På väg till kolmården.

2008-07-31 / 10:42:26
Hejsan! Sitter nu i bilen på väg till kolmården. Härligt väder har vi och humöret är på top. Ska ju och kolla på djur lixom :) har inte sovit alls i natt dock, så jag är kraftigt trött. Men de går nog snart över. Igår kväll satt vi för ovanlighetens skull ute i tv rummet. Så första gången på 3 månader fick jag se mitt kära scrubs :) har även fått tag på säsong 7. Så den får jag väl börja kolla på snart. Eller om jag börjar om på 1 så jag kan få med johan i serien åxå. Ska att få honom att gilla det åxå :) nu ska jag va social mot min älskling. Syns i kväll när jag kommer med bilder, förhoppningsvis på nått häftigt djur :) kram

Ny städat och fint..

2008-07-30 / 16:45:57
Hejsan!
Nu har vi slitit här hemma under förmiddagen. Först vart och handlat och in till stan till biltema och fixat fler grindar till hundhagen.
Sen så har vi snabeldrakat och skurat och mublerat om i vardagsrummet och plockat undan så de är jätte fint här hemma.
Skönt att ha de städat när vi ska bort i morgon. Är så härligt att komma hem till ett nystädat hus.
Imorgon bär det av till kolmården. Ska bli kula tt kika på alla djuren. Har inte vart där sen jag va jätte liten =)
Satt ut annons på hästarna igår om att jag söker medryttare. Nån tjej är de som har hört av sej.
MEN så hade jag ju sån tur så Nea som hjälpt mej med Jumjum tidigare, ringde idag och frågade om jag fortfarande behöver hjälp =) Så nu har jag hjälp till Jumjum iaf. Skönt, för jag vet ju vem hon är och att hon är duktig och ansvarsfull.
Har ju som sagt lite dåliga erfarenheter om detta annars =/
Så nu ska hästarna komma igång. För nu får jag ju ridsällskap åxå vilket gör de hela mycket roligare.
Nu är älsklingen iväg och fixar så vi får oss lite mat. Sen ska vi ta de lite lugnt innan det bär av till stallet.
Hörs nog i kväll.
Kram

029 vart är du??

2008-07-29 / 18:54:28
Nu har de gått hur lång tid som hellst sen jag tog någon nummerplåt. 029 måste va på semester långt bort i ingemansland eller nått.
Har precis kommit hem från stallet och satt mej för att spela lite på king. Någon annan som är medlem på den spel sidan? Kul och ha nån mer att spela turneringar med =)
jag heter verrdogan där inne så de är bara att lägga till mej =)
Uppe i stallet va väl allt som vanligt. Pysslade om hästarna lite och smörjde in dom.
Har inte hänt nå kul alls under dagen så de finns inte så mycket att skriva om alls.
Blir väl kolmården på torsdag som det ser ut nu.
Kram på er

Jo då jag lever =)

2008-07-28 / 20:41:24
Hetthetthetthett!!!!!!
Hej på er alla i värmen!
Har inte haft någon direkt motivation till att skriva på några dagar. Dels så har de ju vart grymt varmt, sen har vi inte gjort så mycket så jag har inte haft nå att skriva om.
Vi har istort sett bara slappat och halvt dött i värmen.
Idag har vi vart in till stan och shoppat lite till djuren.
JumJum fick set ett flygtäcke han åxå. Så nu går dom runt som ufon båda hästarna. Så fina så =) Har lite bilder på dom som jag ska lägga in någon dag.
Sen fick katterna ny mat. Och hundarna en varsin pipleksak och en pool =) Så den polen har dom plaskat i idag. Iaf Harry och Lukas, Pim tycker mest att det är läskigt. Men Harry han gillade den som tusan.
Hundarna har väl åxå haft de jobbigt i värmen dom senaste dagarna. Är ju verkligen sjukt varmt. Men på kvällskvisten så piggnar vi till hela högen =)
Vi har väl lite planer under veckan men inget som är helt bestämt än. Men de ser ut som att de blir en tur till kolmården för oss. Kul att kika på djuren och ta de lugnt där borta.
Jag har fortfarande inga sömnisar så jag sover rätt dåligt och är väldigt sliten om dagarna. Men i slutet av veckan skulle jag få nya.
Har massa bilder i kameran åxå som jag ska lägga in här. Men de finns ingen ork till det just nu. Får se om jag orkar med det senare i kväll.
Nu ska vi slappa lite till.
Kram

Eksemtäcke från Horseguard

2008-07-25 / 16:52:23
Nu har jag vart och inskaffat ett eksemtäcke till Ginosen.
Såhär vacker kommer han att bli

Men jag glömde totalt bort att fråga i affären om det är UV skyddat. Men det borde väl ett eksemtäcke vara eller? Någon som vet? Vääldigt glad för svar isf.
Bilder på Gino med täcket på sej kommer i kväll *fniss*

Va på kusten igår

2008-07-25 / 15:06:55
Hej på er!
Igår va vi på kusten och hade en semester dag tillsammans.
Va först i grebbesta och strosade runt lite sen tog vi en biltripp till Smögen och traskade runt på bryggorna där.
Va riktigt mysigt och vi hade en jätte trevlig dag i det fina vädret.
Blev inte mycket shopping, kom bara hem med 3 trosor =) Men de va ändå skönt att komma till kusten och bara va.
Måste dock säga att butikerna på smögen bryggorna sög iår. Fanns inte mycket alls att kika på om man inte är seglare eller vill ha sej en jacka för hösten. Förr va de ju massa affärer med roliga linnen och sånt. De mesta nu va bara dyrt och tråkigt.
Vi såg massa fina hus och båtar åxå. Fattar inte hur ungdommarna som va på båtarna har råd. För de va mest folk i våra åldrar på båtarna som satt och drack.
Kom dock in en båt i smögen, kanske inte kan kalla den båt, va nog snarare ett skepp. Gigantisk va den iaf och på den satt endast ett äldre par. Hade gärna joinat dom på den båten =)
Villorna där borta är de inge fel på heller. Vill åxå bo där. Vi såg ett perfekt hus uppe på ett berg som skulle passa oss jätte bra =)
Vi träffade även på världens snabbaste "båt" som går på hm, va var de, biobränsle. Den kom från Nya Zeland. Såg väldigt skum ut och kanske mer som en hatt än en båt. Men den va tuff iaf =) bilder på den kommer. Blev kanske inte så mycket bilder tagna men iaf några på lite sten och berg och en å annan båt =)
När vi kom hem på kvällen åkte vi och hämtade hundarna sen slängde vi oss i säng och slappade framför Harold and Kumar 2.,
Har man sett ettan så måste man se tvåan =) Den va rolig och fortsatte där ettan slutade. Dock lite väl mycket tuttar, musar och snusk =)
Idag är vi Julia vakter igen. Men de finns inte så mycket att göra med hundarna i denna värmen så vi slappar mest. Julia vill väl inte direkt leka så mycket heller.
Måste in och fixa ett eksemtäcke till Gino idag åxå. Hans eksem i manen börjar bli lite väl mycket nu. Igår hade han stått i hagen med träd i och kliat så de hängde lösa hårtussar i manen. Inte alls bra. Han får ju ingen man kvar alls jue.
Så när jag inte köpte mej nått igår så har jag väl kanske råd att köpa detta dyra täckeshelvete. Måste ju få bukt på detta på nått sätt. Sen får jag väl se om de finns nån salva att smörja han med.
Nån som har nått bra förslag på vad jag kan göra??
Vill ju att hans man ska växa ut och bli sådär lång tjock och fin igen. Svansen hans är fortfarande jätte tjock och lång. Hade hellre sett att han kliade i den så den försvann istället för manen =(
Ne får nog bege mej ut i värmen och inskaffa detta nu.
Kram på er!

