skulle Gino blivit pappa åxå. Jätte tråkigt att de inte blev något. Har verkligen sett fram emot att få se hur ett föl efter honom kan se ut. Men men, jag får väl hoppas att min dröm går som jag tänkt och att jag själv äger en avkomma efter han i framtiden. Synd va de iaf att de inte blev nå denna gången heller eftersom vi försökt tidigare.

I morgon fyller Pimpen år, och jag får ju inte glömma att gratta honom. Han fick ju selen idag men han ska få nå gott i morgon åxå. 2 år lixom, värsta stora grappen. Får väl se till att leta upp gala bilder på honom åxå så jag kan göra ett kolage som jag gjorde till Gino =)

Nu ska jag ta å ägna mej åt spelandet igen  och framförallt åt min älskling!!

Älskar dej som sitter här brevid mej nu!!!!!! ♥
Kram♥

Nya selar till hundarna

2008-05-28 / 16:12:18

Inskaffat nya selar till dom små liven idag.
Givetvis var de inte bara å bara för mej att gå in i affären köpa rätt storlek och sen gå ut och gå med hunden. NEEEJ.
Först åkert vi till affären, köper den minsta till Harry (för han är ju liten) kommer hem och provar den och får den inte på han. Åker tillbaka och under vägen kom jag ju på att även Pimp vill ha en. Så inskaffar en större storlek till Harry (M) och  en till Pimpen (L)
Kommer hem och provar igen. Sitter jätte fint på Harry MEN på tok för stor för Pimpen. Åker ännu en gång till affären för att byta Pimpens. Går in å skrattar lite med hon i affären och säger när jag går, nu kommer jag inge mer idag... ne eller hur...
Kommer hem och kollar i påsen och inser att vi aldrig bytte sele utan bara tog fram den mindre. Så tillbaka igen för att ännu en gång få byta sele. Sen när jagh kom hem så blev de äntligen rätt. Krävdes ju bara 4 turer till forshaga för att de skulle bli så.
 Här är dom. Fast Pim fick ta den ljusblåa och Harry den andra.
 
 Den svarta är tagen inna njag bytte ut den till den mindre stor´leken.
Hade ju velat ha en rosa till Harry men de hade jag fått order om från högre ort att jag INTE fick ha =)
Lite konstigt att hundarna skulle ha samma storlek tycker jag. Harry är ju såå liten. Men detta visar ju att han inte är så liten som jag tror.
Snart kommer Johan och då ska vi grilla idag när de är lill lördag och solen skiner så. Blir nog fläskfilé. *mumma*
Men som vanligt så är väl Johan sen och dryg så jag får väl ta nå å äta under tiden om jag inte ska svälta ihjäl
Vi måste ju handla innan åxå.
Annars har jag inte gjort så mycket idag, mer än å åkt fram å tillbaka till djuraffären då förstås. Satt ute i solen en stund och läste förut, men de blev ju så himla varmt så jag gick in igen.
Nu ska jag hoppa i duschen och sen ta mej en fralla.
Kram♥

Kvällen är här

2008-05-28 / 00:18:47
Så va de kvällen/natten igen då. Johan har precis åkt hem. Vi har kollat på film. Wild roomies. Komedi. lite små rolig men ändå lite tragisk på nå vis. Men den va sevärd iaf.
Innan de så grillade vi korv på engångsgrill, och visst ska man inte behöva tändvätska för att tända en sån?? Men de har vi behövt två gånger nu. Måste va grillen de är fel på för de kan ju knappast va fel på grillarna
De va iaf gott med mat och lite dricka.
Har hittat en fin sele till Harry som jag tror kan funka. En sele/tröja som är mjuk och skön. Borde ju bli bättre iaf så han får lite luft. Men så hatar han ju att ha kläder på sej så han blir väl förlamad när man sätter på den. Ska in å pröva en i veckan iaf tänkte jag. Han kanske kan krypa ur den och de vill vi ju inte.
Sen ska jag och Johan till IKEA och fixa lite nya kuddar och täcken och annat smått å gott i helgen. Då ska jag passa på att fixa pressenten till honom när vi är i stan. Hoppas att han kommer att uppskatta den lite iaf. Får väl fixa nå mer än den saken åxå till honom. Sen har ju Harry å Pim fixat en sak till han åxå

Grannens hund va här på besök förut åxå. våldgästade oss kan man åxå kalla de.Först sprang han över min nya häck sen över min krattade jord där jag ska så gräs. Och smack så rev han staketet och in till mina hundar. Blev inge värre skader iaf.
Pimpen moppsade sej ju givetvis, men inte så konstigt när en främmande hund kommer in på hans teritorium. Men vi fick ut han och inte blev de några skador heller.  Mer än att jag får laga staketet då förstås.

Jag har kört en maskin med tvätt idag åxå. Men de tar ju aldrig slut på tvätt. Har på tok för mycket kläder. 4 IKEA kassar fyllda med kläder och de är inte ens hälften av de jag äger. Tänk om man kunde tvätta oftare i stället så slapp de bli såhär.
Måste ju ha kläder med mej till Bugrun jue.
Sen måste vi ju hitta nå tält att sova i där åxå, för de är de ingen av oss som har något. Och de blirnog jobbigt att sova två i golfen tror jag. fast jag kommer nog inte kunna sova nå i vare sej tält eller bil om jag känner mej själv rätt. Så för mej blir de till att supa dag som natt sen däcka när jag väl kommit hem

Sen efter den helgen måste jag ta de lugnt ett tag om jag inte ska krimera. Då ska jag ju börja med nya tabletter åxå.
Känns lite jobbigt att åter igen komma in på en ny sort faktiskt, för jag vet ju hur dåligt jag mår när jag börjar med dom nya. Kommer förmodligen bara ligga i sängen och dra ett täcke över huvudet för att jag mår så kasst. Man mår illa, ändrar sej i humöret upp och ner hela tiden.
Hoppas verkligen johan kommer att stå ut med mej. Vill inte missta honom av en sån skitsak som nya tabletter. Men jag har iaf försökt att få honom att känna sej insatt i hur de kan bli, eller hur jag kan bli men att de går över bara dom stabilicerar sej lite. Men de blir förhoppningsvis bra tillslut. Nu är jag ju på rätt väg medicinskt sett iaf.
Johan är ju mitt allt så honom vill jag inte förlora ju. Hoppas att han kommer ha förståelse och de vet jag att han kommer att ha åxå för han älskar mej så mycket♥

Nu ska jag lägga mej och kika på lite film och slappna av lite innan jag ska försöka sova
I morgon ska hundarna badas och sen ska tvättmaskinen gå utav bara tusan =)
Måste ju passa på att göra lite här hemma när jag inte behöver till hästarna.

På kvällen blir de grillad fläskfilé och potatis sallad. Mumma!!! längtar redan. Och sedan umgås med Älsklinge hela kvällen och natten, för han ska sova här i morgon.
Så efter maten tar vi väl lite glass till efterätt *fniss*

Nu ska jag leta film =)
Natti natti!!
Kram♥

Till Monica och Krille!!

2008-05-27 / 13:23:55
Tack för all hjälp jag får!
Ni är änglar!
 
 Kram♥

Kunde ha mått bättre

2008-05-27 / 13:21:15
Idag är en såndär dum dag då jag bara mår blää. Mår illa och är yr och orkar knappt med mej själv.
Goa snälla Monica har lovat att hjälpa mej med hästarna. Dom i stallet är änglar som hjälper mej så mycket.
Så nu ska jag bara ta de lugnt resten av dagen och försöka att piggna till lite.
Va iväg till coop och köpte mej lite att äta på så nu ska jag lägga mej ute på gräset och läsa lite och käka muffins.
Tur att jag får tfäffa Johan i kväll så att jag får lite bättre saker i tankarna.
Carola ska hjälpa mej med hästarna onsdag och torsdag. Så nu ska jag passa på att ta de lugnt dom här dagarna och inte härja runt massa.
Har väl kanske gjort lite för mycket den senaste tiden och då får jag alltid ett bakslag ett par dagar efteråt.
Måste ju piggna till innan nästa vecka iaf som kommer att vara massa häktiskt med många järn i luften/elden... ja va de nu heter.
Psykmöten, återkopplingssamtal, Johan fyller år och sen på fredagen bär de av till Bugrun och kommer hem på söndagen. De är lite av vad som händer till veckan. Alla dagar uppbokade utom torsdagen. Blir trött bara jag tänker på de *pust* Men men, de är dumt att stressa upp sej i förtid. Då blir de väl bara ännu värre.
Kommer förmodligen få nya tabletter till veckan åxå, men dom tror jag att jag väntar med att ta tills jag vart på Bugrun eftersom jag inte vet hur jag kommer att reagera på dom. Inge kul att må helt piss när man är så långt hemifrån.
Hundarna ska jag klara mej utan hela den helgen åxå Har aldrig vart utan dom mer än en dag. Kommer sakna massa med min separationsångest. Och då ska vi inte tala om va Pimpen kommer att sakna mej, han kommer att sörja hela helgen han. Kanske är bra för oss båda att vara utan varann ett tag.

Nu ska jag ta mitt pick och pack och bege mej ut i gräset och solen.
Kram♥

Till Johan!

2008-05-26 / 23:58:13
Of all the people I´v ever met, your the one I cant forgett.
And if I die before you do.
I will go to heaven to wait for you.
If your not there on judgementsday
I know you went the other way.
I will give the angel back there wings and risk the lost of everything.
Just to prove my love is true, I will go to hell with you ♥
 
 
 
Johan du är mitt allt!!!♥
 

Förbannat!!

