Tack Team Bergsgården!

2010-03-31 / 18:51:47
Tjoo
Idag har jag fått jätte glada nyheter. Har fått veta att jag får vara kvar på bergsgården i 3månader till. Är så glad över detta. Nu ska jag försöka att slappna av ett tag och bara njuta. Jag ska inte grubbla över vad som händer senare förän jag är där. Jag ska kämpa så hårt för detta.
Känns så skönt att veta att det blir lugnt ett tag om nu inget kommer och sätter stopp för detta.
Tack hela Team Bergsgården för allt ert stöd och för att ni ville ha kvar mej ett tag till ♥


Efter jobbet idag åkte jag raka vägen till AF för att skriva på papper och gå med i detta nya program som så fint heter Arbetslivsinriktad rehablitering. Fick sitta och vänta nästan en timme inne på af innan det va min tur. Men själva mötet gick fort iaf.
Sen gick jag in till apoteket för att hämta ut lite medeciner. Där inne fick jag träna lite på min fobi för folk. Va packat med folk där inne och jag kände hur stressen och paniken smög sej på mej. Men jag kom ut därifrån levande :)
Resten av dagen har jag suttit inne läst i Tid för Odd.
Även om det är en stor lättnad att veta att jag får va kvar på samma ställe ett tag till så mår jag ju fortfarande inte bättre psykiskt och fysiskt. Men nu kommer jag iaf ha tid att få samla krafter. Men ska ta det så lugnt det går. Energi och styrka kommer ju inte som ett brev på posten direkt. Men jag ska fortsätta kämpa.
Nu blir det snart mat och mys i soffan. Passar Julia nu fram till 22. Så det är lite fullt upp med att hålla småhundarna i styr från att bli helt kärlekskranka :)
Nu kommer jag att vara ledig ända tills onsdag. Så nu har jag lite semester :)

Lite goda nyheter

2010-03-30 / 19:10:19
Tjoo på er!
Idag har jag vart hundvakt till Julia på fm. Hon va lite grinig på smågrabbarna så hon ska nog snart börja löpa. Eller så är hon helt enkelt trött på dom små liven.
På em hade jag ett möte i stan hos psykologen. Det är på tok för lite p-platser utanför psyk kan jag informera er om. Virrade runt en lång stund innan jag tillslut hann in i en ruta precis när någon annan åkte. Hur kan dom ha så få platser när det onekligen är mycket folk därförjämnan. Jag som hatar att köra bil i stan hann att bli väldigt uppstressad och nervös. Men jag klarade det iaf :)
Mötet gick bra. Är så tacksam för all hjälp och stöd jag fått genom min psykolog. Hon har verkligen vart en ängel under dessa år. Hade det inte vart för henne skulle jag fortfarande bara bli medicinerad för deprission utan resultat. Men tack vare henne startades en utredning och jag har kommmit så långt genom detta pga henne ♥ Det va även hon som fixade mötet med af och fk åt mej. Hon tar tag i saker och hjälper mej.
Har även pratat med af idag.Och som det verkar så kommer jag att starta ett nytt program den siste mars. Detta program kallas arbetslivsinriktad rehabilitering. Genom det kommer jag att få gå kvar på BG tills juni. Men först måste jag ju få ett möte med chefen för att veta om dom vill ha mej kvar. Hoppas verkligen det. Så förhoppningsvis komemr jag nu få ytterligare 3 månader för att komma tillbaka till livet och hitta kraften jag en gång hade.
Hade hoppats på att få vara på samma ställe över sommaren. Nu fick jag iaf några månader till. Förhoppningsvis kommer jag bli piggare under tiden så jag orkar ta tag i vad som händer efter dessa månader.
Ska försöka slappna av ett tag nu och återhämta mej och försöka att inte stressa upp mej för framtiden. Men vet att jag har svårt att inte oroa mej när jag inte vet vad som kommer hända. Men ska försöka ta det lugnt och njuta.
Ska in till AF i morgon och skriva på papper om nya programmet. Hoppas att det går smärtfritt och att det inte kommer upp nå nytt jobbigt som jag inte kommer att förstå.
Man kan ju inte ta ut allt för mycket glädje förän jag har det på papper hur det komemr att se ut följande 3 månaderna.
Håll tummarna för mej mina vänner ♥

Snart är det slut på mars

2010-03-29 / 20:36:30
Tjoo
Då är snart mars månad förbi. Även om det bara är några dagar kvar så vet jag fortfarande inte vad som kommer hända med mej den sista mars. Inte hört något från vare sej af eller fk. Dom är ju inte ute i tid med att informera mej vad dom nu beslutat iaf.
Förhoppningsvis får jag iaf reda på det innan tiden är ute. Hoppas verkligen att jag kommer få vara kvar på bergsgården ett tag till. Så fort jag får ett beslut från regeringen så blir det ett möte med chefen för att se vad som händer. Lova att ni håller tummarna för mej.

Idag har jag läst ut boken Broder Odd av Dean koontz. Har läst alla dom tidigare böckerna om Odd och gillar det övernaturliga i dom. Och inte blev jag besviken av denna heller. Fick Tid för Odd i julklapp så får väl se om jag ska läsa den innan jag börjar med Sagan om isfolket som jag antar att jag får med posten i morgon. Hoppas att jag kommer att gilla dom böckerna så jag har lite att göra ett tag :)
På kvällskvisten har vi vart i stallet. Tog en promenad med hundarna innan hästarna fick komma in.
Imorgon ska jag till psykologen igen. Synd att jag inte har några bra nyheter att komma med dock. Inga beslut att komma med och heller inga possitiva besked om att jag är piggare eller mår nå bättre. Är matt och orkeslös och har ingen lust med något. Det lilla jag orkar göra suger musten ur mej och jag blir helt slut efter det. Orkar inte hålla igång nån längre stund med något. Är jobbigt att inte orka va ute bland folk en längre stund utan att va helt slutkörd. Påsk är det snart åxå och även det gör att man mår sämre när man vet att inte orken finns :( Men hoppas att folk förstår att jag inte är så pigg.
Sen är Mini jätte svullen i en tass igen. Känns som att det mesta fortsätter att gå emot mej.
Nu ska jag gotta ner mej i soffan och ta det lite lugnt.
Ha en bra kväll!

Lite bilder på degusarna

2010-03-28 / 17:36:32
När edt va nystädat i buren åt degusarna så fick jag lite sug av att agera fotograf. Så här kommer lite nya bilder på familjen degus. Även hundarna fick vara med :)
Små bilder går som vanligt att klicka på för att se dom i större format.

















Å så lite Mini då :) Ni ska inte tro att det alltid är en dans på rosor att bo i detta hus *fniss* Här provar Mini en av Harrys jackor.

Kalas i Kilsarenan

2010-03-28 / 17:16:42
Tjoo
Igår va vi på födelsedagskalas på arenan i kil. Det va Johans farbror hans fruga och deras ena son som slog ihop ett kalas. Va väl sisådär 150 pers där och lilla folkskygga jag :)
Det va jätte trevligt. God mat och underhållning. Blev lite vin och nån cider för mej som behöver lite för att våga va bland människor *fniss*
Va lite seg i morse och hade lite skallebank men inge värre iaf. Har vart till pets ilanda idag och köpt kattmat och lite grejer till degusarna. Ett nytt hus bla. Nu har dom fått nystädat och ränner runt i buren för att stöka till igen :)
Ungarna ska om några veckor flytta hemifrån. Dom är snart 5 veckor och dom ska väl va 7 innan det är dax. Så vet ni någon som vill köpa kan ni ju hojta till :)
Efter pets åkte vi till stallet och dolade lite. Tog en promenad med hundarna och pysslade om Hannes lite. Han fäller ju som tusan nu så drog väl av honom så det blev en till Hannes på golvet :)
Har inte bestämt mej om jag ska raka honom eller hoppas på att han kommer kunna släppa all päls själv. Vill ju inte att han ska va en hårboll i sommar. Han börjar tunna ner sej lite nu åxå. Mycket av fölmagen han haft är borta. Antar att man kan tacka Gino för detta. Dom jagar ju runt varandra hela dagarna.
Jumjum håller sej mest i bakgrunden och surar.
Dagen har gått väldigt fort. Men så har vi ju vridit fram klockan åxå så man fick ju en timme mindre där.
Nu blir det iaf lugnt resten av dagen.

Frost blev snabbt utläst

2010-03-24 / 18:16:26
Tjoo
Haft en ganska kass dag. Eller ja den började kasst iaf.
När jag skulle kliva upp i morse så råkade jag stöta till den morgontrötta och grinig Harry. Givetvis lyckade jag putta honom mot Pim och då va slagsmålet igång. Kan lova att det va ingen bra start på dagen.
Så humöret har inte vart på top.
Inget hände med hundarna va väl mest argatoner och lite verkstad. Men jag lyckades bli ganska irriterad iaf.
Sen har jag vart på jobbet. Där lättade ilskan en aning. Avslappnade att få komma dit.
När jag kom hem från jobbet kände jag mej matt och hängig så jag har spenderat resten av dagen i sängen med en bok som jag fick i födelsedags present. Frost heter den. Den va riktigt bra. Började läsa den igår och nu är den utläst :)
Så nu har jag börjat några sidor i ytterligare en bok jag fick i present. Vampyrens märke heter den. Men av det lilal jag läst så känenr jag inte mycket för den. Känns lite väl fjortis skriven på något sätt. Uttrycken och sättet den är skriven på. Men jag ska ge den en chans iaf. Kanske ändrar mej.
Sen har jag ju inget annat att läsa nu heller så jag får väl ta det som finns :)
Hade nog hoppats på att den skulle vara med som twilight eftersom det skulle va vamprer i den. Men jag vet inte jag. Komemr nog inte hitta någon vampyr bok som kan mätas med den serien.
Frost hade lite samma stuk. Kärek och mytologiska väsen :) Komemr fler böcker i den serien men tror inte att andra boken skulle komma på svenska förän till sommaren :(
Har beställt första boken i Sagan om isfolket sagan. Hoppas att den kan va något att roa sej med när den kommer. Gillar jag den så kommer jag ha att göra ett tag iaf då det finns ca 40 böcker i den serien ;)
Men först får jag väl ge Vampyren märke en chans till.
Skulle lagt in bilder på mina presenter åxå men har inte haft ork och lust till att fota dom än. Men det kommer.

Trevlig födelsedag

2010-03-22 / 19:58:09
Tjoo
Jaha då är man ett år närmre 30 då. Känns som att jag redan börjar få åldersnojjor. Men man blir ju inte äldre än man gör sej.
Började dagen på jobbet. Hade lika mysigt som vanligt. Men avslöjade aldrig min fädelsedag :)
Sen va det hem och slappa lite innan det va dax att städa.
På em kom mormor och morfar, morbror och hans gulliga tjej och paranteserna och Älsklingen. Blev en mysig fika.
Detta har jag fått idag
Twilight 1a filmen och den nya New moon (Bellas box med massa skojigt i)
2par skor
En jeans kjol och ett par mys byxor
en vit väska
en vit klocka
en röd vårjacka
2 böcker
7pack stumpor :)
Bilder på grejerna kommer i morgon. Är trött och sliten nu.
Är nöjd med dagen men är väääldigt trött nu efter att ha hållt igång hela dagen.
Tack för alla grattishälsningar jag fått inne på Facebook åxå. Det har blivit en hel del sådana :)
Blir jätte glad och det värmer så oerhört mycket att få så många.

ÖoB och skoshopping

2010-03-21 / 18:40:07
Tjoo
Trött och sliten efter en liten shoppingtur.
Blev en sväng ut till öb och skoaffären där. Hittade 2 par skor som jag får vänta med tills i morgon ;)
Inne på öb hittade vi 3 hundkoppel, en kattleksak, tvål och schampo och en termometer som visar hur mycket man ska klä sej *fniss*
Kattleksaken är en plast ring som en kula rullar runt i. Så kan dom sticka in tassen och flytta på kulan där inna. Verkar som dom uppskattade den för det dånar på övervåningen :)
Bilder på skor å sånt kommer i morgon.
Efter öb så va vi hem till paranteserna och käkade lite mat och pratade lite. Fick även Pimps täcke omsytt så det inte är för stort längre :)
Nu blir det inte mycket mer idag. Blir ju så trött av allt. Men är glad att jag iaf orkat göra något under helgen.
Morgondagen ser jag inte fram emot allt för mycket men det är ju onekligen något jag aldrig kommer att kunna komma ifrån.
Nu tar jag kvällen iaf.
Ha en härlig söndagskväll!

Tömkört Hannes igen

2010-03-20 / 17:34:38
Tjoo
Idag har det vart härligt väder ute. Varmt och ganska soligt iaf.
Har precis kommit hem från stallet.
Vi tömkörde Hannes för andra gången idag. Ble ven lite längre tur än sist. Han sköter sej så bra och är jätte duktig. Men detta med att svänga är inte så lätt än. Men det får man ju förstå när han inte gjort det mycket förut.
Efter tömkörnings promenaden va vi på gården och tränade lite. Krister plogade undan snöhögar och höll på och väsnades med traktorn. Hannes stod brevid och brydde sej inte ens när skopan tömde snö brevid honom.
Efter det drog jag en pulka brevid honom. Eftersom det inte är snö och is kvar på vägen så lät det ju ganska friskt, rev gött i backen. Men inte heller det brydde sej coolingen om.
Nästa gång ska vi prova att ha kedjor i pulkan och lite släpandes bakom. Allt för att han ska vänja sej vid massa ljud utan att bli rädd.
Har hittat ett gäng med bjälror åxå som han ska få ha i selen.
Måste säga att det är kul att han är så himla lugn och cool.
Han ärfortfarande den som är störst i hagen som ni ser ;)

