Vilket pissväder!!!!

2009-03-27 / 14:37:41
Tjoo
Jaha, då blev det vinter igen då *muttrar*
Är snöstorm här, blåser och snön virvlar runt. Har kommit runt en decimeter sedan i morse. Inge kul alls.
Jag hade hoppats på våren nu jag.
Dagen har/är väldigt lugn iaf. Känner ingen större lust för att åka ut i detta vädret. Men får väl skotta fram bilen och bege mej till hästarna sen iaf.
Jumjum skulle behöva röra på sej, men det kan jag vara ganska säker på att det inte kommer att bli nå med idag. Om nu inte snön slutar att vräka ner då förstås.
Ikväll är det ju finalen på Lets Dance åxå. Kul och se vem som tar hem det. Jag hade hoppats på Morgan jag, men det sket sej ju. Blir nog Bagge. Hon dansar ju grymt bra och ser bra ut.
Hörs kanske lite senare igen.
Kram♥

Action igår kväll "natt"

2009-03-27 / 10:09:19
Tjoo!
Inatt när vi skulle släppa ut hundarna för att kissa sista svängen blev det lite drag.
Började med att dom skällde som galningar. Inte det vanliga bjäbbet, utan dom var riktigt arga.
Ut skuttar jag i toffler och möts av en gigantisk muskelberg. Det slutar med att mitt stakets rivs och mina småttingar kommer ut till inkräktaren. Men då hade både jag och hundens ägare hunnit ut och hon fick tag på sin och jag fick tag på Pim som var hetast.
Såg inga skador på direkten. Men sen inne i ljuset hade Pims öga fått sej en liten törn. Men det var mer skaft och inget bett som tur var. Jag har inga fördommar för vissa raser, men jag vet vad en pitbul/amstaff kan åstakomma av bara ett hugg. Så jag ska va glad att detta slutade så bra som det gjorde.
Olyckor händer och jag vill inte skälla på någon. En vacker dag kanske det är mina som smiter. MEN har man en sådan hund kanske man ska försöka att hålla den kopplad? Den hade tydligen rymt under dagen åxå och hamnat i fight med min andra grannes hund.
Nu finns det 9 hundar på min gata och vissa av dom "biffiga" saker. Hoppas verkligen inte att det ska behöva bli skador eller ovännskap mellan grannarna i framtiden. Jag är inte den som blir sur i första taget, men vet att andra på min gata inte kommer att uppskatta en stor hund springandes lös och muckar med andra hundar.
Hoppas iaf att allt kommer gå bra. Vill kunna ha mina hundar ute på gården utan att vara orolig.

Varför får jag pengar senare än andra??

2009-03-26 / 13:20:27
Tjoo på er!
Så var det torsdag då.
Har varit i byn till apoteket. Var väldigt lugnt denna tiden på dagen. Helt skönt.
Och så passade jag på att tanka bilen när jag ändå va ute och åkte. Och som vanligt läcker det i diesel pumpen så man luktar aber när man är klar.
Börjar iaf få in snitsen med att tanka på kortet. Även om jag blev lite förvirrad och trodde att jag gjort fel =)
Tycker att det är helt fuskigt att alla får lön 25 medans jag snällt får vänta tills den 28e. Vill ju åxå ha pengar nu. Är så mycket som behöver inskaffas i slutet av månaden. Mat till alla djuren bla.
Helgen blir nog som vanligt, ganska lugn. Får se om det kanske blir en sväng in till stan. Annars blir det nog stallet och mys som gäller.

Jobbar på lite till med hästarnas blogg och skulle så gärna vilja ha hjälp med att ändra design på den. Har inte en aning om hur man gör och vill ändå få den lite mer personlig. Om någon känner sej manad att hjälpa mej så får den personen jätte gärna höra av sej.

Tänkte att jag snart ska bege mej till stallet och motionera hästar, hundar och mej själv. Men väntar en liten stund till.
Kram♥

Hästarnas egna blogg är på G igen

2009-03-25 / 18:53:47
Ska försöka få igång hästarnas blogg igen. Skriva dagbok om hur träning och vad som händer och sker i stallet. Dels om någon tycker att det är roligt att läsa och för min egen del att kunna kolla tillbaka och ha allt noterat.
Ska skriva in vad som hänt nu under den tiden som dom börjat tränats igen och det kan ju ta ett litet tag att få in allt. Men hoppas att det tillslut kan bli bra där inne åxå =)
Varmt välkomna in dit iaf =)
Hästarnas blogg

Jumjums tur att bli körd

2009-03-25 / 18:28:16
Tjoo!
Idag var det Jummisens tur att få kärra bakom sej. Längesedan jag körde honom åxå men han har ju lite mer vana i detta.
Selen gick på honom något lättare =)
Han var som vanligt när man släpper lös honom att han nästan tar med sej ladan ut, men gick bra andå. Både dörr och vägg står fortfarande kvar =)
Väl ute på grusvägen var han väldigt pigg men inte het som han brukar vara när man kör honom. Låg på lite lagomt. Blev dock lite skarpare på vägen hem men igna bråkerier eller kast som han annars är ganska duktig på.
Även han tyckte att det var kul att få lite ändring i träningspassen. Men mina armar är lite trötta och skakika efter detta =) Lite mer häst att hålla i än Ginosen =)
Efter passet höll det på att bli en lös Jumjum igen när han skulle få sej sin dusch. Nedrans häst till att va så jävlig att tvätta. Denna gången hann jag iaf ta han innan han sprang iväg.
Nu känner jag mej nöjd över att ha fått bårda hästarna i vagn igen och ser fram emot lite omväxling i träningen.
Även om min nacke inte riktigt uppskattar detta med att köra häst.
Men den tycker ju inte om någonting verkar det som längre.

Annars har jag inte gjort så mycket mer under dagen.
Nu har jag och älsklingen ätit mat från Petrus kiosken och ska ta och slappa lite innan Det okända börjar på tv.
Kram♥

Kört Gino 1a gången på över ett år (tisdag)

2009-03-25 / 18:20:38
Tjo
Nu är det avklarat det som jag bävat för så länge nu =)
Igår satt jag Ginosen i vagn igen. Första gången på över ett år nu. Trodde att han skulle bli galen och knäpp. Han har ju varit lite lurig efter eksemtiderna.
Började med att kämpa hur länge som hellst med att få på honom selen. Den va onekligen inte gjord för latmaskar =) Men tillslut fick jag runt gjorden =)
Sen gick jag ut med honom för att sätta på kärran. Började med att lyfta den lite brevid honom och "prassla" lite med den. Ingen rektion.
Även kärran var något trång för Ginosmage men det gick att få på den iaf.
Innan jag släppte lös honom laddade jag mej själv på att få en resa jag sent skulle glömma.
Släpper lös och hoppar i vagnen utan problem. Jaha tänkte jag, lugnet före stormen. Sen hösr en stor suck från Gino och han luffsar iväg i sin vanliga lugna tackt och bryr sej inte alls om vagnen. Möjligen att han tyckte det var jobbigt att behöva anstränga sej. Tog förs nått varv på fältet men jag höll på att stussa ur vagnen för det var så gropigt och det blev väldigt tungt för grabben i snön.
Så vi spatserade iväg lite på grusvägen. Lallade på en bit och när allt gick så bra tänkte jag att han kunde få jogga lite. Inte heller där var det några problem. Han travade på så fint så, sakta men fint =)
Även förbi grannstalls hästarna höll han sej lugn.
Det som han hade lite svårt med var att vända med vagnen. Gan ville gärna böja hela sej men vi tog oss allt runt tillslut =)
Är jätte stolt över Ginosen och mej själv för att vi klarade detta så galant.
Verkar som han tyckte det var kul med lite varierande träning. Nu ska jag iaf försöka köra honom lite oftare.

