Avbrott från jobbet

2010-09-28 / 20:41:02
Tjo
Idag fick jag ett strikt mail från AF där det stod att jag måste avbryta min arbetsprövning fram tills allt med sjukskrivninges grejen hos FK är uppklarad. När detta kommer att ske skrev dom aldrig. Inte heller vad detta innebär mer än att jag får stanna hemma ett tag. Om detta blir 1oktober eller när jag fått sjukintyget vet jag inte.
Tycker att dom kunde ha ringt och inte mailat om denna informatinen så jag hade fått veta vad jag behöver göra. När jag hade fått mailet så hade dom gått hem för dagen.
Varför ska allt ALLTID strula för mej?
Får hoppas att jag får svar på allt i morgon. Inge kul att bara sitta hemma. Problemet är att om detta ska hålla i sej tills jag fått sjukintyget så kan det ta tid. Har ju fortfarande inte fått någon ny läkare inne på psyk.
Så nu får jag sitta hemma iaf resten av veckan :(

Premiär turen på Rocky

2010-09-26 / 16:25:11
Tjoo
Idag har jag tagit premiär turen på Rocky. Han va grymt pigg och taggad. Kände bara lite på honom ute på fältet. Skritten gick bra. Traven ville han mest rulla och stussa i. Men vi överlevde båda två trots att han va lite över speedad. Han är verkligen hög som ett höghus gemfört med mian små hästar :) Men tog mej upp med hjälp av pall.
Han hade tappat en sko ute i hagen så får hålla oss på fältet tills han fått en ny. Red inte så länge utan gav mej när han hade lugnat sej lite och slappnade av lite.
Bara han får bli av med all energi som han laddat upp med så kommer han nog bli fin. Jag får väl rida honom några gånger till innan ägaren hoppar upp ;)

Igår släppte vi ihop Rocky med mina hästar ute i hagen. Gick jätte bra utan någon större dramatik. Gino tog sitt arbete som skugge till Rocky på största allvar. Flyttar sej Rocky så är Gino tätt efter :) Så Ginosen kommer nog gå ner några kilo innan han lugnar ner sej. Hannes stod bara och åt som vanligt så han reagerade knappt på att det ens kom in en annan häst i hagen. Jumjum va med och sprang lite i början men sen ställde han sej i ett hörn och surade i bästa Jumjum anda.
Här kommer lite bilder på premiär turen.
små bilder går som vanligt att klicka på för att se dom större.









3 hästar motionerade

2010-09-22 / 21:14:04
Tjoo
Nu har vi precis käkat knaperstekt fläsk med stuvade mackaroner. *mumms*
Började dagen på jobbet. Va kallt som tusan i morse.
Har inte haft nå internet under dagen. Men grannarna hade haft problem dom åxå så det va inte bara här. Annars tycker jag att Bredbandsbolaget krånglat mycket nu för oss.
På kvällen blev det stallet och motionerat  JUmjum  Gino och Rocky.  Blev longering av alla 3. Rocky skötet sej bra. Hade lite svårare för ena varvet. Vet inte om han vart longerad förut. Men hna va duktig.
Nu tar vi kvällen

FAROS promgrammet

2010-09-20 / 20:33:01
Idag har jag varit på AF för att få reda på vad som händer med min framtid. Har ju haft det väldigt jobbigt med allt hattande och ändringar.
Va grymt orolig för detta mötet.
Mamma var med som stöd.
Allt gick väldigt bra och AF hade tillsammans med FK kommit fram till att det bästa för mej är att jag ska gå ett program som kallas FAROS. Detta betyder att jag kommer att gå som sjuk och få sjukpenning men ändå få vara kvar på Bergsgården i 6-12 månader!!
Ni anar inte vilken lättnad det var för mej att få höra detta. Nu kan jag i lugn och ro få hämta mej men ändå vara ute och träna på den sociala biten. En stor sten har lättat från mitt bröst nu kan jag lova.
Detta program startar 1 oktober. Enda kruxet är att jag behöver läkarintyg och jag har ingen läkare. Behöver skrivas av en läkare som är inriktad på mina "problem" Och den jag hade har slutat. Men det ska väl gå att få tag på en ny läkare. Har pratat med psykologen för att få lite hjälp med detta. Har ju inte så lång tid på mej. Så där hade dom inte planerat så bra. Men det löser sej. Huvudsaken är att jag får vara kvar på Bergsgården där jag trivs så bra med alla goa människor ♥
Nu är allt helt underbart!!!
Det är inte lätt att vara Lukas i denna familjen ;)