2008-05-26 / 23:43:15
Vet inte om jag ens borde skriva detta då ni säkert komemr att tycka att jag är en virrig stackars själ som inte borde ha körkort.
Men eftersom jag bjuder på mej själv lite så ska jag berätta om min fina vesit till Ica parkeringen.
Skulle köra golfen till kil så Johan skulle få tillbaka den. Blev lite törstig när jag närmade mej hålan så jag tänkte att jag svänger in på ica i kil och köper en dricka. Och den förbannade jäveln som byggt den parkeringen måste ju vara helt dum i huvudet (sorry) 
Började med att jag hittade en bra plats, tog väl inte ut svängen ordentligt så jag fick börja backa å grejer. Höll på å juckade fram å tillbaka där en lång stund innan jag tillslut kom in i luckan. Snett blev de men jag tänkte att skit samma. Tills jag tittar ut genom rutan och inser att inte ens jag kan komma ut i de mellanrummet. Kanske om jag verkligen tryckt ihop mej.
Men om Astrid 90år skulle ta sej in i bilen breve så hade de nog inte gått.
SÅ jag började att försöka att ta mej ut, väl ur luckan så svängde jag åt fel håll tydligen. För åt de hållet jag körde kunde man fan inte köra ut för där hade en minibuss parkerat. Så jag fick backa mej ut.. Behöver jag nämna hur många kärringstop jag fick innan jag tog mej sjösvett ut ur parkeringen. Kan åxå tillägga som toppen på moset att en polis stod och kollade mej hela tiden och flinade järnet. De gjorde mej inte mindre nervös, sen en bil som de va första gången jag körde.
Bidde ingen dricka för mej iaf.

När jag väl kom till Johans jobb så kollade jag snallt på medans han tvättade bilen.

Sen åkte vi in till stan för att kolla på när Erik spelade match. Sen att vi hade stått å kollat på fel match hela tiden behöver vi ju inte nämna. Så vi kom fram till rätt plan när Erik redan spelat färdigt.
Men vi fick oss en fin promenad ute på bomstad och hundarna fick ju röra på sej. Så de va ju värt de ändå.

Efter detta åkte vi å köpte mat och glass på *rodnar* BK.....igen......

Under kvällen har vi slappat och kollat på en vampyr film och käkat gamla popcorn och ätit lite mer glass

De har iaf vart en händelsefylld dag. Och jag gillar inte golfen lika mycket som jag gjorde innan pga detta. Men vilken tur att jag inte hade audin.
Å vet ni va johan sa nu efteråt då?? Du kunde väl ha ringt mej För då hade han säkert inte skrattat ihjäl sej om jag ringt å sagt att jag satt fast mellan två bilar inne på parkeringen till mitt eget jobb lixom. Tokiga lilla grabb.
Polisen och alla andra som sett mej har ju iaf fått sej ett gott skratt idag. Tur att man kan glädja någon lixom.

Nu har iaf darlingen precis åkt hem och jag sitter här helt ensam med hundarna igen.
Måste nog skaffa mej nå annat halsband till doggisarna för de låter som dom ska ta död på sej själva när man går med dom. Får väl se hur mycket som blir över när räkningarna är dragna.

Nu ska ja nog lägga mej och kolla på ytterligare en film och se om jag kan slappna av lite till innan jag ska försöka sova. Har ju vart värsta hårda dagen för mej  
Natti nattis!!! Sov nu så sött allihopa!
Kram♥

Tjoho!

2008-05-26 / 16:12:59
Sitter här å väntar på att Johan ska höra av sej så jag kan åka till kil. Tänkte att jag kunde roa mej med att skriva lite under tiden.
Vart ute och kört golfen för första gången nu. Höll på att bryta nacken av mej då jag inte hade nån vidare koll på motoriken till att släppa koplingen och gasa på samma gång.
Höll på att köra över en katt och en ekorre i samma smäll åxå  så nu vet vi att bromsarna funkar.
Mamma har vart här en stund och roat mej åxå. Eller slitit ut mej om man vill kalla de för det Har krattat lite på framsidan så vi snart ska kunna så nytt gräs där. Sen så bjöd hon på mat och erbjöd sej att ta hästarna på hemvägen. Ett erbjudande man inte kunde tacka nej till.
Blir alltid lika trött när man haft någon av paranteserna här. och då ska vi inte ens tala om va sliten man blir av att ha båda här samtidigt. *pust*

Känns som att de ska bli värsta åskvädret, får typ ingen luft och de är så där jobbigt klibbigt varmt. Bra om de regnar iaf så jag slipper vattna häcken. För den nedrans komunen har ju inte satt igång utevattnet så man får ju ränna med 1411 vattenkannor innan man hunnit igenom hela häcken. Jobbigt som attan. *dansar regn dansen*

Har läst ganska mycket i min braiga bok idag åxå. Odd Thomas heter den. Grymt bra faktiskt. Jag brukar ju inte va så mycket för att läsa annars då jag inte har tålamod att sitta still såpass länge och tröttnar väldigt fort. Men denna boken har jag lyckats komma riktigt långt i. Fick ytterligare en bok med samma författare med posten idag. Dean Koontz. Har läst en bok med honom tidigare åxå och han gör bra och spännande halvrysar böcker vilket passar mej väldigt bra.
Nu ska jag se om Darlingen snart hör av sej.
Kram♥

God Natt

2008-05-26 / 00:25:07
Nu ska jag försöka krypa ner och se på film och somna någon gång.. Men min darot bråkar ju så med mej
Får väl se om de jag skrivit i kväll är kvar i morgon eller inte. Får hoppas på det.
Godnatt till er alla där ute i världen.
Älskar dej Johan
Kram♥

filmer

2008-05-26 / 00:01:17
Fimler jag sett och skriver om hamnar du under allmännt i filmer tyck till eller något sådant =)
Hoppas jag kan få de att funka för jag ser ju mycket film.
Kul och skriva lite om vilka filmer man sett och ge dom betyg.
Bertygen kommer alltså hamna i kategorin under allmännt tror jag.
 Kram

Horton!

2008-05-25 / 23:56:54
Handlar om en elefant ute i djungeln som en dag hittar ett korn som han hör röster ifrån. De visar sej vara en hel värl´d inne i detta korner. Och  att vemarna (folket) liv ligger i fara. Horton gör allt för att hjölpa dom att hitta den perfekta platsen för dom att ställa sitt korn på.
Helt underbar film och mycket humor.
10 Pimpar ger jag tilöl den filmen.

Helt underbar dag!!!

2008-05-25 / 23:50:47
Tjohoo!!
Nu under kvällen har jag och Älsklingen sett färdigt på Horton (filmen) Den är ju verkligen helt underbar. Helt kär i den lilla gula söta saken Katie ♥ Har ju börjat se filmen typ 3 gånger nu, men ikväll såg vi klart den =)
Helt klockrena komentaren i den åxå!
En person är en person hur liten den än är
Tycker de va lite fint faktiskt.
Lite bilder från filmen.


Filmer får helt klart en 1o bara för alla söta varelser som är med.

Dagen i övrigt har vart helt underbar!
Vi vaknade till vid 12, sen satt vi och hade de mysigt i sängen och spelade tvspel fram till säkert 4.
Efter de tog vi en lite paus från spelandet och åkte in till Burger King och käkade. Ovanligt att vi äter ute =)
Sen tog vi oss nå varv inne i stan i bilen innan vi åkte upp till stallet.
Va väl där en stund och stre med de trevliga folket där och kollade på Bääbisarna. Min Horton är en kämpe (precis som han i filmen) så han är riktigt pigg och busig nu.
Zandra har döpt sitt lamm till Lexus, så nu kom jag på den brighta ideén att döpa Hortons syskon till 4motion (fårmotion) Typ märke dom dom nyare golfarna. Tycker de va lite vitsigt påtänkt av mej. Kanske inge vursting namn, men ändå *fniss*
När vi vart i stallet åkte vi iaf hem igen och satt å spelade lite till. Men vi sög verkligen så vi fick ge upp. Och då började vi om på filmen igen. Så under resten av kvällen har vi bara legat och myst framför datorn (filmen) och haft det jätte skönt. Va så skönt att de bara va vi åxå.
Har verkligen varit en underbar helg med Johan.
I sunne igår så lärde jag känna en av Johans kompisar lite bättre. Och hon är ju verkligen en helmysig tjej. Hon är precis som mej och är livrädd för allt å alla *fniss*
Verkligen jätte charmig. Hon vet vem hon är om hon läser detta =)
Hoppas vi kommer kunna få med grabbarna ut nån helg så vi åxå får festa och ha kul =)
Så himla kul att jag JAG lixom träffar et tjej som jag funkar med och som är precis som mej.

Nu är de ju söndag då igen. Imorgon ska Johan jobba. Men han har lämnat golfen här hos mej. Jag ska ta sååå väl hand om den
Fast den är ju så skitig så han behöver inte va såå orolig över att jag åker hutt med den
Ska bara vårda den som att den vore min =)
Kommer att bli en lugn vecka denna veckan för mej.
Lugnet före stormen typ. För veckan efter kommer bli hektisk. Så de kan ju va skönt att få vila upp sej lite nu i veckan åxå.
Hur som hellst har de vart en trevlig helg. Vart med Johan mycket, fått lära känna nya vänner och sen vart ute och sett sej omkring lite. Helt perfekt helg.
En helt mysig bild på mej och min Älskling


De är verkligen helt sjukt va starka känslor jag har för denna personen. Han är ju helt underbar. Vill bara ha honom hos mej hela tiden. Älskar honom verkligen mer än de går att förklara.
Vi för evigt♥
De finns ingen annan som är som dej. Du är helt... undebart härligt charmig, snäll å så himla go och rar. Du är mitt allt och jag hoppas de håller för evigt.
Du har fått mej att må så himla mycket bättre med mej själv.
Du är min Prins!!!

I motgon ser de iaf ut som att de blir en lugn dag. Ska se om mamma är ledig så hon kanske vill hitta på nå med mej innan Johan slutar. Sen har jag ju hästarna som jag ska till åxå om de inte är carola som ville ha dom då.

