Ginos knä kollat och longering

2012-09-21 / 20:56:44
Tjoo!
nu har jag ju glömt att blogga en vecka igen. Fy på mej.
Men idag tycker jag att jag måste få ut ett inlägg :)
Vart upp till Gammelgården idag och hade en tjej som jobbar på ATG med mej. Så hon har kollat på Ginos knä och böjt honom. Han visar ingen hälta alls och rör sej utan hinder. Så har fått klartecken på att han kan börja ridas utan att jag ska oroa mej. Han fick en spark under en betäckning för massa år sedan. Knät ble vstort på honom och jag va in och rötgade honom. Visade ingenting på plåtarna då. Nu för något år sedan tyckte jag det blivit större så vi va in till ATG för rötgen igen och även ultraljud. Visar absolut ingenting. Han har tom fina ben för att vara så tung häst.
Nu har han ju stått så länge och jag tycket väl för nån vecka sedan att det blivit lite större igen. Och eftersom jag är sugen på att iaf rida honom när jag känner mej piggare och har bättre dagar + att en tjej är sugen på att börja rida honom så ville jag ha honom kollad.
Sätter man igång honom lugnt så komemr förmodligen knät krympa lite även om det alltid kommer att vara stort och fult. Men så länge han inte har ont av det så spelar det ju ingen roll.
Så med klartecken från vetten så va jag ju tvungen att longera honom. Sen har han ju fått ny grimma så då fick han ju chansen att visa upp sej lite. Har ju alltid lyckats ta bilder på honom när han haft en trasig och sliten grimma. Men idag visas han upp med en röd fin med glitter på :)
Longeringen gick jätte bra. Började som en lugn loj grabb som mest va intresserad av det gröna gräset. Sen helt plötsligt vaknade han till och började bralla runt och hade jätte kul. Va inte lätt för matte att hålla hästen, linan pisken och samtidigt ta kort. Men fick in några klockrena bilder.
Så då får äntligen Gino visa upp sin skönhet på ett värdigt sätt.
Små bilder går att klicka på som vanligt.
Se och njut av The Black Pearl ♥
Började som sagt väldigt lugnt.
 
Sen började det rycka lite i huvudet på honom :) nu komemr bilder som jag är så nöjd med så det får blir stora bilder på resten :)
Han är lite maffig faktiskt. Även om han är otränat och lite små tjocker.
Inge fel på rörelsen i dom knäna inte.
Tänk om han kunde ha det steget när man rider honom.
Detta blev en så klockren bild. Han visar verkligen att även en stor häst kan va smidig.
Så vacker ♥
Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag gör.
Ha en trevlig kväll!

Hästbloggen

2012-09-12 / 14:28:08
Har ju haft en hästblogg som tyvärr blivit dåligt uppdaterad. Har dock tänkt att ändra på detta. Eftersom hästarna står i olika stall nu så har jag valt att byta namn på bloggen från Stall Gammelgården till HästBiten. Ska försöka fåigång även denna där uppdateringar om träningar och bilder kommer att läggas ut. Tar kanske ett tag innan den komemr igång fullt ut. Men här är adressen till den ifall ni vill kika in på den åxå någon gånr då och då :)
weronicalarsson.blogg.se/hastarna

Tandläkaren

2012-09-12 / 14:15:57
Halloj!
Ja idag har det vart en lite jobbig dag igen. Vart hos tandläkaren. Märkte häromdagen att en visdomstand inte mår så bra. Fick en akut tid för detta idag. Visste ju redan att tanden ska dras ut för visdomständer lagas ju sällan. Men eftersom jag fick en kort tid så var det bara dit och så sköljde dom ur tanden och la i en proffisorisk lagning fram tills tanden ska ut. Känns lite som att man blivit dömd till döden, men att bödeln väljer att dra ut på pinan lite. Så nu kommer jag ha detta tandutdragande framför mej.
Eftersom jag måste få lugnande så fort jag ska sätta mej i denna hemska stolen med skarp belysning så får jag jju lugnande. Vilket i detta fallet var lite nyttigt. För direkt när jag va klar åkte jag upp och tog en promenad med Ginosen idag igen. Han fick väl en chock över att se mej två dagar på samma vecka ;) Blev ingen långis men iaf lite längre än förra gången. Fick även en ny grimma med posten till honom idag. Tyc´värr kom den efter att jag vart där. Så även på dagens bilder har han en söndertuggad grimma :)
 

Liten promenad med Gino

2012-09-10 / 20:16:19
Efter mötet idag så åkte jag och mammi upp till mitt andra stall. Stall Gammelgården ♥
Blev en liten promenad med Ginograbben. Han va inte allt för sugen på att spatsera något på bortvägen. Men när vi vände blev det busryck och det va framben överallt. Men han skärpte till sej bara jag sa till honom. Blev ju ingen längre promenad men la in lite markarbete på vägen. Stanna, backa och stå still övningar. Han är en stor och stark grabb, men han skötte sej och lyssnade riktigt bra på lilla lilla mej. Får väl ta lite markarbete och longering innan jag hoppar upp på honom igen så vi funkar bra på säkerhetsfronten. Jag måste känan mej trygg med honom igen efter vår lilla dispyt för nån sommar sedan då jag fick kasta mej av honom efetr att han bara stack. Har väl blivit fegare med åren och har svårt att känan mej helt trygg på honom efter detta. Jag gillar pigga och galna hästar, men vill kunna kontrolera energin. Har svårare för oberäkneliga hästar som kan va som filbinkar och sedan bara explodera. Men ska börja jobba på att bygga upp förtroendet igen så ska vi nog få till det jag och Ginosen åxå. Men fösrt ska jag invänta på under från tabletterna så energin och lusten kommer tillbaka.
Blev lite bilder från promenaden. Han är skitig men vacker iaf :)
Små bilder går att klicka på som vanligt.
 

Uppföljningemöte

2012-09-10 / 20:02:13
Tjo!
Nu äntligen är denna dagen över. Har mått dåligt och sovit kastt i flera veckor just pga denna dag.
Har vart på uppföljningsmöte med FK, läkare och psykolog idag. Ovissheten gör att dessa möte ofta kan dra till sej en hel del. Har vart så orolig över att det skulle bli några ändringar på min arbetsträning eller att dom skulle komma på att jag måste prova något annat.
Men denna gången har jag oroat mej i onödan. Jag fick gå igenom hur jag mår och hur det går med min arbetsträning och tiderna jag är där. Sen att jag börjat med ny medecin och att jag inte ätit den så länge utan är fortfarande på inställningstiden, och det kan ju ta ett tag innan dom ger full effekt sen kanske dosen ska ändras. Så mitt önskemål va att det skulle få flyta på som det gör nu. Jag känner mej bra med den tiden jag jobbar nu och är jag piggare en dag så brukar jag ju vara kvar längre på jobbet. Allt detta tyckte FK va helt ok. Jag kämpar på och har ändå några framsteg som hon tyckte var bra. Att jag försöker med tidsökning när jag är piggare och att det nu blivit lite ändringar även från läkarens sida. Så min arbetsträning ska fortsätta som den är nu med ökning när jag orkar. Jag ska inte ha någon press utan bara jobba på att må så bra som möjligt.
2 april går mina sjukdagar ut så fram till dess kommer jag vara kvar på Bergsgården och bara njuta. Efter den titden kommer jag att få gå med i något på Arbetsförmedlingen (detta har jag vart med om förut) Är väl några månader man är med där innan utvärderingen görs, om jag är redo för att jobba eller om det blir fortsatt sjukskrivning. Men det är lååång tid dit och nu ska jag bara fokusera på hälsan och njuta av livet.
Kan inte beskriva va mycket Bergsgården betyder för mej. Är grymt tacksam över att få vara där bland alal underbara människor som stöttar och peppar mig och alltid förstår när jag ibland har sämre dagar. Har alltid någon att prata med om det jag tycker är bra och jobbigt i livet. Ägare, personal och alla privathäst ägare ni är UNDERBARA!! Varje dag kommer man hem och är glad över att ha fått träffa er ♥ Tack för att ni finns här för mig!
 
Så nu är denna dagen gjord. Allt gick bra och jag kan äntligen slappna av. Trött som tusan men väldigt nöjd.

Läkar besök & Smink inköpt

2012-09-08 / 10:04:00
Godmorgon
Igår blev det en dag med lite fart i. Började med läkarbesöket på morgonen. Fick  vänta en timme innan läkaren tillslut gick jag och knackade på och undrade om hon hade glömt mej. Väl inne så klämde hon och kände på min hals och kikade ner så gott det gick utan att jag skulle spy på henne ;) Hon kunde inte se några konstigheter i halsen, men skulle skicka en remiss så att jag får åka och röntga för att vara på den säkra sidan. Hoppas det inte dröjer allt för lång tid innan jag får tid. Skulle få åka till arvika för röntgen. Sen skulle jag till öra näsa hals doktorn på sjukhuset i karlstad. För hon kikade i mina öron och trummhinnorna va lite irriterade. Men jaghar alltid var tett öronbarn så det va kanske inte så konstigt.
Efter VC så åkte jag och mammai och handlade på Ica i kil. Va längesedan jag va där så det var lite terapi för mej. Men et gick bra. Va inte så många jag kände igen från min tid där. Men några kände jag igen :)
Sen va vi in till apoteket för att hämta ut min näringsdryck.
När vi va på väg hem så tänkte jag att jag svänger in till frissan lite snabbt och köper oljan jag har till håret. Slutade med att jag kom ut därifrån 1600kr fattigare. Blev ett startkit med I.d smink inköpt. Och jädrar vilken bra täckning det va på dom pudren. Blev 4 olika pudersorter med penslar till och sedan oljan till håret.
Sen hem och slappa en stund innan Darling kom hem. Vig halv 7 åkte vi till Jump för att mocka och ta in honom. Halv 9 kom vi hem :) Kul att det är så trevligt sällskap där uppe i stallet. Man blir lätt fast där på kvällarna.
När vi kom hem så var det bara äta och sedan sängen och en film.
Va lite kul, för när jag skulle tvätta av mej sminket och sedan såg mej själv i spegeln så höll jag på att skrämma livet ur mej själv :D så stor skillnad gjorde detta nyinköpta puder. Ibland är det bra att kosta på sej lite.
Så det var en ganskafartfylld dag. Somnade ganska fort.
Känns bra att detta med halsen är påbörjat nu åxå.
 

