Ny väst

2011-09-29 / 19:49:56
Ville ha en ridväst från Anita Sande. Men idag när hon kom till stallet och jag fick se den insåg jag att den är för fin för stallet och får bli en alldagsväst istället. Tycker iaf att den var grymt snygg.

Dag 13- Första hoppträningen

2011-09-29 / 19:03:36
Tjo!
Imorse fick jag och Jumpen vår första hoppträning för Johanna Eriksson. Fick jobba på att han ska flytta med sej rompa och skuta fram sej lite mer. Blev bara bommar idag för träning inför framtida galopp fattningar. Man nästan kände galoppen när han travade över bommarna. Det llåter kasnke konstigt men övningen skulle göra så att han ska bygga upp sej och ha kontroll på benen. Först låg bommarna på backen och sedan blev varannan upplagd snett så han fick lyfta lite.
Låter kanske inte så märkvärdigt när jag skriver om det. Men det va så kul och han jobbade så bra och fick varma fina ord från tränaren. Och alla är vi ju nybörjar någon gång :) Men hon trodde att om någar veckor så skulle han ha byggt upp sej såpass att ma nka nbörja jobab honom i galaoppen. Han har tydligen bakbenen och takten för att kunna bli en bra hobbyhoppare iaf :)
Är grymt nöjd med träningen och både jag och Jumpen va slitna efteråt.  Stolt över min grabb.

På kvällskvisten har min far och hans tjej vart upp och hälsat på mej och Jummis. Lukas var med och fick hälsa på deras flatte tjejer. Kul att träffa dom allihopa.

Nu blir det soffan och tv inann sängen.

Dag 12- motionerat sej själv

2011-09-28 / 19:22:08
Halloj!
Sliten och hängig idag. Halsmusklerna är spända som fiolsträngar och har svårt att svälja. Så har tagit en muskelavslappnande och ugnande tablett ihopp om at tdet ska mildras lite.
Jobbade imorse men kände redan då att jag inte va så pigg. Så det blev ingen ridning då men planerade en tur på kvällen. Blev dock sämre med dagen så det blev ingen ridning.
Skulle bara åka ypp för att ta in Jumjum (lite lagon seg av tabletten) På väg till hagen hör jag hur det dånar i marken. Väl framme vid hagen ser jag en Jumjum i böttgas ute i halkiga hagen. Han va helt vit löddrig av svett och flåsade så jag trodde han skulle tuppa av. Fick gå upp i paddocken och longera honom lite så han fick lugna ner sej lite och skritta av sej. Sedan fick han en dusch. Han verkade inte ha sträckt sej och va inte halt. Men han hade trampat sej på ena fram kotan och revat up psej på skenbenet bak. Fick lite kylning på benen och lite sårtvätt.
Hoppas att vi båda är tillräckligt pigga imorgon för att träna. Hade gärna velat va med på första hoppträningen. Men får väl se så han inte är halt först. Sen får jag väl hoppas på att mina halsmuskler väljer att slappna av lite.
Som sagt, skulle blivit en lugn kväll men blev lite ändringar p åden fronten.
Nu ska jag vila och hoppas på att må bättre snart.
Ha en trevlig kväll.
Hade ingen bild från idag så jag bjuder på en gammal :)

Dag 11- Vilodag

2011-09-27 / 11:43:13
Go Middag!
Idag ska jag och Jumjum ha vilodag. Det är han förtjänt efter gårdgaen. Och matte behöver vila kroppen lite åxå. Ska på massage i em och innan dess ska jag bara slappa.
Har dock vart och mockat och gjort allt klart i stallet så det är bara att åka och ta in honom ikväll.
Behöver nog vila båda två föör vi har två träningar inbokade under veckan.  Så det ska bli lite hoppträning senare i veckan. Ska bli kul och se hur det går.
Nu ska jag släppa datorn och lägag mej och läsa en stund.

Dag 10- Två ridpass

2011-09-27 / 11:40:18
Halloj!
Va så trött igår så orkade inte blogag något. Men skirver ige ndet idag :)
Pass 1, På morgonen tog jag första passet i ridhuset. Jobbade på böjningen och att få honom lite avslappnad. Tränade på mina öpnna och sluta uta natt riktigt känna vad som hände. Men han jobbade på mjukt och fint.
Fick lite brådis hem för markiskillarna skulle komam hem så red aldrig färdigt.
Sen var jag hemma några timmar innan jag åkte upp igen.
Pass 2, Det regnade och va inge kul väder men jag hade bestämt mej för att rida lite ändå. Och det är jag glad för. Red ute i paddocken. Först lite mjukgörande övningar och ställning på volten. Sedan gick jag ut på spåret och tränade öppnor och sllutor. Och han gick som en klocka! Kände verkligen att rörelserna blev rätt och va fint han flyttade sej. Fick en riktig aha upplevelse. Nu vet jag ju hur det SKA kännas. Annars har tränarna sagt åt mej att nu tog han några steg rätt och jag har suttit som ett ? och inte känt någonting. Det var en underbar känsla kan jag lova. Gav mej rätt fort för man vill ju ge sej när allt känns rätt. Jumjum har varit så duktig och jobbat på men nu börjar matte hänga med lite åxå :)
Stolt över min goa häst ♥