Hundarna har nån egen övning för sej här nu *hm* Visste inte att dom va lagda åt det hållet *fniss*
Ne nu ska jag nog krypa under täcket och se en film till.
Ska se till att jag får en liten betygsättning på alla filmer jag har här inne någonstans. Ska bara komma på hur man gör.
Mona hoppas du har de bra där borta i varma landet. Fortfarande lite avis faktiskt.
Nu ska jag försöka att få in ett fack där jag kan skriva om fimer jag sett.
Sov så gott
Kram♥
"En person är en person hur liten eller stor den än är"

Fina fina Gôlfen!!

2008-05-25 / 15:04:33
Här är Älsklingens svarta pärla (läs min pärla)
Golf v6 4motion
 

Fast nu är den ju somsagt inte lika blank och ren *fniss*
Men de är min favorit iaf. =)

Båda Pärlorna.
Och man ser ju lång väg vilken av dom som är d´snyggast =D
Kram♥

Grattis på Morsdag Mamma!!

2008-05-25 / 14:58:47

söndagen

2008-05-25 / 14:39:20
Hej hopp!!
Här ligger vi i sängen och har värsta slappar dagen med tv spel =)
Va i sunne igår och kryssade lite. Men dom som va med skulle ju stanna 700 gånger i timmen så vi hann aldrig åka nå värre länge där =) Nykter va man ju åxå. Senare åkte vi i hämtade Pim och Harry och sen in till stan en snabbis. Men där hände de inte allt för mycket så vi åkte hem och la oss och kollade på Horton i stället.

Kommit värsta långt nu när små hundarna får åka med i audin *fniss* Min lilla prins som får stå ut med mej och mina djur.
Han är dock lite lessen i ögat nu. För de är en mås av största sort som bajsat på golfen =) mohahaha!! så skitig som bilen hans är nu har den nog aldrig varit någonsin. Jag har nog dålig inverkan tror jag hihi

Sen ska vi åka in till stan och käka lite och åka upp till hästarna och klappa lite på dom. Sen är de ju söndag så Johan ska ju jobba i morgon, så jag antar att han åker hem till sej i kväll .

Nu ska vi väl fortsätta spela lite, lika bra att passa på innan vi mördat de stackars spelet.
Kram

Hemma från Linköping..

2008-05-24 / 17:17:40
Så va man hemma igen då efter den långa bilfärden. Helt tufft att de gick att skriva hit från mobilen åxå. =) teknikens under =D Kom iofs hem för några timmar sedan men älsklingen har tvättat sin bil och även min bil. Så nu har jag en blå bil igen och inte en dammgullpollenaktigskitbil =)
Nu väntar jag på att herrn ska komma hit så ska vi käka lite och sen bär de väl av till sunne. Tror inte de blir nå kalasande utan bara glida runt. Men de är ju nog så trevligt bara de.
Zandra å Erik ska med åxå om dom inte ångrat sej. Så vi får ju trevligt sällskap åxå =)

Va in en snabbis och kollade till lammen förut. Hade inte blivit några fler..än.
Horton verkar ha fått lite mer krafter så de ser ljusare ut för han nu än va de gjorde igår. Nu försökte han tom att skutta omkring och busa lite =) Helt mastodont söt.

Ska ta och göra mej lite söt så jag är klar när Johan kommer.
Hundarna ska få vara hos paranteserna i kväll åxå. Dom har ju vart där under dagen åxå. Men nu är dom hemma och mellanlandar en stund.
Kanske hörs i natt!
Kram♥

På väg hem i audin

2008-05-24 / 11:54:17
Hejsan. Nu sitter jag i bilen på väg hem från linköping. Får se om de funkar när man skriver från mobileo. Tufft om de gör de iaf :) inge farligt drygt att åka bil så långt. Men jag sov mycket på ner vägen. Nu får ja väl hålla mej vaken så johan får lite sällskap. I kväll ser de ut som att vi ska till sunne och glida lite. Hoppas zandra och erik vill bli med åxå. Kul och komma ut lite. Nu nobbar johan mej att jag är liten och behöver barnstol i bilen bara för att jag inte ser ut i fram rutan. Elaka lilla tönt :) de är rätt fint här borti där vi är nu. Fint landskap och fint väder. Vet inte vart vi är men vi har ju inte kommit allt för långt än. Lilleberg stöd de på en skyllt här nu. Så där är vi nog :-) ne nu ska jag sluta att bara svammla och va lite social i stället. Ville bara se om detta funkade och de verkar de ju göra. Kramar

Snart är Darlingen hemma!!!!

2008-05-23 / 19:20:07
Nu är de städat och fixat här hemma så nu kan darling komma hem när han vill =)
Sitter här och roar mej med att spela spel inne på King. Massa beroendeframkallande.
I morgon bitti åker vi till Linköping. Blir en jädrans massa bilkörning denna veckan.
Värst är de ju för Johan som åkt idag åxå och komemr hem sent. Men vi får ju iaf spendera en massa tid ihop.
Har inte hört nå mer från stallet så de har nog inte blivit några fler lamm. Resten komemr väl i morgon när jag är borta antar jag.

Får se om de blir nå kalas i morgon. Beror på om Z och E kommer eller inte. Annars får vi väl ta oss ett eget litet kalas =9 Lär väl vara trötta båda två efter resan, men eftersom vi åker tidigt så kommer vi ju hem tidigt.
Fina bilen som vi hämtar i morgon =)
 
 Gillar ju förståss gôlfen mer men denna är ju lite fin den åxå *fniss*

 Får väl se om jag lyckas ta nån nummerplåt i morgon nu när jag inte tagit någon på flera dagar. Är inte i form direkt. Tog ju många där på bara några dagar. =)
 Mycket man har och roa sej med som ni hör.
Nen u ska jag ta och tända lite ljus och göra de lite mysigt.
 Kram♥

Till Monica och Krille!!

2008-05-23 / 16:06:36
Va kul att ni kollar in här och skriver till mej. Blir jätte glad!!

Tack så mycket!
 Kram♥

Bildbomb fortsätter

2008-05-23 / 15:34:37
Gör ett nytt försök att få in bilderna då
 
    
  
 
   
 Lillboppis och Storboppis
  
 Sen har vi ju ett gäng med bilder på mina små ögonstenar åxå =)
 
  
 Ne nu får de nog va slut bombat en stund
 Kram♥

En dag i stallet.

2008-05-23 / 15:15:33
Ja nu va de väl kanske inte en hel dag då men, ett par timmar va ja ju där iaf.
Största delen av tiden gick ju åt att kolla på bääbisarna, men jag hade lite tid att snacka med Zandra och Monica och motionera Jumjum lite.
Longerade Jumjumi en kvart bara så han fick röra på musklerna lite. De va varmt och ganska jobbigt tyckte han.
Gino kramades jag bara med ute i hagen en stund. Ända tills han kom på att han ville äta upp mej och då va de inge kul längre.
Hundarna mina är jätte kära i Samira som löper nu så dom har ju haft fullt upp. Så nu sover dom gott här i sängen.
När jag å Zandra satt ute i solen så började Harry bråka med något bakom dörren. De va en råtta som va nästan lika stor som han själv  Sen sprang den iväg och paniken steg när vi inte såg vart den tog vägen, men vi kom fram till att den nog sprang in i huset för att sova i sängen
Tur att den inte åt upp Harrybarry iaf.

Snart kommer mannen i mitt liv hem åxå. Eller ja snart å snart. Han är väl kvar i stockholm till 16 sen ska han ta sej ut därifrån och åka hela vägen hem. Men han kommer ju iaf hem idag...hoppas jag.
Saknar ju massa nu ju.

Eftersom jag är en sån bildbombare så ska jag även terra er med lite allmänna bilder från dagen i stallet. Först på Jumjum när han springer runt mej och sen ett gäng på hundarna. Vet att Jumjum är lite tjock och omusklad. men de har ju sina anledningar.
 Bildbomb!
Även här är de bara att klicka på bilden så blir den större..
 
    
   
  
  
  
 De ska komma mer bilder men datorn bråkar med mej så dom komemr väl snart bara jag får starta om eländet.

2 lamm till i stallet

2008-05-23 / 14:57:11
Nu har jag vart uppe och plåtat bäbabäbisar!!! Å jag är helt kär. De kom två lamm till i morse strax innan jag kom dit. De ena har jag adopterat och döpt till Horton. Om de skulle råka va en tjej (vilket vi hoppas) så blir de Horttan =)
Dom två nya lammen kom ut åt fel håll så veterinären fick komma och hjälpa till att få ut dom. Så lilla Horton är lite klen än så länge men hoppas h*n piggnar till.
Mitt lamm är den som är hel vit på benen, den andra (än så länge namnlös) har bruna ben.
Här kommer massa bilder på dom små söta liven.

Hejhej till Monica och Krister som jag vet läser detta =)
 
Börjar givetvis med bilder på Horton.
(bara klicka på dom små bilderna så blir dom större)

  
 

Nu fortsätter jag med lite blandade bilder på hela högen=) För nu vet ni ju vem som är min *fniss*
   
  
 

 
 
Så de va en liten visaning av vårasmå bääbisar.
Har några på mobilen åxå som jag inte fått in i datorn än.

Till Monica och Krister...igen =) om ni ser under mina inlägg så står det komentera. Där kan ni klicka och skriva till mej om ni vill. Inte alls avancerat. Skriv bara ert namn och sen va ni vill säga =)
Kram♥

Ne sova var de jag skulle göra ja.