Sjuker och nedrans mardrömmar..

2008-07-23 / 13:12:48
Hallo!
Efter en inte allt för uppigande natt så har jag iaf lyckats vila lite och mår lite bättre. Har nog yrat hela natten och nu på fm har jag bara drömt mardrömmar.
I morse när Julia kom hit hade jag ingen röst och mådde pyton.
Hoppas jag mår bättre i morgon när vi ska till kusten.
Blir så sur för jag skulle få pengar denna veckan men har inte fått dom än. Kul och åka i morgon om jag inte har ett öre. Då får man blinka i ögonen åt paranteserna lite =)
Som sagt, idag är vi Julia vakt här. Och hon verkar sådär måttligt road som vanligt över att vara här. Hon haltar fortfarande men börjar bli lite mindre stel tror jag. Men jädrar vilken plats damen tar i sängen. De har vart riktigt trångt här på mörakvesten. =)

Mardrömmen...
Jag och Johan va på fest (ovanligt) sen skulle vi hoppa på en båt men jag hann inte med men de gjorde Johan och han struntade i mej och åkte.
Jag hade av någon anledning bara Pim hemma och ringde till mamma (försökte som vanligt att få fram numret men hade jätte svårt med det.) Mamma skulle ha hämtat upp Pimpen men när hon kom hem hade han slagit ihäl sej.
Jag frågade flera gånger om hon drev med mej men de gjorde hon inte. Jag bara kände hur paniken steg och hur tårarna började spruta.
Försökte ringa Johan för att berätta att Pim va död. Men lyckades inte få fram nått nummer så jag kunde ringa honom.
Vaknade i ren panik och började känna efter Pimpen. Så himla hemskt eftersom Pim verkligen betyder så himla mycket för mej.
Undrar massa över vad det betyder att Johan alltid är elak mot mej i drömmarna och varför jag alltid har sånt problem med att få fram numren när jag ska ringa. Har vart så i alla mina mardrömmar dom senaste åren.
Kommer inte in i telefonboken eller åxå går de inte att få till rätt nummer när man trycker på knapparna. Det är jätte hemskt.
Men Johan är go och snäll mot mej nu och Pimpen lever och det är huvudsaken. Hatar mardrömmar.
Har ju slut på sömntabletter igen så det är därför jag sover så oroligt och dom dumma drömmarna smyger sej på.
Nästan bättre att hålla sej vaken. Känslan man har dagen efter en madrdömm är ju så hemsk. De ryser i hela kroppen och man har nån olustig känsla inom sej hela dagen. Usch och fy!
Nu ska jag se om de går att roa Julia lite.
Kram

3 månader med Älsklingen

2008-07-22 / 11:49:22


Idag är de 3 månader sedan jag och Johan träffades.
Har vart dom 3 underbaraste månaderna i mitt liv och jag hoppas att vi kommer ha många år tillsammans framför oss.
Dagen kommer vi väl spendera tillsammans men har inga planer på hur vi ska spendera den. Bara slapaa mysa och kramas =)
Älskar dej jätte mycket Johan och vill alltid vara din ♥

Natt aktiviteter

2008-07-22 / 11:42:23
Inatt när vi skulle ut med hundarna sista gången så dom skulle få kissa innan vi skulle sova. Så upptäkte vi att 3 av 4 katter va på rymmen i mörkret. *suck*
Jag hade tagit sömntablett och va väl lite lagom runn under fötterna. Och katterna var mer vilda än tama där ute. Som tur va så satt Siri snällt kvar på altanen. Annars hade vi nog vart ute och letat fortfarande.
Fick tah på tröga Bäbis först utan några problem. Smöla börnade förbi oss ett gäng med gånger. Tillslut ser jag Kattis ögon som lyser i mörkret och lyckas få tag på henne åxå. Så då va de bara Smöl kvar. Hon la sej tillslut långt inne i häcken så jag kunde krypa in och hämta henne. *pust* vilken pers e blev klockan 01,40.
När jag kom in så hade jag en snuskig larv i håret som vi nog måste leta efter idag =)
Så idag blir de till att bygga katthage igen.
De va nattens bravader de =)
Kram

Den mystiska sms signalen =)

2008-07-21 / 20:55:11
Nu har vi vart i stallet. Och vi har nog lyckats driva Gino till vansinne =) Har en sms signal där det är en häst som gnäggar. Denna fick Gino höra ett gäng med gånger och de slutade med att han sprang runt i boxen och vrålade och skrek. Vet inte va signalen hade att säga honom, men han funderade helt klart på hur hästen fick plats i mobilen. Jumjum stod mest och lyssnade medans Gino skuttade runt och försökte hitta sin nya vän.
Givetvis fick vi en massa bilder på detta =) 
 
   
   
 
  
  

 
   
 
   
 
 Sen hade vi några andra byfånar i stallet åxå.
 
 
 Synd att vi tydligen har spöken i stallet som ville förstöra alla bilderna med vita prickar =)

 2 bonus bilder på Diva och Snobben
 
 

Stallets hästar.

2008-07-21 / 18:18:35
Mina är ju som ni säkert redan vet den svarta och den bruna. Dom andra två tokarna är Zandras Goliat och Lilleman
http://www.youtube.com/watch?v=Xcj2ExY9F18

 Vi har ingen dåliga blandning i stallet på hästarna =)
Världens största, världens minsta, världens svartaste och världens hetaste *fniss*

Pärligaste låten idag =)

2008-07-21 / 18:03:40
Jill Johnsson med Joline.
Jädrar va fin/bra den låten är!!

http://www.youtube.com/watch?v=K-Dl83hLZG4


Sen har vi en himla fin låt här åxå. Vet inte va dom som sjunger denna versionen heter. Men den är så fin. Den låten som är med i Shrek är de iaf.
http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

Allt gammalt är borta

2008-07-21 / 17:59:47
Hallo
Nu är allt gammalt som funnits kvar i huset borta. Hela övervåningen, garaget och lillstugan är urstädat.
Börjar kännas fräschare direkt. Katterna har fått en ny toa och deras rum är väl mer eller mindre länsaat på allt. Bara att börja om och börja bygga klätterväggar och sovvrår till dom. Inte alla katter som ha ett eget rum =) Fast egentligen så har dom ju hela övervåningen för sej själva.
Ska försöka fortsätta måla där uppe någondag åxå. Började ju med den grisråsa men tröttnade på färgen så jag orkade inte måla nå mer. Fast nu tror jag de kan bli ganska bra med den färgen ändå och sen lägga nån bård shablon eller va de heler med en annan färg.
Nu har vi precis klämt i oss pizza och de va ju inga fel alls.
Ska strax eller iaf snart åka upp till hästarna och pyssla lite. Har inte bestämmt om dom ska få stå ute i natt eller inte.
På torsdag bär de av till kusten. Ska bli så skönt att komma iväg på en liten lugn semester. Även om de bara blir över dagen.
Verkar ju som att de ska bli fint väder iaf. Så vi får väl hoppas på det.
I morgon är de ju vår 3månaders dag så då blir de nog bara en mys och gos dag. Vi har väl inget planerat än iaf.
Mer än att passa stallet då förstås =)

Hörde om BlondinBella åxå. Stackars liten. Tycker de är så himla dålig stil att så många klankar ner på henne i hennes blogg och får allt till att låta som att de är hennes fel. Dumma folk.