Nu är Rocky på plats

2010-09-20 / 20:23:46
Tjoo
Nu är Rocky på plats i stallet ♥
Han gick ut på stallplan så lugnt så. Ute i hagen blev det lugnare än vad vi räknat med. Gino blev ju givetvis kär men höll sej ganska lugn ändå. Blev bara några rejs och skrik annars väldigt lugnt. Han får gå i egen hage ett tag och lära känan dom andra hästarna i stallet. Så får vi väl prova att släppa ihop dom till helgen. Tror inte det kommer bli några problem alls att släppa ihop dom.
Han verkar trivas hos oss iaf :) Får väl göra sej hemastadgad några dagar sedan ska jag prova att hoppa upp på honom och se om jag får mej en resa eller om det går lugnt ;) Bäst att jag provar första gångerna iaf innan Christer hoppar upp.
Han är så mysig och vacker och enorm. Känner mej som en myra brevid honom :)
Blev givetvis massa fotografering när han släpptes ut i hagen så nu kommer en bildbomb :thumbup:
Små bilder går som vanligt att klicka på för att se dom i större format.




















Det nya radarparet :) Lika som bär.

Alla hästarna samlade ♥



Stolt hästägare :)


Är så kul med ny häst i stallet!!

Ombyggnad i stallet

2010-09-18 / 19:20:45
Tjoo
Idag har vi varit i stallet i 6 timmar och fixat och dolat inför Rockys hemkomst i morgon. Boxarna är ombyggda och nytt strö inlagt. Tog tid med allt pyssel men nu är det färdigt och redo för nya hästen :)
Hade tänkt rida idag men det va så mycket annat som skulle fixas. Och i morgon komemr nog hästarna motionera sej själva ute i hagen
Blev väldigt bra med boxarna i stallet iaf.
När vi va klara i stallet åkte vi hem med hundarna sedan åkte vi och hälsade på Rocky :) En sista titt innan han är hos oss.
Blir nog fullt upp i morgon åxå. Tänkte va i stallet vih 9.30 och göra klart allt innan han komemr till stallet. Vid 11 anländer han och då blir det nog full fart ute i hagarna. Ska ladda kamerorna så att det blir massa bilder.
Nu blir det tv och ta det lite lugnt innan det är dax för sängen.
Trevlig kväll!

Rocco kommer på söndag!

2010-09-16 / 14:05:00
Tjoo!
Nu har vi fått svar om Rocco. Han kommer till oss på söndag Ska va hos oss på prov i några månader och se hur det funkar. Ska bli så spännande!! Tror jag är mer överlycklig än va C som ska ha hästen är
Får se vad mina grabbar tycker om en ny kompis. Dom får väl stå i olika hagar ett tag så dom får lära känna varandra lite först innan vi släpper ihop dom.
Nu ska bara byggas om lite med boxarna i stallet sedan är allt klart. Detta ska bli så kul!!

Mår bättre idag från all ångest och skit. Men är fortfarande ganska trött. Men har fått sova i natt iaf.

Panikattack och ångest

2010-09-15 / 18:42:23
Haft en pissnatt och dag. Har inte sovit på hela natten pga panikångest. Mådde jätte dåligt och det kändes verkligen som att man precis fått höra något hemskt utan att veta vad.
Efter att ha legat vaken hela natten så försökte jag mej ändå på att gå upp i morse för att bege mej till jobbet. Men ångesten och paniken satt kvar och det slutade med att jag låg på badrumsmattan och fick ringa och sjukanmäla mej.
Har haft ångestkänslan hela dagen och har inte kunnat sluta gråta. Men vet ändå inte vad som felar.
På detta så har jag varit helt ensam hela dagen och dt har inte gjort det hela bättre.
Så varför denna ångest? Vad har jag att vara så himla rädd för så att jag måste må så dåligt?
Börjar släppa lite nu och jag kan stå utan att behöva springa och lägga mej på badrums mattan. Har även fått i mej lite att äta. Men är trött och sjukt matt i kroppen efter attackerna. Har varit vaken bra länge nu så jag hoppas att jag kommer få sova lite i natt iaf.
Får se hur jag mår till morgonen om jag vågar mej iväg till jobbet eller om det är bäst att ta det lugnt tills på fredag. Har sjukskrivit mej på FK för att inte få nån ogiltig frånvaro iaf. Så då behöver jag ju inte jobba in morgondagen för att jag var borta idag.
Om ni undrar om detta med badrums mattan så är det det enda stället jag känenr mej trygg på när jag får en attack. Vet inte varför med det är väl kanske för att toan är nära till hands.
Nu ska jag sätta mej vid tvn och försöka att slappna av lite.