2008-05-22 / 23:33:24
Har inte kommit i säng än *rodnar* Är ju så kul att blogga så jag glömmer bort vad jag ska göra =)
Men de är ju en dag i mgonon åxå som jag kan skriva av mej lite på.
Kramar♥

Om Dvärgpinschern

2008-05-22 / 23:30:05
dvärgpinschern har många fördelar så som obefintlig pälsvård, ett nätt format och ett rejält temperament. Den är en tillgiven kelgris som gärna sover i din säng, under täcket samtidigt som den, om den vill, ger 100% på lydnadsplan. Det är en stor hund i litet format med mycket att ge i sin busiga lilla kropp.

Dvärgpinschern är en envis krabat och den bör fostras vänligt men med en fast hand. Den bjuder upp till en mer rejäl tålamodsprövare under uppfostringstiden än många storvuxna raser. Trots sin ringa storlek skall inget ohyfsat uppträdande tolereras. Dock skall en pinscher inte "tuktas" då risken finns att den inte utvecklar sin rastypiska pigga livsglädje och då ej heller förgyller sin omvärld med sitt annars så hisnande glada jag.

Det finns egentligen ingenting som du inte kan göra med din dvärgpinscher. Lydnad, spår, agility, ja listan över lyckade aktiviteter kan göras lång. Dock fungerar det inte att träna sin dvärgpinscher med tvång och hård behandling, då kommer den att vända dig ryggen och slå på dövörat. Nej, träningen skall göras på lika villkor, och framför allt, det ska vara roligt. En stimulerad och glad dvärgpinscher flyttar berg för att vara dig till lags.

Det man bör tänka på under utomhusaktiviteter är att dvärgpinschern är extremt korthårig och saknar naturligt skydd mot kyla. Men, så länge den får röra på sig är det sällan några större problem. I annat fall finns många olika täcken och overaller att klä sin hund med som skydd mot väta och kyla under årets strängare delar.

Klassiskt för rasen är att den är mycket rädd om sina tassar vilket kan göra kloklippning till ett mindre helsike. Det är inte ovanligt att dvärgpinschern skriker i högan sky innan tången ens hunnit fram till klon. Just därför är det väldigt viktigt att tidigt börja träna och vänja valpen vid denna behandling. Klipp lite och ofta i början för att få in rutinen och för att hålla tillbaka pulpan. Det ger inget gott intryck med en i övrigt blänkande fin hund om klorna samtidigt är fula och långa.

Dvärgpinschern är en utmärkt familjehund som trots sin litenhet tål rejäla tag och inte är rädd för mycket. Den går mycket bra ihop med barn, men tänk på att alla hundar alltid ska skyddas mot små barns många gånger hårda nypor. Oftast går den också bra ihop med familjens övriga djur, dock inte råttor och möss eftersom den är en utmärkt råttjägare och en viss förskingring av barnens inte ont anande hamstrar kan uppstå.

För den som vill ha en tillgiven och glad hund med stor portion humor och fantasifullhet så är dvärgpinschern ett självklart val. Glöm dock inte att den då och då behöver färska upp minnet om vem det är som bestämmer.
 

Vettiga rader att tänka till på

2008-05-22 / 23:27:57


Jag kommer att bli lycklig när... 

Man övertygar sig själv om att livet kommer att bli bättre efter det att man gift sig, fått barn, sedan fått ett till. Sedan är man frustrerad över att barnen inte är gamla nog att vara mer tillfreds och man vore mer tillfreds om dom vore det. Efter det så är man frustrerad över att man har tonåringar man måste klara av att hantera. Man kommer verkligen bli glad när dom är ur det stadiet. Man intalar sig själv att livet kommer att bli fullkomligt när ens partner skärper till sig, när man skaffar en bätte bil, när man kommer iväg på den där resan när man är pensionerad. Sanningen är att det inte finns ett bättre tillfälle att uppskatta livet än just nu. Om inte nu, så när? Ditt liv kommer alltid vara fullt av förändringar . 


Det är bäst att erkänna för sig själv och bestämma sig för att vara lycklig ändå. Lycka är vägen. Så, värdesätt varje ögonblick du har och värdesätt det ändå mer för att du delat det med någon speciell, speciell nog att spendera din tid med ... och kom ihåg att tid inte väntar på någon . 



Så, sluta vänta ... 

Tills din bil är färdigbetald. 
Tills du skaffar ny bil eller nytt hem. 
Tills barnen flyttar hemmifrån. 
Tills du börjar plugga igen. 
Tills du slutar plugga. 
Tills du går ner 10 kg. 
Tills du går upp 10 kg. 
Tills du blir gift. 
Tills du skiljs. 
Tills du får barn. 
Tills du går i pension. 
Till sommaren.. 
Till våren. 
Till vintern. 
Till hösten. 
Tills du dör 


Det finns ingen bättre tid än just nu att vara lycklig. Lycka är en resa inte en destination. Så arbeta som om du inte behövde pengar, älska som om du aldrig blivit sårat och dansa som om  ingen såg dig. 

Saknar dej så de gör ont..

2008-05-22 / 22:56:11

Johan jag saknar dej massa här hemma. Kom hem nu...
 
Jag önskade mej en stjärna.
En stjärna som vägen lyste upp.
Jag önskade mej en egen måne.
Där jag kunde vila och bara vara mej själv.
Jag önskade mej en fyr i dimman tät.
Ville hitta en fast punkt på öppet hav.
Jag önskade mej en varelse brevid, som uti natten höll mej sällskap.
Jag önskade i dagar och nätter, dock ingen önskan föll in.
Där dimman var som tätas tycktes jag se fyrens sken.
Med lätta steg benen bar mej mot något som liknade kärlek.
Jag fick ingen stjärna från skyn. Dock är du som en stjärna på himlens valv.
Jag fick ingen måne, men såväl din trygga famn.
I dimman är du min fyr, du är min guid på havet de blå.
Av alla stjärnor i natten du lyser så väl.
Du är den bästa av stjärnor jag någonsin kan få.
Älskar dej Johan!♥

Skövde resan

2008-05-22 / 22:26:22
Så va man hemma igen då. Helt slut efter att ha kört fram och tillbaka till skövde. Kanske inte är så super duper lång, men för mitt psyke så tar de ganska hårt av att köra bil så länge. Tur att man har farthållare så jag slapp hålla in gasen hela vägen iaf =)
 Denna va de vi skulle hämta, fast vi fick ta pappas andra bil hem för han ville ha den nya själv

Tror typ de är en skoda praktik eller nått.
På vägen hem satt jag å sjöng för mej själv och va krafigt uttråkad och den enda jag hade att prata med va denna.

Han sa inte så mycket men han va en jävel på att lyssna *asg*
Dom stackars hundarna va ju med så dom har väl skavsår i öronen nu efter min fina sång.
Jag hittade iaf vägen och körde inte vilse. Lite små stolt över mej själv faktisk.
Jag är ju värsta mesen och vågar typ inte köra nånstans. Men nu har jag ett ställe till på kartan som jag hittar till.=) Ja är faan inte bet jag inte *fniss*
Här är hundarna ute och rör lite på sej uppe i.... ja vart tusan vi nu va i skövde...pappas jobb, långt nere i ett grustag/berg.


Lukas lika glad som alltid över att ha hittat en pinne. Denna låg väl på 2½ meter ungefär.

Pimpen och Harry sitter och väntar på att vi ska åka hem igen så dom får krypa under täcket och sova.
Fick som sagt lite tråkigt på hemvägen så jag började roa mej med att ta lite bilder på den fina solen som gick ner. Tyvärr blev de bara två som de gick å se va de va på.
 
De är alltså en väg en sol och ett fält på bilderna =)
Mäster fotografen med skit mobil kamera.

Under tiden som jag vart borta så har Vidundret (ett får) fått lamm uppe i stallet. Givetvis missade ju jag detta så nu mobbar Zandra mej för att hon har blivit mormor och inte jag *sur*
Bara för de så får väl inte mitt får Majsan nå bäbisar.
Ska upp å ta bilder på de lilla livet i morgon iaf. Erik hade de fina förslaget att de skulle hete Vitundret bara för de va vitt. Får väl se om frugan hans går med på detta =)

Saknar Johan massa åxå. Men nu är de ju bara natten och dagen i morgon tills han kommer hem iaf. Hoppas att han tok skyndar sej hem. Fast inte för fort så han kör av vägen förstås.
Men han måste ju komma hem innan jag somnar iaf. Så vi hinner ta de där månadsmyset i morgon när de inte blev idag. Skulle hellst vilja att han va hemma nu och kunde ligga här och se på film med lilla mej som ligger här helt ensam nu.

Tror jag såg min gamla PSB i skövde åxå. Min gamla BMW cab alltså, hann inte riktigt se plåtarna på den men de va grymt lika iaf.
För övrigt har jag inte tagit en enda nummerplåt under hela resan. Dåligt som tusan. Så jag ligger fortfarande kvar på 015. Så om någon har 016 så kan ni ju se till att åka förbi mej =)
Ne nu är jag att bra hungrig. Bara ätit en micro pizza och skräpmat från Dunkan idag. Så jag får nog ta å fixa mej något att äta, sen lägga mej och se på en film och förmodligen somna snart. Zandra skulle ringa och väcka mej till möran så vi skulle till stallet samtidigt innan hon börjar jobba. Hoppas hon inte vaknar allt för tidigt bara.