Nu ska jag se om jag kan få tag på Zandra och se om jag ska ta in pojkarna eller hur de blir.
Kram

Förkyld *blää*

2008-07-21 / 12:17:26
Nu har Darlingen smittat mej =/ Är seg och trög i hela kkroppen och snocken är helt tät.. Hoppas de hinner gå över innan torsdag iaf.
Johan är iväg och fixar lite grejer hemma hos sej. Så nu får vi klara oss utan varandra under dagen. Men vi ses väl i kvällningen igen.
Mamma och pappa är här och kör skräp. Borde väl hjälpa till men jag tänkte att panodilen ska få verka lite först.
Igår hade vi ju jour i stallet så vi va där ett gäng med gånger. Sista gången när vi skulle ta in hästarna.
Gino har väl kliat bort allt va man heter under natten misstänker jag. Får smörja honom extra i kväll. Får se om dom får stå inne i natt åxå kanske. Jumjum verkar iaf tycka att de är lite skönt att få vila lite. Jobbigt att få skotta boxar bara =)
Under kvällen igår när vi va klara i stallet så slappade vi framför tvn. Kollade först på en riktigt bra film Doomsday. De va riktigt spännande och bra. Sen kollade vi på run fat boy run. Men den såg vi aldrig klart på.
Va in och fixade nya halsband till Lukas och Pimpen igår åxå. Så nu har dom ett varsitt nytt hela högen. Lukas va med in i affären och dom trodde han va en unghund för han va så pigg och nyfiken. Sen när jag sa att han är 9 år blev dom helt paffa =) Han blir verkligen som ett barn när han kommer in i en djuraffär. Vill va och plocka och känna på allt =)
Dom små fick snällt sitta kvar i bilen.
Nu ska vi se om jag orkar göra nå vettigt.
Kram

Gratis bio

2008-07-20 / 19:11:30
Gå in å regga på denna länken

http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=47287



DE är ju jätte gratis och finns massa fina erbjudanden, tävlingar och rabatter.
Skoj skoj!



Myrslok sökes!!

2008-07-19 / 19:50:15
Någon som har en tockenhäringa att sälja?? Kan tänka mej att ta den på foder under en begränsad tid...

 

STOOORT myr problem!!!!

2008-07-19 / 19:05:42
Vi har fått gäster ute på vår nya uteplats. Nu snackar vi inte ett par små söta myror, utan en miljard minst. Dom har tom knaprat itrasig ett hörn på mina plattor. Dom klättrar på väggen så mitt vanligtvis rosa hus är svart där dom driver fram.
Nu till problemet... HUR BLIR VI AV MED DOM!!!???
Har ju hundarna på baksidan så vi vill inte gärna använda nått giftigt. Finns de nån finurlig hemma kur som man kan "dräpa" dom med? Eller iaf få dom att flytta vidare till grannen??
Mycket tacksam för snabba svar!
Rädda oss innan vi blir uppätna.

Hancock

2008-07-19 / 11:49:35


Vi va ju och såg Hancock igår.
Riktigt roliga action komedi. Fick många goa skratt.
Will Smith är lika klockren som han brukar va i filmer.
Jag ska väl inte berätta allt för mycket om filmen eftersom jag har en förmåga att berätta slutet =)
Men den handlar iaf om en misslyckad superhjälte som får lite hjälp att lära sej hantera folket.
Se den =)

Bio i kväll...

2008-07-18 / 15:55:26
Tjo
Nu har vi vart in till stan och fixat en strörre säck med hundmat och husse har kostat på Harry ett nytt fint halsband som man kan ta av honom utan att strypa honom. =)
Tog svängen förbi stallet på vägen hem och gjorde allt klart där.
Ska vara stallvakt i några dagar nu.
Sen tog vi en promenad med hundarna på fältet så dom fick härja av sej ordentligt.
Vägde hundarna inne på djuraffären åxå.
Lukas 32,8kg
Harry 4,6kg
Pimpen 6,3kg bara muskler
Kan lova att de blir hårdbantning på Lukas nu. Han ska ner till ca 30kg. Han är på tok för tung för sina gamla höfter. Harry tror jag är ganska normal i vikten. Pimpen är smal men väger rätt mycket ändå för sin storlek. Men han är ju en stor muskel med huggtänder typ.
Hoppas att de nya fodret kan hjälpa till att få ner Lukasen i vikt. Ska försöka väga dom varje månad och se om de ändras nått.
Ikväll ska vi på bio med Erik, Linnea och Kristoffer. Ska bli kul och göra nå med de "lugna" gänget =) Hoppas att filmen är bra åxå. Den verkar vara de iaf. Lämnar omdömme om den när vi kommer hem.
Nu sitter vi å väntar på mamma som skulle komma och bjuda på mat. Fast jag fick precis ett sms från henne där hon skrev att hon brännt maten och gör ett nytt försök. =)
Återkommer ikväll.


En extra kram till Mona som jag tror behöver den

Xbox disney spel

2008-07-16 / 21:22:43
Någon som har några gamla xbox disney eller barnspel att sälja? Saknar mina gamla som jag sålde för längesen.
Kan ju va kul att ha dom där 3+ spelen för dom är ju dom enda som jag klarar av =)
Bara att kontakta mej om ni/du vill bli av med nått spel =)

Bytt hundfoder

2008-07-16 / 21:20:41
Tjo
Här är jag igen och jag lever =)
Har inte haft nån motivation och ork till att skriva nån dag nu. Men nu är jag tillbax.
Idag har vi vart in till stan och fixat ny mat till små hundarna. Nu under kvällsmaten smaskade dom i sej den iaf så vi får hoppas att dom små kräsna sakerna fortsätter att äta den. Även Lukasen fick nytt foder för kastrerade vovvar. Han har ju inte samma problem som dom små med att inte äta maten =)
Så nu går alla hundarna på Royal Canin.
Vi va även in och traskade ett varv på IKEA. Blev väl ingen stor shopping direkt. Blev lite doft ljus och ett saxset =) Saxar har ju en förmåga att försvinna i detta huset. Jag säger inte att de är så, MEN de kan va så att jag glömmer att lägga tillbaka dom där dom ska va =)
Sen tog vi ett varv i driven på BK.
Har vart till paranteserna och hälsat på en sväng. Julia haltar fortfarande och har ont sen operationen. Hoppas att hon snart blir bättre den gamla spättan. Hon verkar pigg i övrigt iaf.
Sen så har vi vart in till hästarna en sväng och stritt lite med Z och E. Blev dock ingen längre stund då hundarna va ensamma hemma.
Sen har Lukas blivit ordentligt borstad. Fattar inte va de är för fel på hans päls. Allt är bara underdun och han fäller järnet. Han va jätte fin i pälsen för nån månad sedan. Men har för mej att kastrerade hundar blir lite mer kassa i pälsen. Men om nån har nå förslag på vad jag kan proppa i han för vitaminer får ni gärna tipsa mej om det.
Nu har vi precis käkat lite korv och slappat lite. Blir väl snart en film tänker jag.
Vi såg två filmer igår med Jon Heder

Han kan va en av dom bästa skådisarna som är med i filmer nu. Han är ju dyng rolig och så himla stygg =) Filmerna heter Mamas Boy och School for Scoundrels. Mamas boy va riktigt bra.
För övrigt ser Heder ut som en dansande grisbinde Karl Petter =)

Inatt kollade vi på Roughe (stavas) Den handlade iaf om en måster bauta stor krokodil. Inte krokodilen Kaj där direkt. Hur som hellst va den inte mycket att hänga i granen.