Twilight serien på engelska utläst

2010-03-19 / 20:18:53
Tjo
Fredag igen då =)
Regnar gör det åxå. Men antar att det behöver regna lite för att all snö ska försvinna snabbt. Fast vill ha en solig helg :)
Började dagen på jobbet. Där va jag med och löshoppade först 2 stora hästar. Sedan Sally och Casper (två av shettisarna) Måste säga att jag är gryymt impad av hur smidigt gamla Casper rörde på sej. Hoppade högt utan problem. Sally va duktig hon åxå. Nu blev jag sugen på att prova mina hästars hopptalanger åxå. Får väl se om jag lyckas komam iväg med dom så dom får prova sina vingar i ridhuset åxå :)
Pga tandvärken så har jag fortfarande inte vart så pigg. Blir jätte yr av alla värktabletter.
Idag har jag även läst ut Breaking Dawn så nu har jag läst ut hela engelska twilightserien :(
Har läst 7 böcker sedan 9/2 :bigeyes: Varav 3 stycken är på engelska. Måste säga att jag är impad av mej själv.
Vet dock inte hur jag någonsin kommer kunna uppskatta en bok på samma sätt som denna serien. Men något linande ska jag nog kunna hitta. Får ju några böcker i födelsedagspressent vet jag :)
Sen har jag blivit tipsad om en annan bokserie. Sagan om Isfolket. Om jag gillar första boken så kommer jag iaf ha lite och föra med ca 40 böcker i hela serien. Skule ju ha något att sysselsätta mej med i solen till sommaren iaf *fniss*
Men först får jag prova dom andra två böckerna jag får. Kanske kan dom va något. Men i dom serierna finns det bara 3 av varje.
Hur som helst kommer det bli svår att toppa Twilight serien. Men New moon kommer ju ut på dvd den 20e ;) Så där har jag något at tse fram emot ;P
Några direkta planer har vi inte för helgen. Blir det fint väder så vill jag prova att tömköra Hannes igen. Hoppas att jag inte kommer va allt för kass pga tandhelvetet.
Sen skulle mamma vilja att jag åkte och hittade ett par skor. Vet inte varför hon tycker att det är dax för nya. Brukar inte alla skor falla i små partiklar? ;)
Får väl se hur mycket energi det finns för att göa saker.
Har böjat läsa en bok av Dean koontz idag åxå. Måste ju ha något att göra ;) Psykopaten heter den. Den verkar inte helt kass iaf.
Nu blir det Lets dance. Nachos har vi redan käkat.
Ha en trevlig helg

Grym tantvärk

2010-03-18 / 20:18:10
Ajajaj!! :S
Har en tandvärk som vägrar att ge sej. Har knaprat tabletter under dagen men do mhar inte gjort någon nytta alls.
Det värker i hela den högra sidan av ansiktet och jag känner mej yr och snurrig.
Det är tanden som blev lagad för några veckor sedan som spökar. Kanske blir så att jag inte slipper undan från rotfyllning trots allt :(
Nästa tid jag har hos tandis är inte förän i april. Hur ska jag klara att ha såhär ont fram till dess? Tanken har slagit mej att det skulle va lättast att bara slå ut tanden själv. Det gör nog ont men sen finns det iaf ingen tand som kan va dum mot mej.
Tandläkar skräcken är väl den som gör att jag inte ringer till vilken tandläkare som helst för en akut tid. Men fortsätter det så har jag väl inget val.
Har inte orkat göra så mycket under dagen. Legat i sängen och läst mest. Inte lätt att göra så mycket annat när världen snurrar och gör ont.
Ni får ha en bra kväll.

Skötare/ ridsällskap sökes!

2010-03-17 / 20:18:18
Jag börjar inse att om jag ska få igång hästarna så kommer jag behöva lite hjälp och avlastning. Min egen energi räcker inte riktigt till för tillfället. Därför inser jag att jag behöver lite hjälp och avlastning.
Även roligt om man kan få lite ridsällskap. Allt blir ju roligare och lättare om man är fler.
Skulle även vilja ha hjälp med stallsysslor och hästpyssel.
Den jag söker ska va ansvarsfull och nogran. Körkort och bil är ett måste då det är en bit till busshållplats. Även o mdet är gångavstånd.
Men vill att det inte ska va några problem att ta sej till stallet för att kunna hjälpa till.
Du behöver inte kunna massa inom dressyr eller så. Utan bara vilja ha mysigt med hästen i stallet och skogen. Sen om du vill träna lite så är inte det några problem.
Pga min egen hälsa så kan det vara svårt att ha bestämda dagar. Eftersom jag inte vet så långt i förväg hur jag mår. Så rullande "schema" efter överenskommelse.
Hästarna är INTE igång utan har mest skrotat runt i hagen under vintern. Därför är det en lugn start som gäller.
Så om du är intresserad eller vet någon som är det så skriv gärna till mej för mer info.

Lite jobb och lite läsning =)

2010-03-17 / 20:00:20
Tjoo
Mätt och belåten efter att ha käkat pizza precis :)

Dagen har vart ganska lugn. Började med att jobba några timmar. Blev en promenad med Grodan. Riktigt varmt och skönt för promenad idag :)
Hemma från jobbet så satt jag mej och läste i breaking dawn. Kände att jag behövde få slappna av lite. Nackdelen med det är väl att boken närmar sej slutet :(
Nu på kvällskvisten har vi vart i stallet och tagit in hästarna. Hannes betedde sej lite konstigt. Han stod längst ner i hagen helt ensam och jag trodde han brutit sej eller skadat sej. Men sen fick han ett busryck och visade inag tecken på att ha skadat benen. Men han kom inte ända upp i hagen så jag kunde inte se honom ordentligt. När jag väl lockat fram honom i hagen så såg jag att grimman hade kanat ner så han hade hakdelen i munnen. Gick och tuggade och va jätte irriterad på det. Stackarn. Måste ju vart jätte ortevligt att gå å gnaga på den och inte få bort den.
Hittade ingen skada i munnen på honom iaf och så fort jag tog av grimman så började han äta. Så det va ju ingen fara iaf.

Nu ska det kollas på Det okända. Spökprogram är spännande :)
Ha en trevlig kväll!

Grattis Hannes som fyller 2 idag

2010-03-16 / 10:42:07
Grattis Grattis min lilla ponny ♥
Har ju inte haft honom så länge än. Men ser fram emot alla åren tillsammans. Ska bli roligt att följa hans utveckling.
För er som inte redan vet vår historia så kommer den här :)
Hannes stod på Bergsgården innan vi köpte honom. Så redan där började jag gilla honom. När jag sedan fick frågan om jag vill köpa honom gick allt ganska fort. Pratade lite med min älskling om det hela och tillslut så blev han hästägare *fniss*
Hade tänkt många gånger innan att det vore bra med en liten sällskapshäst till dom andra två. Så vet man att man kan åka iväg med en och träna utan att den andra blir kvar själv hemma.
Hannes är en väldigt lugn och cool kille. Har aldrig vart med om en så stabil unghäst innan. Han är helt super att hålla på med. Har heller aldrig vart med om en så pigg shettis tidigare. När man är ute på promenader så skuttar han och tacktar och tycker allt är jätte kul. Han är med på allt.
Han har mycket egna ideér dock. Och har han kommit på en sak så gör han det direkt. Tex den gången vi va ute på promenad och han kom på att han skulle rulla sej mitt i vägen :)
Han valde själv att han ville gå med dom stora hästarna i hagen och det visade han helt enkelt med att smita in i deras hage. Och där står han nu.
Vi kommer att ta det lite lugnt i arbetet men börja lite smått med träningen. I framtiden kommer han väl mest bli körd. Men eftersom han verkar bli en ganska stor shettis så kommer jag att rida in honom åxå. Med min fjädervikt kommer nog inte det att bli några problem.
Så änu en gång får jag tacka Bergsgården för att dom gjort mej en lycklig delägare i en så underbar häst. Sen att få dela honom med sin Älskling är ett stort pluss.
Här kommer lite bilder från tiden jag haft honom. Sist kommer även ett filmklipp som jag filmade innan jag bestämt mej att köpa. Som ni säkert kommer förstå när ni sett filmen så va det inget svårt val efter det.





















Här har han precis blivit utlastad och anlänt till sitt nya hem.






