Sjukgymnasten

2011-07-28 / 15:37:26
Tjo
Idag kan man inte klaga på att det är kallt ute iaf. Vi har 30 grader i skuggan. Lite väl varmt för att göra allt för mycket.
Har iaf varit hos sjukgymnasten idag. Fick göra lite övningar och rörelser mest för att hon skulle se hur jag rör mej. Så jag har spatserat, joggat, kutat och hoppat som bara den :)
Hon såg inga som helst fel i mina rörelser och tyckte väl inte att min ork var helt bedrövlig. Sen tyckte hon att jag trots dåligt med aktivering ändå har bra benmuskler.
En sak som hon dock påpekade med allt var att jag slutar att andas när jag antränger mej. Det är ju då kroppen och musklerna behöver mer syre. Men då stoppar jag andningen. Inte konstigt att jag blir orkeslös och anfådd då.
Vi kom väl fram till att det förmodligen är för att när jag får upp flåset så får jag tungt att andas och gör det lätt för mej genom att låta bli. Så hon tyckte att dte kunde vara bra om jag gick och tog ett lungtest för att kunna utesluta astma av något slag. Jag spänner alla muskler som har med andningvägarna att göra vilket då gör att jag blir spänd i hela kroppen och får ont samt att jag får ännu tyngre att andas.
Om det nu inte är astma så är det bara att jobba vidare på avslappning och försöka träna bort spänningarna jag får. Så det är detta som hon ska hjälpa mej med. Främst avslappning och kroppkännedom.

Efter sjukgymnasten så åkte jag och mamma till Plantagen och strosade runt lite. Hittade en björk som var formad som ett bonzai träd. Tyckte den var lite kul så det fick följa med mej hem. Sen köpte jag ett nytt doftljus.
Resten av dagen kommer jag ta det lugnt. SG sa att jag förmodligen skullebli väldigt trött i kroppen efter dagens övningr så hon tyckte att jag skulle ta det lugnt. Inget jag tackar nej till i denna värmen :)
Hoppas ni alla får en trevlig em och kväll!

Mäster fotografen =)

2011-07-27 / 20:37:51
Tjo igen!
Har lekt lite mästerfotograf och fotat "barna"
Hade nog blivit bättre bilder ute, men tycker några blev bra iaf.
Små bilder går att klicka på för att se dom större.















Se har vi kommit på att Harry är väldigt lik Bärgaren i filmen Cars (Bilar)

Lika som bär med stora framtänder och "krok" som svans.



Hoppas att ni tycker om bilderna.

Trött och sliten

2011-07-27 / 17:11:15
Tjo!
Har varit väldigt sliten och trött idag. Inte så konstigt efter gårdagens äventyr. Har inte kännt mej helt pigg heller.
Vart hos min coach idag iaf. Vi pratade lite om olika aktiviteter och vad vi ska hitta på för att allt ska bli så bra som möjligt för mej. Sedan är vi lite i lära känna varandra fasen så vi har pratat på lite om intressen och tankar. Vi har gemensamt att vi gillar hundar och djur i övrigt. Så det blev en hel del hundsnack. Sedan ska vi boka tid på HälsoHuset så att jag kan komam igång med träning och få mej lite massage. Får väl se om jag hittar nån träningsform som jag känner at tjag vill fortsätat med. Massagen kommer nog sitat fint iaf.
Imorgon ska jag till sjukgymnasten. Får se om hon ska bända och bryta i mej eller om det blir som förra gången när jag fick sitta och måla med kritor :)

Känns som at tdte är mycket på gång nu men dåligt med ork. Men hoppas att det ska gå bra så jag kommer igång med allt.
I helgen är det hundutställning i ransäter. Ska inte ställa ut någon av mina prakt exemplar till hunar ;) men har tänkt att åka dit och kika om vädret är någolunda. Ställde ut Pim för nått år sedan, men det är inget för mej. Men kul att se på andras fina hundar och kanske hitat något kul att shoppa. Kommer ihåg att jag såg fina halssmycken sist. Hängen formade som den ras man nu vill ha. Vet inte om jag var för snål eller om det var nå annat men köpte inget då iaf. Och nu finns det vä inga om jag väl kommer dit.
Bjuder på några gamla bilder so mtogs när Pim ställdes ut i ransäter.