Natti natti på er alla!!
Kram♥

GRATTIS GINO!!!!! 6 år idag

2008-05-22 / 12:44:54

För 6 år sedan så föddes min svarta pärla i västerås. Gissa om jag hade väntat på denna dagen.
Jag va och hälsade på Berga friesergård nån månad innan han föddes och valde vilken av märrarna jag ville ha fölet efter. Jag valde snygga Mariska. Den som då tycktes ha mest fart och fläkt i sej.
Jag väntade och väntade på att fölet skulle komma.
Så en solig dag när jag va i uddevalla för att starta Jumjum så ringer dom och säger att ett litet hingstföl blivit fött. Tror ni jag kunde tänka på så mycket annat än detta då??
Starten med Jumjum gick som den gick, vi kom på en 4e plats men hade garanterat vunnit om han inte hoppat i starten.
Dagen efter va vi och kikade på min blivande lilla stjärna.
Benen va raggliga och krokiga på honom och han va verkligen jätte liten. Jag blev helt kär.
Månaderna gick och de blev ganska många turer upp till västerås innan dagen då jag skulle få håmta honom kom.'
Vi hyrde en hästbuss så att han skulle ha de så bra som möjligt under sin resa.
Många tårar från både mej och uppfödarna blev det innan han va lastad och vi kunde bege oss.
Vi kom väl ungefär 500 meter innan vi såg i kameran att den lilla rackaren hade klättrat över bommen i transporten så vi fick stanna och lasta ur han och spänna honom lite kortare =)
Sedan reste vi vidare och de kändes som en evighet innan vi va framme och jag fick lasta ur min alldeles egna frieser. ♥
Dom första veckorna kunde jag inte göra så mycket med honom då han sträckt sej i benet under resans bravader. Men guud va jag pysslade med honom. Är ett under att han ens hade nå hår kvar på kroppen.
Jag va så stolt över honom.
Dagar blev veckor och veckor blev månader tills de tillslut hade gått några år så jag kunde börja rida honom lite lätt.
Har aldrig vart med om en så underbar häst att jobba med. Inte en tendes till att vilja kasta av mej en enda gång under alla åren.
Vi lyckades åxå köra in honom utan några som hellst problem.
Och här är vi idag. Nu har jag en stor och ståtlig frieserhings som skulle ha blivit pappa ganska såp nu om de hade gått vägen.
Jag är fortfarande lika stolt över min svarta pärla!!!
Här kommer lite bilder som tagits under dom underbara åren jag haft tillsammans med Gino ♥
 
   
   
 
   
 
  
 
   
 
  
 
 Blir helt rörd av att sitta här och kolla på åren vi haft tillsammans. Tänk att man lyckats få fram en så himla snygging av den lilla kraken han va när han föddes!

JumJum före och efter skadan..

2008-05-22 / 11:54:04
Eftersom jag inte skulle åka än på länge så roar jag mej med att sätta ut lite bilder på Jumjum hur han såh ut innan han blev sönder riden (lång historia om en skötare) och hur han nu ser ut nu efter en låång vila av smärta å krångel.
Hoppas att ni komemr kunna följa honom och se när han bygger på sej igen.
 Såhär såg han ut innan skadan
 
   
 
 Här är bilder från dagen efter det dumma hände. Jag har inskaffat ett B.O.T täcke till honom som han stor trivs med. Han står å smaskar och tuggar och njuter av det.

och en bild där han verkligen visar va ont han har i hela kroppen. De knackar i hela han i varje steg han tar.

Nu ska vi se då om jag kan hitta lite bilder under tiden som han blivit bättre och bättre.
Såhär såg han ut några månader efter. Har piggnat till ganska ordentligt =)

Bilder från första ridturen efter att han skadades. Satt mest på honom för att känne hur han kändes. Och börjde honom lite för att han skulle få mjuka upp den stela kroppen.

  

Så de va den lilla berättelsen de. ska uppdatera så fort jag kommit någon vart med honom. Jag tar de ganska lugnt så jag är säker på att han är kry innan han börjas arbeta hårdare igen. Nu är de ju sommar åxå så de kan va skönt för han att bara gå å skrota lite.
Jumjum är min ögonsten så jag är verkligen glad över att de gick så bra som de gick med honom. När vi hittade honom trodde jag aldrig att de skulle gå att få ordning på honom igen. Och dagen efter trodde jag aldrig at tde skulle gå att rida honom igen.
Är så skönt att han börjar bli bättre. Hela min värld hade rasat utan min Prins.
Kram♥

Torsdag morgon

2008-05-22 / 11:19:21
Hejsan hoppsan!
Då va de torsdag då. Ska om några timmar sätta mej i bilen och tuffa till skövde. Har inte riktigt någon aning om åt vilket håll jag ska, men de löser sej väl.
Har ju mamma med mej på vägen dit iaf.
Värre när jag ska hem och de är mörkt ute.

Ska väl snart bege mej till hästarna så att jag hinner fixa till åt dom innan jag åker. Så passar jag på att motionera hundarna när jag är där. Dom ska ju med och ligga i bilen så de kan va skönt för dom att ha blivit av med lite energi innan =)
Johan är framme nu och sitter å lär sej nya saker. Eller så sover han =) misstänker att han va lite trött när dom kom fram.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag åker.
Kram♥

Till Min Lilla Tönt =)

2008-05-22 / 11:12:30
En månad har nu gått, och jag har aldrig såhär bra mått.
Du ska veta att jag för alltid på dej tänker, Jag älskar att se när dina ögon blänker.
Jag älskar när du rör mej och att du alltid hör mej.
Du är de bästa som har hänt, du måste vara nått som gud har sänt.
Jag hoppas att du för alltis vill ha mej kvar, för jag vill dela mitt liv med dej i många många dar.
Du betuder allt för mej och jag älskar verkligen dej!!


Johan jag saknar dej redan <3

2008-05-21 / 23:12:05
Saknar dej verkligen jätte mycket och du har inte ens åkt än. Such och pust.
Jag älskar dej väldigt massa mycket ska du veta.  Du är mitt allt och den som får mej att gå upp på morgonen. Hoppas tiden då du är borta går jätte fort.
För jag vill inte vara utan dej allt för länge faktiskt.

Nu då va de sängen som gällde =)

Kram♥
 

Tappat läsare

2008-05-21 / 22:53:01
Va tråkigt att jag tappat så mycket läsare. Ska försöka att skriva om lite vettigare saker
Har så svårt att få fram nå bra läs material.
Men ska bättra mej så gott de går.
Kram♥

Nedrans onsdagskväll...

2008-05-21 / 22:42:25
Så va denna nedrans kvällen här då. Och Johan har nu åkt hem. Nu kommer vi inte ses på massa länge och för mej med separations ångest är detta vääldigt jobbigt  Får typ panik...
Hoppas att dom här dagarna går fort och att han snart är hemma igen så jag kan må bra igen. Vill ha han nära hela tiden jue.
Tur att jag åxå ska ut och åka i morgon så jag iaf håller mej sysselsatt några timmar. Men vad ska jag göra resten av tiden?? Vet jag låter helt hysterisk, men jag tycker verkligen sånthär är super jobbig och jag får kraftig ångest. Detta ville jag ju gicetvis inte visa honom, men han kommer få förklaringen när han kommer hem och läser detta.
Inte nog med detta att han åker, han åker på vår månadsdag åxå  Den dagen ska man ju mysa extre mycket på jue.

Jaja, nu ska vi inte gräva ner oss i detta, helgen är snart här och då blir de kalas. Vet inte om vi bara blir ett gäng här hemma eller om vi beger oss till sunne för kolsnäs öppnar tydligen denna helgen. Får se hur de blir. Fylla bler de helt klart iaf  Fast under dagen på lörgan så ska jag å min lilla Tönt till Linköping och hämta hem hans bil. Så jag kan ju nästan börja grogga direkt på morgonen
Får väl se om vi lyckas få med oss Z och E ut på nå äventus. Annars är de ju snart Bugrun och sen High Chapparall träffen så vi har ju li´te kalas inplanerat.  Hur som hellst ska de väl bli kalas i helgen även om de bara blir här hemma. Då kan ju hundarna vara med iaf och de är en fördel.
Mamma hade vart och tagit hand om mina hästar idag. Och hon tyckte att såret såg ok ut på Gino. De såg torrt ut iaf. Hoppas bara att inga flugor beslutar sej för att bygga bo inne i såret, de vill vi inte

Jag får väl kolla till det i morgon onnan jag åker till skövde. Ska försöja hinna rida Jumjum innan jag åker åxå hade jag tänkt. Får väl se när damen behagas att kliva upp ur sängen
Ne nu blir de väl till att krypa ner i sängen och sakna min Johan  Vill ju att han ska vara här jue. Saknar honom redan hur mycket som hellst och han har precis åkt..
Hinner nog skriva lite i morgon åxå innan jag åker.
Bonusbild på mej!

Gansak så gammal bild dock, men de är jag iaf

Ne film och sängen va de ja.
Natti natti
Kram♥

Harry har gjort de igen..

2008-05-21 / 14:37:54
Jag har vart in till kil och hämtat mammas hund. Och när jag kom hem igen så hade Harry ännu en gång lagt upp en sko i fönstret. Fast nu har han avancerat till mina stallskor så han hade väl bara orkat med den ena. Men den andra låg nedanför soffan så den va väl påväg upp i fönstret den åxå. Knäppa lilla hund  Vart får han allt ifrån. Så nu ska jag skaffa värsta stora kängorna så han får lite att slita med *fniss*
 
 Kram♥

Tack ännu en gång Jessika

2008-05-21 / 13:20:34
Du har ännu en gån räddat mej

Go middag!!

2008-05-21 / 12:09:47
Här sitter jag och har typ precis kommit ur sängen. Är helt sjukt trött och sliten idag. Orkar knappt hålla ögonen öppna. Vet inte va de kan va.
Borde snart åka och hämta Julia så hon slipper vara ensam nå mer. Får se om jag kan fjäska lite för mamma så hon svänger in hos hästarna när hon slutar

Annars får jag väl ta hästarna samtidigt som jag åker till kil eller nått.
Skulle verkligen behöva staäda åxå. Men de tror jag att jag gör innan jag åker till skövde i morgon. Undrar om jag borde skaffa mej en karta innan. Fast jag är ju inte direkt kung på att läsa kartor så de skulle förmodligen inte hjälpa mej så mycket

Jaha, man kanske skulle dra sej lös från rövmagneten och åka iväg då..
Kram♥

Go kväll!!