Möte med AF, FK och psykolog

2010-03-15 / 19:03:36
Jaha då har man vart på ett möte som inte gjorde mej mindra förvirrad än innan mötet.
Det va planerat av min psykolog att ta ihop alla parterna i detta för att alla skulle få insikt i hur dåligt jag mår. Även för att få veta vad som händer den sista mars då min tid i introduktions programet jag går nu.
Psykolog, läkare, af och fk skulle vara med. Alla kom utom läkaren. Hon va dock inplanerad i mötet och visste att det  skulle vara. Efter halva tiden hade gått så gick psykologen för att prata med henne. Vet ni vad hennes ursäkt va?? Ja men jag kommer ju inte jobba kvar här i slutet av mars så det spelar ingen roll!!! VA?? Så bara för att man ska sluta på sitt jobb sista mars så kan man lika gärna sluta gör a nytt fram till dess?? Så henne är jag glad att slippa sen även om jag har svårt med byten av alla personer.

Så mötet fortsatte med dom som hade vett till att vara där och visa lite respekt.
Dock gav mötet mej ingenting. Jag vet fortfarande inte vad som händer sista Mars. Eller 1a april. Jag är precis lika stressad över detta och fick inga vidare svar alls.
Varken Af eller FK vet vad som kommer att hända. Hm när kommer dom få veta detta så att vi som mår dåligt av detta kan få svar?
Hur kan regeringen ens starta enn program som dom inte vet hur det ska sluta? Programet ska vara i 3 månader. Kunde dom inte väntat i 3 månader innan dom startade programet och bestämt innan vad dom skulle göra? Hade inte det hjälpt alla som mår dåligt över detta. Kunde inte det kanske ha räddat några från att ta livet av sej pga att dom blivit utkastade i arbetslivet utan att orka med det?
Kan verkligen inte förstå detta?
Så några svar fick jag ju inte. Men fick mycket bättre tycke för min nya arbetsförmedlare som faktiskt visade att hon har känslor och att hon bryr sej. Det kan man inte säga om hon från FK.
Hade hoppats på några lugnande besked. Även om dom säger att det kommer att lösa sej så skulle jag må bättre av att veta att det verkligen ska bli bra. Har man det funktionshindret jag har så mår man så dåligt av att inte veta. Man hör bara det negativa. Jag vill kunna planera och veta vad jag ska göra. Vill veta om jag ska planera vad jag ska göra. Om jag ska sluta oroa mej. Men det kan jag inte för det finns inga svar.
Ev kan jag gå tillbaka till att vara heltidssjukskriven. Men jag vill inte va hemma och va sjuk. Men samtidigt så har jag inte ork och energi till att handskas med ett heltids jobb.
Vill så gärna veta om jag kommer att få vara kvar på BG ett tag till. Där trivs jag så bra. Men nu vet jag inte hur det blir.
Dom lovar att jag ska få veta så snart dom fått svar på mina frågor. Men är det inte meningen att dom ska ha svaren innan dom ens drar igång eländet dom startat?
Grejen med programet är ju bra. Jag är jätte glad för att fått hjälp att börja komma igång. Det är allt runtomkring jag mår dåligt av. Att inte veta.
Önskar bara att jag ska få ha det som det är nu ett tag till. Så jag kan återhämta mej och kunna leva som en "normal" människa igen.

Tömkört Hannes för fösta gången

2010-03-14 / 20:27:12
Tjoo
Då va ännu en helg över.
Denna helgen har vart väldigt lugn. Läste ut Eclipse idag och börjat på Breaking dawn på engelska.
Men har även vart i stallet idag. Solen va framme och det va riktigt härligt väder. Om det inte hade vart för den lömska isen som täcker hela backen så skulle allt va perfekt. Inte lätt att gå som en 95åring över isen och va livrädd för att ramla :)
Idag tömkörde vi Hannes för första gången. Med vi menar jag givetvis ägaren till Hannes (min Älsking♥) Va inte bara första turen för Hannes utanb även första tömkörningen för Johan *fniss* Jag gick bakom och "styrde" medans Johan gick fram och höll i Hannes. Dom skötte sej väldigt bra båda två.
Blev bara nån vända på grusvägen ner till stallet. Ville ju inte ta i för hårt första gången och misslyckas. Bättre att ta det lugnt.
Varken selen eller bettet störde Hannes. Men han förstår ju inte riktigt vitsen med att någon drar i munnen på honom. Så man får va jätte försiktig.
Är iaf helt nöjd med första turen.
Sen kanske ni kommer ihåg att jag frågade efter en svängel för ett tag sedan. Idag slutade jag leta. För när jag frågade stallägaren så öppnade han en dörr jag aldrig vart in i stallet. Där inne fanns massa gamla grejer från förr i tiden. Kedjor och linor och massa skoj. Och mitt i allt så låg det en svengel. Möjligen en till :) Tänk vilken tur man kan ha. Så nu har jag helt plötsligt allt som behövs. Även skaklar till gamla slädar som man åxå kan använda sej av under träning. Helt perfekt :thumbup:
Fast får väl ta en sak i taget. Kan ju va bra om han kan svänga innan jag börjar med en massa konstigheter. Men kan ju prova på dom stora hästarna någon dag. Fast isen får försvinna först :)
Så helgen har vart lugn och skön med det jag gillar att göra mest= Umgås med min älskling och mina djur.

Imorgon är det en jobbigare dag dock. Ska på möte med AF, Fk, läkare och psykolog. Mamma följer med som stöd. Misstänker att det kommer att bli väldigt jobbigt men har bestämt mej för att inte oroa mej allt för mycket innan. Hoppas iaf att det som är viktigast kommer upp i mötet så alla vet om det.
Får återkomma i morgon om hur det går.
Ha en trevlig söndagskväll!

Ps. Mini har vart helt svullenfri hela helgen. Hoppas att det håller i sej. Kanke va det fodret, sanden eller kanske doftgrejen jag hade på väggen. Vem vet. Men bättre är hon iaf. Ds

Härligt väder och fredag

2010-03-12 / 18:51:59
Tjoo
Tänkte att jag skulle skriva lite innan fredagsmyset startar :)
Har verkligen vart helt underbart väder idag. Va 1grad imorse när jag åkte till jobbet. Hur skönt som helst. Nu känns det som att det kanske kan bli vår tillslut. På jobbet blev det en promenad med alla shettisarna. Jag tömkörde Callen medans A och J gick med en hel drös med småhästar runt benen *fniss* Så för mej blev det en lugn promenad iaf. Fast Calle blev lite förvånad när jag helt plötsligt traskade förbi honom. Här hade han gått och trött att han drog mej :)

Innan jag åkte hem så åkte jag till ica och hämtade ut mitt paket med posten. Har fått dom två sista böckerna i twilight saga på engelska. Så trots att det vart underbart väder så har jag faktiskt börjat läsa i Eclipse. Kändes avslappnande att ha fått nya böcker att läsa igen. Nu har jag ju att göra ett litet tag igen :) Men vad gör jag när jag läst ut dom böckerna åxå? Provar dom på tyska kanske? *asg*
Vet ju tat jag får några böcker i födelsedagspresent. Förhoppningsvis kan dom funka bra ett tag dom åxå. Även om INGEN bok kommer kunna ersätta Twilightböckerna.
Trots nya böckerna så har jag faktiskt haft lite tid med att städa och plocka lite. Även bytt sängkläder. Blir mysigt att krypa ner i sen när det är dax att ta natten.
Kvällen kommer som vanligt att bestå av nachos och Lets dance. Ingen fredag uten detta *fniss*
Några planer för helgen tror jag inte att vi har än. Men hoppas på fint väder så vi kanske kan hitta på någonting utomhuset :) Kanske prova att tömköra Hannes. Får se vad helgen kommer med för äventyr.
Ha en trevlig Fredag!