Nu får det nog vara slut på bloggandet för idag.
Ha en trevlig kväll!

Biltur med Familjen

2011-07-27 / 16:58:43
Tjo!
Igår va familjen iväg på en semester tripp. Eller ja, det va inte en tripp utan flera in packade i en resa. Blev lite för mycket för mej som inte har så mycket ork så jag va riktigt sliten och trött när vi väl kom hem. Trodde vi mest skulle åka bil och se oss om men det blev betydligt mer än så :)
Började färden med att åka och kolla en av slussarna där göta kanal filmades. Kommer inte ihåg vad stället hette men det var fint där och vi fick se hur det går till när båtarna kommer in. Eftersom hundarna var med så var det fart och fläkt med dom som skulle kika på allt folk och andra hundar.
Flikar in med att det är lite kul att så fort man har hundar med så får man alltid prata med nytt folk, som annars förmodligen inte skulle ha kommit fram och börjat prata. Sen att Pim och Harry inte gillar främlingar är väl en annan sak, men Lukas trivdes bra med all uppmärksamhet :)
Resan fortsatte på kringeikrokiga vägar och fina landskap upp till Karlsborg där vi åkte in och kollade på den stora fästningen. Riktigt maffigt att se med murar och alla gamla byggnader. Stod även ett gammalt flygplan inne på området.
Därifrån åkte vi mot Kinnikulle och kollade utsikten. Riktigt fina vyer och bokskog att åka igenom. Finns så otroligt mycket fina gårdar längst vägen.
Sedan begav vi oss till ett kloster (mins inget namn) men det var enormt och väldigt gammalt. Va in där för att se på gravar av tidigare kungar och andra pampar (antar att dom är det eftersom dom är begravda i denna byggnad)
Trots storleken på klostret så fick jag lite klaustrofobisk känsla där inne. Så tjocka väggar och mörka vrår.
När vi kollat färdigt på klostret satt vi oss i bilen igen och åkte till Silverfallen. Ett naturreservat med en vandringsled i den fina skogen. Grymt vackra vattenfall och naturen var underbar. Jag va dock lite nervös för där vi gick var i en stooor hage där kossor brukar eller fortfarande spatserar runt i. Som tur var stötte vi inte på nån galen tjur eller så.
Får väl hoppas att Pimp skulle ha skyddat mej om vi mött någon :)
Intill Silverfallen fanns en enooorm gård. Såvälskött och fint. Riktigt häftigt att se något så stort som är så välskött. Skulle aldrig tippat på att dom hade djur där om det inte vore för hagen vi gått igenom.
Tyvärr glömde ju jag bort att ta kort på gården. Och i slussen hade jag fullt upp med att hålla hundar.
Men tog några bilder på klostret och en del av vattenfallet. (jag orkade inte gå upp för hela)




Vackra silverfallet.


Som ni förstår så blev detta en heldag med massa aktiviteter. Hade nog fått ut lite mer av resan om vi hade dela upp den på fler tillfällen. Men eftersom semestern snart är slut för familjen åxå så fick det bli allt på en gång.
Vi stupade i säng dirket vi kom hem. Hundarna var helt slut efter en heldag ute bland folk och naturen.
Trots att det blev lite mycket och jag trodde jag skulle dö innan vi var hemma så blev det en jätte mysig dag med familjen ♥
Hittade en länk till gården där naturreservatet och silverfallet ligger. Kolla in bildgalleriet och den fina gåden. Skulle helt klart kunna tänka mej att bo där. Karlsfors gård

Slut på semestern

2011-07-25 / 17:28:22
Tjo!
Ja då var det slut på semestern för min del. Gjort första dagen på jobbet idag. Det är faktiskt skönt att komma tilbaka så man har någonting att göra.
Min coach va och hälsade på mej på jobbet iadg så hon fick se hur det ser ut och är på Bergsgården. Hon hade aldrig varit där tidigare.
Tycker inte någon borde vara utan en tripp till gården och kika på den fina naturen och idyllen som är det. Sen finns det ju massa fina hästar att kika på. Och varför inte avsluta med en fika i det mysiga cafet.

