Förbättrad hälsa

2009-07-22 / 18:30:37
Idag har jag varit på osykhuset på min veckliga (heter det så?) kontroll och möte.
Vi kom fram till att det på dessa tre veckor som det gått sen jag började med dom nya tabletterna, har visat stor förändring i mitt liv.
Jag har bätte struktur och koll. Och framförallt, det jag planerar får jag gjort. Flrut planerade jag massa och orkade sedan inte utföra det. Men nu tror jag att vi är på rätt spår. Jag är mycket gladare och orkar ta mej an saker och ting. Tycker att det är lättare att vara ute bland folk och mår allmänt bättre. Hoppas det kan vara rätt nu och att jag kommer få lättare att leva med mina symtom.


Och detta med fotograferingen, tror att hela den grejen var super för mitt självförtroende. Känner mej lite mer självsäker efter att ha sett några smakprover från fotografen. Detta har stärkt mej jätte mycket. Att jag faktiskt våga vara med på detta trots mitt kassa självförtroende och min sociala fobi. Är stolt över mej själv och det ska bli kul att få visa upp bilderna sedan när dom är klara.
Ser fram emot nästa fototagning med Herr Böwes =) Hoppas han känner likadant.
Kram

sadelprovning

2009-07-22 / 18:25:01
Tjoo
Har ett par veckor åkt fram och tillbaka till grums med sadlar som jag lånat hem i hopp om att de ska passa på Gino. Han har nog den mest udda form som en häst kan ha verkar det som. När mna kommer in i affären hänger det fler hundra tals sadlar men ändå är det bara ett få tal som ens vart värda att ta ner från hyllan.
Men nu tror jag att jag hittat något som kan funka ett tag. Jag gillar den och sitter jätte bra i den. Stadig och skön. Och den glider inte runt på Ginomannen heller.
Enda som kommer att behövas är en antiglid padd och en längre sadelhjord =)
Ska prova en sista sadel i morgon, men som det ser ut nu så tar jag den jag red i idag.

Dagens ridpass var lite roligare än vanligt =) Först och främst hade jag ju sadel (ridit barbacka på Gino i flera år) och sedan var mannen riktigt pigg och framåt. Han fattade galopp utan att stöna och han orkade hålla galoppen flera varv på volten. Vanligen tar han en djup suck efter halva varvet och bryter av. Kanske även han gillar denn sadeln.

Har även beställt nya ridbyxor och chaps till nmej själv. Måste ju kosta på mej lite =) Rider ju bara i träningsbyxor i vanliga fall. Men efter att faktiskt haft ridbyxorna på mej under några passa så förstår jag varför det faktiskt finns byxor för just denna sport =)
Hittade även ett regnställ som jag kan ha under dom regniga dagarna. Och med det menar jag att jag kan ha dom varje dag =)
Även skönt att ha när man ska ut med hundarna i dåligt väder.
Kram

Äntligen lite sol igen

2009-07-17 / 13:38:32
Tjoo
Så har solen kikat fram lite igen då. Skönt att det inte bara regnar.
Idag har vi haft mormor och morfar på besök. Dom va lite nyfikna på kisseungarna. Får väl se om dom vill ha en sen om några veckor =)

Älsklingen är iväg och vattnar blommorna hemma hos far hans som vart bortrest. Antar att hälften av blommorna redan dött =)

Har inte haft nå speciellt för oss dom senaste dagarna utan mest tagit det lugnt. Jag har vart in till sköterskan på möte och sedan har vi vart och små shoppat lite. Annars har det vart lugnt.
Har hunnit prova en av dom nya sadlarna jag lånade hem till Gino. Får se om jag provar en annan idag. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den jag prövade. Den satt nog ganska bra men tycker inte att det var tillräckligt bra. Sen var den helt ny och stel och inte det minsta inriden och det kändes jobbigt och stelt. Vill nog ha någon som är lite mjukare och ingnuggad =)

Väntar fortfarande med spänning på fotona från fototagningen. Ska bli spännande att se dom. Hoppas att man gjorde sej lite vacker på nån av alla bilderna som togs iaf =)
Kram