Min vanliga otur

2010-09-14 / 13:39:58
Fick precis mail om Pims sele. Det var någon på företaget som gör selarna som slutat och att dom håller på att bygga upp företaget på nytt. Därför kommer inga varaor att skickas ut inom en månad.
Börjar nästa bli skrattretande med min tur. Sadlar som jag väntat på som är skadade. Vita träns som aldrig kommer, bilstereo som inte funkar och måste skickas tillbaka mm mm. Nu har älsklingen beställ angeleyes till min bil. Slåt vad om att dom inte kommer att passa till min bil när dom väl är här.

Nej jag är inte bitter 13

Men lägger till att jag iaf har världens underbaraste pojkvän

Julia 13år

2010-09-14 / 12:16:43
Idag fyller mammas hund Julia 13år. Födelsedagen firar hon hemma hos mej ;)
Hon börjar bli gammal men är fortfarande pigg.
Hoppas hon kommer att finnas med oss några år till ♥
På bilden hjälper hon till att sätat buskar i mina rabatter :)

Grått och tråkigt väder

2010-09-14 / 12:09:31
Tjoo!
Idag va det grått och regnigt väder. Kanske lika bra det så vet jag att jag håller mej inne och lugn. Ryggen är inge bättre idag, Hugger som tusan så fort jag rör mej. Har hostat väldigt mycket inatt så det har väl inte gjort det bättre kanske.
Blir en lugn dag idag. Passar Julia men hon tar ju inte allt för mycket energi och kräver ju bara att få ligga under en filt :)
Mamma skulle ta hästarna åt mej så där är jag åxå ledig.
Fortfarande inga news om hästen. Men hade det blivit något så skulle vi nog fått veta det nu. Så vi får fortsätta leta häst ;) Ardennern som jag hittade verkar vara såld för annonsen är borta nu. Men det finns väl fler hästar i landet

Till alla hundägare

2010-09-13 / 19:50:08
Jag lever i ungefär 15 år.

Varje gång du lämnar mig, betyder sorg för mig.

Ge mig tid att förstå vad du begär av mig. Gör mig lycklig, du er hela mitt liv.

Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.

Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.

Tala med mig fastän jag inte förstår orden; jag blir glad bara över att höra din röst.

Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.

Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand,
men jag använder inte min styrka mot dig.

När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra,
så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.

Ta hand om mig när jag blir gammal; kom ihåg, du blir också gammal.

Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.

Jag älskar dig.

Din hund.

Inget svar om Rocco

2010-09-13 / 18:59:43
Tjoo!
Sitter här inlindad i min B.O.T ryggvärmare. Hugger som knivar i ryggen på mej så fort jag rör mej :(

Fick inget svar om hästen idag heller. Hon som varit och kollat på honom ska ev ha honom men bara om hon hittar en stallplats till honom.
Vi har ju stallplats och har ett garanterat gott hem jue. Så nu får vi vänta ett tag till innan det kommer något svar. Men det ser ju ganska mörkt ut. Stallplats är väl inte så svårt att hitta? Eller?

Ont i ryggen

2010-09-13 / 12:00:22
Vet inte om dte är för all ridning eller om jag gjort något jag inte borde. Men jag har sjukt ont i ryggen och nacken. Får väl försöka vila ryggen lite kanske. Nacken får jag alltid ont i när jag rider. En gammal arbetsskada som gör att jag spänner mej som tusan. Men nu har det flyttat ner i ryggen åxå. Börjar väl bli gammal :)

Har inte hört något om det blev nån häst för C än. Skulle få svar idag. Hoppas och håller tummarna.

Fullt ös igår

2010-09-13 / 11:57:55
Tjoo!
Här var det fullt upp igår. Började med att rida ett arbetspass med Jumjum. Efter 30 min va vi helt slut båda två. Men han gick ganska bra. Börjar sänka sej bra istället för att springa med huvudet i vädret. När Jummis va ompysslad och klar så fick Gino springa lite i paddocken. Vilken betyder att jag fick springa lika mycket jag eftersom man måste jaga på honom hela tiden.
Efter satllet åkte vi hem med hundarna och fräshade upp oss lite och begav oss in mot IKEA. Där blev det storshopping. Ny tv bänk till sovrummet, nya jätte fina gardiner och en ny tjock madrass till sängen. Efter ikea tog vi ett varv inne på bergvik åxå. Där blev det åxå lite handlat. Några filmer, e-vitaminer till hästarna, bränsle till kaminen och lite smått å gott. Avslutade med en tur till Dunken för lite käk.
Sedan åkte vi hem. Älsklingen skruvade ihop bänken medans jag satte upp dom nya gardinerna och bytte i sängen.
När allt va klart blev det film och sedan sängen.
Har sovit gott i sängen under natten. Helt klart mycket skönare madrass en den tidigare trasan vi legat på.
Här kommer lite bilder från stallet och sedan på det nya i sovrummet.
Små bilder går som vanligt att klicka på.


