Tror att jag måste hitta på mer saker att skriva om. För jag börjar tappa läsare igen och de är ju jätte tråkigt. Är ju så kul att komma in i bloggen och se att de är många som vart här och läst och lämnat komentarer.
Frågan är ju bara va man ska skriva om. Kan ju inte skriva så mycket annat än de som jag själv pysslar med.
Med Diva och Snobben går de framåt med tämjningen. Har iaf haft dom en stund i famnen och klappat lite på dom. Snobben är jätte busig och smyger på mej inne i buren och verkar inte värst rädd för mej längre. Så de ska nog bli sällskapsdjur av mina degusar åxå tillslut. =)

PÅ fredag sska vi och ett helt gäng på premiären på Hancock. Den kan nog va bra efter vad vi sett på trailern. Kul att hitta på någonting åxå.
Nu ska vi nog ta och se en film och softa till det lite.
Ha en bra kväll!

Natti Natti

2008-07-15 / 02:33:34

Ville bara säga godnat.
Har legat och kikat på the game plan nu. Datlingen somnade ubder tiden. År ju lite synd om han som är lite sjuker.
Min stackars pojk. Han verkar sova gott nu iaf.
Ska ta och krypa ner under täcket jag åxå nu och pyssla om honom lite min prins.
Så natti natti på er
 

Goder Afton!

2008-07-14 / 22:06:56
Här sitter vi mätta och belåtna efter att vi faktiskt LAGAT mat idag. De bidde typ de enda som jag kan =) Strimlad lövbiff cream fresh och grädde med massa kryddor. Sååå gott och så mäktigt.
Vi har vart ganska så duktiga idag ochh vart å storhandla så vi har lite att äta här hemma. Kanske vi tom klarar av att bryta äta ute varje dag trenden vi skaffat oss. Va väl 3e gången sen vi blev ilag som vi lagade mat idag
Har nu på kvällskvisten "kikat" på Mr Beans holiday. Sicken dåre han är. Sen har jag pysslat om Diva och Snobben lite. Är väl fortfarande mest Diva som vill bli buren.
Har även vart upp till stallet och dagit en promenad med hundarna ute på fälten. Harry har sprungit som en idiot så han va helt färdig när vi kom hem.
Nu ligger små hundarna intryckta under täcket och älsklingen är spårlöst försvunnen =)
Hm, va har vi mer gjort i dag då tro  Vi kom ju onekligen upp ur sängen ganska sent idag efter en hel morgon och fm av mys. Skönt att bara slappa och ta de soft.
Blir väl till att kika på en film till innan vi somnar. Men nu ska nog jag se till att de blir en rysare
Nu är älsklingen återfunnen så nu ska jag sysselsätta mej med annat.
Ha en bra kväll!

En kennel jag rekomenderar starkt!

2008-07-13 / 19:54:11
Kika in denna kenneln. Massa fina hundar och trevligt folk =)

OBS!!! Namnbyte på degusar OBS!!

2008-07-13 / 19:32:33
*fniss*

Mitt bland inläggen här kom vi ju på att Beauty och Beast är på tok för svårt att säga =)
Så härmed heter dom Diva och Snobben.
Mycke lättare att säga och mycket tuffare *asg*

Degusarna och deras nya bur =)

2008-07-13 / 19:29:27
Som sagt så inskaffade vi en ny bur till småttingarna idag.
Först va dock Harry och Pimpen tvungna att godkänna den =)
 
   
 
 Sen då så kommer bilderna på småttingarna.
Beauty är hon med lite krokig svans.
Beast är den första som jag håller i på bilderna.



 

  
Å så buren då =)

Bonusbild på Beast

Ni bara måste ju hålla med om att dom små liven är grymt söta =)

Bilder från Gatebil

2008-07-13 / 19:11:22
Här kommer dom få bilderna som togs av mej i rudskogen.
Blev inte så många tagna efter att jag fått i mej lite att dricka =9
Dom i sverigedräkterna är alltså Svenska landslaget i ballekläm

  
  
  
Som sagt, de blev inte så mycket bilder.

Hemma från Rudskogen

2008-07-13 / 18:06:59
Hallo
nu är vi hemma igen. Eller ja vi kom hem igår men jag va för sliten att skriva nått.
Va väl inte helt super duper kul där borta i norge, men fredagkvällen va rätt upplevelserik =) Träffade trevligt nytt folk och även dom gamla "bekanta" (svenska landslaget i balleklämm) Ni komemr förstå när ni ser bilderna sen. och några stackare kom från boden och jag är inte de minsta avis på deras hemresa. Fôlket i vårt camp tyckte väl vi va lagomt mesiga som drog hem så tidigt. Men men.
Sen va vi ute och traskade lite och jag hinner precis höra Johan säga "akta hålet" Precis då stuper jag givetvis i de hålet. Sen med min vanliga otru då så är de ju nån mer stackare som stuper i de samtidigt som mej så jag stuper framåt blir tok knockad och byter färdrikning och med bakhuvudet rätt i backen.
Men eftersom volymen fortfarande gjorde sitt då så kände jag inte så mycket smärta. Small bara till kraftigt i nacken. MEN på morgonen dagen efter trodde jag att jag skulle dö! Va helt säker på att jag fått hjärnskakning och att jag inte skulle komma hem levande och intalade mej att de skulle bli den längsta dagen i mitt liv innan vi fick åka hem. Men nacken har jag iaf inte kännt nå värre i än. Har dock lite ont i ena hörnet av pannan och ögonbrynet.Va nästan så jag tänkte ringa å be mamma hämta mej. Hade lite planer att be helikoptern som svansade runt där att köra hem mej åxå. =) Hur som hellst så svalnade smärtan och illamåendet och vi kunde traska bort till utställningen och kika. Så dagen gick rätt fort tillslut ändå. Levande kom jag hem iaf =)
Sen på em tog vi Rs6 an och begav oss till sverige igen. Lite klokare om att man ska kolla vart man ställer fötterna =)
Va kraftigt skönt att komma hem till hundarna igen och även få hälsa på dom små Beauty och Beast.
Idag har vi vart och inskaffat en ny mycket större bur till dom och lite nya grejer. Beauty börjar bli lite mer tuff nu och vågar vara framme och smyga när man öppnar buren. Beast är fortfarande lite försiktigare.
Ska försöka att få in lite bilder på dom och nya buren sen.
Hästarna har jag haft lite semester ifrån nu under helgen. Skönt att få bara slappa nu när man kom hem.
Även om vi vart in till stan och strosat lite idag.
Men nu när vi är mätta och belåtna efter en pizza så blir de nog snart att däcka framför tvn och se en film.
Åter kommer senare med lite bilder.

Degusarna har anlänt =)

2008-07-11 / 15:41:37
Nu äntligen har jag fått hem mina små degusar. Vi har döpt dom till Beauty och Beast. Vill inte skrämma upp dom nu och ta massa bilder på dom utan dom får göra sej lite hemma stadda först. Hur som hellst är dom riktigt söta och jag har redan fått hålla dom i handen utan problem. Kan ju va för att dom är livrädda åxå iofs =)

Lite tråkigt är de att jag måste lämna dom snart. Vi ska snart iväg till rudskogen (gatebil) Och stanna där tills i morgon.
Men mamma har lovat att kolla till småttingarna. Och hundarna ska sova hos paranteserna i kil. Kommer längta hem till dom massa ny när dom är helt nya och jag vill va med dom.
De va lite otippat att de skulle bli en av varje kön, men de får väl bli en kull sen behålla en av ungarna och sälja en av dom små, eller skaffa en bur till *fniss* De är spörs.