Nu är trailern här =)

2010-03-11 / 20:09:52
Idag släpptes trailerna på filmen Eclipse. Längtar tills filmen kommer ut.
Här kommer iaf trailern

Tandläkaren och tur på stan med Mammi

2010-03-11 / 15:54:14
Tjoo
En trött liten Werre sätter sej vid datorn för att berätta om dagen.
Började att gå upp tidigt i morse (även om jag hade behövt att sova) Tog mej lite frukost och lät hundarna traska på löpbandet en liten stund. Sedan drog jag på mej lite kläder och satte på mej ett ansikte. Kommer inte ihåg när jag sminkade mej sist.
Mamma kom vid 9 och då tog vi en liten promenad med hundarna.
Sedan bar det av in till stan. Va hos tandläkaren :S Men denna gången va det bara en undersökning. Men eftersom jag biter isönder mina tänder så fick jag två nya tider för lagningar. Har man inte utgifter så skaffar man sej.
Efter tandis åkte jag och mamma in till Mitt iCity och strosade runt lite. Vi va på jakt efter nån födelsedagspressent till mej. Men eftersom jag inte är det minsta sugen på nya kläder nu så var det bokhandlarna som drog mest. Måste ju hitta något som kan fylla mitt tomrum efter att jag läst ut dom två sista böckerna på engelska i twilight serien :) Fast do mhar jag ju inte ens fått än, men man måste vara förberedd *fniss* Hitta två stycken som är lite i samma kategori. Frost och Vampyrens märke. Dessa finns sedan i fler böcker. Tror det är 3 av varje. Men valde dom första för att se vad jag tycker om dom först. Så vi hittade iaf något som jag kan få :) Men sen blev det inte mycket mer hittat.
Tror inte jag riktigt hänger med i modetrenderna. Tycker inte jag såg något som skulle kunna passa mej i stil. Men letade väl inget seriöst heller. Tycker det är lättare att beställa kläder så man kan prova dom hemma utan massa folk omkring sej.
Efter stan åkte vi till Pets i ilanda och fixade mat till degusarna. Avslutade trippen på apoteket i forshaga. Men det hjälpte ju inte för jag hade ju inget att hämta ut. Vet inte vad som blivit fel, men nu får jag va medicinlös till i morgon iaf.
Har även köpt ny kattsand som jag hoppas gör att Mini inte får någon reaktion. OM det nu skulle vara det som orsakar det hela.
Mini har vart svullnadslös ett helt dygn och lite till vilket är kanon bra. Fast den enda förändringen jag gjort än är börjat blanda ut ny mat och tagit bort en doftspray jag haft på väggen. Kanske va det något som kunde utlösa allergi. vad vet jag. Hoppas iag att det fortsätter åt detta hållet med henne.

Nu är jag jätte trött efter dagens strapatser och skulle helst vilja lägga mej och läsa lite. Men eftersom jag inte har något att läsa så blir ju det lite svårt. Älsklingen kommer hem snart iaf ♥
Får se om jag skriver något mer senare idag. Annars vill jag önska er alla en trevlig kväll.

Kvällstur till stallet

2010-03-10 / 20:00:53
Tjoo
Precis kommit hem från stallet. Tog en promenad med hundarna där innan det hann bli mörkt.
Sedan blev det lite pyssel i stallet innan hästarna fick komma in. Hannes va lite små svett efter att ha busat ute i hagen så han fick på sej en pyjamas. Vill ju inte att han ska bli blöt och kall under natten :)

Nu blir det en lugn kväll framför tvn. Vet inte om det kan va nå spännande att se. Tror det Okända börjar snart.
Imorgon ska jag till tandläkaren igen :S INGE kul!!

Mini har gått en hel dag utan att va svullen någonstans. *peppar peppar* Är iaf skönt att man kan slappna av lite efter snacket med veterinären.

Hannes med pyjamas

Pratat med vet igen

2010-03-10 / 11:53:13
Tjoo
Nu känns allt inte lika hopplöst längre.
Har pratat med veterinären igen om proverna dom tog igår. De visade inga tecken på någon blodsjukdom eller annat dumt. Han hade även gått igenom röntgenbilderna med andra veterinärer och det är ingen tumör som döljer sej där vad dom kan se.
Så länge som hon kan röra sej och oppa omskring och leka utan att det stör henne skulle jag inte vara orolig sa han.
Ni anar inte va lättad jag är över att höra detta.
Dock har vi ju inget svar på varför hon svullnar upp lite här och där. Ska nu börja med att byta foder och kattsand för att se om det kan va något av detta som ger henne allergisk reaktion. Så länge som hon inte blir sjuk med feber och slutar äta och dricka så kunde jag avvakta med att höra av mej.
Hade ju vart skönt att veta lite mer vad det är som gör att hon svullnar, men just nu är jag nöjd med svaret om att jag inte behöver vara orolig.
Sen om några veckor, om inte foder och sandbytet hjälper. Kan man ju göra en allergikoll på henne. Men väntar ett tag först för att se vad som händer.
Nu sitter lilla Mini i en av hängmattorna på altanen och solar ♥
För tillfället är hon inte svullen någonstans heller.
Känns som en stor sten har släppt från mitt hjärta nu.

FeLV och FIV

2010-03-09 / 20:40:11
Sitter och läser lite om dessa sjukdomar. Men vet inte vad jag ska tro. Vissa saker stämmer ju in på vissa symtom. Men hur stor otur kan man ha? Det är inga vanliga grejer vi snackar om här.
Här inne går det att läsa om dessa sjukdomar FIV FeLV
Men även om det visar sej bara va en allergi av något slag så hjälper det ju inte att det är nå skumt med kotorna i ryggen på henne. ;(
Håll tummarna för att allt kommer gå bra är ni snälla

Nya prover och röntgen av Mini

2010-03-09 / 19:32:47
Jag är så himla lessen så jag kan inte beskriva. Tårarna bara rinner. Kan man ha mer otur än mej?
Idag har jag vart till veterinären med Mini igen. För att prata lite om provsvaren och se vad som fanns som kunde vara fel.
Saker togs upp och vi kom fram till att gå vidare i undersökningen. Altenativen som finns att gå vidare med prover på leukemi, FIV eller någon annan blodsjukdom. Så nya blodprover togs för att skickas iväg. Frågan gick vidare och det hanslade nog mest om hur mycket jag är tänkt att betala för detta. Men efter att jag sagt att dte får kosta vad det vill bara jag får henne till att må bättre. Ett av altenativen va att rötga henne och se hur lymkörtlarna visade några tecken på något.
Men innan jag hade bestämt mej så gjorde vet en väldigt grundlig inspektion av Mini. Klämde och kände och va verkligen jätte noggran. Hon visade irritation när han tog henne vid skulderbladen. Först trodde vi att hon kanske bara va irriterad på honom. Men efeter att även jag känt på henne och hon visade att hon inte gillade att jag tog på henne så tog jag beslutet att rötgen kanske vore bra iaf. Vad jag inte hade förberett mej på vad att det skulle visa något som förmodligen inte har med att hon svullnar ut att göra. Utan något helt annat.
Har verkligen svårt att skriva om detta då jag tycker att det är så himla jobbigt. Hoppas att dte går att förstå vad jag skrivet.
När hon blivit rötgad och jag satt och väntade på vad vet hade och säga så hörde jag något om att han hittat något konstigt på henne men att det behövdes fler bilder som gjorde det mer synligt.
Vid den punkten hade jag redan börjat få panik. In i rummet igen för nya bilder.
När dom va tagna så kunde jag inte hålal tillbaka. Jag fick panik. Har aldrig någonsin känt att jag inte kunnat andas på riktigt. Jag fick sån ångest och panik i rummet så jag trodde jag skulle dö. Ingen vanlig panikattack som jag är van vid. Nej detta va på riktigt. Jag kände hur jag antar att en förälder skulle känna om dom fick höra att det va något fel på deras barn.
Vet berättade om bilderna och hur det va nogot konstigt mellan två av kotorna i hennes rygg. Vad kunde han inte riktigt uttala sej om. Han ville att fler veterinärer skulle kolla bilderna innan det gavs något svar. Men något med kotorna var fel iaf. Dom satt för tätt eller något. Kan ju säga att jag inte helt uppfattade vad som hände. Helt plötsligt va det inte svullnaderna som hon får som va allvarligt. Utan något helt annat som jag inte anade.
Men helt plötsligt börjar bitarna falla på plats. Hon har inte vart en mindre social katt pga att hon är blyg. Hon har inte svankat när man klappat på henne för att hon inte gillade att bli klappad. Nej hon har gjort detta för att hon har ont.
Vad det är vet jag inte än och jag får panik av att veta att vet kommer att ringa i morgon och kanske inte ha bra nyheter. Kommer även få svaren på dom nya blodproverna. Vad kommer dom att visa?? Kommer det gå att bota henne? Är det bara en allergi från början men att de nya sakerna som kommit upp gör allt värre?? Kommer hon kunna leva med vad det nu är för fel på kotorna? Går det att operera? Vet inte om jag egentligen vill ha svaren på allt detta. Kommer jag kuna hantera detta i mitt redan hopplösa liv?
Jag gick in på kliniken med en svullen katt och går ut därifrån med en ryggskadad katt.
Jag är så himla lessen. Har hon alltid haft ont av detta utan att jag märt det?? Jag måste va den sämsta sjurägaren som finns.
Men en sak är jag helt säker på. Jag kommer göra allt för att hon ska må bra. Kosta vad det kosta vill. Men går det så långt att det inte finns något hopp kommer jag göra det som är bäst för henne. Hon kommer inte få lida för att jag är självisk.

Svar på blodproverna

2010-03-08 / 20:42:20
Glömde ju säga att jag pratat med veterinären idag åxå.
Svaren på blodproverna hade kommit. Vad hon kunde se va det inga större konstigheter med dom. Lite ändringar i något jag inte kommer ihåg men inget som hon direkt kunde se va fel.
Vet inte vad man ska säga. Hade ju vart skönt att få höra vad som kunde va fel. Detta blev jag inge klokare på alls jue.
Ska till kliniken med henne i morgon för att prata om hur vi skulle gå vidare. Dom kunde ta prover på hennes lymfkörtlar för att se om det visade något. Eller så kunde hon få en kur med kortison för tat se om det gjorde verkan. Får se vad vi kommer fram till. Anatr att det inte kommer att bli en billig historia detta. Men det viktigaste är att hon mår bra.
Idag va huvudet på henne normalt, men nu va ena framtassen dubbelt så tjock som dom andra. Fattar vrekligen inte hur dte kan flytta sej så.

Haft Skägget på besök

2010-03-08 / 20:37:34
Tjoo
Idag har jag fått en trevlig överskning på besök.
Har smst under dagen med Skägget (en vän från ett forum) Men sita messet förstod jag inte riktigt vad hon menad med. Samtidigt som jag klurade över vad hon menade så plingade det på dörren. Öppnar dörren lite lätt nervös över vad någon ville sälja till mej som jag skulle ha svårt att tacka nej till (en helt annan historia) Och till min förvåning stod hon där. Får väl erkänna att om jag inte fått sms från henne så hade jag inte haft en aning om vem det va *rodnar* Har aldrig träffat henne IRL tidigare.
Jag blev gasnka paff men på ett bra sätt.
Hoppas att jag inte srämt livet ur henne med min nervösa asociala kompitence. Hoppas verkligen att jag får träffa henne igen när jag är lite mindre nervös och förvånad :)
Senare under kvällen ringde Bumpo (även hon en vän från forumet) Och hon skulle om nån vecka besöka min hemstad. Så då kanske jag har turen att träffa ytterligare en "tingare"
Är så himla gald över detta. Jag och Skägget har bott nära varandra länge men det har aldrig blivit av att vi träffast. Men nu har vi träffast och jag behöver inte va rädd för henne längre *fniss*

Har vart till stallet på kvällskvisten åxå. Hade kvällspasset där idag. Ingen häst hade blivit skadad under dagen. Men Hannes verkade lite trött. Antar att han och Gino hållt på och busat hela dagen.
Får väl låta honom vila sej nån dag och rida på Gino så det blir lungt i hagen :)
Nu blir det tv.

Stallpyssel en solig dag

2010-03-07 / 19:28:55
Tjoo
Idag har det ännu en gång vart helt underbart väder ut.
Vi åkte upp till stallet ganska tidigt för att se så allt va bra med hästarna. Alla tre stod på alla ben ute i hagen. Gino tätt intill Hannes och Jumjum lite surande en bit bort.
Det verkar funka bra att ha dom tillsammans. Det va lite lugnare idag men fortfarande massa bus. Men dom kunde lungt stå och äta sitt lunch hö utan att bråka. Givetvis stod dom svarta och åt i samma hög. Funderar lite på hur mna ska kunna ha koll på hur mycket Hannes äter nu när han har fri tillgång till dom stora hästarnas hö. Men han verkar inte va den ponnyn som äter bara för att äta. Så det ska nog gå bra.
Först pysslade jag och älsklingen med att bygga upp volten igen. Tråden har vart nere där nu när Hannes stått i den hagen. Men nu ska han ju inte stå ensam längre så då är det kalas om volten kan fungera som motionerings plats igen. Jag fixade trådarna medans älskling skottade en stig runt i volten. Hästarna måste ju ha ett spår att gå på *fniss*
När vi va klara med det fick Jumjum inviga den. Fast det blev mest runtstrosande. Underlaget med dom knockliga snön va inte så bra :(
Sedan kastade jag på honom selen och tog en liten tömkörnings promenad. Det gillade han. Va väl skönt att få komma ut och röra på sej lite och komma bort från kärleksparet i hagen :) Sen uppskattade han nog Jumjum tiden åxå.
Efter massa pyssel fick ha gå ut till dom andra igen.