Det var hästarna det. Här kommer sovrummet. Va mörkt ute när bilden togs så allt blev väldigt mörkt. Men jag tycker iaf att det blev mysigt. Tavlorna bakom tvn ska flyttas åxå ;)

Kollat på häst

2010-09-11 / 19:44:26
Tjoo igen :)

Idag har jag varit med C och kollat på en häst. En varmblodsvalack på 6 år. Väldigt stor och fin och verkar väldigt snäll.
Både jag och C fastnade för honom och vi hoppas på att det blir en ny familjemedlem i stallet :)
Är en tjej som ska kolla på honom i morgon men vi håller tummar och tår för att det inte blir något för henne ;)
Tror att det kan bli bra med den hästen. Han är ganska mycket ridtränad och är lugn och stabil. Har gått som travare fram tills nu. Startade sista gången i måndags.
Hoppas verkligen att det blir av med detta och att det kommer att funka bra. Kommer att hjälpa och stötta C så mycket jag bara kan.
Får reda på hur det går på måndag förmodligen. När det väl är klart kommer det nog inte dröja tills vi har honom på gården. Men vi får inte ropa hej innan allt är klart.
Hoppashoppashoppas
Uppdaterar så fort jag vet mer.
Hur som helst så var det är väldigt söt häst och jag fastnade för honom direkt.

Skogstur med Marre

2010-09-11 / 19:37:54
Tjoo!
Har precis kommit ut duschen. Hade hoppats på att tina upp lite, men fryser lika mycket ändå.
Imorse (fm) så var jag och Marre ute i skogen och red. Härligt att komma ut på tur och vi hade faktiskt tur med vädret. Solen kikade tom fram en sväng.
Blev en lugn tur men grymt härlig.
Hästarna
skötte sej fint med Gino ville bita Jummis i rumpan så JumJum blev lite piggelin och försökte fly undan faran :)
Nu ska här kollas på tv och bara slappa!

Hästarnas fötter fixade

2010-09-09 / 19:21:22
Tjoo!
Idag har hästarna fått fossingarna fixade. Jumjum fick nya skor medans dom andra två bara blev verkade.
Hade tänkt rida efter detta men det blev löslongering av alla tre istället. Så dom fick iaf bralla av sej lite energi.
Har hittat en fin ardenner valack som jag försöker få Krister (stallägaren) att köpa ;) Jag tycker at tdte skulle bli en perfekt häst för honom. Nu ska jag bara intala honom om vilken bra idé detta är ;P Det är en rejäl häst som han kan ha och köra i skogen med och lugn och stabil att rida. Får se om jag lyckas med detta :)

Fått mail från AF där hon sa att hon gör allt för att jag ska få vara kvar på BG en längre tid. Men att hon inte pratat med FK om det än. Under dessa 2 veckor sedan jag va där på möte så har dom hunnit byta handledare till mej på FK. Innan dess hade jag fått en ny som jag inte visste om. Har haft 5olika sedan jag blev sjukskriven. Undrar om det är mitt fel att alla lämnar över mej till andra :blush:
Ska till Af imorgon för att skriva på min närvaro lapp. Får se om jag fått veta något nytt då.
Nu ska här mysas till i soffan och väna på idol.
Trevlig kväll!