Mitt och Ginos första modelljobb

2009-07-12 / 13:27:49
Onsdagen den 8juli var jag och Gino med i vår första foto session =)
Jag har gått och vart jätte nervös och orolig över detta i en månad innan själva tagningen.
Det va Marre som fixade detta åt mej. Fotografen heter Eric Böwes. Han kom långväga för att få med oss på kort.
Hade många fina ideér som vi gjorde verkliga =)
Bla med bröllops klänning och balklänning och med lite andra stuk.
Har inte sett bilderna själv ännu men han sa att det blev mycket fina bilder. Är så nyfiken, men får vänta ett tag till innan jag får dom. Kommer givetvis att dela med mej av några här i bloggen när dom väl är klara.
Har aldrig tidigare blivit fotograferad av en riktig fotograf så det var spännande och lärorikt. Tack till Eric och Marre som hjälpte mej att våga vara med.
Är så stolt över mej själv att jag orkade/vågade vara med på detta även om jag dagen innan börjat med nya tabletter och var så himla stressad över hela grejen.

*skriker va lycka*

JAG HAR GJORT MITT FÖRSTA MODELLJOBB!!!!

Och som det lät på fotografen så vill han jobba mer med mej *överlycklig*
Så kanske blir det en liten road trip till Leksand med Marre och Anders senare i sommar eller när det nu blir.

Gino skötte sej jätte bra hela dagen trots att vi bökade mycket med honom och han fick stå ut med mycket. Vi började vid 13.30 tiden och var klara vid 20 tiden. Under denna tiden har jag bytt kläder och utrustning 1000 gånger känns det som. Är fortfarande öm i baken efter att ha ridit så mycket på en dag =)
Givetvis fick Jumjum var med på några kort åxå.

Hade även med Erik Nygren som enligt sej själv ville vara med och spela nörd och lära sej någonting. =)
Nygren har tidigare tagit bilder på mina hundar.
Jätte duktig på att ta bilder även han. kika in på hans hemsida och läs mer om honom och kolla på alla snygga bilder han tagit
eriknygren.com
Här kommer några smakprov på dom bilderna som han var med och tog.




Vet att det blev lite rörigt nu. Men dessa bilder är alltså tagna av Nygren. Bilderna från Böwes kommer om ett tag. Så att det inte blir några missförstånd här. Detta är alltså bara ett litet smakprov av som kommer sen =)

Fått kattungar 12/6

2009-07-12 / 13:12:16
Jaha, då visade det sej ännu mer att mina djur inte är normala =)
Kattis, som absolut inte skulle kunna få ungar pga att hon var så kallad tvekönad. Hon ska inte ha någon livmoder. Hon smet en dag och var borta. Man var ju ganska lugn, för hon är ju den som absolut inte skulle vara någon fara med.
Tjii fick jag, för 4 veckor senare hittar jag henne i garderoben födandes. En av ungarna var redan ute medans den andra var på väg. När hon äntligen fått ut den andra så slappnade hon av mer och det märktes att ingen mer va påväg.
Kan lägga till att under denna stunden har jag halvt dött av panik =)

Men nu har hon iaf ungarna och även om det inte var planerat så är jag så himla glad över att ha fått dom ♥

Vi har döpt dom till Parvel och Mini.
Dom är nu 4 veckor gamla och börjar busa lite smått. För varje gång man går upp till dom så har dom lärt sej saker mer och mer.
Har inga bilder när dom var nyfödda på denna datorn, men här kommer iaf några när dom är några veckor.
Parvel är den ljusare lite större. Han ser ut som en tiger och beter sej som en åxå =)
Mini är lite mörkare i färgen och lite mer försiktig av sej. Hennes ögon är helt bedårende.







Har lite nya bilder som jag inte tagit ur kameran än som jag kommer att lägga ut senare. På dessa bilderna är dom 2½ vecka gamla. Dom första bilderna är på Mini och dom sista på Parvel.

Lite uppdateringar =)

2009-07-12 / 13:00:17
Tjoo
Är ganska mycket att skriva ikapp nu sedan jag bloggade sist. Så ska jag få med allt får jag nästan skriva en bok =)
Ska iaf få med lite saker som hänt.