Dressyrträning för Johanna

2012-09-06 / 20:56:47
Tjoo!
Idag blev det dressyrträning för tränaren Johanna. Hade väl bara tänkt att va med lite i början eftersom jag och Jump inte jobbat så mycket. Men vi va med nästan till slutet.
Han va väldigt stel och stacklig i början, men efter uppvärmningen blev han mycket mjukare. Började med lite galoppfattning. Och på dom försöken jag gjorde så fattade han faktiskt, och vi fick in vår första "längre" galopp. Hela långsidan och en bit in på kortsidan. Kan inte säga att det är en härlig galopp MEN ändå galopp. Bara att han fattar när man tar skänkeln är en så stor förändring så ni anar inte.
När vi va uppvärmda och mjuka så blev det till å jobba med böjning i hörn och rakställning på rakorna. Detta med rakställningen tycker jag är svårast. Han har lättare att böja. Han gick jätte bra i vänster varvet, men blev stelare i höger och han va nog lite trött på slutet åxå. Så detta med att flytta rumpa va inet lika lätt i det varvet. Fick även träna på flyttning åt sidan. Även där va han bättre i vänstervarvet. Är jätte nöjd med träningen och han gick jätte bra för att ha tränat så lugnt ett tag nu. Och galoppen går inte ens att beskriva lyckan man känner. Detta är nog något som bara en fd travhästryttare kan känna :)
Nu har matte ont överallt, ÖVERALLT efter att för det första inte ridit så mycket och sedan va ju träningen oplanerad så jag red i jeans :)  Men man lär av sina misstag :)
Nu är det Robinson final sedan sängen.
Natti natti!

Matte till doktorn som inte va där

2012-09-05 / 12:19:19
Nu är det ju inte bara djuren som går och blir dåliga här i huset.
Idag hade jag en tid på vårdcentralen hos en läkare. Har ju haft så mycket problem med halsen och mycket oro över detta i 1½ år. Känns ju som jag har något i halsen och har svårt att svälja och tjockt i halsen. Mycket är väl säkert ångest och spänningar. Men nu vill jag ha svar på detta. Så jag bokade en tid och kommer dit i morse och dom talar om för mej att läkaren är hema med vård av sjukt barn. Jaha, dom kunde inte ha ringt så jafg sluppit åkt till kil i onödan. Har ju även vart hemma från jobbet pga detta. Så jag fick träffa en sköterska och hon kunde ju inte kolla och sedan skicka remiss till sjukhuset. Fick en ny tid på fredag, även detta en jobbdag. Jag som bara vill få allt gjort så jag åxå kan få hjälp med det eller få veta att det inte är något fel på mej.
Så det har var ten tuff vecka än så länge. Och det gör inte saken bättre att jag har uppföljningsmöte på måndag med fk, läkare och psykolog för att tala om hur det blir i framtiden. Jag är så orolig över dessa möten. Man vet ju aldrig om dom tvärvänder och tycker att nu ska jag ut och jobba på riktigt eller att ja måste byta plats för arbetsträningen. Jag skulle inte palla något av detta. Är absolut inte redo för några ändringar. Känner mej lugn och trygg i stallet och trivs så bra med alla som jobbar där som peppar mej och förstår att jag har sämre dagar och bättre dagar. Men ska väl inte måla fan på väggen än. Får ta läkar besöket först. Sen har jag ju EKG dosan som jag skulle få remiss om till sjukhuset och hals doktorn. Efter detta kan jag förhoppningsvis få det lite lugnt och få svar på alla mina so mjag ser det problem. Sen kommer väl medecinerna kanske göra lite nytta får vi hoppas.
 
Nej nu har det vart mycket negativt. Får hoppas att det snart vänder igen.