I övrigt har dagen varit ganska lugn. Sitter och surfar runt efter en fontän till dammen. Vill ha ett vattenfall och hade sett ut ett på Jula. Men då fanns dom inte längre :( Så får väl tänka om och leta vidare.

Har ju inte varit en sån aktiv bloggare på ett tag. Men en sak som jag glömt att skriva är ju att jag tattuerade mej för några veckor sedan.
Den är egentligen inte så mycket för syns skull (även om jag tycker den är super snygg) men mest är den för min egen skull. Att jag kan kika på den varje dag och påminna mej själv att även när det känns tungt så ska man aldrig ge upp. Den blir en liten påminnelse på allt jobbigt jag gått och går igenom men ändå kämpar vidare.
Såhär ser den ut


Blev riktigt nöjd med den. Gjorde den hos Danne på Wedge inc i kil.
Hade det inte vart så regnigt och jävligt så kanske man hade sluppit dom flekfis vita benen åxå ;)
Får väl hoppas att det blir nån mer solig dag innan hösten kommer smygandes.

Nu ska jag återgå till fontänletandet.
Ha det så bra mina läsare
Ett extra Hej till Chrille och Monika i stallet

Tråkigt väder

2011-07-22 / 13:20:16
Idag är det rigtigt grått och tråkigt väder. Men helt klart en perfekt dag att sitta inne och mysa och se på film.
Vi har börjat se en ny serie som vi köpt några boxar av.
Supernatural heter den.
Trodde inte att jag skulle hitta någon vettig serie efter att jag varit besatt av Greys anatomy. Men Supernatural funkar fint. Spännande och lite läskig.
Så den rekomenderar jag till alla som gillar spöken och övernaturliga saker.

blogg ideer

2011-07-22 / 13:13:43
Har ni några bra tips och ideér som kan göra att man kommer igång mer med bloggen?
Vill ju inte att den ska rosta ihop helt.
Tips mottages gärna.
Tack!

Blogg torka.

2011-07-22 / 13:12:34
Tjo!
Nu har jag varit kass på detta med bloggandet igen. Hittar lixom ingen riktig motivering till vad jag ska skriva om. Måste hända grymt lite i mitt liv just nu.
Men än en gång ska jag försöka bättra mej.
Sommaren har hittils varit lugn.
I veckan va familjen iväg till Elvis cafe utanför torsby någonstans. Hade nog trott att dte skule vara större. Men resan i sej var mysig och det va trevligt att komma ut lite.
Denna veckan har jag semester. Vädret är ju inte allt för kul men det är lite lugnt iaf. Får hoppas att vädret blir bättre under helgen.

Har börjar gå hos en "jobb coach" som ska kunna hjälpa mej att återgå till ett bättre liv. Hon ska finnas till som stöd inom allt som jag känner att jag behöver hjälp med. Hon ska även fixa så att jag får ptova på träning och massage på Hälsohuset. Kanske kan bli kul. Om inte annat så är det väl nödvändigt att träna upp kroppen lite.

Har ju en längre period mått sämre. Har tappat all lust och ork till allt. Haft mycket möten och saker som gjort mej stressad, vilket har lett till mycket hjärtklappningar och ångest. Sedan har jag väldigt tungt att andas. Och dessa faktorer har ju lett till att jag inte orkat röra på mej som jag borde.
Läkaren på psyk skickade remiss in till sjukhuset för provtagning och kollade även EKG. Blodproverna visade inga konstigheter, men ekg har jag fortfarande nte fått nå vettigt svar om.
Ska boka tid för lungkapasitets test åxå för att utesluta astma.

Eftersom ingen ork har funnits så har det inte blivit mycket med hästarna. Bara lite pyssel och nogot kortare ridpass då och då. Men hoppas snart att komma igång igen. Saknar träningarna och att känna att man vill ha några mål med ridningen.
Igårkväll va päronen här och käkade ite sedan såg vi på Åsa-Nisse. Ganska mysig film även om den inte va överdrivet bra. Men helt klart sevärd.

Nu har jag iaf fått med lite av vad som händer i mitt liv. Dax att blicka framåt :)
Ska försöka bättra mej med bloggandet.