Några av lördagens häst bilder

2009-03-23 / 12:30:09
Nu kommer don eländiga bilderna från helgen då.
Har valt att inte lägga ut alla ridbilder då jag är för självkritisk.
Men här är några från ridpasset med Jumjum.
(små bilder kan klickas på)














Det var Jumjum det. Sedan var jag ju ute och lekte lite med Gino åxå. Men på dom flesta bilderna ser man verkligen hur han springer och bromsar och inte vill ta ut sej i onödan =)













Och vad vore Gino bilder utan dom ständiga gäspningarna...ingenting =)


Och givetvis Jumjum som mussiserar =)

Hoppas att iaf några bilder var värda att titta på.

Före och efter bilder 24/2-21/3

2009-03-23 / 11:49:06
Nu ska jag lägga in några före och efter bilder på hästarna. Första bilden är tagen för ganska precis en månad sedan. Och andra bilden är tagen igår. Ska försöka uppdatera så varje månad för att se om ni kan se någon skillnad =)
Börjar med Jumjum.
Bild tagen den 24/2

Tagen 21/3

Visserligen inte rättvisa bilder eftersom han är blöt på sista bilden. Men jag tycker iaf se en yttepytte liten skillnad på hans mage?

Sen Ginosen då.
tagen 24/2

Tagen 21/3

På Gino kan jag inte se någon skillnad ännu. Mer än annan färg på grimman =) och att han står som en bergsget *fniss*

Säg gärna om ni kan se något. Jag ser ju hästarna varje dag och lägger inte märke till saker.

Ett år äldre och mycket klokare =)

2009-03-22 / 19:57:13
Tjoo!
Ja då var en födelsedag till avklarad då.
Börjar ju bli gammal nu. Känner mej dock inte så gammal. Men det är ju nästan snart läge att skaffa småttingar =) Fast jag har ju mina små grisar så nå annat känner jag inge behov av alls =)
Hur har jag spenderat dagen då? Jo, började med att slappa i sängen lite. Sedan frukost med nybakt bröd som M bakat =) Gott med riktigt bröd för en gångs skull =)
Efter detta åkte vi upp till stallet och pysslade lite. Hade väl tänkt att rida Gino idag men när det snöade tappade jag lusten.
Hemma från stallet blev det mer slappande.
Sedan på em kom paranteserna med tårta och paket =) Så nu har vi suttit och fikat och haft det lite mysigt.
Kände inge för större kalas så detta var precis lagom.
Nu blir det att gotta till sej under en filt vid tvn och ta det mer lugnt =)
En perfekt lugn födelsedag.
I present fick jag en tavla, doftljus och en ridhjälm (ja jag vet att jag varit en dålig förebild och alltid ridit utan hjälm) Men nu har jag fått en ny utan råttbajs i och som inte luktar aber. Så nu framöver ska ni bara få ridbilder med hjälm på huvudet. Utom dom från igår då som jag inte lagt in än =)
Sen en hundgaller till bilen så hundarna sitter säkert. Fast denna har vi inte inskaffat än. Men när jag fått tag på en så är det inte jag som behöver köpa den =)
Antar att det inte varit lätt att köpa något för jag har inte önskat mej något. Mer än detta galler och dörr till bilen då.
Nu har jag ju bara en liten bur till småhundarna och Lukas sitter brevid. Men nu ska det bli hela bagaget till hundarna. Mer plats och bättre att kunna ha luckan öppen utan att hundarna hoppar ur.
Sen ska jag fixa nya sommar fälgar till pärlan, men det får jag skaffa själv. Bilen måste ju få bli lite sommar fin. Tona rutorna ska göras åxå. Sen lite saker som behöver fixas men det är inga roliga saker så dom behöver jag inte ta upp =)
Men med tonade rutor och nya fälgar så kommer bilen bli lite pärligare iaf. =)
Nu ska jag softa till det i soffan!
Ha en bra kväll!
Kram♥

Lördag 21/3 Ridning och Ikea

2009-03-22 / 16:53:42
Lite uppdatering.
Lördagen var det ganska mycket håll igång på oss.
Började med stallet på fm. Var det en ganska lång stund. Jag red Jumjum och longerade Gino.
Älsklingen var med och tog lite bilder under ridningen och när Gino rörde på sej. Men dom bilderna kommer inte upp nu.
Jumjum hade en ganska dålig dag tyckte jag till en början. Han var stel och ville inte lyssna och arbeta utan hade sitt eget race. Efter att ha kikat på bilderna så har jag dåligt samvete för att jag tyckte han gick dåligt. Har satt en pad under sadeln för jag ville att ryggen skulle få det mjukare. Men den ska nu tas bort igen. Padden alltså. På bilderna ser jag att jag hamnar för långt bak i sadeln och sitter nästan på kanten på den.
Jumjum måste ha sadeln längre fram pga en knöl han har under magen. Men padden gjorde att den komma föör långt fram. Men bara så ni vet varför sadeln sitter så långt fram annars åxå. Knölen på magen är inget han har oont av och är inget farligt. Men den sitter lite dumt till. Men han har alltid haft den och funkar bra trots detta.
Gino blev det lite löslongering på. Fick några fina bilder på honom, men dom flesta ser man verkligen hur han springer och bromsar på. Går ju inte ha för hög hastighet lixom. Hur skulle det se ut, han kan ju tappa vikt =)
Men som sagt. Bilder kommer.

Efter stallet åkte vi hem och käkade sedan begav vi oss in till stan. Strosade först runt lite på IKEA. Blev lite småplock inhandlat.
Sedan tog vi ett varv inne på coop. Där inget blev inhandlat =)
Innan vi åkte hem svängde vi in till stallet och tog in hästarna. Hade hänt lite tråkiga saker så vi hjälpte till lite. Sedan åkte vi och köpte lite gott till M som vi tyckte att hon var värd.
Kvällen spenderade vi i soffan. Kollade på Robinson och en film.
Jag var ganska trött efter att ha hållt i gång hela dagen. Men nöjd över att jag varit ute bland folk.
Kram♥

