Hälsning till Krister och Monika

2012-01-11 / 18:59:03
Vill lägga till en egen lite hälsning till Krister och Monika som jag vet läser min blogg :)
Hoppas ni har det bra.
Jag och Jumpen saknar er!
Ni får komma och hälsa på oss någon dag.
Kram

Dag 117- Arbetsvillig

2012-01-11 / 18:55:32
Halloj!
Imorse blev det ett dressyrpass med Jumpen. Hade räknat ed att han skulle va lite halvt sjövild efter rakningen. Han va väldigt pigg men la energin på att arbeta istället för att busa. Han va verkligen jätte arbetsvillig och gick som en klocka. Mjuk och fin och total fokuserad. Va riktigt kul att rida honom. Efter dressyren avslutade vi med ett varv på galopp banan i tugn trav. Även där höll han sej cool och lugn.
Har tagit lite bilder på honom idag åxå så ni får se hur han ser ut. Han är lite rund om magen efter några lugna veckor. Men det får man stå ut med ;) Även elitsportare måste få lite lugn och vila :)

Små bilder går som vanligt att klicka på.
Lurvig innan rakningen.







Han får lite dassig färg när han blir rakad. Men tycker han blev stilig.
Ha nu en trevlig kväll alla läsare.

Nyrakad Jump

2012-01-10 / 20:48:04
Gokväll!
Kylan ligger i ute. Och den kallaste dagen på detta året valde jag att raka Jumjum :)
Så med hjälp av söta Olivia så är han nu nakenfis. Så imotgon kommer han nog va väldigt roig att rida. Finns viss risk för lite bus och massa energi när den tjocka pälsen är borta. Skön att kunna hålla honom torr trots träning och duschning. Och eftersom jag köpt ett nytt vintertäcke som är två täcken i ett så ska han inte frysa i första taget.
Tog lite tid och blev lite kyligt så det bev ingen fotografering idag. Mörk var det åxå. Men imorgon ska jag se till att ta kort i dagsljuset och visa er va fin han blev.

Blev ingen ridning idag. Har vart rätt mycket annat. Men imorgon får det att bli ett pass så han får bli av med nakenfis energin :)

Ni får ha en trevlig kväll och sova så gott.

Bjuder på en kort på Bäbiskatten ♥

Dag 115- Barbacka dressyr

2012-01-09 / 19:56:46
Halloj
Har ju vart lite dålig på att blogga om min och Jumpens träning. Men nu gör jag ett nytt försök :)

Idag blev det ett dressyrpass barbacka i paddocken. Va väl inget jätte pass men det är ändock ett litet + för fram till nu har man inte kunnat trava barbacka på Jump utan att skaka runt innanmätet och balanserat för sitt liv för att hålla sej kvar. Nu kan man jobba han i traven och ändå sitta kvar även om det fortfarande är lite skumpigt. Så där har vi ett litet framsteg. Sen att valet att rida utan sadel på en häst som inte gått så mycket den senaste tiden inte är det bästa. Han är rätt pigg och strissig. Men är det -15 grader ute och man envisas med att rida så blir det faktiskt varmare att sitta direkt på hästen.
Passet blev inte långt, men det blev ändå av.
Imorgon ska äntligen Jumpen bli nakenfis åxå. Ska bli skönt att kunna hålla honom torr och svettfri lite lättare. Har ju köpt ett nytt vintertäcke och nu är det väl på tiden att det ska få komma ut ur sin lilla påse ;)

Resten av dagen har varit lugn. Har läst ut boken Feber och nu gett mej på en ny som heter Signal av Stephen king. Dom kapitlen jag läst har iaf fått mej att gilla den. Jag gillar ju blodiga och läskiga böcker. Är helt inne på King böckerna och fick ett gäng i julklapp. Nu har jag bara 2 av dom 8 jag fick kvar att läsa.

Nu blir det lite tvtittande innan det är dax för sängen.
Ha en bra kväll!