Dag 9- Snabbjobb :)

2011-09-25 / 19:10:45
Gokväll!
Idag har Jummisen fått slita lite. Började med en tur hem och hälsade på Darling medans han byggde staket. Så nu är gräsmattan fint upptrampad :)
På tillbaka vägen fick han lufsa på lite i skogen. Sen blev det lite hårt slit på galoppbanan. Började med ett varv i lugn trav. Sedan blev det 3 i snabb fart, och JÄDRAR va fin han kändes! Bara jag lättade lite i handen så ökade han. Kändes som att han hade flera växlar kvar, men vågade inte ha toppfart ifall vi skulle snubbla. Kändes som att han va ung på nytt. Han va framåt och jätte pigg men inte het trots att jag släppte fram honom. Avslutade med ett varv i lugn samlad trav innan han fick skritta hem.
När vi va klara fick han en välförtjänt dusch och massage.
Så himla kul att han känns så fin.
Nu på kvällskvisten va vi upp och tog en lite npromenad med honom och hundana. Pimp fick gå med mej och Jump. Men han va inte helt hysterisk för det :)
Hoppas att inte Jummis är allt för stel imorgon efter det hårda passet. Får bli en lugn tur i skogen imorgon bara så han får mjuka upp sej lite.
Här komemr lite bilder från idag.






Nu blir det slapp i soffan och invänta Gustavsson*3
Ha en trevlig kväll!

Dag 8- Longering

2011-09-24 / 19:30:37
Halloj!
Idag har jag vart lite dåsig och slö så det har inte hänt mycket. På kvällskvisten kom jag iaf iväg till Jumjum. Kände att ja ginte hade energi till att rida honom idag så det blev longering i paddocken istället. Mest för att han skulle få jogag av sej lite energi.
Måste säga att jag är impad av fodret som jag började ge Jummis dagen han flyttades till jobbet. Nu efter 8 dagars användning börjar man se att musklerna börjar lite smått att synas. Halsen börjar bli lite grövre och han börjar att forma sej lite. Han är fortfarande tjock och det finsn mycket mer att träna upp, men det är iaf en liten bit på vägen. Kul att kunna se resultat såpass fort.
Darling va med och fotade lite medans jag longerade. Det slank med en film åxå :)
Så den första är en film och klickar ni på den så komemr den att spelas upp.
Filmen

resten som kommer är bilder.





Imorgon får det bli en ridtur igen :) Då ska jag väl ha samlat ihop tillräckligt med energi för det :) Hoppas att vädret blir lika fint som idag.
Ha en trevlig kväll!

Wermlands alpackor

2011-09-24 / 19:04:05
Ja nu ble vdet äntligen av. Igår kom jag och mamma iväg för at tkika på alpackorna i kil. Är en arbetskompis till mamma som föder upp dom.
Har inte sett dom på så nära håll tidigare. Nu fick vi komam in i hagen och hälsa på dom. Måste ju säga att jag blev lite kär. Dom är ju så otroligt charmiga med toffsar på huvudet och dessa öron som flyger fram och bak. Först ser dom hur glada och nyfikna ut som helst men så åker öronen bak och det blir som om dom vore skit sura. Tycker nog at tdom påminner lite om Jumjum med sina långa halsar och öronen. Han är ju född med öronen åt fel håll han ;)
Lovade att lägag ut några bilder om ja gfick till några bra, och här kommer dom.
Små bilder går att klicka på.








JumJum uppidagen :)














Hoppas att ni gilllar bidlerna!
Va en upplevelse att få vara så nära dessa vackra djur. Tackar Wermlandsalpacka för att vi fick komma.