Skogstur med JumJum

2009-03-20 / 17:36:06
Idag efter all spänning över middagen var det skönt att komma ut i skogen lite. Jag och Jumjum tog en lagom tur. Blev dock en ganska kondis tränings tur =) För både mej och häst.
Travade hela vägen och han kändes så himla fin. Kändes som att han skulle kunnat trava på hur länge som hellst. Han låg på lagom men var pigg och vaken.
Han fick sträcka ut sej lite på vägen hem. Kändes hur fin som hellst, ända tills en tant kommer fram mitt från ingenstans och höll på att skrämma livet ur oss båda. Helt plötsligt hade jag en bulldozer i händerna. Kastade sej iväg och blev som en kamin. Fick iaf stop på honom utan problem. Men det var synd att det blev som det blev när han hade gått så bra.
Sen stötte vi på glassbilen. Och givetvis spelade den sin lilla trudilutt när vi skulle förbi. Trots att grusvägen är smal så gick det bra. Kan va så att jumjum hoppades på att dom skulle bjuda honom på något.
Glassbilen hade vi iaf efter oss resten av vägen sedan. =)
Väl tillbaka i stallet var Jumjum välförkänt av en riktig dusch. Vi har en "western" stolpe utanför stallet som hästarna kan sättas fast i. Men Jumjum går inte att binda för han får panik, så jag la bara grimskaftet över stolpen. Tjohoo va rädd man kan bli för ingenting. Han kastar sej iväg för han tror att han sitter fast. Och iväg flyger han. Kan lova att det var en lång ramsa som flög genom mitt huvud när jag gång efter gång näästan fick jag i honom.
När Jumjum kommer lös, ja då springer han, mycket, långt och länge om man har otur. Denna gång hade jag iaf turen att han sprang in bakom stallet och att grinden på baksidan var öppen. Så han kunde inte komma så mycket längre. Annars såg jag framför mej vad min fredagssyssla skulle bli. Leta häst.
När allt var klart i stallet blev jag inbjuden på fika hos M och K. Jätte mysigt och gott. Sen sitta och fick och ha hästarna precis utanför fönstret är ju hur mysigt som hellst. Man ser perfekt vad dom gör =)

Ja det var lite om dagens ridtur det =)
Märks att hästarna börjar komma igång nu. Speciellt på Jumjum. Han är väldigt pigg och allert även i hagen. Letar saker att få bli lite skrämd av så han kan göra ett litet busryck. Och grabbarna leker väldigt mycket i hagen med varandra åxå. Men Gino blir lugnare när han börjar komma igång i stället. Inte riktigt lika "gåpåig" och lättare att gå med. Annars har han ju sina små skutt och strapatser för sej när man leder honom =) Hoppas bara han kan vakna till lite mer i ridningen.
Kram♥
Glömde ju säga att jag fick sällskap av mamma i stallet åxå ♥ Så gullig och snäll som hjälper mej.

Middagen hos mej avklarad =)

2009-03-20 / 17:21:06
Tjoo!
Idag har jag haft middag hemma hos mej med arbetsterapeften (stavas?)
Har ju varit ganska nervös över detta då jag tycker att det är jobbigt att laga mat. Och nu laga mat med någon man inte träffar så ofta. Men det gick jätte bra!
Hon kom till mej 10 i morse och 11 hade jag gjort klart maten =) Vid den tiden brukar ju jag äta frukost annars så det blev bara en liten måltid.
Lite skumt kändes det väl att ha någon annan i köket som kollade mej. Men jag skötte det bra ändå =)
Gjorde strimlad lövbiff i wooksås men creamfresh och grädde. Det var super gott! Kul att lära sej något nytt och änkelt. Så detta kommer jag äta fler gånger =)
Allt med middag och lite prat gick mycket fortare än jag väntat mej.
Har verkligen gått och oroat mej för detta hela veckan. Skönt att kunna pusta ut nu när det är över. Och inte var det ju något att oroa sej för heller.

Under veckan har det blivit ganska mycket gjort här hemma. Städat och skurat och dammat. Så skönt när hela huset är helt jätte rent.
Jag och mamma har vart in till färjestadshoppen och inskaffat lite saker till hästarna och sedan present till mej =)
Ännu en sak som jag tyckt vart lite jobbigt i veckan. Men verkar inte som at tdet blir nå kalas på söndag så det blir lugnt =)
Sen har jag ju givetvis varit i stallet åxå =)
Red ett hårt dressyrpass med Gino i onsdags. Och jag fick stora blåsor på fingrarna efter det. Inte för att han var pigg, utan att han var så himla tung. Kändes som att jag höll i en traktor ungefär.
Men det var ett pass som var bra för både mej och Ginosen. Men nu vet jag att jag ska ha handska på mej även om det är varmt ute =)
Kram♥

Solig men lite blåsig ridtur

2009-03-17 / 18:01:55
Tjoosan!
Dagen började ganska lugnt för mej idag.
Gick upp halv 10 och släppte ut hundarna och katterna. Sen tog jag det lite lugnt vid köksbordet med korsord =)
Sen bestämde jag och Marre oss för att mötas i stallet.
Riktigt härligt väder att vara ute i. Solen värmer så skönt nu. Tyvärr blåste det ganska mycket i stallet som ligger så öppet vid sjön.
Men vi tog oss ett litet ridpass på fältet till att börja med. Jag på Jummis och Marre på Gino. Jumjum fick fortsätta lite på träningen att kunna gå ställd på spår. Börjar gå riktigt bra i höger varvet men har svårare för vänster.
Efter en stund så bytte vi hästar så Marre fick prova på Jumjum för första gången. Och jag och min stela kropp fick slita uppe på Ginos slöa kropp =)
Tycker att det gick bra för dom. Jumjum höll sej lugn och fin. Gino jobbade jag lite med men kände att min nacke inte riktigt orkade med en tung häst idag.
Vi avslutade passet med en kort skrittur på grusvägen.
Gick som sagt jätte bra för Marre, men jag hoppas ändock att hon tycker Gino är roligare att rida *fniss*
Men det är kul att det funkar med båda hästarna. Är ju bra att växla lite ibland åxå så man tränar helt olika hästar.
Jag är verkligen jätte nöjd med mitt nya stall och ridsällskap. Jätte mysig och go tjej.

Nu har jag och älsklingen precis ätit mat från petrus kiosken. Resten av kvällen kommer nog bli framför tvn. Rätte för Rosing är ju idag =)
Lukasen är mycket bättre i sin näsa och svullnaden har gått ner. Verkar inte vara speciellt öm heller. Tur at tdet inte blev nå skit i såret som gjorde det infekterat.
Nu blir det annat!
Kram♥

Mysig men slitsam dag med mammsen

2009-03-17 / 17:53:32
Tjoo
Igår dog mitt internet så jag kunde inte uppdatera vad som hände under dagen.
Mamma var här på besök iaf. Vi tog en liten köksstädning. Torkade hyllor och skåp. Jädrar va tråkigt det är att damma kryddburkar för övrigt =)
Sen blev det lite småplockande och fika. Va in till forshaga och köpte mat till lukasen och till apoteket.
Tog en tur upp till stallet tillsammans, men hästarna och min nacke/axel fick vila.
Hade en mysig dag, men det blev åxå lite jobbigt för min hjärna och min onda axel. Tror det var bra för min kropp att vila från ridandet en dag iaf.
På kvällskvisten blev det lugnt framför tvn.
Kram♥

Lukasens stackars nos

2009-03-16 / 10:56:09
Stackars lilla Lukasen.
Han fick ju stryk igår.... av en tjej dessutom. Tror inte att det är någon fara men får hålla koll på det ordentligt. Har tvättat det och det är ju inte så poppis för det svider väl då. Har även försökt känna om det finns något sår på insidan som gör att det svullnat upp så. Kunde ju vart så att huggtanden gått igenom läppen. Men jag kan inte känna något. Svårt att se själv. Mamma får hjälpa mej att kolla sen.
Var ju lerigt i stallet åxå så det kunde lätt komma in smuts men har försökt att få det så rent som möjligt.
Han har ett ytligare sår mitt på näsan och sedan precis vid morrhåren har han ett gäng med hugg på ungefär samma ställe (det är där det är svullet.
Jacken i läppen är lite djupare men ser ganska bra ut. Tvivlar på att det skulle ha behövt sys.
Svårast av allt är att hålla Harry borta som alltid vill tvätta andra så frenetiskt.
Blir extra pyssel med Lukas idag ♥

Solig ridtur i grusgropen

2009-03-16 / 10:34:18
Hejsan!
Igår var det verkligen jätte härligt väder. Hade inte all snö legat kvar hade det varit våren.
Jag och Marre var uppe i stallet och hade en härlig stund.
Vi red upp en tur till grusgropen. Jag har inte varit där på evigheter och det var värkligen härligt att komma på en tur man inte kan varje meter av.
Tog det lugnt där uppe men hästarna fick ju kämpa lite i den höga snön och i några backar.
Så härligt när solen låg på hela tiden.
Turen var jätte mysig. MEN några "ungar" 16åriga killar. Var där uppe med en fyrhjuling. Och när vi kom precis brevid dom så började dom slå med saker och göra massa oljud. Hästarna som redan var lite strirriga blev inte bättre direkt. Men dom var duktiga ändå. Va är det för jävla idioter som vill skada en annan människa??? Vad hade dom gjort om hästarna fått spel och någon av oss trillat av och tex brutit något? Och vad hade dom gjort om hästarna sprungit iväg livrädda och hamnat ute på motorvägen? Kan inte folk bara visa hänsyn till varandra??
Grusgropen är väl till för alla. Jag har absolut inget emot crossåkarna där upp, tvärtom. Men då vissar dom flesta av dom hänsys åxå. Saktar ner när dom möter hästar och vissa stänger tom av motorn. Stort tack till dom givetvis.
Men till dom utan hjärna som inte kan samsas om den stora gropen, ni borde helt enkelt inte vara där uppe.
Hoppas faktiskt på att det blir en clubb där uppe, för då måste alla gå efter regler.

Ridtur med båda hästarna och Marre

2009-03-14 / 18:42:32
Tjoo!
Nu är stallet avklarat för dagen. Och nu blir det nog inge mer action för dagen.
I stallet hade jag sällskap av Marre.
Vi tog oss en liten tur och hästarna fick slita ganska hårt den turen =)
Tog grusvägen som går brevid 61an. Blev väldigt mycket trav på vägen där.
Försökte få Gino att bli lite piggare genom att jag låg snett bakom med Jumjum. Men det som blev het i den leken var ju givetvis Jumjum himself. Gino kanske tände till lite, men det var nog mest i ren skräck över Jumjums fladdrande framben. Det slutade iaf med att jag fick gå om med Jummisen iaf.
Båda ryttare och hästar var trötta när vi kom tillbaka. Men pyssel och dusch av dom blev det iaf.
Båda hästarna skötte sej bra iaf. Förståligt att dom blev lite slitna åxå för dom har gått mycket denna veckan.
Även hundarna skötte sej rätt bra idag. Gick att ha dom lösa i stallet utan att dom tog några längre egna turer. Den värst löptiden har väl gått över kanske.
Nu har vi kökat mat från Petrus kiosken och har väl inga direkta planer för kvällen. Men det blir väl Melodifestivalen antar jag för det verkar inte va nå annat att se.
Imorgon blir det en ridtur med Marre igen. Fast det får nog bli en lugn sådan.
Kram♥

Lördagsmorgon!

2009-03-14 / 10:04:24
God Morgon!
Sitter kvar här i sängen och kikar runt lite på datorn. Johan har åkt iväg och besiktar sin bil.
Planerna för dagen är att jag och Marre hade tänkt att ta oss en tur. Fast än så länge jobbar hon så jag kan ta det lite lugnt här i sängen en stund till =)
Vet inte hur länge J blir borta nu. Om han kommer hem direkt efter att bilen är klar eller om han åker och byter rutor och sånt efteråt. Men dte värks väl när han dyker upp
Några andra planer finns det väl inte för helgen. Ska väl ev rida med Marre i morgon åxå. Hoppas bara att min nacke/axel/skuldra håller. För satan va onte det gör.
Är lite mör i kroppen efter gårdagens dressyrpass på Jumjum åxå. Får se om han är lika spännd idag. Han som vart så lugn mjuk och fin ett tag nu. Gino har jag ju inga komentarer om. Mer än att det enda som kasnke skulle kunna hjälpa är att sätta en raket i röven på honom. Är ju inte så lätt att få igång en bekväm/lat häst. Han tycker att allt kan gå i hans takt. Dessvärre är det en takt som han kan få P-böter för.
Facebook har bytt utseende åxå. Tyvärr inget jag gillade, blev rörigare nu. Men man kommer väl in i det åxå. Tog ju onekligen ett tag för mej att komma in i det förra.
Nu ska jag nog gå upp och ta lite frukost och kanske lösa lite korsord =)
Kram♥

Fredags motionerat hästarn

2009-03-14 / 09:54:32
Hejsan!
Glömde att skriva igår.
Dagen började med att vara ganska trög för mej. Hade ingen större ork till någonting. Seg och ont i nacken.
Men på em drog jag mej iväg till stallet. Fixade klart allt där först och plockade lite. Sedan blev det motionering.

Jumjum Blev ett riktigt dressyrpass idag. Ganska hårt sådant åxå. Försökte få grabben avslappnad på raka spår först. Men han var spännd och strissig och koncentrerade sej inte alls.
Efter mycket slit på spåret prövade jag honom på volt. Inte heller där hade han lust att lyssna. Men efter 40 mins trocklande fick jag honom tillslut att gå hyffsat. Gav mej direkt då eftersom jag inte ville att han skulle börja krångla igen.
Blev massa pyssel och slit med all vinterpäls som släpper. Sedan fick han gå ut igen.

Gino För denna grabben blev det longering i paddocken. Halsförlängare på i hopp om att han kanske skulle orka gå med den löst hängande där. Som vanligt lika bekväm och orkade knappt röra sej framåt. Stundvis gick han fint, men man var tvungen att vara snabb med berömmet innan han gav sej igen. Har aldrig varit med om en så bekväm häst i hela mitt liv!! Så himla lat. Det är inte att han inte orkar. Utan han har inte lust helt enkelt. Börjar tröttna kraftigt på detta. Vill ha hästar med go i. Vill inte ha en snigel som man får driva på och som släpar benen eftersen.
Förslag på vad jag kan ge honom för att få upp energin lite? Som det är nu tröttnar jag snart på detta och funderar på om jag verkligen ska ha han kvar.