Nu ska vi väl packa och fixa de sista och sen bege oss. Hoppas att vädret håller sej hyffsat bra iaf. Så kommer vi hem i morgon kväll igen.
Då ska jag försöka fixa bilder på småttingarna och kanske lite bilder från kvällens kommande partay =)
Ha en bra helg!

Inte tömt kameran på länge =)

2008-07-10 / 16:52:34
Nu har jag äntligen fått in alla bilder som jag haft i kameran så länge.
Så nu kan jag bomba er med lite ditt och datt i bildväg. Bilderna kommer inte i någon speciell ordning.
Hoppas att de är något att se iaf =)
Börjar med mej i mina hattar =)
   
Sen har vi lite bilder på katterna och hundarna i sovrummet
Bäbis är den vit/svarta Kattis är den randiga.
Hundarna vet ni väl kanske vid detta laget =)

  

  
En Älskling♥

  
Å så lite bilder från Midsommar =)
Bättre sent än aldrig =)


  

 
Nu kommer de lite blandade bilder från/i stallet.

Älsklingen pysslar med Jumjum
  

  
  
JumJum mussiserar =)

   
Färdig mussiserat =)
Pussar på mamma i stället

Gino grabben

  

Hoppas ni inte tröttnat på mina bilder, för de kommer en drös till *fniss*
Motionering av Jumpestump
  
  
Lite från hagen igen
  
Å så lite hund bilder mellan häst bilderna

  


Mina kusar busar men Lilleman
  
  

  
  
  

Dusch efter motioneringen
  

  
Även Gino fick leka med Lilleman givetvis. Fast Ginosen fick lite mer stryk än JumJum =)

  
  

  
  


  
   


  
Avslutar hela bildbombningen med vackraste Svarten


Hoppas att jag inte tråkat ut er allt för mycket med alla bilder. Själv tycker jag iaf att de är kul att visa upp dom =)
Komentera gärna.


















Frieser hingsten Gino back in action =)

2008-07-10 / 15:24:05
Idag har jag ridit Gino. Tror minsann att de va första gången denna sommaren som jag red honom. Han har blivit lite longerad och så men annars har de ju vart nya skador som kommit fram på han. Först skar han sej ju, sen fick han tillbaka eksemet och sen dåliga hovar. Men som de ser ut nu så kommer han kunna börja komma igång lite smått igen. Måste ju erkänna att de va lite kul att rida frieser igen, är ju lite mer kraft i honom än i Jumjum. Och idahg va han riktigt piggelin åxå.
Darlingen min va med och tog bilder som jag bjussar på nu. Tänk nu på att både jag och svarten är i dålig form =)
Bilderna är klickbara som vanligt =)
 
  
  


  



  
De va dagens ridning det.
Tack så mycket älskling för att du är med och fotar åt mej =) Puss på dej!


Fint väder igen

2008-07-09 / 20:43:21
Hallo!
Johan är i duschen så jag passar på att skriva lite här. =)
Idag har lilla harry kutat med på fältet efter mej och jumjum. Jädrar va snabb den lilla rackaren är. Han va inte långt efter när jag släppte på jummisen lite =)
Pimpen va för lat så han blev bara med ett varv sen bråkade han med husse dom andra varven. Men harry hängde på varje varv =)
Lukasen hade fullt upp med att leta pinnar så han vaväl med ett halv varv cirkus =)
Skönt att komma ut å röra lite på sej i solen. Johan fick ju traska breve som vanligt. Så går de när han inte vill rida min andra häst =) *fniss*
Sen har vi vart in till obs en sväng och kikat lite och in på bolaget och fixat go dricka till rudskogen i helgen.
Köpte (läs blev sponsrad) flugmedel och huva till hästarna åxå.
Sen va vi och köpte ett litet hus till degusarna åxå =) Inte länge kvar nu tills dom kommer.
Och idag slog vi på stort och skippade BK och tog Dunkan i stället =D
Sen va vi in och kollade inne på Lekab och pratade lite med Johans kusin.
På vägen hem tänkte Johan köra ihjäl oss men vi klarade oss. Nedrans blådåre  Borde ge han en moppe bil i stället *fniss*
Nu på em har vi vart och handlat och precis badat småhundarna så dom luktar gott istället för mask eller va de nu va dom hade rullat sej i. Så för tillfället är dom sjövilda och försöker väl leka sej skitiga igen =)
Har även rotat fram ett seround (stavas) ljud som jag hade på övervåningen. Skulle ha använt de till tvn om de inte hade vart för att katterna haft full tillgång till de och spelat av alla sladdarna. Mest härjad va sladdarna som skulle vart till video sändaren som skulle gett oss tvkanaler i sovrummet. Nedrans små djur. Så nu vet jag va dom gör där uppe när de låter som att jag har elefanter på övervåningen.
Johan har iaf gett sej tusan på att han ska löda ihop sladdarna och få de att funka igen =) Jag tippar på att vi köper nytt =)

Nu ska vi strax sätta oss och kolla på lite komedier och slappa i sängen.

Bloggar i tvn =)

2008-07-09 / 00:09:11

nu sitter jag här och bloggar på tvn =) hur tufft som hellst.

Vi har precis kikat på en film som jag har på darorn och kunnat se den på tvn.tufft som tusan. Saknas väl dock några inställningar för att de ska bli perfekt =) Hur som hellst så har jag en mega stor data skärm just för tillsället. ska snart visa bild =)

Idag har vi inte gjort så mycket. vi har pillrat mest datorn och tvn och sen har vi vart och så har vi vart i stallet och motionerat hundarna. Hästarna fick vila en dag till.  Sen har vi käkat på Petruskiosken och sett på film =)
här är en bild på en av mina småttingar. Någon som har nå manm förslag???

Visst är de en riktig sötnos =) Har tyvärr bara bild på en av dom.
Kram

Ny TV (Samsung LE40A656) och två degus bäbisar bokade =)

2008-07-07 / 19:08:47
Idag har min älskling slagit på och köpt en gigantisk tv till vårt sovrum. Den snygga vinröda samsungen på 40". Passar jätte bra in till dom vinröda tapeterna =)
Sen så har jag vart in och bokat två degus bäbisar. Dom va för små för att lämna mamma än. Får se när jag får dom. Di va inte riktigt säkra på när dom va födda och skulle kolla upp det *längtar*
Så idag har vi vart inne i staden och lirat lite.
Vi har även haft stor städning i sovrummet för att få in tvn och fått mörda data bänken lite, men bra blev de till slut =)



Bilden är tagen innan de blev städat här inne =)
Nu är vi rätt trötta efter allt slit så nu blir de nog en pizza innan Älskling ska koppla in datorn till tvn så vi kan kika på alla filmerna jag av nån anledning fått in i datorn *vissel*
Sen vet vi väl va kvällen kommer att bli.... en film kväll =)
Och lite längta efter degus kväll åxå förstås =)

Extra notering från Johan...... Det är ljusknapp på tvdosan så man kan få den all lysa *asg*

Fortsätter små fjäska lite =)

2008-07-07 / 00:08:13
Måste ju be så snällt jag bara kan för att få min vilja att gå igenom =)
Men nu va de ju så att Johan ville att vi skulle ha någonting tillsammans, även om han kanske tänkt sej nå annat än en varsin degus *fniss*
Får som sagt se om jag lyckats. Isf kommer de in bilder på dom i morgon. Inga bilder = inget inköp =)
Kramar

Degusar

2008-07-07 / 00:03:47

Sitter ocg forskar lite här =)
Och hittade en bra sida om degusar. Hoppas de blir två nya familje medlemar i morgon =)
Detta hittade jag ju iaf på en sida
Som ni ser är de inte jag som skrivit texten. =)
Såååå söta är dom.
Och jag vill verkligen ha två små sötosar *blink blink*

Degusen ser ut som en "korsning"
En pigg och nyfiken sydamerikansk gnagarsläkting
Degu, Fakta & Information,
Av: Hasse, tor jan 31, 2002, 13:05
Visad: 27077 ggr, Länkar: 36 st, Röster: 2, Betyg:

Degus ser ut som ett mellanting mellan ekorre och chinchilla, men den är inte släkt med ekorrarna. Däremot är den nära släkt med de sydamerikanska, marsvinsliknande gnagarsläktingarna, dit ju bland annat marsvinet och chinchillan hör. Den är mycket pigg och nyfiken. Ofta är nyfikenheten starkare än eventuell rädsla, varför den är lätt att få tam.