Jag agerar ridlärare

2010-09-08 / 20:30:11
Tjo!
Wow tänker ni, två dagar i rad ;)
Dagen börjades på jobbet som där jag red lilla Grodan lite. Rolig liten ponny men inte helt lätt att rida liten häst när man är van vid dom stora.
Annars har dagen varit ganska lugn. Suttit vid datorn och slappat lite.
På kvällskvisten blev det en tripp till stallet. Gino fick sej ett litet ridpass och när jag ridit fick stallägaren Krister sej en liten ridlektion. Andra gången han rider Ginosen nu och det ska allt bli fler träningspass för honom :) Kul att han är intresserad av att lära sej. Sen är kanske inte jag den bästa på att lära ut ridningen men kommer kanske in i det. Har ju även börjat träna mamma så även hon ska komma igång. Slutar väl med att jag aldrig behöver rida utan bara lära andra
Gino börjar dock visa tendenser till eksem igen. Han har kliat bort mycket man och börjar bli lite irriterad när man tar i honom. Får hoppas på att jag hinner få bukt på det innan han blir oridbar igen :( Vore inge kul om han ska bli ståendes igen när vi väl kommit igång. Bara att se till att smörja och smörja och smörja och sedan hålla tummar.
Efter ridningen fick han springa av sej lite i longerlinan ute på fältet. Där brallade han loss järnet och visade upp sina bästa sidor för stallägaren som va nöjd över att han inte satt på då ;)
Imorgon kommer hovis så pojkarna ska bli fina i fötterna igen. Blir skönt att få skorna fastsatta på Jumjum som klipperiklappar väldigt nu. Efter det är vi fit4fight igen.
Nu ska jag fortsätta kolla på Idol.
Trevlig kväll!
Bjuder på en bild på sötaste Grodan ♥

Bergsgårdens dag

2010-09-07 / 21:17:03
Glömde ju berätta om att Gino varit med på rasparad på Bergsgården.
Eftersom vi har ett nytt hästsläp ståendes på gården numer så tog vi oss ju dit.
Lastninge nnär vi skulle iväg tog väl ca 5 min och när vi skulle hem gick han rätt på släpet.
Herrn skötte sej ganska bra under dagen. Skrek och visade upp sej men vi klarade av det iaf. Va riktigt kul att visa upp honom lite. Han va snyggast och han vet helt klart om det ;)
Först en film. Lägg märke till komentatorns fina ord ;)




Och såhär ser transporten ut :)

Sommaren 2010

2010-09-07 / 21:04:40
Tjo!
Om man kanske skulle ta och få igång bloggen nu när sommaren är slut :)
Tycker att sommaren varit på tok för kort och ingen riktig värme. Har inte haft mer än en vecka semester. Under den veckan blev det en lite tripp till Eskilstua djurpark. Just den dagen var det varmt. För varmt. Va över 30 grader och inga djur ville visa upp sej alls. Tigrarna såg vi inte skymten av alls.
Skulle kunna skriva om allt som hänt sedan jag skrev sist, men det skulle ta en evighet att få med allt. Så går bara tillbaka till några grejer.
Hästarna har det varit ganska lugnt med under sommaren pga min egen hälsa. Har inte mått allt för bra och det har inte blivit bättre än.
Har dock kommit igång lite sista veckan med ridningen. Jumjum går som en dröm medans jag och Gino har lite komunikations svårigheter. Men får väl försöka komma igång med träningen igen så kanske det blir bättre. Hannes har det inte heller hänt mycket med. Men skyller på att han är ung än ;) Gino har dock fått en ny sadel igen :) En bomlös allround sadel som faktiskt verkar funka på honom. Glider fram lite men tror att dte går att fixa med en svanskappa. Måste bara investera i en först. Och det vita tränset har äntligen kommit åxå. Bilder på ekipaget i ny utrustning kommer när jag tagit något :)
Jag är fortfarande kvar på Bergsgården men det är ganska ovisst på den fronten nu. Det är dels därför jag mår så dåligt. Att inte få veta vad som händer. Trivs fortfarande super bra där men AF tycker inte att jag är tillräckligt frisk för att jobba så tiden är bara förlängt till sista september. Efter det vet jag inte om jag blir sjukskriven igen.
Känns ju lagomt kul att må ännu sämre än vad jag gjorde innan AF fick klorna i mej. Allt detta slit och ohälsa för ingenting. Men om det nu blir sjukskrivning så vill jag inte bara sitta hemma. Är ju helt sjukt att jag inte ska få jobba fast det är det som jag vill. Kommer iaf be om att få vara och arbetspröva. Får se hur det blir med allt detta. Vet bara att allt detta hattande och dattande som AF haft för sej under nästan ett år har gjort mej sämre.
Ja det är väl så det sett ut i sommar. Massa ovisshet om framtiden.

Idag har jag tagit det lugnt och tagit ledit från stallet. Fick hjälp av stallägarna ♥
Sen har jag vart hos Werner med Mini igen. Fick sin 3e spruta för denna gången. Räckte med 3. Förra gången blev det ju hela 6 stycken.
Kommer det tillbaka igen (vilket det säkerligen kommer göra) så ska vi prova tabletter och salva. Men inte säkert man får i henne tabletterna.
Nu har jag tråkat ut er tillräckligt för idag :p
Ska försöka komma igång med bloggen igen.
Ha det gott så länge.