1 dagen med Horsol på Gino

2008-09-29 / 20:52:48
Tjo!
Hästkliniken kontaktades i morse för tips och råd om vad som kan va fel med Gino. De är ju svårt för dom att säga så mycket om vad det kan vara utan att ha sett det. Men dom tyckte att jag skulle prova med horsol som används på bla islandshästar med eksem.
Tycker att "såret" såg lite större ut idag. Men det kanske bara är skorporna som blivit större.
1a behandlingen va ju inte att leka med kanske.
Medlet skulle doseras i liten spruta som man sedan skulle fördela ut i mankammen och svansen. Detta skulle gå ut till det drabbade området av sej själv.
Även om det inte skulle gnuggas in utan bara sprutas på, så var det inte så lätt.
Han skakar och kastar sej och vill verkligen inte att man tar i honom.
Blev tvugna att bremsa honom, och då har det gått långt, för jag gillar inte att bremsa. Och inte är de lätt heller på Ginosens lilla söta överläpp.
Men tror iaf att det kom på hyffsat bra.
Nu ska han ha en behandling om dagen i en vecka, sen 3 dagar i veckan.
Hoppas att det gör någon nytta så jag inte bara bråkar med honom i onödan.
Märks verkligen att han har ont. Kan inte lägga handen på ryggen på honom utan att han börjar slå och skaka.
Försöker pyssla mycket med honom och borsta före och efter behandlingen så han inte bara ser stallgången som en skräckupplevelse.
Sen om han uppskattar att bli borstad är ju en annan sak. Men morötter gillar han iaf =) Lite massage på rumpan med bläckfisken fick han åxå. Och då gick näbben fram och tillbaka på honom. Så de va nog lite skönt iaf.
Men man ser i ögonen att han inte slappnar av så fort man närmar sej honom.

Även Jumjum fick några droppar av medlet i sin svans. Kan ju inte köra särbehandling heller.
Ska försöka få bilder på såret i morgon så ni får se. Inte så mycket att se då det mest är en skorpa med sprickor i. Syns mest när han böjer på halsen.
Släpet på Älsklingens jobb är körbart av mej. Han har kollat upp vikterna på släpet och på min bil och det funkar.
Så även om det inte kommer att bli någon resa till kliniken (förhoppningsvis) Så har jag iaf ett släp om jag vill iväg och träna.

Annars har dagen vart väldigt lugn.
Vi har käkat nachos och nu kikar vi på idol.
Återkommer kanske senare.
Kram
Kommentarer!
Postat av: anette

aha..ja då låter det nästan som eksem iallafall då. men vad konstigt att han reagerar så starkt för det. han tycker inte ens att det är skönt när man kliar där? shettiskorsningen jag har, han har eksem..likaså hade en häst jag hade förr..han hade det med, lite mer än lillponnyn dock. Lillponnyn kliar sig också vid manken, men han låter mig röra där dock. Det kryllar ju av knott ute nu, så han kanske har svinknottsallergi helt enkelt.



Ivar är kastrerad som sagt, just nu är han ju dock precis som han va som hingst, beteendet kommer nog vara detsamma ett tag. Men läkningen verkar peppar peppar gå åt rätt håll. Jag va himla rädd för massa infektioner, speciellt när han är kastrerad såpass sent också (dvs han är ju inte sååå ung längre) Får väl se hur det tar sig framöver här!

Kommenterat - 2008-09-29 / 21:14:37
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: