Film på Gino

2014-01-18 / 19:36:00
Efter mycket bråk med sidan tror jag nu att filmen på mig och Gino funkar. Ska bara få in den på denna sida åxå :)
 
 

Galopp träning med G

2014-01-18 / 14:07:40
Tjo
Idag har det varit ett sånt härligt vinterväder.
Så det blev en tur upp till Gino för lite snö ridning. Han ska ju bygga lite muskler på sin taniga kropp. Så har ridit upp en fyrkant på fältet och även en raka upp för backen så vi har att träna på.
Har ju som jag nämt tidigare vart väldigt rädd för att galoppera med Gino sen den hemska resan jag fick av honom för några år sedan. Men vi jobbar sakta men säkert på att hitta tillbaka till varandra.
Men hjälp av snön har jag nu vågat mig på några galopper och han har vart väldigt snäll mot mig. Pigg och framåt, men jag han ändå känst att jag haft kontroll över honom hela tiden. Sån underbar känsla!!
Är så stolt över mig själv så jag nästan spricker.
Mamma va med och filmade idag så ska se om jag kan få in filmen här.
Får återkomma med filmen. Tar en stund att ladda upp den =)

Longering och tömkörning av Gino

2014-01-13 / 19:27:42
Idag trotsade jag och Gino den plötsliga kylan och gick ut i den plötsliga snön för att jobba.
Erkänner att det inte tog lång tid för mig att få upp värmen.
LOngeringen gick Gino på i. Men när vi gick över till tömkörning började han hetsa och drog åt alla håll utom det jag styrde åt.
Men i slutet jobbade han på bra även där. Lite lagom till att jag trodde jag skulle dö av att pulsa i snö och högt gräs :)
Fick några varv galopp i longeringen i högervarvet. I vänster galoppade jag mer än hästen mllan varven bara stannade han och tittade på mej och undrade vad tusan jag höll på med.
 
Så i fick en vinter till slut trors allt. Från +8 till dagen efter -12 och snö när det bara vart lera och kladd.
Nu är det ljust och fint ute så man inte blir helt deprimerad.
Ska komam mer snö under natten. *hoppas*
När jag ska köra dom där galopp intervallerna tränaren sa till mig att göra kan det va skönt med snö om jag trillar av. Sen orkar väl inte herrn dra iväg allt för mycket om han blir hetsig *nervös*
Ha nu en trevlig kväll!

HelgJour i stallet

2014-01-13 / 19:17:49
Tjo
Ihelgen har vi haft stalljour och vart sysselsatta från morgon till kväll :)
Men allt har vart lugnt och alla hästarna (hela 3st) har skött sig bra.
Mina små barn har ju vart med på morgonpassen åxå och sett till så att allt skötts som det skulle.
Inte så mycket mer att säga annat än att det inte blivit någon annan aktivitet under helgen.
Har vi ett spöke i stallet trotts allt?
Nä det var ju bara stussbollen Pimp =)
 
 

Nagelfölängningen ryker

2014-01-08 / 16:19:00
Gjorde en förlängning av mina naglar innan jul. Blev jätte snyggt men har under dom veckorna jag haft dom hunnit bli halvt galen på dom. Inget för en hästtjej enligt mig. Sen kunde jag inte använda mina linser för det gick inte att plocka ut dom utan att peta ur ögat på sig. Detta har lett till mycket huvudverk och mycket frustration när man har nått spänne som ska knäppas på sele eller träns.
Så nu är dom borta och jag har fått vanlig fransk manikyr i stället.
Före

Efter


Ny dator

2014-01-07 / 19:31:53
Idag fick jag en sen julklapp av min Älskling. En ny dator. Detta innebär ju givetvis att jag ska bli bättre på bloggandet =)
Dock mycket nytt att lära sig, men det ska jag nog fixa ;)
Gillar den jätte mycket!
Lite mer slimmad än den förra och med touch skärm.
Nu ska vi fortsätta att se på True blood innan det är dags att krypa till kojs.
Ha en trevlig kväll!