Pimpen till kliniken

2012-09-05 / 12:08:58
Igår blev det en tuff dag. Pimp började rassla och hosta. Tillslut hosta han så mycket så han började spy. Han blev hängigare och hängigare och skakade som ett asplöv. Trodde att det var något med getingen han svalt. Matte blev hysterisk och orolig som vanligt och fick ta sej lugnande medans mamma fick åka in till kliniken med honom. Han hostade bara en gång på väg in till kliniken men va väldigt dåsig och sträckte på halsen. Väl på kliniken hade han över 40 grader i temp och va jätte loj. Så dom började med att titta i halsen på honom, sedan tog dom blodprover. Ingen infektion så förmodligen något virus. Blev ingen medecis eller så men ska hålla koll på tempen flera gånger om dagen. Blir han värre får vi åka in med honom igen.
Idag har han lite lägre temp och är lite piggare men är inte helt hundra än.
Är väl lite som med barn som börjar dagis, dom brukar ju åxå lätt bli sjuka. Pimp som redan är känslig med sin allergi har väl snappat upp något nu när han vart med i stallet mer.
Vetten trodde inte att det var någon fara med smittning utan det är som en människo förkyldning. Men får väl hålla lite koll på Harry om han åxå får sej en sväng av detta.
En inte allt för pigg sötnos ♥

Hästträningen

2012-09-04 / 09:19:33
Ja pga att hundarna varit med till jobbet så har jag inte velat satt dom i burarna såpass länge så jag kunnat rida. Därför har det stått lite still med ridningen några dagar. Men snart har nog hundarna vant sej vid miljön så jag kan gå ut på en liten tur. Drömmen vore ju om man kunde ha med dom ut, men det går nog aldrig. Jump är ju inte så förtjust i små varelser och mina småttingar tror att dom är störst i välden och riskerar livet med att hänga i svansen eller nypa i benen. Så det är nog säkrast om dom får va kvar i stallet.
Nya stallet börjar se ut som ett stall nu. Är nog säkert mycket arbete kvar, men tror att hästarna kommer kunna flytta in i oktober. Beror väl lite på hur vädret blir och hur snabbt byggandet går. Ska bli spännande att se när det blir klart.

Ha en fortsatt bra dag.

Dagens film

2012-09-04 / 09:14:09
Nu har jag ju hunnit se några filmer sedan jag skrev om dagens fim sist. Här är två av dom
Shes the man är en av mina absolut favoritfilmer. Den är rolig och charmig och en riktig feelgood film. Har sett den hur många gånger som helst utan att kunna tröttna på den. Så har ni inte sett den så tycker jag ni ska se den :)
Den får 5 tassar av 5






Igår kväll såg jag en annan romcom film. 27 dresses. En mysig fim om bröllop kärlek och att hitta den rätta.
Jätte mysig film och lite rolig emellanåt. Mycket fina klänningar får man se åxå :)



Dagens kloka ord

2012-09-04 / 09:08:11
Här kommer dagens kloka och fina ord.

Hundarnas 2a jobbdag- problemet med getingen

2012-09-04 / 09:07:20
Tjo!
Har glömt att blogga någon dag nu. Fy på mej.
Igår var hundarna med på jobbet och gjorde sin 2a dag. Även denna morgon blev det lite kalabaik med Harry. Var så vågad så jag gick med hundarna på ena sidan och hästen på andra. Gick ju bra tills vi kom till hagen och hästen skulle vända på sej vid grinden. På något konstigt sätt tog Harry sej ur sitt halsband och hamnade bakom hästen. Fick sej en liten törn men ingen fara dirket. Boy sparkade aldrig utan puttade Harry när han vände sej.
Efter detta gick allt väldigt bra. Hundarna va med mej hela tiden, när jag mockade, var ut med hö och fodrade. Inte ett ljud sa dom. Duktiga små barn.
Jag och Gretagick ner på galoppbanan och släppte hundarna och tillslut så kunda faktisk Alice tänka sej att leka en stund med lilla Pimp. Ända tills hon märkte att jag hade godis i fickan :) Väldigt kul för Pim att ha fått sej en tjej kompis. Harry tycker nog mest om att strosa runt själv.
Sen på slutet av passet satt vi hela gänget och fikade i solen. Pimp satt i mitt knä. Jag ser en geting fyga förbi och SMACK så har Pimp tagit den. Jag blev ju livrädd att han skulle bli stucken i munnen eller halsen. Men tydligen hade han en änglavakt, för allt gick bra. Jag va kvar på jobbet en timme extra ifall han skulle svullna upp och jag skulle va ensam och panikslagen. Men som sagt, inget hände som tur var.
Är så stolt över pojkarna. Hade aldrig trott att det skulle vara så smidigt att ha med dom på jobbet.