Inscannade bilder

2009-03-11 / 19:07:12
Framkallade ju två gamla fotorullar häromdagen.
Bilder som jag knappt kom ihåg =)
Men var riktigt kul.
Här kommer lite smakprover =)
Först världens sötaste Pimp när han var bäbis♥





Har helt glömt bort att han var så himla söt när han var liten. Men han är rätt söt nu när han är stor åxå ♥ Är inte konstigt att jag föll för den lilal krabaten när jag var ute och gick med Lukasen en solig dag iaf =)
Sen har jag några få bilder som är värda att visa från Ginos premering i sala. Själva visningsbilderna syns knapp då dom är tagna inne i ett ridhus.
Gino var 3 år på bilderna. Och hördes mest i hela sala kan jag lova. Men tyckte dock inte att det var det minsta kul under själva visningen och lallade mest runt och kollade in pupliken. Så det kanske är lika bra att dom bilderna inte var synliga.



Gino var en ganska stilig grabb redan som 3 åring =)

Sist kommer några bilder på saknade Tilda♥
Tyvärr blev hon påkörd av en moped för ca 2½år sedan. Mopeden lyckades träffa hene precis i huvudet och skada henne så illa. På vägen in till akuten somnade hon in i mina armar.
R.I.P Tilda♥



Ja, det var några av bilderna det. Som vanligt går det att klicka på dom om man vill se dom lite större.
Kram♥

KondisTränat båda hästarna

2009-03-11 / 18:47:15
Tjoo!
Idag har jag vart i farten =)
Eller ja, morgonen och förmiddagen spenderade jag vid köksbordet med korsord =) Men vid 14 tiden begav jag mej upp till hästarna.
Pysslade iordning i stallet först och gick en liten promenix med hundarna. Som förövrigt lyssnade bättre idag.
Efter det tog jag in Gino, redan då fast besluten om att det skulle hårdtränas =)
På med grejerna och ut på fältet vid sjön. Joggade runt nått varv i ganska lugnt tempo men fick sedan öka på lite. Sista varvet fick han galloppera. Gino gillade väl inte riktigt denna träningen då han hellst skulle velat stått kvar i hagen. Men han kämpade på bra ändå. Blev väldigt trött dock. Men hade bra flås och kändes som om han hade fått skritta lite så hade han klarat något varv till. Men det ska finnas vilja till det åxå =)
Efter det fick han sej en dusch och pyssel.
Kännde mej fortfarande ganska hurtig så jag tog in Jumjum och planerade in kondis för honom åxå.
På med grejerna och ut på fältet igen.
Värmde upp honom några varv i lugn samlad trav men ökade på tempot lite på raksträckan. Han kändes väldigt fin idag. Låg på lagomt i tyglarna och var framåt, men inte så het som han kan bli i tempo. Gick lätt att hålla honom utan att han skulle köra maxfart.
Även han hade bra flås. Blev som vanligt inte trött och hade nog kunnat kuta runt några varv till men det fick han inte.
Fick sej en dusch först, sedan linementerade jag benen och masserade ryggen på honom.
Skönt att båda hästarna fått gå lite hårt idag och att jag själv orkade med det. Men jag tänkte väl kanske inte på att båda måste gå imorgon åxå. Jumjum blir så stel om han får vila när han gått hårt och Gino behöver åxå mjuka upp sej.
Blir väl en liten skrittur på Jumjum med Gino som handhäst tänker jag.

Kul att man själv kommer igång lite åxå. Men min nacke/axel/skulderblad hatar mej och har gjort ett tag nu. Gör helt sjukt ont när jag går och sitter. Får hoppas det ger med sej och inte är något värre. Men får nog kontakta en kotknackare/massör snarast.
Och så har jag en visdomstand som tydligen inte vill vara kvar i min mun. Har jätte ont och det blöder hela tiden. Men med min tandläkarskräck så kan det gå så långt att tanden går ut själv innan jag kommit till tandis stolen.
Kram♥

Tisdagskvällen

2009-03-11 / 18:35:19
Eftersom jag glömde att skriva igår kväll så gör jag en liten kort uppdatering =)
Eftersom stallet blev klart såpass tidigt så tog jag det ganska lugnt resten av dagen. Scannade in fotona som framkallats så nu finns dom i datorn =)
När älsklingen kom hem så åkte vi först och handlade och sedan lagade vi lite mat.
Kvällen blev sen en se på tv kväll =)
Kollade på Den rätte för Rosing och på Såld på hus. Ingen fartfylld kväll alltså =)
Pratade med Z en lång stund i telefonen åxå. Kul att vi hörs lite oftare nu. Hoppas vi kommer att träffas oftare åxå.

Sedan fick jag ju veta att kusin hade fött sin lilla bäbis på morgonen åxå. Har inte hört vilket kön det blev, men det har pratats på at tdet varit en flicka länge nu så jag antar att det blev det åxå =) Lycka till iaf.
Vad blir jag när min kusin fått bäbis?? *Hm*
Blir nog ingenting. Men jag hade helt klart velat ha ett litet call för det. Men jag får väl kalla mej själv för tant Weronica =)
Kram♥

Grattis KusinVitamin!!

2009-03-11 / 18:29:28

Stort grattis till min kusin och hennes kille som igår morse fick en liten bäbis!!
Lycka till och hoppas allt är bra med er!
Kram♥

Härlig skogstur med sällskap

2009-03-10 / 13:17:29
Tjoo!
Idag har jag nästan varit uppe med tuppen =)
Jag och Marre hade planerat in en ridtur. Så jag var i stallet kl 10. Tidigt för mej kan jag lova. Trodde aldrig att jag skulle komma dir först heller =)
Vi fixade först iordning i stallet tillsammans och mina hundar fick komma ut och röra lite på sej.
Sedan tog vi in hästarna och fixade iordning dom. Jag hade Jumjum och Marre hade Gino.
Sen begav vi oss ut på en härlig tur i skogen.
Kul att komma ut och ha sällskap för annars blir det ju inga längre turer ute när man är ensam.
Tog den lite längre skogsturen.
Var ganska lugnt tempo men hästarna fick jogga lite iaf.
Jätte skönt i skogen och inte lika blött som jag trodde.
Båda hästarna skötte sej jätte bra. Var lugna och fina.
När vi kom tillbaka blev det mer pyssel.
Skrapade hår på Jumjum som fäller som en tok nu. Men vet inte riktigt om det blev nå mindre för det. Ska bli skönt när vinterpälsen är borta.
Riktigt skönt att klockan bara är 13 och stallet är redan klart och båda hästarna motionerade.
Så nu ska jag ta det lite lugnt ett tag. Kanske försöka scanna in dom där fotona jag pratade på =)
Längtar verkligen till sommaren nu

Kram♥

Blev en tur på jumjum

2009-03-10 / 13:06:15
Hejsan!
Släpade mej allt iväg till stallet tillslut. Pysslade och dolade i lugn och ro och sedan tog jag in Jumjum för lite pyssel.
Blev lite ridning på fältet. Fick jobba på i trav på raka spår och han börjar gå riktigt fint. Kan ställas i kurvorna och är riktigt lugn och mjuk.
Fick även lite smått kondis träning blandat i arbetet.
När vi kom in igen hade Johan kommit till stallet. jummisen fick sej en dusch och massa pyssel.
Sedan löslongerade jag en väldigt seg Gino. Ville inte alls jobba något så han lallade mest runt och muttrade över att han var tvungen att röra på sej. Men det lilla det blav var ju iaf något.
På kvällen kökade vi lite mat och kollade på hund programen på 4+ och tog det lugnt och skönt.
Kram♥

Måndag hela dagen...