Träning med Mr G

2014-01-07 / 19:27:36
Tjo!
Idag var det dags ör träning för mig och Gino igen. Har ju fått klara oss själva under jul och nyår. Men tydligen har vi skött oss bra för vi fick beröm :)
Visade lite hur jag jobbar honom från marken och sedan fick jag hoppa upp. Idag tränade vi vidare på våra öppnor och vi fick prova på slutor, eller ja, fick veta hur det ska gå till om man tränat in skänklarna lite bättre :) Så det ska vi träna på tills nästa gång. Samt att vi ska ha lite galopp intervaller. Något mitt psyke måste tränas för åxå då jag fortfarande inte litar helt på herrn. Vore bra för honom att gå i skogen åxå, ännu ett moment jag inte känner mig säker på då jag inte vet hur han blir när vi ska förbi grannstallen. Så nästa gång lovade Hanna att hon skulle rida iväg på honom på grusvägen för att se hur han blir.
Blir lite trött på mej själv att jag fegat ur så. Men resan jag fick av honom för några år sedan har satt sig kvar i hjärnan. Men vi jobbar vidare för att jag ska få tilbaka tilliten till honom.
Skulle behöva någon med en cool lugn valack att ha som stoppkloss på uteritter. Varför dt behöver va en valack är ju för att G fortfarande är hingst.
Vet assistent har gett mig rådet att vänta lite med kastreringen tills han fått upp vikten lite. Även om han äter och r i hemma miljö.
Sen har det ju inte frusit i backen än heller.
Ja det va vad jag och Gino gjort idag :)

2 hästar motionerade i regnet

2014-01-06 / 20:11:22
Tjo
Jepp, jag skriver idag igen ;)
Tycker jag vart flitig idag. Vaknade halv 5 dock inget jag valt själv. Fortfarande sömn trubbel.
Hur som helst så blev det lite morgon slapp.
Vid 12 åkte vi upp till stallet och har verkligen trotsat väder gudarna. För jepp, det regnar i januari!! Just nu skulle dte va skönt med lite snö så det inte är så lerigt och söggligt.
Vi började med att köra Hannes idag igen, några varv på fältet. Han va jätte duktig idag åxå även om underlaget blev lite ojämt och vagnen tyngre att dra. Han är som en arbetsmyra.
Under tiden hade ökade regnandet.
Sen var det Ginos tur förmotionering. Började med lite markarbete bed lång och låg och böjning.Jätte mjuk och fin i vänster men vi har lite svårare med höger. Sen blev det longering för att jobba kondisen lite :) Han travade på bra och höll lugn fin galopp i våda varven. Men visst blev det lite glädje skutt och bus rejs då och då.
När vi va klara var Gino blött och svett. Matte var mer som en dränkt katt. Så in i stallet där dte blev massa pyssel och lite mys under "riddar" filten. Kaller den det för han ser ut som en riddar häst med den på sej. Manen och svansen fick sej en genomkörare och ben tvätt och vård. Man får ju hålla koll nu när det är så lerigt.
Nöjd med dagens arbete och har p åem kollat på True blood och nu Ullared.
Har ont i svanken som jag alltid får när jag gjort något, eller om jag gjort för lite. Men med lite heat lotion blir det nog bättre.
Några bilder på Gino
 
 
Man blir väldigt trött och slö när man jobbat hårt och sedan får en massa mys och pyssel =)
Nu tar jag kvällen.
Natti natti
 

Uppdatering vad som hänt sen sist

2014-01-05 / 17:04:28
Tjo!
Nu ska jag ge mig på den stora uppgiften att uppdatera allt som hänt sedan sist =)
Börjar väl med mig själv.
Är fortfarande sjukskriven men arbetstränar inte längre då jag inte klarade av det och stressade upp mig själv. Har mått väldigt dåligt under hösten och vintern.
Både min läkare och pykolog tror att sjukpensionering vore det bästa för mig. Så massa papper inskickade och intyg hit och dit. Tyvärr har inte FK samma förstående så det har blivit många överklaganden på deras beslut. Mycket väntan innan man får veta om det går igenom eller inte. Och detta med väntan är inte min grej. Förstör vardagen totalt med oro över framtiden.
Jag har dock lyckats med något bra under dena tid. Har ju kämpat med min vikt hel livet. Men dom senaste 9-10 månaderna har jag nu lagt på mig 10kg!!! Vad jag gjort och hur jag bärt mig åt vet jag inte. Kanske vänder det nu och bara säger poff. Hur som helst så får jag för första gången i mit liv hålla koll på vad jag äter =)
 
 
Sen går vi väl över till djuren då =)
Hundarna har det inte hänt något speciellt med. Dom är pigga och galna som vanligt =) Desamma gäller katterna. Men jag börjar dock bli lite valpsjuk =)
 