Har haft lite blogg semester just för att jag inte haft ork eller lust till att blogga.
Men nu har jag fått tillbaka min dator och då tycker jag att det är dax att börja igen =)

Hälsan
Jag har en längre tid nu inte mått allt för bra. Haft krypningar och ångest och allmännt frustrerad. En känsla jag omöjligt kan beskriva så någon förstår. Men det ska tydligen vara vanligt för ADHD fôlk =)
Hur som hellst så fick detta mej till att vilja prova ny medecin. Så för en vecka sedan snart så började jag med Ritalin i stället. Än så längeh ra jag inga värre bivärkningar, men har heller inte kännt av att det jag nämde tidigare har blivit nå bättre.
Har dock varit lite piggare några dagar, men kan vara så att jag inte haft tid att må dåligt denna veckan. Mer om det kommer senare.

Arbetsterapin
Jag går fortfarande på den en gång i veckan ungefär. Och nu har vi kommit så långt att jag ska på arbetsintervju i slutet av augusti *tjohoo*
Men mer om det kommer när vi väl är där, vill inte ta ut något i förskott som jag sedan blir besviken på.

Djuren
Alla djuren mår bra. Degusungarna är nu sålda så det är bara mamman och pappan kvar. Dröjer väl inte innan det är fler ungar =)
Hundarna är det som vanligt med. Pim är inge värre av allergin och lever ganska vanligt förutom tat han inte får några godsaker annat än sådant som han får äta.
Katterna, ja det får bli ett helt eget inlägg senare. Men kan redan nu säga att dom förökat sej =)
Hästarna har fått ha det ganska lugnt ett tag nu. Lite lättare skogsturer tillsammans med Marre och lite småträning. Men dom är inte i form på något sätt utan får ta det lite lugnt nu tills mina tabletter stabiliserat sej. Men lite har hänt även på den fronten som åxå kommer få ett eget inlägg senare =)

Hus och hem
Hemma ser det ut ungefär som vanligt =) Jag och Älsklingen har fått upp trappräcket och en grind så hundarna håller sej från övervåningen.
Ute har vi börjat pråla lite för rabatter men det går lite segt. Åxå regnar det ju så man nästan drunknar eller så är det så varmt så man svimmar. Har ju hela livet på oss att få färdigt i trädgården =)
Ny utemöbel har vi iaf inskaffat så vi kan ha det mysigt ute vid grillen.
Förra helgen hjälpte vi till att slänge ut allt skrot ur båtskjulet. Var ett riktigt slitgöra men nu är det klart. Blev några ton =)

Köpte mej en ny dator för ett tag sedan pga att den andra brann upp invändigt. Köpte en mini pc Vivienne tam (den röda snygga) Men lämnade in min andra för lagning. Och tur var väl det, för jag tröttnade rätt snabbt på att ha allt i mini format. Så nu har jag tillbaka min gamla lite större dator igen.

Igår fick vi det tråkiga beskedet att Fanny (vår stallhund) fått somna in. Så sorgligt. Hon har funnits där varje dag när man kommit till stallet i alla år jag haft hästarna där. Kommer bli jätte tomt utan henne som kommer och hälsar.
R.I.P Funny bunny ♥


Har helt klart hänt mycket mycket mer, men kan inte komma på något nu direkt. Men kommer snart med dom inläggen jag pratat på tidigare.
Kram♥

Nytt utseénde och nya tag

2009-07-12 / 12:31:37
Tjooo!
Nu ska jag väl ändå kunna börja om på ny kula med bloggandet.
Har kämpat med att få till en ny design som jag hittade på blogghjalp.se
Hoppas att ni tycker den var lika fin som jag tycker =)
Och att den ligger som den ska.

Som sagt, ska försöka att börja om och bli en bättre bloggare.
Kram♥

Testing testing

2009-07-11 / 20:44:56
Gör ett litet test om min blogg finns kvar.
Har varit totalt noll blogg sugen ett bra tag och nu verkar det som att alla gamla inlägg försvunnit.
Får se om dom kommer tillbaka.
Återkommer med nyheter och uppdateringar inom kort.
Men orkar inte med det just nu.

Kram till er alla!