Nu på kvällskvisten efter att ha kommit hem så har jag legat och läst lite i New moon (engelska versionen) och bara slappat. Gillar verkligen att läsa nu som avslappning. Samt den nya utmaningen med engelska böcker. Gick ju fortare än jag trodde att läsa ut första boken. Nu är jag snart igenom halva andra :) Sen har jag beställt dom sista två i hela sagan. Lika bra att ha dom tilljängliga innan jag läst ut denna *fniss*
Nu ska det lagas mat här. Blir wook gryta ala Werre idag. Dvs wook utan grönsaker :)
Jumjum ute i volten. Som ni ser är det ganska mycket snö

Ihopsläpp av hästarna *bildbomb*

2010-03-06 / 21:51:13
Tjoo på er!
Vilket härlig väder det vart idag!!
Har spenderat några timmar i stallet tillsammans med mamma♥
Eftersom Hannes hade rymt in till dom andra hästarna en snabbis igår så tänkte jag att jag lika gärna kan släppa ihop dom ute i hagen. Hade tänkt vänta till våren, men eftersom Hannes verkade vilja ha sällskap så fick det bli såhär :) Men dom får bara gå tillsammans när någon är hemma och kan ha lite koll på dom. Innan jag åkte hem från stallet så flyttade jag in Hannes i sin hage igen. Men dte va tydligen inte uppskattat för när jag kom dit för att ta in hästarna så sprang det en svart liten varelse runt på gården. Han hade lyckats ta sej ut ur sin hage men inte in till dom andra.
Så imorgon får dom väl gå tillsammans efetrsom det verkar va det dom vill.
Tvivlar inte en sekund på att Hannes kan försvara sej iaf. Jädrar va kaxig han är trots sin storlek.
Gino är överlycklig över att ha fått in sin lilla kompis i hagen. Han följer med Hannes i varje steg och viker inte undan en sekund. Han är som en fästing på Hannes.
Jumjum däremot är inte lika lycklig över den nya kompisen. Han skulle nog hellst ta över Hannes gamla hage för att få lite lugn och ro tror jag. Men kan ju va så att han inte fått chansen att komma inärheten och fått hälsa på Hannes. För så fort han närmar sej så komemr Gino och ställer sej mellan dom. Skyddande storebror *fniss*
Blev ganska många häftiga bilder tagna under dagen. Kan informera att ingen häst blev skadad under dagen.
Små bilder går som vanligt att klicka på flr att förstora.



































Inte hört nå från vet än

2010-03-05 / 19:44:09
Tjoo
Veterinären har inte ringt än ang Minis blodprov. Antar att dom inte hunnit få svaret. Detta gör ju att man blir mer orolig. Hade hoppats på att få en liten hint om vad som kan va fel. Men nu får jag väl vänta tills på måndag. Gillar inte att stå helt ovetande såhär.
Imorse va MIni svullen i ena frambenet istället för det bakre som igår. Fattar inte vad det kan va när det flyttar på sej och att det går så himla fort. Hoppas att det snart kommer ett svar på vad som felar iaf så man förhoppningsvis kan hjälpa henne att bli bättre.

Dagen började jag på jobbet. Vart jätte soligt och fint. Men imorse när jag skulle till jobbet va det -18 och svikallt.
Jag och A tog en promenad med några av hästarna. Jag tog givetvis med mej favoriten Calle :) Provade att rida på honom en bit och det hade han inget emot. Han spatserade på i rask takt lika glad som innan.

Efter jobbet har jag suttit och väntat på att vet skulle ringa. Roade mej med den engelska Twilight. Måste säga att det går mycket lättare att läsa den än vad jag hade trott. Har inte mycket kvar av den nu. Som tur är så fick jag hem den engelska New moon med posten idag *fniss*

Mamma tog hästarna åt mej idag. Fick ett sms där hon frågade om alla hästarna skulle stå i samma hage. Hm, NEJ!
Hannes hade tagit sej ut ur sin hage och spatserat in till do mandra två. Vet inte hur länge han vart där inne men dom hade sprungit en hel del för dom va svettiga.
Men dom verkade inge ovänner. Gino va överlycklig över att ha Hannes att busa med. Jumjum stod och solade sej och verkade inte alls bry sej om inkräktaren. Men antar att han redan jagat sej trött.
Mamma va kvar i stallet en stund och kollade dom och det verkade lugnt. Gino "tuktade" Hannes lite men mest bus. Hannes kan helt klart försvara sej. Han bet Gino i benen så stackars Gino stod på knä för att va i samma höjd.
Hade inte blivit några större skador på någon av dom iaf. Gino blödde lite på ena frambenet men det va inget synligt sår. Hannes va mest blöt av svett. Så han fick en pyjamas :)
Fast imorgon får han stå i sin hage igen så länge han stannar kvar där. Så får jag släppa ihop dom när jag är med och kan se hur dom reagerar. Känns bättre att se så det inte blir större skador utan att man vet om det.
Hur som helst verkade ju inte hästarna ha velat döda varandra *fniss*
Mamma lyckades få till en bild. Jag får försöka ta fler när jag är med.
Piff och Puff

Katterna njuter ute i solen

2010-03-04 / 18:15:16
Innan jag åkte till veterinären idag så fick katterna vara ute på altanen en stund. Dom tyckte att det va jätte skönt att ligga i solen.
Vet inte varför jag fick tanken att jag bara va tvungen att ta kort på Mini. Men jag ville göra det innan besöket på kliniken. Antar att jag va rädd för att få dåliga besked.
Även om jag inte fick svar på vad som felar med henne så känns det tryggt att ha hört från vet att det inte va nån akut skada på henne. Vad det än är så mår hon inte dåligt av det just nu. Och det gör mej så himla lättad.
Hur som helst. Tog några bilder på kissarna ute i solen. Mamma Kattis ville dock inte gå ut så hon stannade inne.
Men Kattis ungar uppskattade det. Bäbis och Smöla åxå för den delen.
Dom har inte velat va ute på hela vintern men nu när snön hade tinat lite på golvet och deras plädar låg i solen så gick dom gärna ut.
Just det Siri ville inte gå ut heller. Men jag misstänker att hon är vampyr så det är väl inte konstigt om hon inte vill gå ut i solen *fniss* Men på kvällarna är hon en helt annan katt. Snacka om två olika personligheter.
För er som inte vet så är mina katter innekatter pga en olyka som slutade i graven för en av mina andra katter.
Därför satt jag när runt hela altanen och byggde upp med lite träd och hängmattor att klättra i. Och dom älskar att vara där ute.


Syskonen Mini och Parvel


Bäbis

Den gråa heter Smöla


Veterinär besöket med Mini

2010-03-04 / 17:18:44
Då va man hemma igen då.
Mini har skött sej exemplariskt inne på djursjukhuset. Hon låg så snällt i mitt knä under väntetiden. Blev faktiskt paff, för hon brukar ju inte va den keligaste av katterna.
Hon va snäll under undersökningen åxå men protesterade väldigt när blodprovet skulle tas. Jag fick be mamm hålla i henne för jag blev helt spak av blodet.

MEN som veterinären kunde säga bara av att titta på katten så kunde hon inte komma på vad det kan vara. Möjligen lymfkörtlarna, men inget som hon kunde säga bestämt. Hon tyckte dock att det skulle bli intressant att se vad blodprovet kunde visa. Tydligen är det en utmaning att hanskas med saker man inte känner till.
Har telefon tid med vet i morgon för att kolla vad proverna har att säga. Fram till dess skulle jag bara avvakta. Så¨länge som MIni äter och beter sej som vanligt va det inget att tänka på.
Det är ju märkligt att det ALLTID är mina djur som ska få dom mest svårlösta problemen.
Vet tyckte även att Mini va mammig för så fort blodprovet va taget och jag kunde hålla henne igen så tryckte hon i huvudet i min tröja ♥

Ja mer än detta kan jag inte skriva för jag vet ju som sagt fortfarande inte vad som är fel på henne. Benet ser ut nästan som vanligt igen. Svullnaden är nästan helt borta. I ansiktet syns ingenting...än.
Återkommer i morgon när jag pratat med vet om detta.
Mini ute på altanen i fm.