2008-05-20 / 22:09:13
Här sitter jag och Johan och spelar super nintendo så vi är helt hysteriska. =) Men jädrar va duktiga vi är. typ 1 bana i timmen *fniss*
Har inte tänkt så mycket mer på min diagnos utan har lugnt kunnat leva vidare som vanligt.
Idag sa mamma att hon tyckte att jag såg så lycklig ut även fast jag inte mår så jätte bra. Och jag måste erkänna att de är herrn breve mejs förtjänst.

Hoppas att vet fått tummen ur och skickat in receptet till Ginos penicilin och salva i morgon så att jag kan få bukt på de så fort som möjligt. Tråkigt om han ska stå å tappa massa muskler när han är i någolunda form.

Snart är de torsdag åxå och jag blir helt ensam. Men de blir ju en tur till skövde för mej iaf så jag får roa mej lite.
Sen på lördag är de prat på att Z och E ska komma hit så de blir lite smått kalas.

i övrigt så har jag mest slappat efter att jag kom hem från stallet. Mammsen va här så vi åt lite käk. Men de va ju för tusan grishår kvar på fläsket så jag va tvungen att raka de innan de gick att steka =) Så jag tappade matlusten lite pga detta *asg*

Ne nu ska vi ta å se en film...igen, borde nog börja göra film recentioner här inne för jädrar va film vi kikar på.
Ha en trevlig kväll och tussa så gott!!
Kram♥

25 anledningar till att älska sin ADD...

2008-05-20 / 19:13:47


Publicerat i ADHD, Allmänt, Familjeliv by Frk F på december 12th, 2007

Nu kommer det en ny lista. Kan man få för många av dem?

1. Svårigheterna med att somna på kvällarna gör att man får mer tid till att surfa på nätet

2. Man har en förmåga att hyperfokusera

3. Man har en gnistrande personlighet

4. Man är generös med tid, pengar och andra resurser

5. Man är äkta oförfalskad och genuint uppriktig

6. Man har en stark känsla för vad som är rättvist och rimligt.

7. Man har inga problem med att ta risker eller utmaningar som andra backar inför.

  (kom just på att jag glömt Johnny Scharonnes utmaning )

8. Man har väldigt lätt för att hitta likheter och dra paralleler som ingen annan ser

9. Man är extremt spontan

10. Man har en hjärna som fungerar som Intel Core 2 Quad Q6700 2.67GHz - fast med 2kb RAM-minne.

11. Man överraskar ofta sig sälv genom att hitta både kläder och pengar som man inte visste att man hade.

12. Man är bra på att konversera

13. Man har en naturlig förståelse för tekniska prylar som t.ex datorer, PDAs och mobiltelefoner

14. Man tror verkligen att allt är möjligt.

15. Man nöjer sig inte med vardagslunk och jämnmod.

16. Man är mycket medkännande med de som har det svårt

17. Man är mycket uthållig och envis

18. Man befinner sig oftast ipå samma nivå som musiker, konstnärer, uppfinnare och entreprenörer

19. Man kan ALLTID bidra med ett nytt perspektiv på saker o ting.

20. Man slåss för det man verkligen tror på.

21. Man är duktig på att motivera andra.

22. Man är rolig

23. Man är en av de sist levande romantikerna

24 Man är duktig på att återhämta sig efter både stora och små motgångar

25. Man är mycket organiserad, punktlig och ansvarsfull    -   OK, nu skojade jag ;)

Dagen går vidare

2008-05-20 / 13:58:28
Nu har jag vart uppe i stallet och haft en trevlig stund med Zandra. Hundarna har fått härja av sej och även jag fått prata av mej lite.
Eftersom veterinären inte skrivit ut penicilenet till stackars Gino än så fick han nöja sej med att få såret tvättat. De va kraftigt svullet idag och de kletade ganska mycket. Hoppas de inte blir nå värre med de nu i värmen. Tur att de regnat så de inte är så mycket flugor iaf.
I övrigt så verkade han pigg och vaken som vanligt så han är ju inte dålig iaf.

Passar Julia (mammas whippet) idag åxå så jag har haft 4 hundar att hålla reda på uppe i stallet.

Va som händer senare under dagen vet jag inte riktigt än. Mamma skulle komma hit när hon slutat så skulle vi äta nå gott. Sen kommer väl Johan i kväll så de blir nog mys och film. Måste ju passa på innan han åker. =(

Vill att de fina vädret och riktiga värmen ska komma tillbaka, nu är de ju bara grått och tråkigt och förut åskade det. Inte alls kul jue.

Ne man kanske skulle försöka att göra nå vettigt.... som att sätta sej och spela lite tv spel =) Är kraftigt trött i huvudet efter att ha vart på mötet så jag behöver lite stund att koppla bort allt de jobbiga på.
Hörs säkert senare i kväll igen.
Kram♥

Du vet att du har ADD när....

2008-05-20 / 13:35:05
Hittade denna texten och tyckte att den va lite kul och stämmer in skrämmande mycket på mej=)

Publicerat i ADHD, Allmänt, Familjeliv by Frk F på september 20th, 2007

...dina båda dina föräldrar är gråhåriga och ser extremt handfallna ut

...du äntligen hittar din penna i skolväskan efter en stunds letande. Du tittar upp och ser då att alla dina klasskamrater redan har gått ut på rast.

...du frågar dina föräldrar "Kan jag låna bilen?"...och de ger dig numret till bärgningskåren OCH bilnycklarna

...din fru frågar dig om det var skönt och du svarar "Vaddå?"

...du har tappat dina bilnycklar mer än en gång de sista tio minutrarna.

...en god fe stjäl dina läxor från skolväskan....VARJE dag...

...du kommer på att du inte har satt in babyannonsen på familjesidorna...och nu är du på hans konfirmation

...högen med papper på ditt skrivbord är lika hög som dig.

...dina barn berättar för dig att du faktiskt gav dem lov att vara ute hela natten. Men du har bara glömt att du lovade.

...du behöver inte bry dig om att fixa med julkort i år, eftersom du nyligen hittade förra årets, (med porto och allt) i din väska.

...din adhd-unge tittar på dig med en omtänksam blick och säger " Mamma! Ibland är du mindre koncentrerad än vad jag är.

...du hittar en brie-ost i frysen och du förstår inte hur den hamnade där.

...bilen aldrig tycks vara parkerad där du lämnade den.

. ..du inser plötsligt att din pojkvän/flickvän lämnade rummet...en timme tidigare

...du återvänder till ditt skrivbord och inser  att du inte minns varför du lämnade det.

. . .du minns inte varför du reste dig, förrän du sätter dig igen.

. . .du tappar bilnycklarna innan du ens hunnit ut ur bilen! .

. . .du säger att du ska städa och  ingen  tror på dig.

. ...din plånbok är stulen och du trodde bara att du glömt den någonstans

...du tillbringar två timmar med att ordna en komplicerad lista over saker som du ska göra nästa vecka, inklusive måltidsplanering, budget och barnens aktiviteter....du tappar det enda kopian.

...du tror att du lämnade strykjärnet påslaget och går därför tillbaka till din bostad och förväntar dig att lamporna på järnet ska lysa. Det gör de inte! Du blir ganska nöjd med att du för en gångs skull kom ihåg att dra ur sladden! När du kommer hem från jobbet, tio timmar senare, upptäcker du att strykjärnet stått på hela dagen.

. . .du säger till dina kompisar att din ryggsäck är borta och de svarar " Du har den ju på ryggen!"

...när du får ett påskägg fyllt med godis på skärtorsdagen, men inte kommer på att du har godis förrän på midsommardagen

...du reser dig upp och går genom huset men inte kommer på varför. Plötsigt ringer telefonen igen!

...du inte kommer på vad det var du letade efter. Men du fortsätter leta och hoppas på att känna igen saken när du ser den.

. . .du går på din första ADD-grupp och får whiplash av att sitta och nicka de första 10 minutrarna.

...du skriver en matlista för att ha med till affären. Men du glömmer listan hemma-

...du går ut för att äta på lunchen, men kyparen bryr sig inte om dig eftersom du  inte vågar stänga menyn, då glömmer du vad du ville ha.

...du blir av med din plånbok...I din handväska.

...du är konstant 20 minuter försenad till din terapeut och ändå bor du tvärs över gatan.

. . . du kör I 90km/h och växlar över till backen...bara för att se vad som händer.

...du tycker att din partners andningsmönster gör dig okoncentrerad.

. . .alla fiskar du någonsin haft i ditt akvarium har svultit ihjäl

...du spenderar halva dagen med att leta efter dina glasögon. De sitter uppe på huvudet.

...du går på loppmarknad och ingen ser dig på en hel vecka.

...du är på ett party och drar ett av dina mest opassande skämt. Din fru nyper dig i armen och du säger "Varför nyps du?"

...dina barn har för vana att kolla att spisen och ugnen är avslagna när du gått och lagt dig. De kollar också att dörren är låst och att väckarklockan är på.

...du lämnar din plånbok på biltaket och kör iväg...inte bara en gång utan några gånger varje månad.

...när du ska köra mellan Lund och Stockholm, tar du vägen via Oslo.

...du skrattar vid rätt tillfälle när någon skämtar eftersom du vet att du missade något men vill verka normal.

. . .du vet hundra olika symptom på att du har ADD, men när du ska skriva ned dem kan du inte komma på ett enda.

....du gör en lista på 20 saker som du ska göra. I slutet av dagen har du inte strukit över en enda i listan eftersom du gjorde 30 andra saker.

....du rabblar upp femton namn på familjemedlemmar, husdjur, kusiner och seriefigurer innan du kommer till namnet du sökte på din kompis som står framför dig.

...du hittar vaskrensen men glömmer vad det är du ska rensa. Medan du letade efter vaskrensen hittar du också hammare, spik, skruvmejsel och lite annat som du letade efter förra veckan.

...du ska koka kaffe och häller bönorna där vattnet ska vara.

...du förstår rosten som står bredvid kaffekokaren eftersom du hällde vatten i rosten istället för i kaffekokaren.

...du räcker over dina glasögon till kassören på banken istället för betalningsavin.

...du kör bil på natten och plötsligt kommer på att du inte vet var du är. Du fortsätter bara att köra och hoppas på att snart se något du känner igen.

...när du letar efter din plånbok, påminner någon dig om att du redan har den i handen.

...du kör till affären och upptäcker att du har TV-kontrollen i handen.

...du går iväg för att lägga undan lite saker i ett annat rum, men glömmer ta dem med dig.

. . .du får en avi o matt det du beställt är slut i lagret och du blir glad eftersom du vet inte vad du har beställt.

...din terapeut inte har en aning.

...en tråkig stund känns som en benådning.

....du har ägnat en hel eftermiddag till att laga Chili con carne, men glömt krydda med chili.

...du går till tvättstugan för att ta ut kläderna ur torktumlaren men när du kommer dit är de borta. Du tog ut dem ett par timmar tidigare.

...du är på väg till bilen och på parkeringsplatsen upptäcker att din varuvagn är tom. Matkassarna har du glömt vid kassan.

...dina muffins smakar konstigt eftersom du glömt tillsätta mjölet.

Hoppas ni hade lika roligt när ni läste detta som jag hade=)
Kram♥

Återkopplings samtalet.

2008-05-20 / 10:29:50
Så va de hemska denna dagen färdigt då. Har precis kommit hem från mötet och fått min diagnos.. Jag har en form av neuropsykologiskt funktionshinder (ADD) och sedan socialfobi (hette nå annat finare ord)
Fick inte veta så mycket mer denna gången utan resten kommer om två veckor när jag får reda på vad som ska göras för att de ska bli så bra som möjligt för mej. Nya tabletter kommer det att bli och ny läkare kommer jag att få.
Sen massa massa arbete för att jag ska må så bra som går utan att behöva bli helt slut.
Första målet är ju att jag ska klara av vardagen utan att bli helt kring kring i huvudet.
SEn när jag börjar få lite struktur på det så kan man börja fundera på hur de ska gå att få mej att funka i arbetslivet igen.

Känns ändå skönt att få ett svar på varför jag haft de som jag haft under min uppväxt och varför jag har haft de så svårt genom åren.
Blir dock irriterad på alla människor jag haft runt mej som inte misstänkt de minsta felet på mej. Men de är ju inget man kan göra nått åt nu.
Så nu är de bara att bita ihop och ta nya tag för att försöka komma på benen igen.
Bävar lite för att ytterligare en gång få byta tabletter dock =/

Vet inte så mycket i "funktionshindret" själv än så jag får forska lite i de innan jag kan uttakla mej allt för mycket om de hela.
Men jag ska väl klara mej igenom detta åxå.
Jag ska va stark!
Kram♥

Så va de läggadax då!

2008-05-20 / 00:28:49
Nu har vill legat och kollat på nån b film som inte alls va se värd. Tror vi iaf =)

Behöver väl komma i säng båda två så vi orkar upp i morgon.
Usch stora dagen för mej *gråter* Är jätte nervös. Va kommer dom fram till lixom??

Jaja, nu ska vi sova jag och min lilla tönt =) Älskar min enga lilla Tönt ♥
Försöka sova så jag är utvilad i morgon.
Hör nog av mej innan jag åker in till stan i morgon.
 
 Kram på er♥

bildbomb på hästarna

2008-05-19 / 23:00:28
Eftersom de blev en ganska lång stund i stallet så passade jag på att fota mina pärlor. Bruna= JumJum svarta= Gino =)
På vissa bilder är Gino lite blodig å kladdig men försök att missa de för i övrigt är han rätt söt iaf =)

  
  
  

  
   

 

Färdig bildbombat för en stund =)

Kram♥

Lillemans hemkommst..

2008-05-19 / 22:27:59

Nu har då Lilleman kommit tillbaka till stallet. Vi va massa pers i stallet för att se till att han inte skulle rymma de första han gjorde. Med Lilleman va de inga problem alls.
MEN min kära Gino stöp som en gris på hölådan i hagen och lyckades att skära upp sej mellan frambenen =S min vanliga tur. Glipade ganske fett och blödde, hela mulen va nerblodad på han efter att han försökt att torka sej. Som tur va fick jag ut veterinären fort så vi fick de kollat inom 40 min. Och som tur va så behövdes de inte sys. Annars hade ju de hört till min vanliga otur.
Så i morgon blir de till att hämta ut penicilin till Gino...igen. Borde få vip kort på han.
Hur som hellst så gick ju allt bra med Lilleman iaf =)
Lite bilder.
    

Sen har vi Ginosens fina sår =)

Tack så jätte mycket!!

2008-05-19 / 17:26:15
Tack så jätte mycket Jessika för designen du fixade åt mej.
Vääldigt uppskattat!!
http://jyees89.blogg.se/

En häst att döda för =) (bjussar på några bilder)

2008-05-19 / 16:48:53
Gino min svarta pärla. Ville bara visa lite bilder på honom så andra kan få se hur snygg han är =)
Inga konstiga beteéndes störningar idag. Mer än hans gamla vanliga störningar då förståss *fniss*
Får väl se hur glad han blir när barndomskompisen kommer hem sedan.
 image18

Det är verkligen något speciellt med frieserhästar ♥

Kram♥

Enhörningar <3

2008-05-19 / 15:43:44
Finns de något vackrare sagoväsen?
Kanske ska ta å limma på ett varsitt horn på Jumjum och Gino =)
image14

Sagoväsen, vackra och oskuldsfulla. Symboler för evigt liv.

Enhörningar står på var sin sida om Livets Träd och vaktar det.

De kan med sitt horn upptäcka gift och oskadliggöra det.

De är en av Taoismens främsta symboler, och kallas då qilin.

I kristendomen står den för jungfrulighet och kvinnlig kyskhet.

Eftersom de inte lever i flock betecknar den livet i kloster.

Har man den som kraftdjur betyder den:

Att allt det goda du sår får du igen.
 image15image16
♥♥♥♥♥

Harrys idéer =)

2008-05-19 / 13:54:33
Här ser ni va Harry åstakommer när han är ensam hemma =)
image13

Någon som har nån idé varför han gör såhär? För jag fattar då rakt inte.

Go Middag!

2008-05-19 / 13:42:40
Nu har vjag vart uppe i stallet och tölat med Zandra lite och hjälpt henne lite med hagen till Lilleman. Den lilla varelsen kommer ju hem i kväll. Skoj skoj. Så i kväll blir de att åka upp igen och plåta hästarna när dom ska va nyfikna på honom =)
Slapp tandläkaren på onsdag åxå för hon skickade ett fint brev till mej att hon va ledig. Va synd =)
Så nu är de bara morgondagen kvar att oroa sej för. Men de blir nog bra de åxå.

Inatt ska min lilla Tönt =) sova här åxå. Får se om jag lyckas få upp han till jobbet i morgon eller om han kommer att tok försova sej *fniss*

Nu ska jag ta mej något att äta sen blir de till å spela lite tvspel =)
Återkommer i kväll med lite bilder från hästarnas bus stund.
Kram♥

*suck* Söndag kväll

2008-05-18 / 23:57:41
Hejsan hoppsan!
S¨va de söndag kväll igen då.
Har haft lite annat för mej under helgen så de har inte blivit att jag skrivit något. Sorry.
Igår under dagen så va jag uppe i stallet. Gino visade lite kolik tendenser. Stampade med frambenen i backen slängde med huvudet och sprakade mot magen. Men visade inga tecken på att vara dålig sedan när jag va upp och kollade till honom. Funderar dock på om han har fått tillbaka sitt kli i kroppen =/

Lördagskvällen spenderade jag och Johan hemma hos Zandra och Erik. Käkade nachos och såg på en film.
Fast innan det så va grabbarna uppe på taket och bänglade med parabolen för att kanalerna skulle funka. Dom lyckade inte *fniss* Sen drog jag ur sladden och *poff* så funkade allt =D

Idag har vi åxå vart i stallet för att kolla till kusarna och för att kolla om Äsabäsa fått några lamm. Men inga lamm i sikte ännu. =(
Sen hade vi med oss Samira och Erik in till BK och käkade lite.
Under kvällen har vi kikat på film och slappat järnet.

Vart värsta skumma vädret åxå i helgen jue. Snö lixom?? De ska ju va sommar nu. Tur att de försvann lika fort som de kom iaf.

Usch på tisdag ska jag på återkopplingssamtal med alla läkare *nervös* Vet inte om jag vill ha svaret på vad som är fel men ändå är de ju skönt att veta va som händer i min hjärna.
Sen på onsdagen ska jag och borra *ännu mer nervös*
Och inte nog med att jag ska va med om dissa dumma sakerna, Darling ska åka på kurs åxå och va borta torsdag till fredag *gråter*
För att inte sitta och va helt ensam hemma under torsdagen har jag erbjudit mej att åka till skövde och hämta pappas bil. Får väl se om jag hittar hem igen eller inte.

Har kommit på att Harry har en ny fix idé när jag lämnar hundarna ensamma hemma. Han hämtar mina tofflor och lägger dom i vardagsrums fönstret. Inte bara en av dom utan båda. Och detta har hänt två gånger nu. Är de normalt beteende hos en hund som inte är mycket större än tofflerna själv?
Här har ni en bonusbild på Harry!
image10
Och på Pimpen
image11
och givetvis på Lukas
image12
Bilderna är tagna av Erik Nygren
www.eriknygren.com

Nu ska jag ta å gå ut å kissa kvällen med odjuren sen se en film och förhoppningsvis somna inom en snar framtid.
Föresten, jag letar fortfarande efter en ny design till bloggen om någon vill hjälpa mej *blink blink* =)

God natt till alla som läser!!!
Kram♥

Lugnt fredags mys!!