Dag 7- vart hemma och hälsat på :)

2011-09-24 / 18:36:48
Tjo!
Nu har jag lite energi över för att skirva om igår :)
På morgonen så tog jag och Jummisen först en liten skogstur, och när vi ändå va åt det hållet så bestämde jag mej för att rida hem till mamma som va hemma hos mej med hundarna. Spatserade in på gården och höll på att skrämam livet ur mamma som satt i köket och skvatt som tusan när det helt plötsligt stod en häst i rutan.
Lite lyx att kunna rida hem på bara 15 min.
Avslutade passet med 2 varv på galoppbanan i ganska högt tempo. Efteråt fick han en dusch och massage.
Han blev iaf lite trött efter turen :)

Efter jobbet va jag och mamma iväg och hälsade på alpackorna som bor i kil. Men skriver ett eget inlägg om det med bilder.

Snabb inlägg

2011-09-23 / 21:25:13
Tjo!
Har haft mycket för mej idag men är lite för trött för att skriva om det just nu. Men lovar att ta igen det imorgon. Kan iaf säga att Jumjum blivit motionerad och jag ha rvarit och kikat på alpackor. Men somsagt, berättar mer imorgon.
Natti natti!

Dag 6- vila

2011-09-22 / 19:01:57
Gokvällen!
Idag har jag och Jumju mhaft vilodag. Tror mest att det va matte som behövde vila, men lite gött tyckte han nog att det var.
Hade tänkt mej en sovmorgon idag. Men Lukas ändrade dom planerna och väckte mej halv 9. Fick sova en liten stund längre iaf.
Åkte til stalet och fixade iorning allt ganska tidigt. Så reste nav dagen blev det slapp och vila. På em var det dax för min massage. Va en ganska smärtsam upplevelse idag. Va så otroligt spänd i halsen och nacken så hon gick ut ganska hår på att få det att släppa. Men lite tortyr var det allt ;) Får väl se hur det känns imorgon.
Skulle gärna bli av med denna spänning i halsen så jag slipper gå och tro att jag ska kvävas. Spänningarna i halsen blir värre när jag varit stressad och haft mycket att tänka på. Sedan drar ångesten igång. Nacke och rygg va dock inte värre efter all ridning. Och det var ju bra.
Fick lite övningar att göra för att nacke och hals ska få jobb lite.
Skönt med en vilodag, men samtidigt lite stressande eftersom jag så gärna vill rida. Men måste ju lära mej att slappna av lite emellan varven åxå.
Nu blir det lite tv och sedan får det bli sängen och en film.
Natti natti!

Dag 5- Kvällstur

2011-09-21 / 19:44:10
Tjo
Nu har jag vart upp och tagit ett litet kvällspass med Jumjum.
Trodde han skule vara lite slöare efter att ha blivit riden en gång i morse åxå. Men icke! Tänkte att jag skulle provrida hacket so mjag köpte för ett tag sedan. Det va dock lite stort så det satt inte så bra men det fanns lite broms på honom iaf. Får köpa en ny kedja till det som är kortare. Hur som helst så var det ridlekis och paddocken va full med ponnis och hästar. Givetvis va Jumjum mer intresserad av dom än att lyssna på vad jag ville. Så det blev stelt och stötigt med huvudet i vädret nästan hela tiden. Avslutade med ett varv på sandbanan. Efter det blev det en dusch och sedan in och äta mat.
Blev lite bilder från kvälspasset. Men som sagt, det var lite stelt från bådas håll.
Små bilder är klickbara som vanligt.




Gäller att lyfta ordentligt på benen när man kliver öve ren bom med huggtänder :)





Imorgon är det alltså VILA som gäller. Bara pyssel och ABSOLUT inget mer. Får inte komma in i en manisk ridning även om jag tycker det är jätte kul. På em ska jag på massage och det kan nog vara gott för min rygg som vart med om mycket denna veckan.
Ha en trevlig kväll!

Dag 5- skogstur med jobbteamet

2011-09-21 / 11:49:35
Halloj!
Då har man vart uppe med tuppen idag igen. Mockade och gjorde allt klart till Jumjum innan jag började jobba.
Sedan ble vdet en skogstur med hela jobbgänget. Hur mysigt som helst. Jummisen va ju pigg som tusan och tog täten :)
Avslutade ridningen med ett litet pass i paddocken. Där provade vi på aatt ta några skutt. Dom första 2 gångerna tvärnitade han. 3e gången tvekade han men jag fick över honom tillslut. 4e gången sprang han mot hindret och tog ett gigantiskt skutt. Hindret låg väl på 30 men han hoppade nog en meter *fniss* Efter det gav vi oss. Hade ju iaf fått honom över det.
Nu har jag precis kommit hem till hundarna och planerar att t det lugnt fram tills i kväll när jag ska ta in Jummisen.
Imorgon har jag tänkt en hel vilodag för både mej och Jumjum. Jag ska bara på massage. Vi behöver nog lite vila både han och jag.