Djuret var tills för några år sedan en ganska ny och ovanlig företeelse för djurfolk i Sverige. Numera finns den att köpa i ganska många zoobutiker och alltfler väljer att hålla degus istället för chinchilla och andra mindre djur.

Degusen (Octodon degu) är en liten sydamerikansk gnagarsläkting som närmare bestämt hör till familjen buskråttor (Octodontidae) med fem släkten och åtta arter. Förr räknades de till gnagarna, men numera förs de till en hel egen gren på däggdjurens stamträd.

Den vanligaste arten är just den som hålls som sällskapsdjur. De olika arterna återfinns i Peru, Bolivia, Chile och Argentina. De finns från havsytans nivå upp till 3 000 m höjd.

Den art som finns ute i zoo-butikerna är ett ökendjur från Chile och Peru. Och trots att den sydamerikanska stillahavsöknen är en torr och synnerligen ogästvänlig plats finns där stora och täta bestånd av degus. Att de här djuren är mycket anpassningsbara visar det faktum att de numera också gärna håller till inne i städerna och inte minst på gårdarna, där de ställer till mycket förtret för de odlande bönderna.

Djurgruppen är mycket gammal och fanns i nästan samma utseende för åtskilliga miljoner år sedan. De här djuren gräver stora underjordiska gångsystem där de har sina bohålor. Det bör man tänka på då en bur inreds för dem. De vill alltså ha ett bo, till exempel en enkel trälåda med ett lagom stort ingångshål.


Samlare


Degus har avlägsen likhet med vanliga brunråttor. Likheten med ekorre och/eller chinchilla är dock större. De påminner för övrigt i ytterligare ett avseende om ekorrarna. Det gäller levnadsvanorna. På samma sätt som ekorrar, samlar också degus på sig förråd som de kan leva av då dåliga tider stundar. Men det är inte inför vintern som degus lägger upp förråd, utan inför torrtiderna. De kan alltså vara en riktig plåga för de odlande bönderna.

Det faktum att de samlar på sig förråd antyder också att de inte sover sig igenom de dåliga tiderna. De håller sig hela tiden vakna och aktiva. Och de är dessutom dagaktiva djur, vilket ytterliga understryker deras lämplighet som sällskapsdjur. De är aktiva samtidigt som vi människor.


Klättrar gärna


Degus är lekfulla djur som lätt tar sig fram nästan överallt. Under lek eller under födosök klättrar de ofta omkring i träd och buskar som finns i närheten av bohålorna. Det ger ytterligare ett tips till den blivande degusägaren: förse buren med en kraftig gren som djuret/djuren kan klättra i.

De har en del märkliga och intressanta försvarsbeteenden.

Ett är att då en fiende upptäcks faller de närmast handlöst till marken och därifrån mycket snabbt vidare in i en håla. Ett annat och mycket märkligare försvarsbeteende har att göra med svansen, som är muskulös, ganska lång och försedd med en stor och mörk tofs. Troligen har tofsen utvecklats som ett sorts riktmärke för rovdjur. Degus upptäcker oftast rovdjuren i så god tid att de hinner inleda ett flyktförsök, men inte alltid så tidigt att rovdjuren missar angreppen. Det rovdjuret då hugger efter är just den iögonfallande svanstofsen. Då inträffar det märkliga att svansskinnet glider av just där rovdjuret satt sina tänder eller klor. Det häpna rovdjuret blir alltså stående med en bit svans i munnen, medan bytesdjuret kvickt skuttar undan och försvinner ner i en håla.


Glider av


Väl nere i hålan gnager degusen av sig den skadade delen av svansen, som då snabbt läker ihop igen. Att svansskinnet kan glida av så lätt beror på att det är konstruerat på ett speciellt sätt.

Men det märkliga är att när en degus väl blivit tam och tillgiven människor, går det bra att ta den i svansen. Då händer inget! Det talar för att djuret måste befinna sig i ett tillstånd av mycket stor skräck för att svansskinnet ska kunna dras av. Det i sin tur talar för att det troligen handlar om nervimpulser eller synnerligen snabb utsöndring av hormoner.

Lämplig bur för två degusar är en 70 cm bred parakitbur med extra överdel, dock ej med det glesare "parakitgallret", utan med det tätare som är avsett för undulater och andra mindre fåglar.

Den ger bra plats för den tidigare nämnda klättergrenen. Dessutom ger den gott om lekutrymme för djuren. Bolådan behöver inte placeras på burens botten, utan kan hängas utanför buren, med ingångshålet mot en öppen burlucka, ungefär som en holk till bufåglar. Lådan måste dock vara stabil och hållbar, tänk på att vi har att göra med gnagare! Vidare bör där finnas några avsatser/hyllor av trä. De är omtyckta tillhåll under degusens aktiva tid på dygnet.


Keramikskål


På burbottnen passar det bra med sand, fågel- eller kattsand. Kutterspån är sämre, eftersom de här djuren är aktiva grävare och därigenom förpassar mycket spån ut ur buren.

Lämpligt foder för degus är hö, speciella, fettsnåla gnagarblandningar för degus. Som lite extra godis passar gröna grönsaker bäst. Med frukt och till exempel paprika, och andra söta grönsaker/frukter, ska man vara mycket försiktig. Överhuvud taget ska man vara försiktig med födoämnen som innehåller mycket socker, då degusen har svårt att ta hand om sockret i sin ämnesomosättning.Även knäckebröd, riskakor och annat kan bjudas i mindre mängd. Lämpligt kärl att servera maten i är en keramikskål, som på grund av sin konstruktion och tyngd inte välter. Som alla ökendjur kan degus verkligen hushålla med vätskan. Det lilla de får i sig via torrfoder och frukt/grönsaker räcker i allmänhet. Men det innebär inte att vatten ska saknas. Det måste alltid finnas tillgång till färskt vatten vilket lämpligen serveras i en flaska med pip.


Torr spillning


Det här med att degus inte slösar med vätskan gör att deras spillning är mycket torr och lätt att ta hand om. En bra bur för degus bör förses med ett sandbad, för i likhet med sin sydamerikanske släkting chinchillan tycker också de här djuren om att hålla pälsen i bästa skick och det gör de bland annat genom att bada i sand. En liten trälåda, eller en djup porslinstallrik duger som badkar, och lämplig sand är finkorning fågelsand. Degus är tämligen lätta att få ungar efter.

Dräktighetstiden är, enligt amerikanska uppfödare som publicerat sina rön på internet, 90 dagar och antalet ungar brukar vara upp till sex, undantagsvis ända upp till åtta. I vilt tillstånd lär kullarna vara ännu större. De mycket sparsamma uppgifter som finns i litterturen om degus talar om olika långa dräktighetsperioder, från 40 dagar och uppåt. Men 90 dagar förefaller rimligt med tanke på att ungarna ändå är förhållandevis välutvecklade då de föds.