2008-05-16 / 23:26:37

Hallo!
Så va denna fredagen snart slut då. Jag och Darlingen har käkat pizza och sett på film.
Blir väl snart att inta sängläge och ännu en film =)
Har alltså vart en lugn och härlig myskväll med Älsklingen och alla djuren. Nu sitter vi alla här i en stor hög i soffan och typ dör av värmeslag =)
Nu har jag inte mer tid till detta då jag har Bejben brevid mej. Återkommer imorgon.
Kram♥

Bjuder på den bild =)

2008-05-16 / 16:21:12
image9
Här är lilla jag =)
Nyplattat hår

Gräsätning i stallet

2008-05-16 / 16:13:37

Hallojsen!
Nu har jag vart uppe i stallet å småpysslat lite. Blev ingen ridning men jag och Zandra va ut och lät hingstarna äta lite gräs. Jumjum fick gå mellan hagarna och trimma lite han.
Sen blev hundarna motionerade för hela dagen åxå. Harry är jätte kär i Samira och va som en svans på henne hela tiden. IOch lukas jagade bollar som vanligt.
Va gött att komma hemifrån och töla av sej lite med Zandra.
Har fortfarande inga direkta planer för kvällen med än att Darlingen kommer hit. Så de blir väl kanske en pizza och film. Lugnt å gött de.
Ska ta mej något och äta nu sen hoppa i duschen så jag inte stinker häst =)
Behöver nog slänga in en maskin med tvätt till åxå =/
Skriver kanske mer i kväll
Kram ♥

Smilis testing

2008-05-16 / 12:13:29
Ska teSka testa om de går att få in en smilis.
Blir säkert bara en länk.

[img]http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/frech/d025.gif[/img]

än så länge är de bara en länk, så jag får klura lite på hur jag ska bära mej åt =)
Kram♥

God Förmiddag!!

2008-05-16 / 12:06:42
Sitter fortfarande i sängen, men jag ska väl snart bege mej upp till hästarna och leka med min bästaste bästa vän Zandra. Får se om de blir nån motionering av hästar eller om vi bara sitter och strir. =)
Ska bli skönt att komma hemifrån en stund iaf.
Sen i kväll kommer Johan hit så får vi se vad vi hittar på. Som de ser ut nu så blir de massa lugnt. Kanske kan flirta hit Zandra och Erik om vi har tur ;) Eller om vi åker till dom.

Lukas ligger här brevid mej och jätte snarkar =) Börjar att bli gammal och trötter. Lilla svarten♥
Pim och Harry har haft en röj stund här på morgonen så även dom är rätt lugna.
Ne man kanske skulle ta sej något att äta och sen glida iväg i skitiga Beamern till stallet så man kommer igång lite. Tvätta bilen vore nog inte helt fel heller faktiskt, men de får nog bli i helgen. =) De man inte gör idag kan man skjuta upp i morgon *fniss*
Höres senare tänker jag.
Kram♥

Natti natti

2008-05-16 / 00:12:18
Natti natti på er läsare!..... Om de nu finns några här inne =)
Känns iaf skönt att få skriva av sej lite om smått å gott =)
Sov så gott nu!! Höres i morgon.
Kram

Torsdag kväll

2008-05-15 / 23:57:03
Tjenare!
Under dagen idag har de inte hänt allt för mycket. Kört några tvättmaskiner och härjat lite med hundarna. Har vart hästledig så inte ens i stallet har jag varit =)
PÅ em kom Johan hit och vi åkte in till Dunkan för att köpa lite glass. Väl inne i stan va de ju värsta röjjet med folk överallt. De visade sej vara tjejlunken? milen? ja nånting med en massa kärrger som skuttade runt i hela stan iaf =)
Så vi gled runt där några varv och glassade i Gôlfen =)

Sen när vi kom hem la vi oss och kollade på Bee movie.

Har fått nya sömnisar nu så de är skönt att kunna sova ordentligt efter att ha vart vaken hur länge som hellst.


Vill tacka Mona som fick mej till att starta denna bloggen åxå, allt är din förtjänst bruden =)
Får att bli en fika någon dag när båda har tid. Du verkar vara en helmysig tjej. =)

Nu har Johan åkt hem till sej och de är helt tomt här *suck* Tur att de snart är helg så att vi hinner ses lite mer. Får se va vi hittar på under helgen. Men som de ser ut än så länge så blir de nog ganska så lugnt. Ev en tur till Linköping eller va de hette.
Ska försöka motionera JumJum i helgen åxå så han kommer igång efter sin skada. Tur att allt gick så bra som de gick med grabben min.
Lägger in en länk till min bixbox här ifall någon vill se =)
http://www.verrdogan82.pixbox.se

Där inne finns bilder på mej och alla mina djur och mina nära och kära då förstås.
Har även en hemsida som jag för tillfället inte gjort något med. Men den kommer att fixas iordning så snart jag orkar =)
http://www.freewebs.com/myblackpearlgino/

Får se va jag ska sysselsätta mej med i morgon. Ska försöka att röva mej upp i tid så jag får nå vettigt gjort under dagen. Skulle behöva iväg med några sadlar som jag ska sälja till grums. Sen rida minst en häst och sen hem och fortsätta å tvätta. Helt sjukt va kläder man har =)
Här kommer en bild på mej och Jumjum. Första turen efter skadan. Skönt att han inte blev sämre an va han blev.
image7
Alla mina andra bilder ligger i den externa. men jag ska fixa in fler bilder här senare.

Men jag har några busbilder på mej och Johan dock =)
image8
Johan är alltså min underbara pojkvän. Den goaste tönten som finns ;) Du är min prisn =)
Hoppas att de går bättre för mej denna gången *suck*
Vi har iaf grymt kul ihop, båda är lika knäppisar och vi gör mer saker på den månaden vi treäffats än va jag tidigare gjort på flera år. Är så himla kul att vara ute och glida omkring och va på bilträffar än att bara sitta hemma å uggla.
Han har fått igång mej lite mer och de är jag tacksam för. Tack min Prins♥


Nu ska jag väl snart ta å gå å lågga mej oc se nån film eller nått .

Kram kram♥

Hur ändrar man design?

2008-05-15 / 15:02:00
Sitter här å klurar på hur jag ska kunna snygga till bloggen lite. Men jag har verkligen inte den blekaste aning om hur man gör. Tips?
Har hittat nån snygg men hur tusan gör jag för att få den att hamna här *grubblar*
Om någon teknisk människa ser detta får ni gärna tipsa mej =)

Återkommer med hur dagen ha varit i kväll när dagen är slut =)

Kram♥

Hästarna

2008-05-15 / 12:35:50
Här har vi My Black Pearl Gino. Frieserhingst på 6 år som skulle ha blivit pappa om några veckor om allt hade gått bra. Men tyvärr så gjorde det inte de.
Gino är en liten buse att hålla på med och hittar ofta på hyss. Men under sadeln är han en ängel. Lite slö och tar ett steg i taget.
Men ser han några brudar så showar han till sej och blir värsta snyggingen.
Gino har jag haft sen han låg i mamma Mischas mage, men fick hem honom när han va 6 månader.
image4

Å så Yamanys Boy (JumJum)
13 årig varmblodstravare som gjort sitt på banan. Har haft honom sen han va 6 år. Då vi tävlade lite i monté med massa vinster =)
Men nu skolas han om inom AR. Och jobbar på ganska så flitigt iaf. Jumjum är lite av en gringubbe, eller så är han född med öronen åt fel håll =)
Han har världens största personlighet iaf =)
Het som en kamin att rida och hittar på massa bus bara för att få springa =)
image5

Katterna har jag inga bilder på i datorn nu. Men ska fixa de.
De är iaf Smöla på 4 år, Bäbis på 3 år Kattis på 2 år och Siri som vi intevet så mycket om.
Kattis är hittad i en kartong på tippen och Siri hittades utanför skåre helt undernärd.
Jag skulle vara akuthem åt dom, men dom hade väl haft för mycket elände omkring sej så dom fick stanna hos mej. Och de verkar dom vara nöjda över. Smöla va min första katt. Skaffade henne när jag blev sjukskriven och hon har hjälpt mej mycket på vägen till ett lugnare liv.

Jag och mejsjälv =)

2008-05-15 / 12:26:07
Vet inte om man kanske skulle ta å berätta lite om sej själv.
Är 26 årig tös från värmlands skogarna.
Bor i stor villa med mina 3 hundar och 4 katter.
Sen har jag två kusar åxå. En frieser hingst på 6 år och ett varmblod på 13 år.
Så jag är verkligen en djurmänniska.
Jobbar i matbutik men går nu hemma och är sjukskriven.

ska se om jag kan få in lite bilder på mej och mina djur =)
image2
Jag och min ena ögonsten Pimpen (Mr Pimp) Pimpen är en dvärgpischer av den lite större modellen. Älskar och avgudar mej men har svårt med andra. Pim är 2år

image3

Harry Barrymeter, de lilla freaket i huset =) Även Harry är en dvärgpiscger fast av den mindre modellen, tror han slutade att utvecklas i 4 månaders åldern eller nått *asg* Är nu ett år.

image4

Och en nyklippt Lukas =) Ett stort fån som älskar allt och alla. Lukas är en Flatte (flatcoated retriever.  Haft honom sen han var 3 år nu är han 9.

Då har även jag skaffat mej en blogg då!

2008-05-15 / 12:07:44
Då ska vi se hur man ska få detta till att funka då.
Ska väl försöka att skriva här så mycket jag bara kan. sen om jag har något intressant att läsa om vet jag inte *rodnar*

Välkommen till min nya blogg!

2008-05-15 / 12:05:59