Slapp helg

2012-01-08 / 19:07:02
Halloj!
Ja denna helgen har det inte hänt mycket. Vi har haft det riktigt slappt.
Igår började vi morgonen med att släppa ut hästarna hos Jumpen. Efter det gjorde vi inte mycket annat än att sitte framför tvn. Först kollade vi på ett gäng med Vänner avsnitt, sedan avancerade vi till BigBang theory. Efter några avsnitt av det såg vi filmen The shining. Har sett filmen för jätte längesedan men eftersom jag precis läst ut boken ville jag se om filmen var lika bra. Blev en stor besvikelse när slutet inte va samma som i boken. Efter den filmen kollade vi på Smurfarna. Det var en mysig film och smurfarna va väldigt söta.  Som sagt, en riktig slappdag. Men det behövdes efter all stress och orlighet.

Idag har vi väl inte heller gjort allt för mycket. Va i stallet vid lunch och sedan satt vi vid datorn. När jag tröttnat på datorn så tog jag fram en bok som jag började läsa igår. Feber heter den. Har läst ettan i den serien och denna verkar lika bra. Har väl läst halva boken nu.


Så ja, denna helgen har vart lugn.
Till veckan måste jag försöka och få liv på kroppen och hälsan igen. Har vart lite för mycket oroligheter och dåligt med sömn ett tag nu.
Pimps sår ser bra ut, även o mjag tycket det är lite äckligt att tvätta och pilla med det. Men jag vänjer mej nog.

Ha en trevlig kväll!

R.I.P Lukas

2012-01-07 / 13:01:45
Tjo
Har vart en tuff tid dom senaste månaderna så jag har helt enkelt inte haft någon ork till att blogga. Mycket har hänt och mycket av det är tuffa grejer.

16/12 2011 Fick vår älskade Lukas somna in. Var ett tufft beslut att ta, men allt gick så fort så det fanns inga andra val. Hade dock tur i oturen, för Werner (min vet) kunde komma hem till oss och låta Lukas få somna in här hemma på sin egen säng.
Saknar honom så det gör ont och tomheten är enorm. Men känns ändå lite skönt när allt gick så smidigt och hela familjen fick vara med och ta farväl av honom.
Vila i frid älskade vän. Du kommer alltid finnas i våra hjärtan.


Mitt i all sorg så blev Pimps stygn infekterade. Kommer inte ihog om jag skrivit om att han opererats. Hur som helst hade ett stygn styckit ut ett tag och han hade väl slickat och dragit i det. Detta 4 veckor efter själva operationen därför hade han ingen tratt. Det svullnade iaf upp som en gigantisk finne och det kom ut massa var.  Så dagarna efter jul fick vi åka in till djursjukhuset och få bölden kollad. Han  fick penicilin och allt verkade bli bra.
Men ooh va fel jag hade. Igår hade bölden kommit tillbaka och det såg ut som den skulle sprängas. Så vi fick en akut tid på djursjukhuset. Jag lika orolig denna gången över att han skulle sövas. Dom trodde först att det skule behövas ett dränage, men det behövdes inte. Istället öppnade dom upp bölden. Så nu ska han gå med ett öppet sår tills det läkt ut och förhoppningsvis torkat ihop. Kan säga att det inte är helt lätt att hålla Harry borta från såret. Han är ju sårtvätten själv. Får knske sätta tratt på honom åxå.
Dagen efter operationen mår Pim bra, men han har väl ont och är lite små gnällig. Men får smärtlindring och penecilin igen.
Tuffast för matte är det att såret ska tvättas och smörjas två gånger om dagen. Matte har lite svårt för sår och blod och mår illa bara av att känna blodluk.

Har vart lite annat som kommit och gått så mitt psyke har inte vart på top direkt.

Jumjum och jag har haft en liten vila några veckor. Tror det kan vara skönt för honom efter all träning. Men planen är att vi ska sätta igång oss igen.

Ja det var lite om vad som hänt. Ska försöka komam igång med bloggen igen så fort som jag och Jump kommer igång och har jag tur så kanske all olycka vänder snart.

Hela förra året var tufft. Började med sjuka hundar och slutade med sjuka hundar. Kan väl inte säga att det nya året börjat allt för bra dte heller. Men hoppas det vänder.

Kram på er alla och Gott Nytt År!