Inte blinda


Deras nyfödda ungar är inte så långt utvecklade som andra marsvinslika djur, t ex chinchilla och marsvin, där ju ungarna direkt är färdiga att springa ut ur boet och delta i flocklivet. Degusungarna är dock inte blinda vid födelsen. Pälsen är mycket gles omedelbart efter fördelsen, men växter mycket snabbt. Den allra första tiden tillbringar de i boet, där de sköts om av föräldrarna.

Det är en ganska vanlig missuppfattning att degusungarna föds lika färdiga som till exempel marsvinsungarna. Förmodligen hänger den missuppfattningen samman med att man antagit att ungarna just fötts då man ser dem springa omkring utanför boet.

Men det rätta förhållandet är att de tillbringat åtminstone ett par dagar i moderns vård undangömda inne i boet innan de gör entré i "stora världen". Men då är de i princip färdiga och ser ut som minidegusar.


Kullsyskon


Eftersom degusar är mycket sociala djur rekommenderas att minst två djur skaffas. Vill man inte att det ska bli ungar efter dem bör man försöka få tag i två honor från samma kull. Kullsyskon samsas i regel alldeles utmärkt också i vuxen ålder. Däremot lär det inte gå att skaffa sig två honor från två olika håll. Det brukar sluta i slagsmål. Inte heller två eller flera hanar kan samsas tillsammans. Däremot kan man ha en hane till två eller flera honor. Då blir han en sorts haremsherre, ungefär som "paschan" i en normal marsvinsflock.

Som så många andra av de sydamerikanska gnagarna har även degus en hel repertoar med olika ljud som de använder i många situationer. De här djuren blir, om de sköts väl, 5 - 8 år, ibland ännu äldre. Uppgifter på internet gör gällande att djur i fångenskap blivit ända upp till 15 år gamla.


Hans Norling
[email protected]



Bild: Hans Norling
Sociala. Degus är mycket sociala djur och beroende av att leva tillsammans med artlikar. Vill man inte ha ungar brukar det gå fint att hålla två kullsystrar tillsammans. Tycker man att det är trevligt att få ungar och kan finna avsättning för dem, går det bra att hålla en hane till två eller flera honor.


Anpassar sig. Degusen är mycket anpassningsbar. I vilt tillstånd förekommer den från havsytans nivå till upp emot 3 000 meter över havet.


Motion. Sociala djur är oftast också intelligenta och beroende av sysselsättning. Degusen tycker om att klättra. Även ett s k ekorrhjul ger nyttig sysselsättning och motion.

 

Användarnamn

Lösenord

 

Inte medlem än?
Klicka här för att bli det! Det är gratis att Zoona!

 
 

Externa länkar

 
 
Länkar till webbradio

 

Sök på Zoonen

 
 
Kategori --------------- Akvaristik Exotiska djur Hundar Hästar Katter Smådjur Sällskapsfåglar Terrariedjur Övrigt djur
Artiklar
Medlemmar
 
 
 
 

Tipsa en vän!

 
 


Ditt namn:

Din e-postadress:

Din väns e-postadress:



Biobiljetter i potten för dig som tipsar dina vänner om Zoonen! Vinnare presenteras här.

 
 

Inloggade just nu

 
 
Visa hela listan...
 
 
 
maca

Akvaristik

ZacTell

Terrariedjur

HPfreak

Hundar

Drygis

Akvaristik

mkv

Terrariedjur

mbn

Terrariedjur

 
 


131 medlemmar som kollar in Zoonens 1087 djurfilmer.

 


© 2008 Zoonen, Om Cookies 



Regnig söndag...

2008-07-06 / 21:20:25
Hallo!
här sitter vi och har precis kikat på Smala Sussie. Helt kul film. Va längesen man såg den.
Igår kikade vi på narnia så nu har Johan sett den när tvåan kommer =)
Bidde inge bloggande igår, men inte har jag så mycket mer å skriva idag för de.
Idag har vi tagit det ganska så lugnt. Vi va in till arken zoo en sväng förut och sen till djuraffären i skåre. Så nu försöker jag flirta till mej två degusar av Johan =) *blink blink* *fniss*
Får väl se hur de går med den saken =) Men dom är grymt söta och jag vill verkligen ha =)

Under kvällen så har vi grillat skumm fläskfilé och sen sett på filmen då. Blir nog en film till i kväll. Funderar på Torsk på tallin, kör svenskt idag =)
Sen va vi i stallet en snabbis förut. men de va rätt snabbt avklarat idag. Hundarna fick springa av sej lite iaf =)
Vi skulle ju vart till kusten i morgon, men som vädret ser ut nu så kan vi nog skicppa de. Så då kör jag en blinka i ögat dag i morgon i stället, så får vi se när de blir kusten =)
Kommer inte på nå å skriva nu, återkommer kanske senare.

She´s tha man!!!

2008-07-05 / 00:29:46

Sitter å kikar på den pärligaste filmen någonsin. Handlar om en tjej som klär om sej till sin bror för att komma med i killarnas fortbollslag.
Amanda Bynes för en klockren insatts i filmen både som sej själv och som hennes bror. Sen är de inga fel på Channing Tatum heller som spelar Duke i filmen. Lite smått ögongodis för både killar och tjejer =)

  
 

She´s tha man är helt klart en av mina favoriter, och har di inte sett den..... SE DEN!!!! =)

Ute och grillar och dricker öl

2008-07-04 / 21:13:06
Nu sitter vi på nya uteplatsen här hemma och grillar fläskfile och dricker kall go öl. De är såhär sommaren ska va =)
Här kommer en liten bild på halva uteplatsen iaf. Är inte riktigt klar än ska upp lite mer mur. Men gud så bra de kommer att bli =)

Visst ser johan ut som en mäster kock *fniss*
Kommer att bli en inbyggd grill i muren sen och lite mer trapp på sidan. Och inte nog med det, de ska bli gräs på gräsmattan åxå *asg*

Vi va i stallet förut och småpysslade lite. Blev ingen ridning idag heller. Men dom hade tagit in höt från stora fältet så nu kan jag rida där i morgon. Så har jag planerat att Jogan darlingen ska fota lite =)
Men först ska vi passa Zelda under dagen. Så de kommer nog va fullt ös medvetslös under dagen i morgon =)
Senare blir de nog för oss att titta på narnia så Johan sett den innan tvåan kommer.
Om jag stavar dåligt så kan de va för dom ynka två ölen jag druckit *flabbar* De är till att va lättpåvärkad =)
Nu är nog käket snart klart.
Ha en bra kväll!

GoMiddag!

2008-07-04 / 11:52:13
Inatt har jag sovit riktigt ordentligt, inte ens ett minne av att Johan gick upp i morse =) Sömnisarna är att bra dom =)
Nu har jag slängt ut hundarna på gården och startat en ny maskin med tvätt. Så nu är de bara en maskin kvar efter den så är allt klart sen.
Ska väl ev åka iväg och va med nyopererade Julia sen ett tag när mamma jobbar. Igår skrek hon för att hon hade så ont *stackars*

När Johan slutar idag så har han semester sen. Så vi får väl se va som hittas på under dom veckorna. Kusten ska jag till iaf =)
Va bara upp till stallet en liten stund igår, blev ingen motionering av nån av hästarna utan vi va bara där och kollade till dom.
Ska se om jag kan få in alla bilder idag eller om de blir i kväll. Är ju en hel del så =)
Nu ska jag ta in hundarna och se va dom tycker att vi ska hitta på =)

film stund

2008-07-04 / 00:24:04
Jag och johan har haft en filmkväll idag igen. Började med att vi kollade på The hills have eyes ocghnu kollar jag på Over the hedge.
Älskar verkligen animerade filmer. Men nu ska johan sova. så jag får väl kolla på den helt ensamt =(
Har iaf fått mina sömnisar så jag ska sova nu eller nått efter att jag sett färdigt på filmen
Natti natti

Vem är jag?