2009-03-09 / 10:47:32
God morgon.
Måndag igen och helgen har swischat förbi.
Vaknade i morse när min arbetstera(kan inte stava det) ringde.
Vi har nu bestämmt dag som vi ska laga mat hemma hos mej. Blir två dagar före min födelsedag. Kanske lär jag mej något nytt som jag kan bjuda på då.
Har mått lite små konstigt några dagar nu. Började ju med att jag var yr i fredags, sen blev jag ju dålig lördag kväll och mådde illa. Illamåendet sitter i sej lite smått än och jag mår lite halvkasst. Blää.
Men dte går nog snabbt över hoppas jag. Får ta det lite lugnt. Kanske är min kropp som säger ifrån efter allt jag hållt på med senaste veckorna.
Ska försöka kämpa mej iväg till stallet ganska snart. Men går det segt i vanliga fall kan jag lova att det är ännu värre idag. Väntar nog ett tag till. Har ju iofs inte ens kommit upp ur sängen än.
Helgen har varit trevlig och relativt lugn. Kul att komma iväg till vänner och även den snabba visiten till paranteserna.
Ska försöka scanna in fotona som jag fick åxå. Men även det känns jobbigt just nu.
Får se hur mycket jag får gjort idag.
Nu ska jag kliva upp och ta mej lite frukost iaf.
Återkommer kanske med bilderna.
Kram♥


Förbaskade snöväder

2009-03-08 / 18:00:59
Tycker helt klart att vädret borde ändra sej nu.
Hallå, vill inte ha mer snö. Är ju för tusan snöstorm ute *muttrar*

Hade tänkt att rida en av hästarna idag, men ändrade mej när jag väl var i stallet. Sen så har jag inte mått så gott sedan igårkväll. Så det var nog bra att jag skippade detta.
Stallet gick väl ganska fort. fixade iordning boxarna och mat sedan ut och klappa lite på dom och åkte igen.
Var i kil hos paranteserna och hämtade Lukas som haft semester under helgen.
Tog lite kort på motorcyklarna och var lite sociala. Men åkte rätt snabbt där åxå. Man vill ju inte vara ute på vägen i detta vädret.
Mamma hade framkallat 2 filmrullar som är jätte gammla.
Jätte kul att få dom bilderna. Det var bla på Pimpen som valp och sen på Tilda (min överkörda katt) när hon var liten.
Sen bilder från utställningen som jag var iväg på med Gino när han var 3 år. Tyvärr lite suddiga och mörka för dom togs ju inne i ett ridhus.
Hur som hellst var det roligt att få. Har 3 rullar här hemma åxå som jag ska skicka in. Vet inte ens vad som finns på dom. Värsta spännande =)
Ska scanna in bilderna i datorn och lägga ut här i bloggen, men det blir inte idag.

Annars har vi inte gjort så mycket idag. Fick bli Petrus kiosken när vi kom från kil.
Vet inte vad det varit med mej, men igårkväll började det med att jag blev jätte plötsligt dålig. Mådde jätte illa. Och idag har jag inte varit helt 100 heller. Hoppas att det snart går över iaf.
Nu blir det väl till att göra så lite som möjligt resten av kvällen. Alla hundarna är på plats hemma nu iaf =) Har saknat Lukasen när han varit i kil.
Mattes storepôjk ♥


Hälsat på hos Zandra och Erik

2009-03-07 / 19:04:34
GoderAfton!
Idag har vi varit och hälsat på Z & E i deras nya hus. Eller ja, nya och nya, det var ganska längesen dom flyttade men första gången vi var där =)
Började bra åkte från forshaga och mot kil och sedan vidare ut mot skogen. Sedan ytterligare en bra bit ute i skogen. När vi tillslut kom fram till en skyllt där det stod arvika kommun insåg vi att vi hamnat tok fel.
Men bara 10 min åt fel håll =)
Tillslut hittade vi fram iaf.
Där blev det först lite husesyn och hälsade på hästarna som inte setts på väldigt länge dom heller.
Efter det bjöds det på fika.
Hade jätte mysigt där ute och hundarna hade kul. Eller ja, mina var väl mest sugna på annat. Men dom är trötta nu iaf.
Var jätte mysigt där ute och stallet har dom verkligen gjort jätte fint.
Kul att träffa bästaste vännen igen.
Hoppas vi får komma och hälsa på igen och inviga badtunnan =)

Nu är vi hemma och ska laga oss lite mat och sedan se om det är något på dumburken.
Kram♥

Yr i bollen =S Varit på arbetsterapin idag

2009-03-06 / 15:56:39
Hejhopp!
Vet inte vad det är som smugit på mej. Men jag är sjukt yr i huvudet. Inte det vanliga virra som jag alltid har i huvudet utan yr och det dansar med dej.
Har varit så nästan hela dagen men tycker att det börjar bli lite värre nu.
Får väl prova att ta lite cola så jag får lite sött i mej.

Idag har jag varit på arbetsterapin och pratat med M. Planerade lite inför middagen som vi ska laga hemma hos mej inom en snar framtid.
Hon vill hjälpa mej och se vad det kan vara som utlöser att jag får panikattacker när jag lagar mat. Och sedan se lite hur jag fungerar i vardagen.
Ska bli trevligt men samtidigt kommer det nog inte bli en dans på rosor.
Hon vet att jag är kräsen och vet någolunda vad jag äter. Men så vill hon väl se om jag vågar prova något nytt åxå =) Jag är skeptisk *fniss*
Men vem vet, hon kanske hittar något som jag gillar jätte mycket.
Vi ska iaf laga någon slagt wook rätt. Fast med en massa minus (jag äter ju inte grönsaker) Så det jag vet att det kommer bestå av är strimlad lövbiff, ris, lök, creamfresh, och nån wooksås. Blir spännande. Gillar ju verkligen såser så jag hoppas att jag lär mej något nytt.
Sen ska vi med tiden försöka få mej att inte stressa upp mej och inte vara så manisk när jag väl gör saker. Utan jag ska vila med gämna mellanrum.
Jag blir ju verkligen manisk när jag kommer på något. Som nu när jag börjat rida så mycket, då kan jag nästan inte låta bli att rida bara för att jag känner ett måste begär. Detta gör ju inte ridningen till en hobby utan ett måste. Hästarna har ju vilat så mycket senaste året så dom dör ju knappast av att vila en dag.
Sen ska jag inte göra allt så fort. Tar även här stallet som exempel. När jag är i stallet så har jag rutiner, gör varje sak i sin ordnin. Skottar. gör mat, fyller på vatten osv. Detta kan inte brytas för då tappar jag bort mej.
Men nu fick jag en strikt manik som kommer skrika åt mej efter 30 mins arbete. Då MÅSTE jag ta en paus och gör något mer avslappnande. Tex gå ett varv med hundarna på gården eller bara sätta mej och andas.
Detta gäller ju inte bara stallet utan saker i vardagen. Gör jag något speciellt arbete/syssla, så SKA jag ta en paus efter 30 min.
Får se hur detta går. Kommer väl skvätta till varje gång den där saken piper på mej=)

Efter mötet åkte jag till Pets och köpte kattsand och pullver till Lukas. Glukosamin för hans leder. Han har fått det ett bra tag nu och varit väldigt pigg. Men så fick jag slut och han har varit utan några dagar. Hoppas att det är det som gör att han varit lite loj i några dagar nu.
Sen fick han följa med momor (min mamma) hem och få lite extra ompyssling. Är ju lite rörigt hemma nu med dom små som är kärlekskranka.
Hoppas att han snart piggnar till igen.
Piff och Puff är för tillfället ganska lugna efter att ha varit med momor på jobbet en stund. =)

Hästarna är jag helt fri från idag. Mamma skulle hjälpa mej. Fast jag hade tänkt åka upp och rida ikväll, men uppmanar mejsjälv att låta bli. Så det ska bara bli en lugn fredag kväll med älsklingen och tvn.