Dag 4 AR träning och hovis

2011-09-20 / 18:34:58
Tjo!
Idag har det varit långdag i stallet.
Va där 8 imorse för att fixa klart allt innan hovis kom och gjorde Jummis fötter fina.
Sen fick han stå i sjukhagen en stund medans jag fixade lite.
Vid 11 kom Linda och då red vi upp till paddocken för lite AR träning. Va ett bra tag sedan jag tränade så man är ju lite ringrostig på den fronten. Kul med lite uppvaknande på den fronten.
Jumjum gick som en klocka. Han va pigg men jobbade på lugnt och fint. Även om han nog hade velat springa lite mer.
Han är helt otroligt känslig och allert på hjälperna och reagerar nästan precis när man tänker att man vill att han ska göra. Men detta blir ett litet problem för matte som oftast tränat Gino i denna grenen. Och honom behöver man mycket hjälper och energi för att få något resultat från. Summasumarum, Matte behöver lära sej att hästen gör allt jag ber om utan att jag gör överdrivna tygeltag eller skänklar. Är super nöjd med träningen och det var roligt att träffa Linda igen ♥ Har nog välrdens trevligaste häst att jobba med bara jag själv tar tag i mina problem. Gör jag något fel visar han det så snabbt så man kan försöka rätta till det. Borde ju va jag som rättar till honom men det är mer tvärtom. Är stolt över att ha en frystmärkt häst!
Red i ca 1 timme. Efter det blev det lite tjöt i cafet och lite pyssel.
Jag va väl hemma vid 14 tiden så där lagomt super trött.

Sen blev det lite slapp hemma och nu har jag vart och tagit in Jummis och nattat honom.
Nu är jag så trött och sliten så jag vet inte hur jag ska orka med resten av kvällen :) Tur att det bara är mat och sängen kvar.
Hade tyvärr ingen fotograf till träningen, men tog någon bild nu när han kommit in. Måste ju ha något att bjussa på.
Lite mat.

Sen lite vatten.

Och när man druckit måste man ju sörpla lite åxå :)

När man är klar med detta så måste man ju speja lite efter brudar.

Dag 3

2011-09-19 / 19:20:11
Tjo!
Då är vi redan inne på dag 3. Och hittils har jag och Jumjum vart ute på tur varje dag :)
Innan jobbet imorse så gjorde jag allt klart för Jummisen och kvällen bara kunde bestå av ridningen. Värsta hurtbullen.
Nu på kvällskvisten åkte jag tillbaka för lite ridning och pyssel.
Började med 3 varv på galoppbanan i lugn trav så han fick jobba med kroppen lite samtidigt bli av med lite energi. Han är pigg som tusan men lägger inte energin på att dra framåt som han brukar utan kör tekniken att explodera rakt uppåt istället. Iofs lindrigt för mina armar men värre för min balans ;) Är ju van att han brukar bli het och ligga på bettet annars.
Efter joggingturen fortsatte vi upp till paddocken där jag jobbade för att få honom lugn och avslappnad i traven. Tycker att han fokuserar väldigt bra trots att han är på nytt ställe och det är mycket som händer på gården. Sen att matte är stel som en pinne kan ju inte han hjälpa. Men vi försöker iaf. Efter ridningen fick han en välförtjänt dusch och massa kärlek.
Imorgon ska jag rida för Linda, en kär vän och duktig AR ryttare. Tänkte att vi kanske behöver lite uppfriskning på den träningsformen.
Men först på morgonen kommer hovis och ska fixa fötterna på honom så han är extra fit4fight.

Har inte bara vart hästar idag. Har vart in till min läkare för uppföljning och förnyat sjukintyg. Är ju som det är med besöken på psyk och jag blev nog mer trött av det än av ridningen. Men nu är det gjort för ett tag framöver iaf. Tycker det är grymt psykiskt utmattande att va på dom där mötena.

Nu är det dax att ta kvällen och få lite mat i sej innan sängen. För det blir nog sängen tidigt idag. Kan säga att jag sovit grymt bra dom senaste nätterna när jag härjat runt så på dagarna.
Ha en trevlig kväll!

Massa regn

2011-09-18 / 19:37:20
GoKväll!
Nu är alla sysslor klara för dagen.
Har varit upp och gått en liten promenad med Jumjum och hundarna. Efter det åkte jag upp till mina andra grabbar och pysslade lite med dom. Får ju inte glömma bort dom helt nu jue :)
Har vart full rulle nästan hea dagen så jag kommer nog sova gott inatt.
Imorgon ska jag till läkaren för att få ett nytt intyg och uppföljning på hur allt går med medeciner.
Men nu tar jag kvällen och ska nog hoppa isäng tidigt.
NattiNatti!