Jumjum
Där hände det rätt mycket och väldigt fort. Efter att jag slutade med arbetstäningen och inte hade någon ork att hålla igång alla hästarna om dom står i olika kommuner. Därför valde jag att flytta hem honom till hynboholm. Blev dock ändring i sita minuten och fick en plats till honom på hynboholms gård. Där har vvi paddock litet ridhus och full service. Vilket betyder att jag bara behöver ängna mig åt ridning och pyssel.
Höll igång honom under sensommaren men har nu tagit det lugnt ett tag. Ska försöka att ta tag i en ordenlig igångsättning när mitt psyke och form är med på det bättre. Han rids bara lite lugnt nån gång i veckan nu.
Han var väldigt stel och hängde på bettet och gick inte att forma alls. Därför har han nu blivit behandlad 2 gånger och fått akupunktur och lite knäckning så han är redo och mjuk för att komma igång =)
Lite bilder på Jump
 
Gino
Även här har det hänt en he del. Han har ju varit mest stående de sista året. Men så träffade jag en gammal vän en dag och det va då beslut kom plötsligt. Sälja eller sätta igång. Givetvis blev det det senare alternativet. Så dagen efter åkte han iväg ttill Hanna Larnemark för träning och tilridning. Där stod han en månad och fick en stor vändning i livet. Kom till en flock med 7 andra grabbar och fick komma ner på jorden rätt snabbt. Inte lönt att va hingstig där inte ;)
Så ha nblev tränad både av tränare och av sig själv. Han hade ju ett några problem. Han va ju tvungen att ha koll på sin flock, men i hagen frevid fanns en flock till med ston. Så han har vandrat fram och tillbaka hela dagarna och nätterna. Hade inte tid att äta så han ha rtappat mycket i vikt och muskler och ser just nu inte så vacker ut i kroppen. Men han är hemma nu i lugnet och får massa extra mat.
Jag tränar regelbunder för Hanna och mellan träningarna trocklar vi på själva. Jag börjar lita lite mer på honom och känner mig mer bekväm med honom i ridningen nu. Även om vi bara håller oss på fältet hemma.
Tanken är att han ska kastreras under vintern, men vill att han ska återhämta sig lite och lägga på sig innan det blir av. Sen att det fryser i backen så det inte är så leigt.
Har fått köpa en sade till honom åxå eftersom jag ladrig riktigt hittat någon som legat bra på hoonom. Men nu har vi en maxflex och vi gillar den båda två =)
Några bider från Ginos tränings upplevelse.
 
 
 
 
Hannes
Han har gått lite under hösten och vintern. Har dragit däck och blivit longerad. Sen har jag börjat lite smått att rida in honom. Har dock bara suttit och gått några steg eftersom jag vill ta det lugnt när jag är  såpass stor och han liten. Men små korta turer ska nog gå bra. Han tycke rdet är så himla kul att komma ut på tur och promenad.
Idag har han u även fått en vagn så inkörningen är påbörjad. Eftersom han dragit däck så pass många gånger så tror jag inte det blir några problem. Han spatserade på så glatt med vagnen idag =)
Hannes blev överlycklig när Gin okom hem från träningen igen. Hans bästaste bus kompis.
Bilder på Hannes
 
 
Pheew!! Nu har jag nog fått med dom större händelserna =)
Tror att det går att klicka på dom små bilderna för att se dom större.
Hej så länge!
 
 
 
 

Köpt vagn till Hannes

2014-01-05 / 15:36:19

Idag har vi vart och köpt en vagn till Hannes :)
Så han har givetvis fått prova att dra den för första gången i sitt liv.
Men vi började med att dra däck så han fick göra av med lite energi. Han är ju en väldigt pigg herre. Blev en sväng längst vägen. Han trippade på och va hur glad som helst över att få komma ut.
När vi kom tillbaka så satt vi på vagnen och han gick dra den upp för backen på gården. Inga problem alls. Han spatserade på lika glatt så jag provade att sätta mig i den. Kul att köra liten häst :) darling gick och höll i Hannes för säkerhets skull. Han tyckte det va lite svårt när vi skulle vända med klarade det galant åxå.
Så idag är man väldigt stolt över Lill Plutten <3


Gino

2014-01-04 / 19:15:58

En hälsning från Gino

Jag kommer tillbaka

2014-01-04 / 19:10:07
Tjoo
Vet att jag vart världens sämsta bloggare den senaste tiden. Men jag kommer tillbaka snart. Har mycket att berätta men just nu plattan att skriva på. Platta och nagelförlängning är ingen hit.
Men jag SKA uppdatera här inne.
Kram så länge :)