Nu har jag nästan varit manisk igen när jag suttit och skrivit så =)
Tar en paus nu!
Ha en underbar kväll!
Kram♥

Härligt ridpass med sällskap

2009-03-05 / 17:12:37
Tjoo!
Nu är man hemkommen från stallet.
Marre har varit med mej där uppe idag så vi tog oss en liten tur på fältet. Idag red hon Gino och jag Jumjum.
Blev först ett pass på fältet. Jumjum fick jobba på tempoväxlingar och att hålla sej lugn. Skötte sej bra och sammarbetade fint. För Gino och Marre gick det åxå bra. Hoppas att inte hon tycker något annat =)
Efter passet på fältet tog vi en liten skrittur bort till bäcken.
Va rikigt kul att ha någon att rida med och att båda hästarna fick komma ut och röra på sej lite.
Hoppas det blir fler gånger.

Efter stallet åkte jag till kil och gick ut med Julia en stund. Mina hundar fick snällt stanna i bilen då dom är helt galna nu när hon löper.
Har ganska nyss kommit hem och sitter nu och vilar min lilla kropp lite.
Älsklingen skulle in en sväng till stan så han har inte kommit hem än. *längtar*

Några planer för kvällen tror jag inte att vi har. Blir nog lugnt och skönt.

Brandlarmet som är kopplat till vanliga larmet har börjat pipa med jämna mellanrum, antar att batterit ska bytas. Grejen är ju bara de att mojängen sitter i taket i trappen. Hur tusan ska jag ta mej dit?? Har ingen aning hur larmkillarna ens fick dit den.
Kommer säkert sluta med att det kommer börja tjuta under en natt och jag kommer bli vansinnig.
Varför börjar alltid brannvarnare att pipa efter energi på nätterna? Har ni tänkt på det?
Kanske bara är jag som tänker på sånna oviktiga saker =)
Ha en bra kväll!
Kram♥

Hej alla nya läsare

2009-03-05 / 10:13:51
Dom senaste dagarna har jag haft mycket nya läsar. Jätte roligt.
Men jag blir ju lite nyfiken på vilka ni är åxå =)
Ni får jätte gärna lämna några trevliga ord innan ni tassar ut.
Blir så glad då.
Kram till alla nya och massa kramar till mina trogna läsare ♥

MorrnMorrn---Torsdag

2009-03-05 / 10:07:28
God morgon i blogg världen!
Sitter här i sängen och är vaken tidigare än vad jag tänkt mej.
Men Lukas var lite dålig innan så jag fick gå upp och släppa ut honom. Då va de ingen ide att gå och sova igen tyckte jag. Så nu siter jag här och bloggar i stället.
Idag ska jag få ridsällskap i stallet. Marre kommer upp och ska rida Ginosen idag. Tänkte att jag kan ju tampas med Jumjum som vilade igår. =)
Ska bli kul att få sällskap. Hoppas alllt går bra.
Va väl det märks att hästarna börjar komma igång lite. Jumjum blir jätte pigg om han får vila en dag. Och Gino visar sej lite piggare när man rider. Det går ganska fort över men han orkar mer och mer.
Skulle va kul om man kunde få igång honom såpass mycket så att han kanske kan visas till sommaren. Men det är bara önskningar.
Jumjum skulle jag vilja komma ut och träna med. Hellst för tjejen som jag red för förr. Men tror inte att hon har tid att komma ut längre. Jumjum är ju iaf lite lättare att lasta och åka iväg med själv.
Får se hur det blir. Får inte ha för stora krav nu bara för att jag råkat vara pigg i nån vecka.
Kram♥

HårdPass för Ginosen---onsdag

2009-03-05 / 10:01:58
Tjo!
Idag fick Gino sej ett lite hårdare pass. Varvade kondition med lite arbete.
Han kämpade på ganska bra i början och var ganska så pigg och framåt, men blev snart trött.
När han var lite lugnare fick han arbeta på spåret och hålla sej i lugnt balanserat tempo. Något som var riktigt svart för honom. Går jätte bra en liten stund men sedan dras kroppen iväg på annat. Och även tankarna.
Måste få ut tandläkaren snarast åxå så jag får veta om det är munnen han har problem med eller om han laggt på sej några hyss.
 Så han får ridas på väldigt lätt hand då han är känslig i munnen.
Jumjum hade jag åxå tänkt att ta en tur med. Men krafterna höll inte till det idag. Så han fick en vilo dag.
Va ensam i stallet först. Men älsklingen kom lite lagom till att jag var ute och red.

Kvällen blev ungefär som vanligt. Laga mat sedan slapp framför tvn med massa onyttigheter =)
Kram♥

Jag är på G

2009-03-03 / 15:33:10
Tjoo igen =)
Nu har jag varit uppe i stallet helt ensam och haft mej en liten mysstund.
Gjorde klart allt i stallet i lugn takt och busade lite med hundarna som mest var intresserade av att leta ställen som löpande Fanny kissat på =)
Sedan tog jag in Jummisen och pysslade om honom och fick på honom grejerna.
Tänkte först att lukas skulle bli med på en ridtur ner mot sjön, men icke. Han stannade så det slutade med att jag fick vända och rida på fältet i stället.
Joggade på och lät Jummisen arbeta i lugn trav. Höll mej först på raka spår men gick in på volt i slutet.
Märktes att han tyckte det var jobbigt med den nya blötsnön för han "sackade" ihop ganska fort. Tränade mycket på min egen sits åxå. Ska att få tillbaka sitsen jag hade för några år sedan. Om det så är det sista jag gör =) Mina muskler börjar sakta, mycket sakta, att bygga upp sej igen.
När vi var nöjda med passet så gick vi in och han fick sej en dusch och ännu lite pyssel.
Innan jag släppte ut Jummisen så gick jag ut och löslongerade Gino.
Han var verkligen på hugget och hage riktiga benlyft och brallade runt som ett rikigt busfrö. Men som vanligt när det gäller Gino så tröttnar han rätt fort och började då lalla runt mej i något som liknade trav =)

Känner mej riktigt nöjd när båda är motionerade och att jag fick fart på mej själv och åkte upp till stallet.
Känns verkligen som att jag är på gång nu. Hoppas att det håller sej såhär och att jag inte får ett nytt bakslag igen.
Men jag ska fortsätta att kämpa. För jag ÄR en kämpe!!
Kram♥

Har tråkigt

2009-03-03 / 11:48:17
Tjo!
Så skriver man lite igen då =)
Sitter här vid köksbordet och har jätte tråkigt. Lyssnar lite på musik och bara sitter och ugglar.
Funderar på om jag ska dra mej loss från rövmagneten och åka till stallet.
Skulle verkligen behöva rida båda hästarna idag.
Men så fryser jag massa, så jag är inte alls sugen på att gå ut.
Men jag får väl dra på mej massa kläder.
Är ju ganska varmt ute idag ser jag på termometern.
Vart har orken jag hade förra veckan tagit vägen?? Någon som tagit den?