Dag 2

2011-09-18 / 12:13:42
Tjo!
Vart i farten nu på morgonen. Vart upp och ridit dagens första pass på Jumjum. Eftersom det regnade tyckte jag att det va perfekt att prova ridhuset.
Han va så lugn och fin där inne och visade inga tecken på att det skulle vara läskigt att vara där inne. Eftersom vi båda är ur form så blev det ganska lugnt där inne. Försökte mjuka upp honom lite och travade över lite bommar. Första bommen blev det tvärnit, men sedan travade han över så fint så. Men kommer nog bli en och annan vurpa när vi väl ska ge oss på hoppningen :)
Efter passet i ridhuset så tog vi ett vart på galoppbanan i lugn samlad trav. Va lite läskiga buskar längst kanten och tungt att springa i. Men han skötte sej bra.
Blev lite bilder tagna i ridhuset, men tyvärr glömde vi den bra kameran så bilderna blev lite suddiga och mörka. Blev även en liten film som jag ska försöka få in här.
Dagens skörd :)
DEn första är filmen. Vet inte om den funkar dock.








Får se om det blir ett lite pass i em/kvällningen. Men får känna så jag verkligen orkar och inte pressar på mej för mycket i början.
Kul att vara igång lite är det iaf :)

Dag 1

2011-09-17 / 19:14:55
Tjo!
I morse bar det av till stallet för packning och lastning av häst. Jumjum gick på släpet direkt utan att ens fundera.
Så nu har äventyret börjat.
När vi lastade ur honom fnyste han lite och va nyfiken på den nya omgivningen och alla hästar.
Fick först stå i sjukhagen för att få landa och äta lite. Sen fick han komma ut i en hage som han kommer få stå i den närmsta tiden. Han har vy över andra hästar och en liten backe i hagen så han automatiskt får lite extra motion
Blev lite spring i hagen och lite skrikande emn han av ganska lugn ändå. Men han har nog gått en hel del under dagen.

När jag sett att han var lugn och höll sej ihagen så åkte jag hem för att få vila lite.
Men kunde inte hålla mej borta länge. Så nu har jag precis kommit hem från premiär turen i paddocken. Va lite "tittig" och skvättig men skötte sej så bra så. Va mest en tur för att få känna lite på honom och tt lära känna sitt tillfälliga hem. Sen har ju varken han eller jag varit direkt aktiva under sommaren så vi får ju mjukstarta.
Men känns underbart att ha ridit sin egen häst igen.
Imorgon får vi nog prova på ridhuset enligt väder prognosen.
Nu är Jummis intagen och stod lugnt och åt i sin box. Ingen nervös den herren inte.
Hoppas ni vill följa får träning ett tag.
Här kommer lite bilder från idag. Jummis är lite rund om magen men det ska nog gå att ordna med lite träning. Sen ska vi inte prata om ryttaren. Men har jag tur får jag ordning på mejsjälv åxå.
små bilder går som vanligt att klicka på


















Så, det var allt jag hade att erbjuda för idag. Kan säga att det vart en stooor dag för mej och Jummis. Tur att jag har väldens bästa chef som är med och stöttar mej och har gett mej detta erbjudande ♥

Bootcamp för mej och Jumjum

2011-09-16 / 20:44:32
Tjo!
Nu börjar det hända lite grejer här i vardagen :)
Har fått ett erbjudande från mina härliga chefer på jobbet. Det ahndlar om att jag under någar veckor ska flytta med Jumjum till jobbet. Detta för att jag ska få komma tillbaka till ridningen som jag tappat så mycket av under en längre tid.
Kommer ha tränare på plats och hjälp och stöd under dom veckorna jag kommer ha honom där.
Så imorgon kommer Jumjum flytta från hemmets trygga vrå ett tag och komma iväg och tränas och ridas regelbundet.
Är så tacksam för denna möjlighet ♥

Ska försöka att uppdatera varje dag om hur det går under vår uppbyggnad och träning.

Iövrigt kämpar jag på. Har styrketränat några gånger och går på massage en gång i veckan. Börjar lossna lite i rygg och nacke vilket är skönt. Har fastnat speciellt för träning med pilatesboll. Tycker den är kul och lekfull och det finns ju så många sätt att träna på. Så sakta men säkert bygger jag upp kroppen och kondisen lite. Lär ju behövas nu när jag och Jummis ska på bootcamp

Nu ska jag ladda upp inför morgondagen.
Ha en trevig helg allihopa!