2008-07-03 / 18:26:31
Körde en liten härmapa grej *rodnar*

Skickade till 118100 och frågade vem Weronica Sofia Karolina larsson?
Är en snäll, trevlig och sockersöt tjej på 26 år som är mycket omtyckt av sina vänner. Vi tror åxå att hon är helt galen i jordgubbstårta och shopping.

Är väl bara att tacka för de svaret antar jag

Prövade på Johan åxå.
Svaret han fick blev:

Carl Johan Christofferson är en pigg och glad kille i 21 års åldern. Med gott sinne för humor, och fötterna på jorden. Vi tror åxå att han är ganska sportig av sej och att han tycker om hallonglass, katter och att han sjunger i duschen.

Hahaha!!!!!
Ja att han gillar katter stämmer ju då inte *fniss*

Städar tvättar och dolar

2008-07-03 / 14:39:15
*pust och stånk*
Håller på å städar och har sorterat tvätt och börjat tvätta. Är helt sjösvett för de är ju inge dåligt varmt heller.
Har satt igång varenda takfläckt i huset för att de ska fläkta lite.
Mamma har vart här med nån matlåda till mej åxå. Hon är go hon. Älskar min mamma.
Julia (mamms hund) ligger på operations bordet nu och opererar bort några tumörer. Hoppas att dom inte är elak artade iaf. De är ju hur som hellst synd om henne och hon kommer nog ha bra ont i kväll och natt.
Hundarna ligger här helt utslagna av värmen och bara flåsar.
Såg på The Slaughter rule igår. Den va väl kanske inte riktigt som jag tänkt mej. Men då har jag ju väntat mej rätt mycket av den när jag letat efter den så länge. Men bra va den och helt klart sevärd.
Skulle verkligen vilja ha en ny soffa så man kan ligga ute i tvrummet och titta på tv igen. Men nya soffan lär ju få vänta ett bra tag till.
Har ringt till vc åxå för att få nya sömnisar, men de kan nog bli drygt för min doktor är på semester och sköteskorna får inte skriva ut eller va hon sa. Jag vill ju få sova. Behöver verkligen få lite sömn i kroppen. Orkar ju inte med dagarna annars.
Blir stallet senare i kväll idag åxå. Går ju inte att göra nå med hästarna i denna värmen. För varmt för både dom och mej.
Nu ska jag ta de lite lugnt ett tag innan de är dax att slänga in en ny tvätt i maskinen.
Ska väl ta lite mat och sen spela lite på King.com (sidan som äger)
Ska försöka tömma min kamera på bilder sen under dagen åxå så de blir en bildbombning här inne =)
Ha en fortsatt bra dag!!

Blogga i mobilen

2008-07-03 / 11:47:20
Sitter här ute i solen och halvt avlider av värmen. Trött som tusan efter att inte sovit ordentligt på 2 veckor. Och i natt va de inte långt ifrån att jag kvävde johan med kudden :) lite lagomt irriterad på snarkningar. Igår kväll va vi upp till stallet med zandra och erik. Motionerade båda hästarna padocken. Lös longerade båda två och sen fick dom leka med lilleman. Så vi hade en mysig kväll uppe i stallet hela ingen. Hm vart tog solen vägen? Skulle ju vart till kusten idag. Synd att det inte blev nått. Vädret är ju riktigt härligt. Får väl åka upp till stallet senare idag åxå. Är för varmt att motionera häst nu. Hundarna ligger här på nya uteplatsen och är rätt så slöa. Ne nu ska vi se om de går att sända detta. Kramar

Stallhyror??

2008-07-02 / 14:49:26
Jag är lite nyfiken på vad andra har för stallhyror. Vad som ingår och hur själva stallet och hagar och allt ser ut. Ridmöjligheter? ridhus? Dusch? Ja allt. Va tycker ni är en rimlig stallhyra lixom =)
Tackar så mycket för svar!
 

Soligt och varmt

2008-07-02 / 14:34:23
Nu har värmen kommit tillbaka till oss igen. Skönt som tusan. Synd bara att de inte blev nå kusten i morgon. Hade vart skönt i detta vädret de. Men vi får hoppas att de håller i sej nästa vecka åxå.
Nästa helg bär de väl av till rudskogen åxå. De kanske kan bli kul, vem vet. Blir väl bara där i två dagar iaf tror jag.
Denna helgen ska jag passa Zelda för husse och matte ska gifta sej. Kul för dom. Så den lilla damen blir väl här nästan hela lördagen. Kul för mina grabbar de.
Annars tror jag att de skulle bli lugnt denna helgen. Skööönt. Blir väl iväg en sväng på lördag kväll bara. Men ändå lugnt.
Hade tänkt att jag skulle åka upp till stallet innan Johan slutar idag, men de är ju på tok för varmt för att motionera häst än så länge. Och jag vill ju röra på Jumjum lite.
Fick reda på igår att mina hästar ska få gå på framsidan ett tag iår. Skönt för dom att få lite gott gräs att äta. Är ju inte direkt mycket där dom står nu
Va sådär måttligt kul att betala stallhyran till en av hästarna igår. tog ut mina sista 1900 som ska gå till stallet. Nu har jag en hundring kvar att leva för denna månaden. Nån som har en aning om hur jag ska göra den så dryg som möjligt?
Hoppas dom där nedrans sadlarna blir sålda så snart de bara går. Lite semester pengar vill jag ju ha iaf.
Tur att jag har så underbara föräldrar och pojkvän som stöttar mej. Annars hade jag aldrig klarat detta *suck*
Hatar att inte ha några pengar!!!
Man vil ju kunna leva lite iaf. Nu har jag inte ens så jag kan tanka bilen. Och de går ju åt ganska mycket soppa när man är i stallet varje dag och sen har nästan 2 mil dit och sen 2 mil hem.
Ne nu ville hundarna komma in. Dom har legat ute i solen ett tag nu, men tröttnade rätt fort på värmen.
Jag ska väl ta mej nått och käka.

Goder Afton i stugan!!

2008-07-01 / 23:22:33

 Så sitter man här mett i natta igen då.
Johan har somnat medans vi kikade på Epik movie.
 Fick ju filmerna jag beställt idag. Så i morgon ska ja nog se till att vi kollar på The slaughter rule. Har ju som sagt väntat på den väldigt länge.
Epic movie är en roliga parodi på bla narnia och kalle å choklad fabriken. Tycker att den är riktigt rolig faktiskt.
Gaaah va jag saknar mina sömnisar. Har ju inte fått sova ordentligt på över en vecka nu. Och ändå är jag inte trött.
Vi har ju börjat ta en långpromenad med hundarna varje kväll nu. Lite slöare blir jag kanske av de, men inte så att jag somnar nå lättare för det *suck*
Idag tog jag med Johan och hundarna upp till ridbanan igen. Jumjum va riktigt fin och jobbade på jätte bra och koncentrerade sej ganska bra trots alla farlliga ljud och grejer som va där borta. Funkade mycket bättre på de 3 delade bettet. Gino fick vila ytterligare en dag. Men ni ser ju att han fick va med på bild iaf =)
Nu börjar darlingen att vända å vrida på sej här. Tror han blev lite irriterad när jag sitter och skriver här i sängen *ops*
Ne de får nog bli en film till för min del tror jag.
Natti natti på er!