*trallar med lite till Janets låt Let go*

Ne, detta går inte, tar tag i mej själv och släpar mej till stallet.
Kram♥

Ett citat som passar mej!

2009-03-03 / 10:24:44
Igår stod ett citat på min startsida som verkligen passar in på mej och hur jag fungerar

"I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt"

Kan verkligen inte passa in bättre än såhär =)
Jag sover ju som nog alla vet nu väldigt dåligt. Så på kvällar och nätter går min hjärna på högvarv och planerar och tänker på massa som jag vill göra.
Men på morgonen när jag vaknar så är jag så trött efter allt planerande så jag gör som vanligt.... ingenting åt det.
Så jag tyckte att det var lite kul faktiskt =)
Dagen citat passar åxå lite in på mej.

"Jag gillar tanken att månen finns kvar även när jag inte tittar på den"

Jag är ju lite av ett kontroll freak och vill ha koll på allt. Gillar inte när saker inte är som vanligt när jag kommer tillbaka till dom och vill ha mina vanliga rutiner. Om något ändras blir jag förvirrad och nervös. =)

Kram♥

Måndag- Förbannade snöoväder

2009-03-03 / 10:19:21
Jaha då var det måndag igen. Och snöstorm är det ute åxå. Vill ha vår nu INTE en dm snö till. *muttrar*
Idag  har det bara varit en slö och slapp dag.
Stallägaren ringde och frågade om jag ville ha hjälp i stallet eftersom jag hjälpt dom under helgen. Och det tackade jag givetvis ja till. Skönt att vara lite ledig nu efter en veckas ridning och slit varje dag. Tack så mycket! Ni är Änglar!

Så jag spenderade dagen med att inte göra mycket vettigt alls. Satt och klurade lite på Facebook och löste lite korsord.
När älsklingen kom hem gjorde vi oss lite mat och sedan kollade vi på Cesar Millan. Älskar det programmet. Vill ha en egen Cesar som kan hjälpa mej med mina hundar.

Som sagt, blev en väldigt lugn dag, men det kändes så skönt att få vila upp sej lite.
Sen så ringde Zandra mej under dagen åxå. Blev så glad! Vi har inte pratat på jätte länge och jag saknar ju henne så. Vi snackade säkert en timme. Mycket att ta igen efter all denna tiden =)
Planerar iin en heldag med henne och gubben hennes till helgen då vi ska kolla in hur deras nya hem ser ut. Ska bli kul.
Sen träffa Lilleman och Goliat åxå.
Här är en länk till hennes hemsida
Goliat
Kram♥

Söndag eftermiddag

2009-03-03 / 10:09:20
Efter att ha slappat nästan hela fm så tog vi tag i oss själva. Åkte till djuraffären och köpte hunda mat och det vär även där jag skulle möta upp Marre (hoppas jag kan kalla henne det)
Sedan bar det av till stallet igen.
Vi höll på att krocka med en fasan, tror aldrig jag sett en sån innan. Men nu såg jag den nästan på för nära håll =)
När vi svänger ner till stallet står det en polisbil lite längre fram. Trodde helt klart att det hänt något i stallet.
Så va inte fallet iaf. Utan den äldre goa gubben hade tydligen avlidit där under helgen.
Sen så blev det massa snack med Marre om hästarna och hundarna fick hälsa lite på varandra. Hon har helt klart den största goaste hunden jag sett. Helt kär i dom stora tassarna =)
Så jag visade henne runt lite och hon fick se hästarna lite.
Någon riding blev det inte men vi stod ute och pratade bra länge så man hann att frysa till is =)
Johan darlingen tog min bil och åkte iväg och tvättade den åt mej. GulleGubbe. Så himla snäll! Love Ya!
Han tog även med sej Piff och Puff så dom stora hundarna kunde få lära känna varandra lite.

Innan vi hann åka hem så kom stallägarna hem och givetvis frågade dom om allt gått bra i helgen och om det hännt något. Jag svarade ju ganska snabbt att JA polisen har varit här. Detta va väl kanske inget smart drag av mej. För det kom ju fram hanska snabbt att grannen gått bort. Så jag känner mej jätte elak nu när det va det första dom fick höra när dom klev ur bilen. Förlåt!

Jag och Marre ska väl planera in en träff till i stallet hoppas jag. Så trevligt att inte vara helt själv där.

På kvällen tog vi det ganska så lugnt. Kollade på tv och åt massa chips och dip och godis =)

Söndag och morgonfodring

2009-03-01 / 10:25:45
God morgon! Eller middag. Här har det varit morgon länge iaf.
Gick upp 6 i morse och var väl i stallet strax innan 7 och släppte ut hästar och får.
När vi ändå va där passade vi på att göra allt klart. Så vi åkte från stallet vid halv 8 igen.
Så nu har vi ätit frukost och sitter och slappar.
Ska möta Mariette och hennes hund i stallet vid 2. Skönt att veta att allt är klart då så vi kan göra vad vi vill och känner för. Får se om det blir nån ridning eller om det bara blir prat och hund lek. Om nu hundarna vill leka med varandra då förstås =) Mina små argbigor kanske inte ens får gå ur bilen. Men jag är säker på att Lukas kommer att gilla sin nya stora vän =)
Men det är ju ett bra tag kvar dit än =)
Resten av dagen vet jag inte riktigt vad det blir. Men det är ju söndag, då måste man väl inte göra så mycket =)
Börjar få lite koll på detta med facebook åxå. Tror jag. Har hittat några klasskompisar och vänner från förr. Jätte kul och se hur dom har det nu för tiden.
Återkommer i kväll när dagen är slut =)
Kram♥

Lördags em/kvällen och kvällsfodring

2009-03-01 / 10:20:24
Dagen blev ju ganska lång igår eftersom jag var uppe så tidigt.
Men det blev en väldigt lugn dag då jag hade kvällsfodring och inte ville åka upp till stallet för tidigt.
Så vi satt här hemma med datorerna och slappade.
På kvällskvisten åkte vi upp till stallet och dolade lite. Tog in fåren och gav dom mat.
Sen tog jag in Gino och red honom några varv på fältet. Travade mest runt så han fick upp lite flås. Han hade ingen som hellst lust att lyssna på mej så jag gav mej inte ens in på att börja jobba honom. Men lite kondis träning fick han iaf. Jag åxå för den delen som inte hade nån riktig sadel.
Kan lova att det känns att jag ridit hela veckan. Gör ont i varenda muskel, eller ja det gör ont där det borde sitta en muskel =)
När jag var klar med Gino fick han gå ut en liten stund igen.
Tog in Jumjum och pysslade lite, sen löslongerade jag honom en liten stund och tig en liten promenad i mörkret. Fick sej en lugn dag.
På kvällen kollade vi på melodifestivalen och vräkte i oss massa godis och chips =)
Kram♥