Mini till vet

2010-03-04 / 12:39:54
Tjoo
Sitter här och är lite orolig nu. Mini svullnade ju upp i ansiktet för någon vecka sedan. Jag ringde då till akuten och rådfrågade och dom tyckte att jag skulle avvakta.
Svullnade gick ner och efter nån dag såg hon normal ut.
Sen gick det några dagar igen och den gången svullnade hon upp i hakan. Hon såg ut som en tjock kanin med dubbel haka. Det gick ner och va borta dagen efter.
Igår såg hon normal ut hela dagen. Ända tills kvällen när jag skulle säga gosnatt till katterna och jag upptäcker att hennes ena bakben är dubbelt så tjockt. Hon haltade inte men va väldigt stel. Verkade inte ha ont när man kände på henne.
Hade igår fått en tid av vet nästa vecka på tisdag. Men idag ringde vi igen så nu ska hon in om en timme och kollas upp. Är så himla rädd att dte ska vara något allvarligt. Jag vet inte om jag pallar med mer motgångar och sorg just nu. Tror inte jag kan handskas med detta om det inte går bra. Mamma ska bli med mej in som stöd.
Även om det sista jag tänker på nu är kostnaderna på detta så finns ändå tanken. Har inte kunnat försäkra Mini eftersom hon vart så upp och ner i svullanden. Så det komemr att gå på en hel del.
Men jga kommer göra allt jag kan för att hjälpa henne. Så länge som hon mår bra.
Orkar inte tänka på vad som kan hända...
Om allt går bra så återkommer jag med info senare idag.
Snälla håll tummarna för oss!

Promenad i solen

2010-03-03 / 13:20:08
Tjoo
Idag är det riktigt härligt vinterväder. Solen skiner, men det är inte direkt varmt.
Imorse på jobbet trodde jag att jag skulle frysa fingrar och fötter av mej. Men nu har jag tinat upp lite.
Precis kommit in från en promenad med hundarna. Va lite skönt att komma ut i solen även om jag är väldigt matt och dåsig fortfarande.
När jag kom tillbaka hade jag fått den nya boken :) Twilight på engelska. Ska bli spännande att börja läsa den och se om jag klarar av språket.  Men det ska nog gå bra.
Tog några bilder ute på promenaden. Man kan ju fundera på om dte är hundar eller surikater jag har *fniss*





Visst finns det vissa likheter :)

Lite hästhälsningar =)

2010-03-02 / 21:17:31
Va ju ett tag sedan jag la in några bilder på hästarna.
Men idag tog jag iaf några på dom.
Hannes fick en ny saltsten och den va väldigt uppskattad.
Och som vanligt så va Hannes vääldigt pussjuk ♥
Här kommer bilderna. Inte så värst seriösa. Men iaf något :)





Gården ser ut som en labyrint

2010-03-02 / 12:38:57
Va precis ute på gården med hundarna. Den har verkligen förvandlats till en labyrint. Helt galet mycket snö. Kommer ju ta evigheter innan detta försvinner.
Tog iaf lite bilder så att man har lite minnen från vintern 09 till 10 :)
antar att jag inte behöver säga att små bilder går att klicka på. Men jag gör det iaf :P






Degusungarna 2veckor

2010-03-02 / 11:22:10
Tiden går fort. Nu är ungarna två veckor. Dom äter bara den vanliga degusmaten nu. Sen har dom kommit på hur kul det är att springa runt i hjulet :)
Lite svårt att ta bilder på dom i buren då blixten blänger i glaset. Sen är hundarna väldigt intresserade av dom så det är massa näsor på glaset *fniss*
Försökte iaf få några bilder. Sen får jag ta på dom utanför buren när Älsklingen är hemma och kan ta foto medans jag håller dom. Dom är kvicka dom små liven så det är inte lätt att hålla i dom :)
Vet fotfarande inte vilket kön det är på dom och har inte bestämt vad dom ska heta. Den enda skillnaden jag ser på dom nu är att den ena är lite mindra. Men mindre är Ettan och den större Tvåan. Måste ju komma på nå bättre namn än så ;)
Vet dock inte rikgit hur jag ska se vad dom är för kön. Men det löser sej väl. Om inte annat får jag väl reda på det när jag säljer dom sen.
Här är iaf vad jag lyckades ta nu.
Små bilder går att klick på som vanligt.
Diva och Snobben (mamma pappa)








Läst ut Genom dina ögon

2010-03-02 / 10:41:50
Tjoo
Jaha då va ännu en bok utläst. Denna gången va det Genom dina ögon av Stephanie Myers. Hon som skrivit Twilight böckerna.
Även denna boken va väldigt bra.
Som hon själv beskrev den. En bok om aliens för såna som inte gillar alien böcker.
Den är den tjockaste boken jag någonsin läst. Tom tjockare än Köplust. Men det tog mej bara 3 dagar att läsa den.
Är stolt över mej själv att jag haft så mycket tålamod med att kunna sitta still och läsa. Skönt att kunna släppa verklighetens stress och ångest och komma in i en annan värld. Antar att det ärjust därför jag kommit igenom 4 böcker på bara 2 veckor. Och nu väntar jag ju på att en lite större utmaning ska komma med posten. Twiligt på orginalspråket. Hoppas att jag klarar av att förstå. För alla säger att den är bättre i orginalet.
Har så mycket press och ångets just nu. Mycket som händer som jag inte riktigt orkar med egentligen. Men har inget val än att försöka uthärda. Nån gång måste det ju lugna ner sej. Så jag antar att böckerna bara har hjälp mej att släppa verkligheten ett tag.

Känner mej lite stressad över vad som ska hända efter sista mars. Då detta program jag går är slut. Hur planerar AF och FK vad dom ska göra med mej. Hoppas verkligen att dom förstår att jag mås så dåligt så jag inte bara kan bli utkastad i arbetslivet. Skulle aldrig klara den pressen. Är så lycklig att jag fått var på Bergsgården under denna tiden. Där jag blir förståd och får det stöd som jag behöver. Det gör mej så ledsen att veta att i slutet av månaden kanske jag inte får vara kvar där.
Men hoppas att fk och af får lite info om hur dåligt jag mår på mötet som min psykolog fixat. Där läkare, psykolog och dom andra ska vara med.
Dom säger att tanken med detta programet inte va att jag skulle må sämre. Men det har jag ju onekligen gjort eftersom jag nu provar nya mediciner.
Jag har knappt energi till att klara vardagen. Då kan dom väl inte tro att jag kan gå ut och jobba vart som helst? Mest av allt önskar jag att jag får vara kvar på BG ett tag till där jag känner mej trygg och trivs så bra.
Men fram till sista mars vet jag inte vad som kommer att hända när tidne tagit slut.
Eftersom jag redan har så stor ångest över allt så gör det inte precis saker lättare när jag inte vet vad som kommer att hända.
Men jag antar att tiden får avgöra detta.

Ginos pass har kommit!

2010-03-01 / 13:44:18
Tjoo
ÄNTLIGEN!!
Idag kom Ginos pass med posten. Jag har väntat på detta i flera år. Vet inte vad som hänt under tiden och varför jag aldrig fått det. Började nästan tappa hoppet om att någonsin få det.
Har gått många vägar och kontaktat många för hjälp. Och tillslut fick jag hjälpen. Även om det tog ett tag innan jag verkligen fick hem det.
Så nu har man papper på att Gino är den han är och allt annat som kan va bra och veta.
Tror att gino kommer att bli nöjd. Nu kan han ju åka på semester om han vill *fniss*